PuPe 3/2019

PuPePoliisi

Nyt on kyllä saavutettu pohjat. Uudessa PuPessa sivulla 22 oleva avoristikko on kuvitettu mielestäni törkeillä kuvilla. Kuseskelua, pyllistelyä ja yleistä alastomuutta - oikein silmiin sattuu.

73

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapio_Huuhaa

      Harrastelehteen nyt voi laittaa melkein mitä vain.

      Kyse ei ole Suomen Kuvalehden kaltainen julkaisu.

      Eikä edes Apu, jossa on kyllä minun mielestä melko huonoa makua olevia Markku Mäkelän piirroksia roppakaupalla. Käy katsomassa Markun www-sivulta "parhaat palat".

      Ketkä ovat ristikon tekijät?

      En enää tilaa lehteä, joten minua ei hirveästi kiinnosta. Harrastelehdissä raja tulee vastaan siinä, mitä harrastajat niistä tykkäävät. Olen minäkin PuPeja ratkonut, eikä niissä ole ollut kuvaamasi kaltaisia ristikoita.

      Voit asiasta halutessasi muuallakin mainita, kun käytät asiallista kieltä (sen käytössä itsellänikin on oppimista ja aina saa olla tarkkana).

    • Nanso

      Pupe yrittää nyt kaikkea ollakseen pinnalla. Kun menee huonosti. Mutta noin raukkamaiseen keinoon?

    • Tapio_Huuhaa

      Jos kyse on Markku Mäkelän kuvittamasta ristikosta, sen kuvitus pitäisi mielestäni käydä perusteellisesti lävitse. Pahimmat ylilyönnit pitäisi pyytää Markku Mäkelän piirtämään uudestaan. En antaisi koskaan kustantajana Markun päättää kuvituksesta ihan yksin. Tämä nyt on vain minun mielipiteeni.
      En sinänsä usko, että kyse on raukkamaisesta keinosta vaan siitä, että kuvittaja on saanut tehdä mielensä mukaan ilman kontrollia.
      Minusta PuPe on hyvä harrastelehti ristikonratkojille. Luonteltaan vähän saman tapainen kuin Sanaseppojen jäsenlehti.
      Sinänsä kunnioitan Vuokilaa siitä, että hän tekee hommaa intohimolla ja kunstantaa myös tappiollista PuPea (joissakin keskusteluissa on tullut ilmi sen tappiollisuus).

    • Hannex

      Mutta totuus on, että ristikkoon ei missään tilanteessa pidä sotkea moisia kuvia. Ne lehdet on ihan muita, kun ristikkolehdet.

    • Tapio_Huuhaa

      Tästä olen samaa mieltä. Googlaa

      "SUOMEN KUVALEHTI 8/2019"

    • Tapio_Huuhaa

      Tuostakin olen samaa mieltä. Sanariksen foorumissa ei kyseistä ristikkoa ole kukaan kommentoinut. Miksihön ei?

      Joiltakin ristikoiden laatijoilta/kuvittajilta puuttuu mielestäni tyylitajua.
      Listasin
      https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/forums/topic/suomen-kuvalehti-8-2019/#post-10606
      sellaisia kuvia, joita en ainakaan Suomen Kuvalehdessä soisi näkeväni.
      Joihinkin lehtiin ne sopisivat vallan hyvin.

      • PuPePoliisi

        Olet kommentoinut jo kolme kertaa melko pitkästikin tehtävää kovin tietävästi näkemättä koko tehtävää - miksi?


    • Tapio_Huuhaa

      Tämän säikeen johdannon perusteella, joidenkin muiden kommenttien perusteella mitä olen aiemmin jossakin nähnyt tein arvioni.

      Tosin arviointi pelkästään toisten kirjoittelun pohjalta entisten näkemieni ristikoiden pohjalta on varsin arveluttavaa.

      En malttanut olla puuttumatta aiheeseen. Voihan olla myös se tilanne, että esitetyt mielipiteet ovat provoja eivätkä kerro totuudellisesti ristikoista.

    • Erfing

      Sairasta ja pöyristyttävää, että ristikossa oli ratkaisusanalle ALASTOMAT, piirretty kuva alastomista ihmisistä, mies kuvattu istuviltaan ja nainen selkäpuolelta. Samoin kuin oli ratkaisusana SIKAILU, vihjeytetty piirroksella jossa juhlija pissaa matolle, kuvakulma selkäpuolelta.
      Kuvottavaa.

    • Tapio_Huuhaa

      Jos noin on, asiassa on vielä yksi puoli. MM on niin hyvä piirtäjä, että että hänen piirroksensa saattavat päihittää eroottisuudessa valokuvat. Vahvan eroottisen latauksen vuoksi monet hänen piirtämistään kuvista eivät mielestäni koskaan olisi kuulunut esim. Avun kaltaiseen perhelehteen vaan aivan muuhun lehteen.

      Toisaalta jos hän kuvaa jotain epämiellyttävää, hän osaa senkin tehdä kyllä tosi voimakkaasti.

      Koska en ole ristikkoa nähnyt, en voi kommentoida MM kuvitusta muuten kuin yleisellä tasolla.

    • Anonyymi

      No ainakin meikäläisen sivuilta viimeaikainen kritiikki hävisi. Sivustoni tietokanta meni tänään rikki. Kaikki foorumisivuston sisällöt hävisivät. Automaattivarmuuskopioista uusin on 1.4.2019 enkä sitäkään saanut toimimaan kun tuli ilmoitus
      Incorrect format parameter

    • Anonyymi

      Nettituttava kertoi, että ristikko kävisi pornolehdestä.
      No omalla foorumillani vihjaksinkin, että Vuokila ja Mäkelä voisivat sellaiseen lehteen ristikoita laittaa. Mutta että lehti olis PuPe, sitä en olisi ikinä uskonut.

    • Anonyymi

      Voisiko nimimerkki "Erfing" ihan koemielessä laittaa kommenttinsa myös Sanariksen foorumiin.

      Olisi mielenkiintoista tietää, miten kävisi.

      Viimeksi kun siellä arvosteltiin Mäkelän erästä kuvaa, arvostelijat jäivät vähemmistöön.

      Ehkä tällä kertaa arvosteleva kommentti poistettaisiin.

      Minusta nyt tuntuu vähän surulliselta. Vuokila ja Mäkelä vain provosoituivat saamastaan arvostelusta. He kokeilivat yhdessä, miten pitkälle voidaan mennä tämän tyylisessä kuvituksessa.

      Nyt ainakin tuntuu siltä, että hyvän maun rajat ylitettiin ja oikein kunnolla.

      • Anonyymi

        Laitoin linkin tänne - alle 10 minuuttia sai olla esillä.


    • Anonyymi

      On tosi surullista, että Vuokila on noin riman alitse mennyt. Suomen johtava laatija noin ihn vapaa ehtoisesti ajaa itsensä kuraojaan rämpimään. Samalla kuraa koko ristikko maineen. -Tosi surullinen juttu, Etenkin Vuokilalle ja Mäkelälle.

      • Anonyymi

        Surullista, että ootte noin surullisia. Otan osaa suruunne.


      • Anonyymi

        No niin, sieltä pölähti joku paikalle Sanariksen keskusteluista. Osaatko valottaa miksi tästä ei siellä keskustella?


      • Anonyymi

        Arvelenpa että ihan siksi, kun hyvin hyvin harvalla suomalaisella ratkojalla on samanlaista talebanilaista siveyskäsitystä ja huumorintajuttomuutta kuin teillä (tai Sinulla).
        Harvalla muutenkaan on tarvetta neuroottisesti päivästä toiseen hakea tukea ja juntata omaa käsitystään sopimattomista vihjeistä ja ristikoista milloin mihinkin lehteen. Vaikka miten inhoaisi joitain tekijöitä tai lehteä.


      • Anonyymi

        Viestistäsi oikein huokuu Sanariksen palstalla vallalla oleva toisinajattelijoiden lyttäämismentaliteetti, jolla hyökätään erilaisten mielipiteiden kimppuun. Huomasitteko muuten mitä Sanariksen ristikot palstalle tapahtui, kun eräs sieltä pois ajettiin? Keskustelu näivettyi niin, että hyvä, jos tulee pari viestiä ristikoihin liittyen päivässä. Muut aiheet sen sijaan kukoistaa.


    • Anonyymi

      Kyllä suomalaisille vielä on korkea moraali. Syy miksi sanariksen sivuilla ei käsitellä lehteä on, että kaikki negatiiviset kommentit häviää sieltä.

      • Anonyymi

        Täältä ei häviä.
        Ihan viljalti ei silti ole täälläkään näkynyt paheksuvia kommentteja, jos poissulkee teidän kaikki lukuisat omat "anonyymeinä" esitetyt pöyristyksenne.


    • Anonyymi

      Ai mistä sen päättelen että kaikki eivät olisi eri henkilöiltä? Ja miksi sinä olet anonyymi?

    • Anonyymi

      Tapio_Huuhaa.
      Laitanpa nimimerkkini esille.
      Minä mukaan luettuna kritiikkiä on tässä säikeessä esittänyt noin puoli tusinaa henkilöä.

      Alussa ei vaikuttanut olevan Sanariksen foorumin vakiokirjoittajia. Nyt tosiaan vaikuttaa, että joku heistä esiintyy anonyyminä, kun on noin kipakkaa vastakritiikkiä.

      [Minulla anonyymiys on vain laiskuutta. Tämä on selaimen sivupaneeli, jossa salasanat ja käyttäjätunnus ei tallennu enkä ole viitsinyt avata isoa ikkunaa. Siinäkin aina silloin tällöin täytyy kirjautua uudestaaan]

    • Anonyymi

      Tapio_Huuhaa
      Sanariksen foorumissa kukaan ei nykyisin juuri uskalla esittää kritiikkiä. Mollataan heti huumorintajuttomaksi ja pyritään mitätöimään toisen mielipide. Tätä samaa varsin ikävää kommentointia joku on näemmä Sanariksen foorumista tännekin tullut levittämään. Pysykää siellä, jos ette osaa olla mollaamatta toisia.

    • Anonyymi

      Eki nauraa partaansa moderaattoreineen. Se hänelle suotakoon, sillä hänhän toki omistaa keskustelupalstansa. Voi olla kuitenkin lyhytnäköistä politiikkaa tämä - kun ihmisten mielipide lähtee kääntymään johonkin suuntaan, voi olla mahdotonta kääntää sitä enää toiseen suuntaan, vaikka kuinka olisi linnan juhlissa marinoitu establismentin edustaja.

    • Anonyymi

      Kannatan täysin tuota kommenttia.

    • Anonyymi

      Tapio_Huuhaa

      Saattaa Vuokila kirjoittaa jollakin muulla nimimerkillä kuin "Eki". Tässä säikeessä Vuokila ei vaikuta kirjoittaneet.

      Kannattaa minunkin mielestäni ottaa yhteyttä Suomen Kuvalehteen ja IS:ään, että tällainen ei toistuisi.

      Markku Mäkelää ei minun mielestäni saisi yksinään jättää viimeistelemään ristikkoa. Kustajantajan tulisi rohkeasti vaatia Mäkelää piirtämään pahimmat ylilyöntikuvat uusiksi!

      • Anonyymi

        "Anonyymi kirjoittelu netissä on usein loukkaavaa. Onneksi noilla mainoksia näytölle tunkevilla sivuilla ei ole paljon kävijöitä." Näin ylpeänä kirjoittaa Vuokila omilla sivuillaan.
        Vuokila haluaa lyödä nyt lyttyyn täällä olleiden mielipteet. Niinkuin me oltaisiin "toisen luokan kansalaisia". Herra revittelee nyt omien kanssa tuolla omalla keskustelupalstalla. Mutta onhan sielläkin kritiikkiä: Minusta törkeitä kuvia, mutta mikä minä olen sanomaan.... tyylliin. Ei uskalla kukaan arvostella loppuun asti. Pelkäävät niin herraa.
        Tosiasia kuitenkin on. Näin törkeätä ristikkolehteä ei ole ollut. -Eikä tule, jos se meistä on kiinni.
        Tällaisia ristikoita emme suvaitse tulevan. Eki hävetköön ja miettiköön onko hänellä enää Suomen parhaan ristikkolaatijan statusta


    • Katsoin Sanariksen keskustelua samasta aiheesta. Vuokila itse on asiasta tiedottanut mainitsemiani lehtiä Apua. Hän on ylpeästi ristikkonsa takana. Koska Avussa Mäkelä on saavuttanut suosiota, on odotettavissa jatkossakin lehdessä kuin lehdessä ristikoita, joissa MM koettelee hyvän maun rajoja ja menee monen mielestä niiden yli. Mutta jos yli puolet kannattaa, se kaiketi Vuokilalle ja Mäkelälle riittää.

      Muutama kriittinen kommentti Sanariksen foorumiinkin tuli, mutta enemmistö ristikkoa käsitelleistä puolusti ristikkoa.

      Yhteenvetona voi kirjoittaa, että täällä ristikkoon suhtauduttiin kriittisemmin kuin Sanariksen foorumissa.

    • Anonyymi

      Tapio_Huuhaa:

      Varsin ikävää on Suomi24 kritiikin mitätöiminen.

      Ennen kaikkea kyse on MM:stä. Jos Apu saa sillä suosiota, mitä vaan MM saa laittaa.

      Onkohan Eki ottanut omiin lehtiinsä saman periaatteet. Ei väliä muulla kuin rahallisella voitolla.
      Koska MM:n pornokuvituksella on Vuokilan mukaan enemmän kannattajia kuin vastustajia, niin niitä hän mitä todennäköisemmin tilaa lisää.

      PuPe ei kuitenkaan ole voittoa tuottava lehti - miksi sinne tunkea pornoristikko? Onko tilanne todellakin niin paha kuin mitä tämän säikeen johdanto antaa olettaa. Eli viimeisenä keinona saada lisää tilaajia oli tilata MM:ltä pornoristikko?

    • Jukkis Sanariksen foorumissa:
      "Jos tässä nyt jotain syyllistä haetaan, niin ainoat syylliset mihinkään on ne valehtelijat, jotka levittelee pitkin nettiä valetta, että PuPe:ssa on ristikko, jossa on "pornoa". Yksi heistä on tämä vähän väliään sukupuoltaan vaihtava "Lassi", nyt siis vaihteeksi esiintyy miehenä. Jostain syystä hän on katkeroitunut yhtä kustantajaa kohtaan, ja on tätä näräänsä täällä vuosikaupalla julkituonut, ja nyt sitten julistaa sitä tällaisella valheella. Luultavasti hyvin tietää, mitä on porno, mutta jos ei, ja tosiaan ihan oikeasti pitää tämän ristikon kuvitusta pornona, niin sitten on kyllä jotain pahasti pielessä maailmankuvassa."

      Kirjoittaja vihjailee, että tietty kirjoittaja olisi useiden nimimerkkien takana niin Sanariksen foorumissa kuin muuallakin. Muuta paikkaa ei ole tällä hetkellä kuin Suomi24 (sain omat sivustoni kyllä uudestaan toimimaan, mutta siellä ei tätä keskustelua ole käyty).

      Kirjoittaja vihjailee, että PuPePoliisi,Nanso,Hannex,Janux ja Erfing saattaisi oli vähemmän kritisoijia kuin nimimerkkien lukumäärä antaisi olettaa.

      Sanariksen foorumissakaan ei pitäisi arvuutella kirjoittajaa saati tämän foorumin kirjoittajia. Tämä on törkeää nimimerkkien arvuuttelua. Tuosta pitäisi Jukkis pistää vastuuseen ja ilmoittaa hänen toiminnastaan jonnekin!

      Lisäksi hän varta vasten väheksyy kaikkea tässä säikeessä olevaa kirjoittelua ja pitää sitä lähinnä valehteluna.

      • Anonyymi

        Sanariksen foorumi taitaa olla hymistelyfoorumi, jossa ei eriäviä mielipiteitä hyväksytä. Mitä kukin noissa kuvissa näkee on jokaisen omassa silmässä. Uskoisin, että tehtäviä ratkovista löytyy esim. uskovaisia ihmisiä, jotka eivät nettiä käytä - voin vain kuvitella heidän järkytyksensä näiden kuvien suhteen.


    • Anonyymi

      Tuota tosiasiaa sanariksen foorumissa ei tajuta ollenkaan.

    • Anonyymi

      Seuraava kritiikki luokiteltiin rumien sanojen käytöksi:

      "En halua teeskennellä siveyden sipulia, mutta tässä ristikossa on kaljapulloa ja persvakoaan esittelevä kuseskeleva mies, pyllistävä vähäpukeinen nainen, poveaan esittelevä nainen, kelteisillään varvassieniä esittelevä mies ja alastomana kellistelevä pariskunta."

      Minusta kritisoija vain ja ainostaan kuvasi, mitä hän ristikossa näki. En näe tuossa mitään rumaa tekstiä.

      Tällaista tekstiä ei olisi saanut laittaa Sanariksen foorumiin.

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Se, mikä MM:n kuvista tekee pornahtavia on tapa, jolla hän korostaa naisten rintoja ja takapuolta. Kuvitus on usein vähintään seksistinen.

      Kuten toin jo aiemmin esille, MM:n kuvitus voi pornahtavuudessa ja seksistisyydessä voittaa pornovalokuvat.

      Seksististä kuvitusta on tullut vastaan Avussa - sitä Vuokila näemmä haluaa enemmän omaan tuotantoonsa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt sanariksen foorumilla nollataan täällä kirjoittajia oikein urakalla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa
      Minusta oli erityisen loukkaavaa, että erästä rehellistä kommenttia pidettiin sanallisesti rumana. Pyrkimyksenä oli vain ja ainoastaan nollata kirjoittajan kommentti. Myös ylläpito osallistui nollaukseen.

      • Anonyymi

        Kylläpä olet ominut tämän asian edes näkemättä noita kuvia. Olet koneella 3.45 aamulla tämän asian kanssa.


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      No kun ilmiselvästi tämän ristikon taustalla on eräs SK:n ristikko, jota minä arvostelin eniten ja laitoin asiasta jopa MM:lle s-postia.

      Ilman sitä s-postia ei MM tätä ristikkoa oli tuskin niin overiksi laittanut. Olisiko Vuokila edes ilman sitä episodia pyytänyt PuPeen MM:ltä ristikkoa. Epäilen.

      Koen tavallaan syyllisyyttä tästä episodista.

      • Anonyymi

        Siis sinäkö ihan aikuisten oikeasti luulet, että sinun arvostelusi ja sähköposteilusi on vaikuttanut tämän keskustelun alla olevan tehtävän kuvituksen syntyyn?

        Onkohan sinulla ihan kaikki muumit laaksossa?


      • Anonyymi

        Tapio
        Mäkelä oli sen verran tuohtunut minulle, että ajattelen hänen provosoituneen.


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa
      Tämä meni ilkeäksi persoonaan kohdistuvaksi piikittelyksi. Täällä tällaisen esittäminen onnistuu, sillä tätä palstaa valvoo vain robotti (sen logiikkaa en ole koskaan ymmärtänyt).

      Piikittelyä olen toki kokenut Sanariksen foorumissa. Onkohan joku sieltä tullut piikittelemään tännekin?

      Olen edelleen sitä mieltä, että PuPe 3/2019 kohu on ainakin jossakin määrin seurausta SK:n erään ristikon arvostelusta. Sen seurauksena MM nostettiin Sanariksen foorumissa kohutaiteiljan maineeseen. Kohun seurauksena kuukauden yllätykseksi nostettiin MM:n kuvittama ristikko - se oli hyvä eikä siinä ollut kuvituksellisia ylilyöntejä.
      Koska Sanarista aikoinaan ärsyttivät eniten minun kommenttini, ajattelin esittämälläni tavalla. Toki muutkin esittivät kritiikkiä MM:n erästä SK:n vihjekuvaa kohtaan. Silloinkin kritiikin esittäjien mielipiteitä väheksyttiin.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Sinä vaikutat Sanariksen päätöksiin eniten, koska kritiikkisi veitsen terävää ja aina aiheellista.


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa
      Sain foorumini takaisin käyttökuntoon tietokantavaurion jäljiltä. Lähes kaikki aiemmin esittämä kritiikki on sieltä poissa, sillä palautin tuhoutuneista säikeistä vain osan.
      Mobiiliversio esim. Samsung Galaxy J5:lle on kuin mobiilisovellus. Tein kaikkeni käytön helppouden eteen. Sielläkin voi siis keskustella, mutta edellytän jokaiselta sitä, että yritetään esittää kritiikki asiallisesti. Jatkan tämän säikeen aihetta myös siellä.

      • Anonyymi

        Täällä on parempi keskustella - sivustosi sääntöhel****i.


      • Anonyymi

        Tapio-Huuhaa
        Myönnän, että moderointi on vaikea asia. Kuten foorumin ulkoasun suunnittelussa, menen siinäkin joskus niuhotuksen puolelle. Olen parempi www-suunnittelija kuin moderaattori.


      • Anonyymi

        Oletko huomannut mikä edesauttaa keskustelua - tiukka moderointi vai vapaa kommentointi?


    • Anonyymi

      Minulla on niin huonot kokemukset epäasiallisesta kommentoinnista, että Jos sääntöni ei kelpaa, sitten ei kelpaa.

      Asian vierestä kommentointiin suhtautudun siten, että "siirtovaunulla" siirtyy muualle. Jos se ei kelpaa, ei sitten.

      Tässäkin säikeessä olisi minulla asiaa, joka menisi siirtovaunulla muualle.

      • Anonyymi

        Sinä ja sääntösi - muita sivuillasi sitten ei olekaan.


      • Anonyymi

        Tapio-Huuhaa
        Tämä on väärä paikka niistä keskustelemiseen. Loin moderointiosastoon säikeen "Keskustelua säännöistä".
        Kerro siinä asiallisesti, mistä et pidä. Kerron kyllä jokaisen kohdan perustelut ja taustat, mikä on tarvetta.


    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Vähintä, mitä olisi voitu tehdä on laittaa linkki kommennteihin, jotka siirretty ketjujen koosteisiin.

      Nyt yritetään sitä, että ketjujen koosteisiin laitettua säiettä ei huomattaisi eli yritetään "lakaista maton alle".

    • Anonyymi

      Olet niin oikeassa. Ihan persiasta Sanariksen toiminta. Ovat muuten näköjään vapauttaneet (säästäneet) moderaattorin toimestaan. Johtuu varmaan siitä, että Tapio on saatu häädettyä palstalta.

      • Anonyymi

        No niin - nyt ollaan asian ytimesssä. Tapion ulostamisen jälkeen kivaveliporukka uskoo pärjäävänsä ilman moderaattoria ja mustahatun homma on annettu märkäkorvaylläpidolle, joka tutiseee ensimmäisen Tapion hyökkäyksen alla.


      • Anonyymi

        Tapio-Huuhaa

        Ehkä täälläkin hieman hillitympi tyyli olisi paikallaan.

        Itse ithmettelen, että miksi tätä keskustelua ei käydä säikeessä "Sanariksen palsta", kun joku sellaisen avasi. Taidajlaittaa kommenttini sinne.


      • Anonyymi

        Lainaus: 408. Ylläpito 28.4.2019 klo 19:20
        Tämä teksti on näemmä jo kopioitu sanasta sanaan eräälle vähän fiksummalle sanaristikkofoorumille osoituksena, että "Sanaris tunnusti itse, että piilosanoissa on teennäisyyttä".

        Aivan käsittämätöntä toimintaa märkäkorvaylläpidolta - lähtee keskustelemaan foorumista toiseen antikristuksen kanssa antaen ilmaista mainosta vihulaiselle. Saattaa saada luunapin, kun EV palaa lomaltaan.


    • [Ihan vaan tiedoksi, etten kirjoittanut Sanariksen foorumiin nimimerkillä "Tapio".

      Joku tunsi tyylini niin hyvin, että sai Ylläpidonkin uskomaan, että minä olisin sen kirjoittanut. Kommentti on poistettu.

      Tuon ajatukseni esille joko täällä tai foorumissani - toimii se ainakin kritiikin esittämispaikkana, jos ei muuten]
      ]

    • Anonyymi

      Viittaan tuohon Sanariksen ylläpidon tapaan heittää kaikki negatiiviset ajatuset pois sivulta.
      MUTTA itse kyllä mollaa kirjoittajia. OLi nostanut kuulemma iltpuhteena vanhan keskustelupalstan, jossa haluttiin osoittaa että Vuokilan Erkkiä on taas sorsittu. Ettei hän olekaan, niin ylivertainen, kuin ylläpito antaa hänestä kuvan. -Siis kirjoitin tällaisen vastineen, joka muutaman minuutin päästä pudotettiin sieltä pois,
      "Miksi otit tuon esille? Pönkittääksesi hataraa egoasiko? Vaiko siksi, Ettei Ekille saa sanoa muuta, kuin olet hyvä laatija. Kerran täällä oli kommentti missa sanottiin ettei ylläpito osaa mitään muuta kuin mollata toisia. (sekin pudotettiin sieltä pois,) Todistit sen taas,
      Näin sanariksen ylläpito kohtelee ratkaisijoitaan, joilla on oikeus antaa palautetta.

    • Tämän säikeen yksi paha ongelma on uskottavuus.

      Aloittajan nimimerkki on sellainen, että pidin koko aloitusta hyvin pitkään pelkkänä provona. Kun muualtakin alkoi tulla kritiikkiä, alku tuntui uskottavalta.

      Kannattaa yrittää kirjoittaa niin, että asia on alusta asti uskottavaa. Muuten koko säie on helppo nollata.

    • No koko säikeen tuntuu Sanaris nollanneekin, ei sen puoleen.

      Kun lukee Sanariksen palstaa, vain Avun, IS:n ja SK:n mielipiteillä on arvoa:

      "Kaikki tahot on tarkkaan informoitu: SK, IS ym. Apu jopa sanoo Markun olevan heidän ristikkotuotantonsa ykkösbrändi."

      Jos joku haluaa, että hänen mielipiteellään on arvoa, ainoa keino on vaikuttaa suoraan em. lehtiin.

    • Anonyymi

      Raha ratkaisee - muu on pelkkää kärpäsen surinaa.

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Totta varmaan tuokin. Jos Sanaris kokee, että Markku tuo enemmän rahaa, sitten niitä enemmän.

      Sitä, että joku kokee loukkaavana, ei ole suurtakaan arvoa.

      Jos MM menee linjoille, että rahaa tulee vähemmän, sitten asiaan puututaan.

    • Anonyymi

      Vuokila ei nyt tajua. On ajamassa ystävät pois.

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa:

      Sitähän mielestäni Sanariksen foorumissa Transformer ja täällä moni on pyrkinyt ilmaisemaan.

      Vaikka en ole ristikkoa nähnyt, kaiken kirjoittelun perusteella MM laski lehden imagoa.

      PuPe on mielestäni paras tavallisesta liikkeestä ostettava haastavia ristikoita sisältävä lehti. Hyvin lähelle sitä pääsee toki Iisakin Ristikot.

      Vaikka itse en eää osta PuPea, olisi haastavien ristikoiden ystäviä ajatelle sääli, jos PuPe häviäisi markkinoilta, sillä haastavia ristikoita sisältäviä lehtiä ei montaa ole.

      Sanaseppojen jäsenlehti sisältää saamani käsityksen mukaan vielä PuPea ja Iisakin ristikoiden ristikoita vaikeampia tehtäviä, mutta ensin pitää liittyä seuraan.

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Tosin koskaan ei tiedä, kuka on tosissaan ja kuka ei. Eräässä toisessa säikeessä joku oli alussa rinnallani, mutta sitten heittäytyi ironiseksi. Oli minulta virhe osallistua keskusteluun ristikosta, jota en ole nähnyt ja oli virhe luottaa vain toisten kommentteihin.

    • Anonyymi

      Tapio Huuhaa
      Tähän liittyy jatkokommentti muualla.

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Tarkoitus oli laittaa tähänkin jonkin tason analyysi, mutta se ei mennytkään eteenpäin.

      Eräitä tämän ja Sanariksen foorumin kommentteja pidän kärjistyksinä, vähän provokatiivisina, mutta en suoranaisina valheina.

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa

      Tein keskusteluissa viidestä esille tuodusta kuvasta kuva kuvalta analyysin, alkaen "1. Kaljapulloa pitelevä virtsaava mies."

    • Anonyymi

      Tapio-Huuhaa
      Löytyy googlaamalla sitaateilla "MISSÄ KULKEE HYVÄN MAUN RAJA?" (minulla kolmas hakutulos).

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe