Eroprosessissaan kokemukset

Anonyymi

Pahimmalta tuntui, kun eroa haluavalla puolisolla on uusi suhde odottamassa. Viha, katkeruus, järkytys ja häpeä voivat purkautua äänekkäinä riitoina, itku- tai paniikkikohtauksina tai masennuksena.

Joku juo pahaan oloonsa, toinen solmii hädissään harkitsemattoman laastarisuhteen.

Luottamus kaikkiin ihmisiin voi hävitä pitkäksi aikaa. oliko sinullakin juuri näin?

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sanotaan että eroajaa mietityttää kolme asiaa erityisesti eron hetkellä. Se, kuinka pärjään taloudellisesti, se, kuinka lapset pärjäävät kaiken keskellä ja mistä saan nyt läheisyyttä ja seksiä? Viimeinen kohta vie hieman tosin sivuraiteelle; yleensä läheisyyttä ei eroajien välissä enää eron koittaessa juurikaan ole, vaikka teknisesti seksiä vielä olisikin jäljellä.

    • Anonyymi

      Luottamus on myös yksi parisuhteenkin kulmakivistä ja jos se puuttuu niin muutkin tärkeinä pidetyt asiat menettävät merkityksensä.

      Minne unohtuvat aikoinaan yhtenä elämän tärkeimpänä päivänä annetut lupaukset? Kunnioitus, hienotunteisuus, puolison arvojen huomioon ottaminen?
      Se minkä piti päättyä vasta kunnes kuolema erottaa, päättyy siihen että elämä erottaa?

      Kenties puolison arvomaailma tai tavat ovatkin erilaiset kuin on ymmärretty olevan tai muuten vaan matkan varrella kyllästytään tylsään ja turvalliseen arkeen, siihen samaan naamaan ja annetaan pikkuhiljaa jonkun muun tulla liikaa ajatuksiin ja arkeen mukaan ja ne vain puolisoille kuuluvat arkaluontoisetkin asiat kerrotaankin jollekin toiselle, omaa puolisoa halveksien.
      Silloin ollaan menty sen rajan yli josta ei ole paluuta.

      Vuosikymmeniä kestävään liittoon tarvitaan tahtomista myös sen tärkeimmän päivän jälkeenkin, vaikeina aikoina varsinkin.

      Tahtokaa toisianne, jokaisena liittonne päivänä, ennenkuin on liian myöhäistä.

      Jos kuitenkin päädytään siihen että yhteinen elämä on mahdotonta, on parempi erota sovussa kuin tehdä se kaikkein pahimmin loukkaavan kaavan mukaan, se joka jätetään toisen vuoksi, tulee kärsimään siitä lopun ikäänsä, myös tulevissa suhteissaan.

    • Anonyymi

      Naisesta tulee hullu viimeistään erotilanteessa. Onneksi olen päässyt eroon elukoista!

    • Anonyymi

      Nekin jotka tunkevat naimisissa olevan "iholle", voisivat miettiä mitä kunnioitus ja toisten yksityiset asiat tarkoittavat.

      • Anonyymi

        Siinäpä se onkin, perinteisestikin ne pettämiset tapahtuukin nimenomaan suhteessa oleville..


      • Anonyymi

        ...ja pettämistäkin on vähintään kahta lajia.
        Yleinen käsitys lienee että merkittävä osa ihmisistä kokee ns. henkisen pettämisen pahempana kuin esim. satunnaisen, "se vaan tapahtui" -fyysisen pettämisen, mikä on kyllä sekin ihan käypä eron peruste useimmille.
        Jos suhteesi arkaluontoisetkin asiat levitellään esim työkavereille ja vielä nauretaan päälle ja annetaan heille lupa tehdä samoin niin kenen mielestä se on ok? Onko se pettämistä?


      • Anonyymi

        Minusta tuo kaikki asioitten levittely etc on silkkaa epäaikuismaista narskuilua..


    • Anonyymi

      Aika helposti naiset ja miehet unohti oman "kultansa" nyt viimme pikkujoulujenkin aikaan..

    • Anonyymi

      Tuleva kesä ja juhannus ja loma, silloin sattuu ja tapahtuu ja syksyllä kadutaan riidellään ja erotaan..

    • Anonyymi

      Niin kauan kuin tunteet ovat kiinni eksässä, ihminen ei ehkä ole tunnetasolla saatavilla.
      Uuden ja vanhan vertailu on inhimillistä, ja teemme sitä joskus kaikki. Toisinaan se voi jopa selkiyttää omia ajatuksia: sitä, mitä haluaa ja ei halua uudelta suhteelta,
      Vaikka uudella kumppanilla ei olisi osaa eikä arpaa menneisiin pettymyksiin, ne tulevat silti uuteen suhteeseen mukaan. On tärkeää pyrkiä erottamaan, miten menneisyys vaikuttaa suhteeseen, mikä on minua ja minun historiaani ja mikä tuota toista ihmistä.
      Monikohan tekee näin?

      • Anonyymi

        Jokaisella vakavaan suhteeseen ryhtyvällä täytyisi olla takanaan kokemus petetyksi tulemisesta ja miltä se tuntuu.

        Ehkä silloin ymmärrettäisiin pitää parempaa huolta siitä että kumppani tuntisi itsensä halutuksi ja rakastetuksi eikä itsekään käyttäydyttäisi epäkunnioittavasti omaa puolisoa kohtaan, ei kotona eikä työpaikalla.


      • Anonyymi

        Perus kunniotushan on ihan alkeis sivistystä, etenkin sellainen ominaisuus olisi ihan perus juttuja, kun aloitellaan seurusteleen.


      • Anonyymi

        Joka unohtuu vuosien saatossa joiltakin kun sitä täydellisyyttä ei puolisosta löydykään enää sen enempää kuin palvelijaa tai orjaakaan. Ja silloin onkin helppo löytää muualta se sielunkumppani jonka kanssa jaetaan enemmän kuin omalle puolisolle ja yhdessä sitten haukutaan, halveksitaan ja vitsaillaan siitä joka joskus oli elämän tärkein ihminen ja
        kunnioitus väistyy kaksinaamaisuuden tieltä.


    • Anonyymi

      Emme kukaan ole täydellisiä ja jos koemme itsemme orjiksi tai palvelijoiksi. on jotakin vikaa myös itsetunnossamme. olisikohan niin, että mieluummin otetaan kuin annetaan..
      jos minä siivoon ja sinä teet ruuat jne. niin kumpikohan oikeutetusti kokee olevansa se orja tai palvelija?

      • Anonyymi

        Jos minä siivoan, teen ruoat, hoidan lapset, kodin ja pihamaan ja sinä et tee juuri mitään, edes tule saman peiton alle muuten kuin säälistä jouluna ja juhannuksena niin pientä epätasapainon tuntua voi esiintyä. En moiti enkä vaadi mitään, elämä vaan on mennyt sellaiseksi.


      • Anonyymi

        Mitäs jos? kokeilisit keskustella asiastas kumppanis kanssa?


      • Anonyymi

        Ei auta jos vain toinen haluaa puhua.


      • Anonyymi

        Ei auta ei, mutta oletkohan lie edes kysnyt, haluaako se/hän puhua ja kuunnella? kukaan meistä ihmisistä ei liene "ajatusten lukija?


      • Anonyymi

        Puheet on puhuttu, laulut laulettu.


      • Anonyymi

        Mut virret on viel veisaamati..


    • Anonyymi

      Entä kun niitä kissoja ja koiria on enemmänkin? Kaikille jaksetaan hymyillä mutta oman puolison kohdalla vaan töksäytetään jotain tai komennetaan milloin mihinkin työhön. Naisen työt jaetaan ja miehen työt kuuluu miehelle, mutta ei niistä kiitosta tule vaikka tänäänkin tein neljä tuntia lumitöitä, kun rakas oli sisällä.

      Ikinä tuo ei ole tullut omasta aloitteestaan edes halaamaan saati että olisi tehnyt jonkin vakavamman aloitteen. Silti haluaa kovasti olla yhdessä, kunhan kaikki menee hänen toiveiden mukaan.

      • Anonyymi

        Että mistähän penkasta löysit niin paljon lunta, että teit tänäänkin neljä tuntia lumitöitä? Aika mestari oot ja tarinankertoja.
        En ihmettele yhtään, jos tollaisia juttuja kotonakin keksit, että ei vaimo oikeen jaksa ymmärtää


      • Anonyymi

        Hiljaa amis.!


      • Anonyymi

        Eipä ne toiveet aina käy yksiin, mikä olisi toisen mielestä mukavaa, saattaa ollakin toiselle vierasta.
        Ehkä on kyse omista mielikuvista mitä kuuluu suhteeseen, ehkä haluamme vältellä vanhempiemme tekemiä virheitä tai olemme saaneet toimintamallimme kotoa miten suhteessa toimitaan.

        Ehkä äiti antoi mallin tyttärelleen; miehen täytyy alistua ja palvella että kaikki menisi hyvin, ehkä mies siirsi tapansa pojalleen hiljaisena tietona; olet oikeutettu olemaan edes vähän renttu ja reppana saunakaljoinesi ja kapakkailtoinesi, olla se jonka täytyy olla orja avioliitossaan, ehkä mies opetti samalle pojalleen että asiat ratkaistaan kovalla äänellä ja nyrkillä? Vai oliko se äiti joka opetti sen tyttärelleen?

        Pitkälle päästäisiin jos puhuisimme toiveistamme ja siitä miltä meistä tuntuu. Jos vähäinenkin keskustelu alkaa syyttelyllä niin mitäpä veikkaatte, johtaako se mihinkään hyvään?
        Olisiko vaan parempi kertoa miltä saatu kohtelu itsestä tuntuu ja näin saada toinen ajattelemaan omaa käytöstään?

        Parisuhde on aina kompromissi, täydellisyyttä ei ole siinäkään olemassa. Hyvä lähtökohta parempaan suuntaan on etsiä se kadonnut kunnioitus joka on myös rakkauden synonyymi. Jos kunnoitat puolisoasi, hän on sydämessäsi myös silloin kun olet poissa hänen luotaan ja se välittyy myös ulkopuolisille.

        Montako elämää olet valmis tuhlaamaan, montako sinulla niitä on?

        Jos suhteen kipukohdista puhuminen on jo kiellettyjen aiheiden listalla, on parempi jatkaa omaan suuntaan.

        Suhteeseen tarvitaan kaksi, kaksi tasavertaista puolisoa joiden väliin ei kukaan pääse ja heidän välinen side on lujempi kuin suhde kehenkään muuhun eikä sellaisessa suhteessa ole tarvetta puhua tai antaa lupaa muillekaan puhua toisesta loukkaavaa sävyyn, ei kotona eikä työpaikalla.

        Harva siinä onnistuu mutta kannattaa yrittää.


    • Anonyymi

      Molemminpuoleinen kunnioitus on se mikä asettaa omallekkin käytökselle ne raamit ja silloinhan niitä yhteen törmäyksiäkin sattuu vähemmän joskopa ollenkaan.
      eikä miehen tarvi vongata seksiä.
      joka on vallankäytön väline nyky famakoilla vai emakoilla!

    • Anonyymi

      Amen.

    • Anonyymi

      Erotilanteessa ei kukaan ajattele, mistä nyt saisi läheisyyttä ja seksiä. Paitsi mies.

      Kyllä, molemminpuolinen kunnioitus on tärkeintä. Pitää vain muistaa, että on oltava kunnioittamisen arvoinen, ennen kuin sitä voi toiselta odottaa.


      Joskus sitä on vaan pakko jatkaa eri suuntiin. Silloinkin olisi kyettävä siihen kunnioittamiseen. Valitettavasti näin on aika harvoin. Ja lapset on niitä pelipanoksia sitten.

      • Anonyymi

        Kyllä naisena ainakin itse mietin, et kuinka mun halujeni nytten käy.. Mutta eipä seksittömyyteen kuole, ja kaikkeen tottuu, mut alku aina vähän hankalaa :)


    • Anonyymi

      Taloudellisessa mielessä ero oli katastrofi. Ex-miehelläni oli hyvä palkka, minulla on todella pieni. Nyt joudun maksamaan vuokran ja kaikki kulut yksin. Olen haaveillut leivänpaahtimen ostamisestakin jo puoli vuotta, ei vain ole ollut ylimääräistä kolmeakymmentä euroa siihen.

      Välillä hurvittelen ja käyn syömässä työpaikan ruokalassa, vaikka todellisuudessa minulla ei olisi mitenkään varaa viiden euron lounaaseen. Sillä saa jo paljon makaronia ja halvinta jauhelihaa kaupasta.
      Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi.

      • Anonyymi

        Ahaa sä sitte pörräät siel ku noin hyvin vakuutat tiedoillasi.. onnea.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe