Irti oravanpyörästä

Oravapyörässä

Millaiseksi näet Suomen tulevaisuuden?

Halu olisi lähteä pois tuosta oravanpyörästä, mutta teit mitä tahansa niin kämpät maksaa ellei halua muuttaa ihan keskelle ei-mitään.

Noh, jos sitä sattuu löytämään sopivan kämpän kauempaa, niin sitten nämä tulevaisuuden sähköauto hömpötykset ja nyky fossiilisten polttoaine autoilijoiden kuristusote mitä tässä ollaan kaavailemassa.

Toki se olisi kiva asua jossain keskustan kupeessa ja vetästä sähkökäyttöisellä vekottimella 10km töihin ja muuta ihan utopistista. Happy joy joy.

Mutta kenellä tuohon on varaa ilman järkyttävää velkahelvettiä ja sitten jos sattuu työt loppumaan tai muuten vaan kyseinen firma ahdistaa liikaa, niin valtio on potkimassa päähän väliinputoajia.

Loppujen lopuksi alkaako tässä olemaan mitään muita vaihtoehtoja kuin muuttaa johonkin korpeen, rakentaa oma talo ihan itse, elää pienessä piirissä ja palata tähän viljely/metsästys kulttuuriin missä oltiin jotain 100v sitten?

Mitä te muut ajattelitte? Jatketaan samaa vanhaa rataa kunnes eläke alkaa tippumaan tilille (jos edes alkaa)?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jää vuorotteluvapaalle tai opintovapaalle ja testaile miltä tuntuisi elää jossain kauempana. Vaatii tosin järjestelyitä ja jos on perhettä tai muita sidoksia niin voi olla ettei niin vaan onnistu.

      Jostain täytyy olla valmis luopumaan saadakseen haluamansa.

    • Anonyymi

      Näen laman ja sen jälkeen jonkinlaisen nousukauden. En kummempia. Ehkä perus suomalainen työväki tippuu raiteilta ottaessaan lainaa pysyäkseen pinnalla tässä uudistuvassa maailmassa. Tulevaisuus on hämärä ja arvaamaton.

    • Anonyymi

      Ei ole isompia ongelmia. Ikää reilut 60v. Joka päivästä koetan tehdä sen hyvän päivän itselleni ja muillekin. Usein siinä onnistunkin. Velkaa en ole koskaan ottanut vaikka olen työläisperheen kasvatti. Opin sen viisauden jo lapsena. Meidän porukoissa on aina ponnisteltu eikä liikoja syytelty olosuhteita. En ole sotainvalidi kuten edesmennyt isäni. Hän teki fyysistä raskasta rakennusmiehen työtä vammoistansa huolimatta. Oravanpyörä on sekin paljolti itse kehitetty mielikuva maailmasta. Illuusio. Toki Suomessa on korjattavaa ja kaikki asiat eivät ole oikeudenmukaista. Uusia ongelmia syntyy. Vähäosaisista, köyhistä ja vammaisista tulee pitää huolta. Jopa maahanmuuttajista. Kun täällä ovat. Silti näen että todella hyvään suuntaan ollaan menossa. Miksi muuttaa syvälle mustaan korpeen. Sellainen elämä on monin verroin kovempaa. Siinä joutuu jopa armottomasti rehkimään jos meinaa leipää syödä. Ihmiset ovat tulleet korvesta pois helpomman elämän perässä. Voidakseen elää. Itselläni on auto mutta koetan vältää turhaa hömppäajamista. Polttoaine maksaa minkä maksaa. En koe sitä kuristusotteena. Enempikin uutena jännänä tilanteena. En taivastele turhaan eteen tulevia isojakaan ongelmia. Jos maailma tuhoutuu ja kuolen huomenna ( se on jopa todennäköisempää kuin tänään) niin miksi sellaista murehtisin liikoja etukäteen. Ihmisten elinajanodote on venynyt valtavasti 100 vuoden aikana. Kertoo sen että nykyinen elämänmuotomme on edellisiä sukupolvia huomattavasti parempaa ja laadukkampaa melkein joka osa-alueella. Elämä on jatkuvaa muutosta. Välillä muutos on rajua. Miksi kellot ja maailma pitäisi pysäyttää. Se on mahdotonta. Sähköautotkin tulevat jos ovat tullakseen. Polttomoottoriauto on vain lyhyt välivaihe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe