Uudet ystävät Suomessa?

uusiaystäviäsuomessa

Kun muutitte Suomeen, niin saitteko uusia ystäviä?
Miten kävi?

Millä paikkakunnalla saa helposti uusia ystäviä?

Kun olen asunut ulkomailla pitkään, niin ovat alkaneet hävitä Suomen ystävät.
Aina pitää pitää itse yhteyttä.

8

<50

  Vastaukset

  • Jos olet suomalainen ja siisti, reilu ja sosiaalinen, niin tuskin sulla on vaikeeta tutustua ihmisiin Suomessa. Minun kokemus on että suomalaisiin on helpompi tutustua kun esimerkiksi ruotsalaisiin. Jos käy baarissa Suomessa, niin saa Aina hyvän juttukaverin, tätä en koskaan ole kokenut ulkomaailla.

  • Joo totta,

   Mikähän olisi mukava paikkakunta Suomessa?
   Ei Helsinkiin, mutta minne muualle?

  • Olisko Turku?

  • Tampereella ainakin aivan kamalia ihmisiä.

  • Ideoita mistä uusia ystäviä ja tuttavia löytää Suomeen muuton jälkeen:

   Useimmat löytävät ystäviä, kunhan arki on pyörähtänyt käyntiin: koulusta, päiväkodista, opintojen parista, työelämästä ja naapurustosta. Joillekin on puolestaan luonteva etsiä uusia ystäviä baareista tai vaikka seurakunnasta. Jos näistä mikään ei onnista tai tunnu luontevalta, kannattaa pohtia seuraavia vaihtoehtoja.

   1. Harrastustoiminta:
   - Kansalais- ja työväenopistot sekä aikuisopistot ovat Suomessa suosittuja aikuisten harrastamis- ja kohtaamispaikkoja!
   - Urheiluseurat
   - Suomen Latu ry
   - Kuntosalit
   - Kuorot
   - Vapaapalokunnat
   - SPR eli Suomen punainen risti (kursseja, vapaaehtoistoimintaa)
   - Partiolippukunnat
   - Poliittiset puolueet järjestävät monenlaista toimintaa jäsenilleen, mutta toiminta luonnollisesti on painottunut yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen
   - Luonnonsuojeluyhdistykset, lintuyhdistykset yms.
   - Metsästysseurat
   - Martta-seurat (naisille)

   2. Monilla asuinalueilla ja paikkakunnilla on asukasyhdistyksiä, joissa tutustuu helposti oman alueen ihmisiin ja saa ns. suusta suuhun kulkevaa tietoa alueen mahdollisuuksista.

   3. Aikuisille on olemassa ympäri Suomea kansainvälisten yhdistysten toimintaa kuten Lions klubit, Rotary klubit, Zonta-naiset yms.

   4. Lisääntyvässä määrin on tarjolla laidasta laitaan yksityisiä yrityksiä ja seuroja, jotka järjestävät maksullista ohjausta ja toimintaa eri harrastusten parissa. On kuntosaleja, joogasaleja, golf-seuroja, veneilyseuroja, melontakerhoja, tanssikouluja, ratsastustalleja, erätaitokursseja, ohjattua luontoliikuntaa päiväretkistä pitkiin Lapin vaelluksiin jne.

   Tässä on muutamia poimintoja eri puolilta Suomea:

   Luontoliikunta & erätaidot:
   - Suomen Erätaito Ry
   - Katso pitkä lista täältä: https://www.luontoon.fi/nuuksio/palvelut/yhteistyotahot

   Islanninhevosvaellustalleja ympäri Suomea:
   - https://www.vaellustallit.fi/ratsasta-jasentalleilla/

   Ohjattuja polkupyöräretkiä ryhmissä:
   - https://hepo.fi/
   - https://www.jyps.fi/pyoraily-liikennemuotona-ja-harrastuksena/pyorailyn-lajit/retkipyoraily
   - http://www.espoonlatu.fi/yhdistys_toiminta

   MUSEOKORTTI:
   Jos museot kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti investoida 60€ Museokorttiin, jolla voi vierailla vuoden aikana rajattomasti yli 300 museossa ympäri Suomen. Museoissa on helppo käydä yksinkin ja museokorttilaisille järjestetään myös yhteisiä tapahtumia ja retkiä, joiden avulla voi tutustua muihin museoista kiinnostuneisiin ihmisiin. Vaikka museot herättäisivät ajatuksia pelkästään pölystä ja ikävystyneisyydestä, kannattaa selvittää onko se todellinen mielikuva vai johonkin entisajan maailmaan perustuva vanhentunut mielikuva.
   https://museot.fi/museokortti

   Museoiden ystäväyhdistykset:
   https://www.museoliitto.fi/museonystava

   KULTTUURIKAVERI-toiminta:
   Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu avuksi kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle.
   - http://kansalaisareena.fi/luotsit/?page_id=19

   Suomen Melonta- ja soutuliiton jäsenjärjestöt:
   - https://www.melontajasoutuliitto.fi/seurat/

   SUOMEN LATU RY:
   Suomen Latu ry:n paikallisyhdistyksissä järjestetään jos jonkinmoista karkeloa. Jäsenenä saat kotiisi ideoita pursuilevan lehden ja saat jäsenetuja mm. Lapin matkailukohteessa. Joillain jäsenyhdistyksillä on jäsenille lainattavia retkeiluvarusteita ja omia mökkejä, joissa voi majoittua lyhyitä aikoja.
   https://www.suomenlatu.fi/

   MARTTALIITTO:
   - https://www.martat.fi/

   Kansalaisopistot, työväenopistot ja vastaavat:
   - https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalais-_ja_työväenopistot
   - https://kansalaisopistot.fi/kansalaisopistot/

  • Myös Merimieskirkko tukee Suomeen paluumuuttaneita ihmisiä sopeutumisessa uuteen (tai uusvanhaan) kotimaahan, sillä onhan maahanmuutto joka kerta ainakin elämänmuutos ellei peräti kulttuurishokki. Nimestään huolimatta Merimieskirkko palvelee muitakin kuin vain merimiehiä :-)

   "Merimieskirkko tuntee ulkosuomalaisten ja liikkuvaa työtä tekevien arjen ja sen haasteet. Paluu ulkomailta Suomeen ei välttämättä ole helppoa. Takaisinsopeutumisprosessi voi viedä aikaa ja kulttuurishokki yllättää. Haluamme helpottaa paluumuuttajan arkea. Tarjoamme paluumuuttajille mahdollisuuden kokoontua yhteen jakamaan kokemuksia ja tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia."

   Linkki:
   https://merimieskirkko.fi/tukea-paluumuuttajalle/#

   Merimieskirkon toimipaikat Suomessa:

   Hamina-Kotka
   Turku
   Rauma
   Kokkola
   Oulu
   Kemi-Tornio
   Helsinki: Hernesaari ja Vuosaari

   Lisäksi Kalajoella on toiminut Kalajoen seurakunnan ylläpitämä Kalajoen satamakirkko vuodesta 2013.

   • Joillain paikkakunnilla myös evankelis-luterilainen kirkko järjestää toimintaa paluumuuttajille. Joskus paluumuuttajat ovat kaikki inkeriläisiä, mutta vähitellen on alettu ymmärtää, että paluumuuttaja voi muuttaa Suomeen mistä päin maailmaa tahansa eikä esimerkiksi Yhdysvalloissa suomalaisten vanhempien lapsena kasvanutkaan välttämättä osaa kovin hyvin suomen kieltä Suomeen paluumuuttaessaan - jos lainkaan. Paluumuuttaja on voinut asua ulkomailla vain muutamia vuosia, kymmeniä vuosia tai hän voi olla henkilö, joka ei ole koskaan Suomessa asunutkaan. Koko ikänsä ulkomailla eläneelläkin voi olla voimakas kontakti Suomeen esimerkiksi isovanhempien, Suomen matkojen, suomen kielen, suomalaisen kulttuurin tai jonkin muun syyn kautta.

    Ainakin Lahdessa kokoontuu paluumuuttajien ryhmä Launeen kirkolla: https://www.lahdenseurakunnat.fi/launeen-seurakunta/kerhot-ja-ryhmat/maahanmuuttajat

    Myös Tampereella on paluumuuttajien ryhmä. Siellä on kai käynyt lähinnä inkeriläisiä paluumuuttajia, mutta varmaan kaikki paluumuuttajat ovat tervemenneitä mukaan.
    https://tampereenseurakunnat.fi/toimintaa/monikulttuurinen_toiminta/toimintaa_eri_kielilla/paluumuuttajat

    Suomen evankelis-luterilainen kirkko järjestää myös yksittäisiä tapahtumia paluumuuttajille ja niihin ovat Suomeen paluumuuttoa harkitsevatkin tervetulleita. Ainakin Helsingissä on järjestetty Maailmalta kotiin -tilaisuuksia. Lisätietoa saa Kirkon ulkosuomalaistyön Facebook-ryhmästä.

    Linkki:
    https://evl.fi/maailmalla/ulkosuomalaiset/kun-palaat


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2660