Kuohukorven Missi tavallinen koira.

KoulutusTärkeää

Olen sitä mieltä että kuohukorven Missin hyvyys perustuu sen omistajaan. Veikkaan että muutaman hirvikoiramiehen käsissä Missikin olisi tavallinen saappaankiilottaja. Jokaisen hirvikoiran fyysiset ominaisuudet riittävät samaan suoritukseen kuin Missillä.

Jos katsoitte elokuvan niin siinä selvästi huomaa että Missin isäntä on selvästi näyttänyt koiralle sen paikan eli luimistaa korvansa kun isäntä koiralle puhui.

Sanoisin että hirvikoirassa puolet ominaisuuksista tulee koulutuksesta ja puolet on perimän tulosta.

11

129

  Vastaukset

  • näin se on. toisilla on aina pelaavat koirat. se on se "koirakäsi." sitä ei kursseilla eikä kapineteissa opi. se tulee joskus semmoisille jotka viihtyvät paljon koiran kanssa metsässä.

  • Tottakai koirasta saa huipun kun antaa metsää tarpeeksi, tietysti pitää olla riistakontakteja paljon (hirvikoiralle hirviä, jäneskoiralle jäneksiä, ei peuroja tai kauriita joita etelässä riittää,ajokoiran koulutus on hankalaa). Hyväksi koiran kehitykselle on se ,pitää sen sisäkoirana pennusta pitäen kehittää älykkyyttä, näin saa tottelevaisen koiran, jolla kerätään hirvikokeessa yhteydenottopisteet, kaikilla huipuilla yli 95 pojot, lisäksi kilpakoirilta ei parane ampua hirviä sitkastuu liikaa ei tule pisteitä, metsästyskoirat ja kilpakoirat on nääs erikseen.

  • Voi tuota kateuden määrää, sille ei näytä tulevan loppua.

  • koiramaailmassa kyllä kateus jyllää. kateelliset heittää paskaa tuulettimeen kun ei niillä ole koskaan ollut pelaavaa koiraa. mutta ei me siitä välitetä. sääliä saa ilmaiseksi mutta kateus täytyy ansaita!

   • Olen huomannut saman tuo kateuden suhteen. Sääliksi käy heitä raukka poloisia. Eivät varmaan ole menestyneet missään ja purkavat pahaa oloaan keskustelupalstoilla, vaikka koirapalstalla, jos muuta ei löydy.


  • Minä en ole ainakaan kateellinen kellekkään huippukoekoiran omistajalle, myös omistajan täytyy olla osaava kouluttaja, joilla voitetaan sm. mestaruudet ja kiväärikisat, mulle riittää koira joka kestää aamusta iltaa hirven perässä, en ole kiinnostunut koehommista, vaikka kävin tuomarikurssin aikoinaan ja olen jyvällä koepisteiden kertymisestä, mutta tyhmä homma esim. että kun omistaja huomaa koiran löytävän hirvenjäljen (gps) niin lähdetään kiireellä vaihtamaan paikkaa toiseensuuntaan ,että saadaan koiralle pidempi löytömatka ja paremmat pisteet

  • Geenit pitää olla kohdillaan molemmilla eli koiralla ja isännällä. Hyvä koira on helppo pilata. Eikä tässä ole mistään kateudesta kyse sillä Missin omistaja on lähtökohtaisesti tehnyt paljon töitä koiransa kanssa ja oikein.

   Missi ei taas ole periyttänyt yhtä hyviä jälkeläisi joten onko kyse ollut siis geeneistä vai paskoista pennun ostajista ?

  • koirien periyttäminen saattaa olla yllätys, joskus vaan yhdistelmä ei toimi tai hyvät ominaisuudet saattaa hypätä sukupolven yli. ehkä siksikin jalostus on mielenkiintoista.

  • Voisihan tuo aloittaja tehdä itselleen huippukoiran jostain tavallisesta saappaankiillottajasta, kun se tuntuu hänelle helppoa olevan.
   Itse olen pari kertaa sattunut Missille tuomariksi ja kyllä Missi teki huipputyöt molemmilla kertaa. Molemmilla kerroilla vaikeat olosuhteet ja Missi näytti kyllä viisautensa ja sitkeytensä kummallakin kerralla!

  • Miksi se on niin vaikea myöntää että kouluttajalla on suuri merkitys lopputulokseen. Onko se vähän kuin myöntäisi oman paskuuden siihen ettei sitä hyvää koiraa löydy omasta häkistä.

  • minulla on käyttövalioita muutamia kymmenien vuosien varrella ollut ja olisi varmaan ollut enemmänkin mutta en ole koskaan ollut tarpeeksi kovasti karsinut niitä keskinkertaisia tarhasta pois.
   en minä pelaamattomia koiria ole ruokkinut mutta jos koiralla pystyy metsästämään ja innot riittää niin olen ne pitänyt jos koira on muuten mukava pitokoira.
   onpa niistä vuosien opissa tullut ihan hyviäkin jahtikavereita. jalostukseen en näitä yksilöitä ole kuitenkaan käyttänyt.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   275
   11299
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   209
   6570
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5547
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   4722
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   104
   3259