Yksinolo kotona; tuhoaminen?

Hei. Kuinka hyvin nöffi osaa olla yksi kotona vai tuhoaako paljon? Olen kuullut että pitäisi mieluiten pitää päivät ulkona tai eri tilassa koska tuhoavat niin paljon kaikkea... Kokemuksia?

6

85

  Vastaukset

  • Mulla on 7 kk ikäinen nöffin pentu eikä ole tehnyt mitään tuhoja sillä aikaa kun ollaan töissä tai muuten jossain käymässä.
   Tosin sillä on neljä seropia siellä kaverina, nii ei oo ihan yksin.
   Ja kai se on vähän yksilöllistä miten kukin käyttäytyy.

  • Jos on yksin,ja kaipaa perhettä voi rikkoa ovia,ovenkarmeja yrittäessään perään.Mutta jos pennusta tottuu,voi olla rikkomattakin.
   Tarhaan yksinolonajaksi laittaminen hyvä vaihtoehto, kunhan tarha on riittävän tukeva.Mulla on ollu suuria,jättikoiria.Pidin päivällä tarhassa joitakin, jotka oli yksin sisällä levottomia.Ikää kun tulee,pärjää kyllä sisälläkin,ja ymmärtää että perhe palaa kotiin.Sitä voi harjotella pieniä aikoja, silloinkin vaikka muuten olis tarhailemassa päivällä.Ulkoa koiralla enemmän kateltavaa kun sisällä.Koppi ja kunnon tarha on oltava,että sujuu.

  • Siskolla oli joskus vuosia sitten uros-nöffi. Asuivat ensin kerrostalossa, ja naapurit valittivat, että koira metelöi yksinään siellä. Ulvonta kuului todella kauas. Sai kaveriksi toisen nöffin, niin sopeutui.
   Niin, kyllä taisi yksi ovi tuhoutua, ja kuolanroiskeita lenteli seinille, ja keittiön alakaappeihin :-D Ihana rotu, mutta ei välttämättä sovi supersiistille ihmiselle, joka ei halua olla jatkuvasti siivoamassa.

  • Kyllä se on enemmän koulutus- kuin rotukysymys. Ei koira "kaipaa" perhettä siinä mielessä kuin ihminen toista ihmistä, vaan koira joko a) ahdistuu, jolloin tuhoaminen - usein kengät ja sohvat, joissa on omistajan hajua, helpottaa ahdistusta b) tuhoaa tekemisen puutteessa/ollessaan ylivirkeä tai c) sitä ei ole opetettu yksinoloon. Tärkeintä on selvittää syy, jotta pystyy asiaan puuttumaan. Hyvällä koulutuksella jokainen koira osaa olla yksin. Joskus toki myös terveyteen ja ikään liittyvät seikat voivat aiheuttaa ongelmia yksinolossa, esimerkiksi uuden vuoden ollut yksin (säikähtänyt raketteja), vanhuus (vanhemmiten aistit herkemmässä, dementia), aivoperäiset syyt jne.

   • Ja se vielä, että eristäminen ulos ei ole oikea ratkaisu siihen, että tavaroita ei tuhoutuisi. Se ei poista sitä ongelmaa, joka on enimmäkseen mainitsemani a, B tai c.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja se vielä, että eristäminen ulos ei ole oikea ratkaisu siihen, että tavaroita ei tuhoutuisi. Se ei poista sitä ongelmaa, joka on enimmäkseen mainitsemani a, B tai c.

    Meillä oli jätti, kodinvaihtaja.Pidettiin ensalkuun ulkona työpäivät, juurikin tuon perään yrittämisen vuoksi.Raspi ovenkarmit, ja ovet, kuolasi lattialle yrittäessään perään.Pieniä aikoja kerrallaan harjoteltiin, ja kun oli ollut meillä vuoden verran, osasi jo olla yksinkin sisällä työpäivät.
    Kyllä se tarha, on parempi paikka työpäiväksi, kuin sisälle jättäminen nuorelle koiralle.Varsinkin, jos ahdistuu sisällä.
    Meillä koira oli tarhassa ihan rauhassa, kun oli hyvät näkymät pihalle.
    Sisällä alkuun yritettiin pitää, mutta siirryttiin käyttämään tarhaa kun yritti niin kovasti perään.Kun tylin töistä, päästin koiran tarhasta.Tarhan on tosiaan oltava kunnollinen , suurelle koiralle, voi kokeilla senkin kestävyyttä.80 kiloisella koiralla voimaa riittää, ja nuorelta ei heti puhti lopu.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   7573