Ikkunoiden vaihto ulkopokat vai koko setti?

Hyvätietää

Kuinka paljon kalliimmaksi tulisi vaihtaa rivikoteihin samalla sekä sisä-että ulkoikkunat, ottaen huomioon sekä työ- että ikkunoiden hinta. Tavoitteena olisi uudet kolmilasiset ikkunat tai vaihtaa nykyisiin kolmilasisiin ikkunoihin pelkät alumiiniset ulkoikkunat. Aiemmin on vaihdettu isot olohuoneiden ikkunat (alumiiniset ulkopuoliset ikkunat) ja nyt kyse olisi makuuhuoneiden ikkunoista, joita pitäisi vaihtaa noin 50 ja joiden koko on leveys 114 ja h 130. Kun aiemmat ikkunat vaihdettiin, hintaero oli selvä. Nyt vaikuttaa siltä että kun vaihdetaan sekä sisä egttä ulkoikkunat samassa paketissa , hinta ei ole paljon suurempi. Onko työn osuus viimeksi mainitussa tapauksessa halvempi?

9

1530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajat_muuttui

      > Nyt vaikuttaa siltä että kun vaihdetaan sekä sisä egttä ulkoikkunat samassa paketissa , hinta ei ole paljon suurempi. Onko työn osuus viimeksi mainitussa tapauksessa halvempi?

      Lopputulos ainakin on parempi, koska uusissa ikkunoissa selektiivilasit ovat itsestäänselvyys. Pelkän ulkopuitteen kun vaihtaa, niin U-arvo taitaa jöpöttää periteisessa 1,8 lukemassa, kun uudet helposti 1,0-1,2.

      20 vuotta sitten oli muotia jopa asennella kolmas puite, ns. etuikkuna, vanhojen 2-lasisten eteen. Aika samalta touhulta myös ulomman puitteen uusiminen kuulostaa. Säästö työkustannuksissa vs. koko ikkunan vaihto ei liene iso ja voi olla jopa negatiivinen, jos vanhoja karmeja pitää kunnostaa tai muokata siinä sivussa.

    • Hyvätietää

      Meillä vastuunjakotaulukon mukaan ulkoikkunoiden kunnosta vastaa taloyhtiö ja sisäpuolisista osakas. Kun olohuoneiden ikkunat vaihdettiin, sovittiin samalla että loputkin ikkunat vaihdetaan samoin, eli alumiiniset ulkoikkunat. Aikaa kuitenkin kului uusimisten välillä enenmmän kuin alkuaan suunniteltiin. ja tilanne nyt näyttäisi olevan hieman toinen. Tietysti korjaajia eli työn suorittajia on monia ja korjaustapoja myös etenkin kun on kyse ison kaupungin lähiöstä. Olisi hyvä saada kunnon hinta-arviot molemmista korjaustavoista. Hintaan vaikutttaa ainakin merkittävästi ikkunoiden koko. Eli jos jos vaihdetut olohuoneiden ikkunat vaihdettaisiin kolmiosaisiksi samalla eli heti noin 10 vuoden käytön jälkeen, hinta olisi kohtuuttoman korkea hyötyihin nähden, sillä aikaisemmatkin ikkunat olivat kolmilasisia, joista kaksi on toisissaan hakasilla kiinni. Ainakin jo pelkän ikkunan hinta olohuoneen kohdalla on makuuhuoneen ikkunoihin nähden moninkertainen. Työn hinta vielä ison ikkunan kohdalla todennäköisesti huomattavasti suurempi, koska ikkunat painavat ja ovat hankalia kuljetttaa ja käsitellä. Tarjoushinnat varmasti kertoisivat lisää.

      • ajat_muuttui

        OK kuntoiset ikkunat voi tietenkin jättää uusimatta. Vaikka uusien lämpölasi-ikkunoiden lämmöneristävyys on paljon parempi kuin ns. lähiöikkunoilla (ne "sisäpuite aukeaa"), niin energiansäästöllä operaatio ei ikinä maksa itseään takaisin.

        OH ikkunat muutenkin kestävät pitkään, jos/kun kyseessä on parvekkeen taustaseinän ikkuna, mikä on suojassa sateelta.


      • Hyvätietää

        Niin minäkin ajattelen. Tuntuisi kyllä todella kohtuuttoman kalliiltakin uusia hiljattain uusittuja, hintakin on makuuhuoneen ikkunoihin verrattuna ehkä työ mukaan lukien nelinkertainen. Remonttia tehdessä ei uhraukset koske yksin hintaa vaan asumista myös. Jos koko asunnon ikkunat uusitaan samalla kertaa , ei tiedä minne huonekalut laitettaisiin. Vaikka työ sinänsä on nopeaa, ajankohta ei aina ole aikataulun mukainen. Ne uusimatta aiemmin jääneet makuuhuoneiden ikkunat tai ainakin osa niistä ovat taas todella huonokuntoisia. Pulpettikattoisen talon ilman edes katonreunaa olevia ikkunoita,.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kysy tarjouksia. Niistä näet mikä kannattaa ja mikä ei. Siis koko ikkuna vai osa. Vaihtotyönkin voit neuvotella. Ikkuna jos otetaan ulos ja sieltä työnnetään uusi paikalleen, ei se paljon tilaa vie.


      • Hyvätietää

        Ei pieni ikkuna tilaa vie, mutta meillä olohuoneen ikkunat ovat vanhaa mallia ja noin 2m x 2m. Muistan hyvin viime kerrasta miten hankalaa oli elää., kun olohuoneen ikkunat vaihdettiin. Asentajat tarvitsevat tilaa asuntojen sisällä ikkunan edessä vähintään sen kaksi metriä, koska sisäikkunat on avattava kokonaan. Minulla on iso raskas ruokapöytä ikkunan edessä, ja makuuhuoneessa kaksi isoa kirjoituspöytää kulmittain. Pienessä keittokomerossa taas ikkuna avattuna vie lähes koko vapaan työskentelytilan. Kun aikataulu muuttuikin, jouduimme esim. odottamaan korvausilmasettiin osia kuukauden päivät ja huonekalut piti pitää ko. asemissa. Muutamassa asunnossa ikkunat eivät kuivuneetkaan työaikana , kun puitteita maalattiin samalla ja työntekijät jättivät ikkunat auki juhannukseksi. Että ei luuloon vaan tietoon pohjautuen,


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Tähän pirttiin vaihdettiin ikkunat talvella. Meni tunti/ikkuna, kun piti laittaa kolme ruuvia vaateriin alareunaan. Sitten ikkunapaketti päälle, ja sivuilta kiinni. Vanhassa hirsitalossa pitää pokien kiinnityksessä vähän kikkailla, ja ikkunatkin laitettiin laserilla samaan tasoon. Lopuksi polyuretaani väleihin. Tuvan puolella oli remppatilanne, mutta muissa huoneissa normaali kalustus. Pielilaudat laitettiin myöhemmin. Niiden sahatuissa kulmissa taisi olla vähän maalaamista.
        Vuosi sitten yrittivät kaupata uusia ikkunoita kaupunkitalooni. Sekin homma olisi myyjän videon mukaan käynyt näppärästi.


      • Miten se vastuunjakotaulukko vaikuttaa päätökseen. Taloyhtiön rahoilla kun uusitaan, niin jokainen osakas maksaa samassa suhteessa kuin ulkoikkunoidenkin osalta. Ainoa ero on siinä, että uusimattomat sisäikkunat lisäävät keskuslämmitteisessä talossa lämmityskustannuksia, eli vanhoilla sisäikkunoilla jatkava maksattaa säästön niiden uusineiden osakkaiden kustannuksella!

        Järki Hoi, Älä Jätä!!!


      • Hyvätietää

        Vastuunjakotaulukko ja sen hyväksyminen vaikuttaa siten, että kun ne hyväksytään niitä pitäisi myös noudattaa. Eli asukkaat tietävät, että sisäikkunoiden kunnossapito, maalaukset ym . kuuluvat itselle. On asiassa toinenkin puoli. Yleensä omalla vastuulla olevia pidetään paremmin ja hoidetaan huolellisemmin. Vastuujakotaulukko on yleisessä käytössä koko maassa ja siitä voidaan poiketa, sopimalla joissakin kohdissa muutoksista erikseen. Meillä ei ainakaan ole lämpöhukkaa ajateltu, kun loppujen ikkunoiden vaihtoa on pitkitetty ja monet asukkaat etenkin uudet ovat valittaneet kylmyydestä, ikkunoiden tärinästä ja jopa hajuhaitoista. Ne aiemmin uusitut alumiiniset ulkoikkunat ovat edelleen hyvin tiiviitä, eivät tärise, eivätkä mätäne. Minulla on infrapunamittari , jonka mukaan talvella yli -15C pakkasessa makuuhuoneen ikkunarakojen mittaus osoittaa jopa 0 astetta ja olohuoneen alin lämpötila hyvin kylmälläkin on ollut 15C. Meillä ei ole tehty minkäänlaisia energiamittauksia siitä paljonko lämpöä karkaa. Käsittääkseni ulkopokien vaihtamiseen taloyhtiö saa valtion avustustakin. Mitä aiemmin jo jossakin vastauksessa kerrottiin, koko setin vaihtaminen ei tuo takaisin ikkunoihin uhrattuja lisärahoja.
        Ikkunoiden vikoja aiotaan nyt kartoittaa, mutta ihmettelen, miten puutteet näkyvät ja tulevat esiin nyt kun kesä on tulossa. Ulkolämpötila on kohta sisälämpötilaa korkeampi., joten pahinta haittaa ei pystytä toteamaan.

        Muutenkin ihmettelen miksi jotkut asiantuntijat väittävät etelä- ja länsipuolen ikkunoiden olevan yleensä huonoimpia, koska lämpö ja aurinko haurastuttaa pokat. Totta varmaan, mutta pohjois- ja itäpuolen ikkunat kastuvat kovassa tuulessa rankkasateessa jatkuvasti, eivätkä kuivu välillä lainkaan ja mätänevät ja turpoavat ja puun sisäsään, tietysti myös puun pintaankin kasvaa ehkä huomaamattomasti ja silmin huomaamatonta hometta.

        Eli sisäikkunat kannattaa vaihtaa samalla kuin ulkoikkunat jos hintaero ei ole suuri ja osakkaat ovat yksimielisiä. Meillä on edessä putkiremontin jälkeen vielä jätevesiputkien remontti ja kattoremontti ja nykyisin asiantuntijat etenkin päättäjät varoittavat ylikorjaamisen vaaroista vanhoissa taloissa. Suuri hyvällä paikalla oleva tontti voi houkutella ostajia paljonkin, kun yhtiö alkaa olla konkurssissa. Näin on käynyt jo joillekin taloyhtiöille kunnassani. Suhteellisuustaju tulee säilyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe