Kiusattu, älä mene kouluun!

Miksi edellinen aloitukseni samalla otsikolla poistettiin??? Siksikö, että tarjouduin auttamaan kiusattuja ja laitoin s-postiosoitteeni ja puhelinnumeroni?? Mitenkähän meidän sitten on tarkoitus auttaa näitä kiusattuja ihmisparkoja halooo??? Voi että ottaa aivoon tää nykynen kaiken tolkun toiminnan estäminen! On tehty jo aivan mahdottomaksi auttaa edes oman lapsen kiusattuja kavereita, ja vedotaan ulkokultaisesti milloin mihinkin vaitiolovelvollisuuteen! Haloo kiusatut kärsii siitä KIUSAAMISESTA ehdottomasti eniten, EI siitä että joku yrittää auttaa! Luulis että tän vastuullinen aikuinen ihminen tajuaa! Kyllä ne jutut eteen päin liikkuu jos on liikkuakseen ja mitä väliä, jos nyt joku auttaa tahtoo niin ei se ihminen nyt ala itse kiusaamaan ketään! Jumala sen näkee ja viimeisenä päivänä sinulle maksaa, jos estät auttamasta kiusattua joka siksi tappaa itsensä!! Tai ehkä "vain" kärsii takiasi!!

No mutta, asiaan taas! Koulunkäynti on Suomessa korotettu aivan liian korkealle jalustalle! Ehdottomasti tärkeämpää kuin koulussa aikansa viettäminen, on lapsen ja nuoren halu elää! Eli jos koulunkäynti tätä elämänhalua rankasti vähentää ja ajaudut itsetuhoituuteen, ÄLÄ MENE KOULUUN! Siihen ei voi sua kukaan pakottaa paitsi jotkut itsekkäät hullut, joille oma maine tms on tärkeämpi kuin sinä! Toki kannattaa kertoa siitä aikuisille jos jostkut tekevät sinua kohtaan koulussa rikoksia ja ilkivaltaa tai turhaan häiritsevät ja herjaavat (kaikki nämä ovat rikoksia ja niiden pitäisi olla ehdottomasti kielletty), mutta jos se ei kohtuullisen ajan sisällä auta, niin ei oo iso juttu jäädä siitä koulusta pois! Suomessa ihan liian monella paikalla palvotaan vaan byrokratiaa ja virkamiesvaltaa eikä välitetä lapsista ja nuorista, jotka sitä välittämistä tarvitsisivat!

Jumala on myöskin ihmeellinen apu kaikkeen. Hän antaa iloa ja voimaa. Ilman häntä en itse olisi elämästäni selvinnyt. Rukoile, lue Raamattua, mene mukaan paikallisseurakuntasi toimintaan, nuorten toimintaan tai lasten, tai miksi ei ihan kaiken ikäisille suunnattuihin jumalanpalveluksiin. Vapaissa suunnissa saattaa toiminta olla vähän sosiaalisempaa ja nuorekkaampaa kuin isossa kirkossa. Jos löydät itsellesi rukouskaverin, aina parempi! Youtubesta suosittelen sellaista opettajaa kuin Tapani Suonto, hänen opetuksensa o todella hyvää ja rauhoittavaa, illan tullen myöskin sopivasti unettavaa!

Rukoilen puolestasi!

40

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen kiusattu, mutta en jää sen takia luokalle tai mitään sen takia etten voi mennä kiuluun. Silti sitä kouluakin on käytävä, koska kaikki eivät pääse tyyliin koti-koukuun. Kyllä isojen ihmisten pitäisi saada lopetettuuks se kiusaaminen. Silti monet vain hyssyttelevär, ja puolustelevat kiusaajaa. kiuaajanon paremmassa asemassa kuin me kiusatut. Niin se vain menee nyky-aikana.

    • Anonyymi

      Tietyistä asioista on vaitiolovelvollisuus, tämä tulee ihan lain puolelta. Opettaja voi pahimmillaan menettää työpaikkansa, jos puhuu asioista, mistä hän ei saa virkansa puolesta puhua. Se ei ole kenenkään mielipide. Suomi on yksi harvoja maita maailmassa, missä on todella vahva yksilönsuoja lain puolelta. Eli esim. jonkun rikoksesta tuomitun henkilötietoja ei saa laittaa julkiseksi, tai hänen kuvaansa liimata bussipysäkkiin. Näitäkin maita löytyy, missä tämä on luvallista. Suomessa ei ole koulupakkoa, mutta on oppivelvollisuus, ja tämä oppivelvollisuus on voimassa 16 ikävuoteen asti. Tästä saat hakata aivan vapaasti päätäsi seinään, tämä pykälä on ollut voimassa vuosikymmeniä. Tästä valittavat lähinnä nämä elämänkolu tapaukset.

      Oppivelvollisuus on suoritettava joko koulussa, tai muulla hyväksytyllä tavalla. Jos koulusta vaan jää pois, niin aika nopeasti on poliisit ovella. Ikävä totuus vaan on se, että nykypäivänä ei pärjää ilman koulutusta. Monet työtehtävät ovat muuttuneet hyvin teknisiksi, mitä ne eivät ole aiemmin olleet. Eli silloin pärjäsi vähemmällä koulutuksella.

      Jätä uskonto, Jumala ja Raamattu pois keskustelusta. Saattaisit olla hieman uskottavampi silloin. Ihmisen viimeinenkin uskottavuus rapisee, jos hän alkaa hakemaan uskosta jotain ratkaisuja ongelmiin. Tästä on jo useampi vuosi aikaa, kun olin yhen kaverin kanssa dokaamassa ulkona, niin jotkut uskovaiset tuli selittämään meille jotain. Kaveri tokaisi ihan pokkana: "Näköjään Jeesus tuli ja vei viimeisetkin järjen rippeet mukanaan". Siinä vaiheessa mulla ei pitänyt pokka, ja just suuhun otettu olut tuli vauhdilla ulos, ja voi helvetti kun nauratti.

      • Anonyymi

        Tätä tarkoitan myöskin! Sama mieltä siis!


    • Usko ei ole rikos ja on auttanut moia epätoivoisia ihmisiä, ja vähemmänkin onnettomia. Myöskään koulusta pois jääminen ei ole rikos, ja se on ehdottomasti pienempi paha kuin esim. itsemurha. Huonot ja kärsimystä tuottavat lait pitää muuttaa ja aikuisilla ihmisillä pitää olla suurempi halu auttaa lapsia ja nuoria kuin noudattaa aivovammaisia sääntöjä.

      • Anonyymi

        En väittänyt missään yhteydessä uskon olevan rikos. En vain pidä uskovaisista, koska liian moni heistä on kusipäitä. Sä et tee siinä poikkeusta Uskon pitäisi olla henkilökohtainen asia sitä ei pidä alkaa kuuluttaa kaikille. Joku voi suuttua, ja joku jopa niin pahasti, että antaa sulle turpiin. Koulustakin voi olla ihan vapaasti poissa, mutta niinkuin aiemmassa viestissä kirjoitin Suomessa on oppivelvollisuus 16 ikävuoteen asti, ja se on suoritettava. Yhteiskunta ei voi toimia, jos aletaan valita, mitä sääntöjä aletaan noudattaa ja mitä ei. Tiettyjä vaan on pakko noudattaa halusi tai ei. Säännöistä ja laista voi olla montaa mieltä, mutta niiden muutamiseksi pitää tehdä muutakin, kuin vain soittaa poskeaan keskustelupalstalla, jota kukaan ei edes ota vakavasti.


      • Sun mielipide ei ratkaise kaikkea... mä aikanani olisin suonut kuulevani enemmänkin kristillisestä uskosta ja kaikkivaltiaasta taivaan Isästä. Ja moni tänä päivänä on iloinen, että hänestä on joku kertonut.

        Onko sun mielestä tärkeämpää, että oppilas tulee päivittäin kouluun kiusattavaksi kuin että hän säilyttää henkensä?


      • Moni oppilashan pinnaa jatkuvasti paljon huonommistakin syistä. Todella vastuutonta kehottaa ketään päivittäin hankkiutumaan pahimpien kiusaajiensa käviin. Se on todella vaarallistakin ja täysin turhaa, eikä tuollaisissa olosuhteissa pysty oppimaankaan normaalisti.


      • Anonyymi
        SallaKarimies kirjoitti:

        Sun mielipide ei ratkaise kaikkea... mä aikanani olisin suonut kuulevani enemmänkin kristillisestä uskosta ja kaikkivaltiaasta taivaan Isästä. Ja moni tänä päivänä on iloinen, että hänestä on joku kertonut.

        Onko sun mielestä tärkeämpää, että oppilas tulee päivittäin kouluun kiusattavaksi kuin että hän säilyttää henkensä?

        En väitäkkäänn, että mun mielipide on yleispätevä. Et sinäkään mitään kovin järkeviä/hyviä ohjeita anna. Ainoastaan kehoitat lintsaamaan koulusta ja hakemaan lohtua uskosta. Aika lyhytkantoinen on tuokin ohjeistus. Siinä mielessä on tärkeämpää hilata se oma perse sinne koululle, koska ne selittämättömät poissaolot vaikuttavat suoraan numeroihin.


      • Anonyymi

        Ei niin, mutta jäät vain muista jälkeen ja vaikka mitä, vaikka se onkin pienwmpi paha kuin se,mettä käyt koulissa ja sua kiusataan. Siinä se onkin kun kaikki eivät pääse kotikouluun, koska se ei ole mahdollista jokaisen kohdalla. Tässä siihen tullaan, että vaikka kiusaaminen on ikävää ja oot pois, mutta miten se vaikuttaa muihin asioihin ja vaikkapa sosiaalisiinntilanteisiin niin se onkin eriasia. Omapa on monien aikuistenkin vika, että antavat kiusaamisen jatkua eivätkä tee sille loppua vaan hyssytrllään ja puolustellaan kiusaajaa. Kyllä sen pitåisi niin mennä, että kiusattu ei joudu vaihtamaan koulua vaan kiusaaja. Mutta valitettavasti mo ella ei ole näin, vaan se kiusattu vaihtaa koulua ja kiusaaja ns. Voittaa jälleen. Ihan oikeasti, mieti säki nyt näitä ristiriitoja mptesi kanssa. Sillä kaikki mitä sanot, ei silti ole niin yksikertaista juttua kuin luulisi, koska niistäkin koituu toisesta päästä toisenlaisia haittapuolia. Ihan oikeasti, kaikki ei mene niin helposti.


      • Juu mut itsari on pahempi ku huonot numerot. PALJON PALJON pahempi. Toki pitäis olla joku kiusattujen tuki ry mihin vois mennä. Ja kyllähän noita järjestöjä kait onkin. Pitääpä etsiä.


      • Anonyymi
        SallaKarimies kirjoitti:

        Juu mut itsari on pahempi ku huonot numerot. PALJON PALJON pahempi. Toki pitäis olla joku kiusattujen tuki ry mihin vois mennä. Ja kyllähän noita järjestöjä kait onkin. Pitääpä etsiä.

        Nyt mulla menee ohi aika pahasti nuo sun horinat. Aivan kuin automaattisesti olettaisit ihmisen tappavan itsensä, mikäli häntä kiusataan. Mahtuuko sun ilmeisen pieneen ajatusmaailmaan sellainen asia kuin, että myös sellainen ihminen voi päätyä itsemurhaan, vaikka hänellä ei mitään ulkoisia ongelmia olisikaan? Ongelmat ihmisen pään sisällä eivät näy ulospäin.


      • Juu mut jos sulta meni ohi ni mä puhuin nyt koulukiusaamisen aiheuttamista itsemurhista. Ja muusta kiusaamisesta aiheutuvasta itsetuhoisuudesta. Sitä on ja tapahtuu, valitettavasti.


      • Anonyymi
        SallaKarimies kirjoitti:

        Juu mut jos sulta meni ohi ni mä puhuin nyt koulukiusaamisen aiheuttamista itsemurhista. Ja muusta kiusaamisesta aiheutuvasta itsetuhoisuudesta. Sitä on ja tapahtuu, valitettavasti.

        Mä kritisoin tuota sun automaattista olettamusta, että näin tapahtuu. Tekstistäsi saa helpolla sellaisen käsitysen. Suurimmat syyt itsemurhille ovat edelleenkin mielenterveysongelmat. Sullakaan ei ole antaa mitään kovin kauaskantoisia ohjeita, ja ohjeesi mitä olet antanut ovat olleet täyttä paskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä kritisoin tuota sun automaattista olettamusta, että näin tapahtuu. Tekstistäsi saa helpolla sellaisen käsitysen. Suurimmat syyt itsemurhille ovat edelleenkin mielenterveysongelmat. Sullakaan ei ole antaa mitään kovin kauaskantoisia ohjeita, ja ohjeesi mitä olet antanut ovat olleet täyttä paskaa.

        Suurimmat syyt olkoot mitkä tahansa, mutta yksikin itsemurha tai viiltely tai muu itsetuhoisuus kiusaamisen takia on liikaa eikä missään nimessä kouluun pakottautuminen sen arvoista! Joku järki päähän haloo!

        T. Salla Karimeis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurimmat syyt olkoot mitkä tahansa, mutta yksikin itsemurha tai viiltely tai muu itsetuhoisuus kiusaamisen takia on liikaa eikä missään nimessä kouluun pakottautuminen sen arvoista! Joku järki päähän haloo!

        T. Salla Karimeis

        Otappa itte, ja ajattele muitakin haitta puolia. Sitä paitsi syy on siinä, ettei kukaan pistä ajoissa sille stoppia. Vaikka vanhemmat lastaan puolustelisivat, niin opettajat ovat nykyään niin huonossa välikädessä siinä, koska heilläkin on rajansa mitä voivat tehdä. Tietysti koulusta kiusaamisen takia on pienempi paha, kuin se että päödyt itsemurhaan. Mutta et sä heti päädy itsemurhaan sijnä, ja et sä siinä heti ala muutenkaan millään tavalla satuttamaan ensin vaan ensin tulee ne ajatukset ja sitten vasta teot myöhemmässä vaiheessa. En sitte muutenkaan ymmärrä teitä uskonnollisia ihmisiä, kiksi aina vedätte uakonnon tähän mukaan. Et uskonto sinne, sun tänne.., se ei liity mihinkäön mitenkään. Se on vain usko, kutta ei liity näihin mitenkää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Otappa itte, ja ajattele muitakin haitta puolia. Sitä paitsi syy on siinä, ettei kukaan pistä ajoissa sille stoppia. Vaikka vanhemmat lastaan puolustelisivat, niin opettajat ovat nykyään niin huonossa välikädessä siinä, koska heilläkin on rajansa mitä voivat tehdä. Tietysti koulusta kiusaamisen takia on pienempi paha, kuin se että päödyt itsemurhaan. Mutta et sä heti päädy itsemurhaan sijnä, ja et sä siinä heti ala muutenkaan millään tavalla satuttamaan ensin vaan ensin tulee ne ajatukset ja sitten vasta teot myöhemmässä vaiheessa. En sitte muutenkaan ymmärrä teitä uskonnollisia ihmisiä, kiksi aina vedätte uakonnon tähän mukaan. Et uskonto sinne, sun tänne.., se ei liity mihinkäön mitenkään. Se on vain usko, kutta ei liity näihin mitenkää.

        No suahan se usko vasta kiinnostaaki, enhän mä ole puhunut siitä vähään aikaan mitään! Sun kans oon vääntäny vaan siitä kumpi on pahempi, pinnaaminen vai itsari!


    • Anonyymi

      hakkaa kiusaaja ihan muusiksi, jos ei muu auta. Mä voin tulla avuksi.

      • Anonyymi

        Onpahan ihan helvetin hyvä idea. Todennäköisesti koululle pyydettäisiin poliisi, joka saattaisi käyttää suht kovia otteita. Tappelut/pahoinpitelyt saatetaan lopettaa pippurisuihkeella tai sähkölamauttimella. Kumpaakaan et halua varmasti kokea? Pippurisuihke on oikeasti helvetillistä ainetta. Tuota ainetta jos verrataan chiliin, niin pitäisi verrata lajikkeeseen, minkä tulisuus on lähes 1 milj. scovillen asteikolla. Mikäli tietää yhtää, miten sähkö ihmiskehossa käyttäytyy, niin se saa aikaan lihasten lamaantumisen. Poliisin käyttämä laite antaa 50 000 voltin paukun. Korkea jännite ei tapa ketään, virta eli amppeerit ovat ne tappava osa sähköä.


      • Anonyymi

        Todella hyvä idea, mutta sitten itse saat harmia siitä.


    • Anonyymi

      WHY NOT?

      Miksi "kiusattu" tai kiusatuksi itsensä tunteva ei saisi mennä kouluun selvittämään ongelmiaan?

      Myös dunkkuun vetäminen saattaa ratkaista patoutuneen ongelman?

      Suosittelen!

      • Anonyymi

        En heittäisi kaksoispiökuilla tuota kiusattu sanaa, koska se on oikeaa tapahtuvaa juttua, ja kiusattu sana ei ole oikea sana kaksoispilkuille heitettäväksi.,tulee vian mieleen, että ihan just tolleen vähätellään asioista ja sitä kuinka moni oikeadti koutuu kärsimään kiusaamisesta. ei ihmekkään, että moni siis tapppaa ennemmin itsensä kuin yrittää kestää...


    • Anonyymi

      Näköjään meni jälleen kerran tälla SallaKari ties millä jauhot suuhun. Ei osaa näemmä antaa mitään muuta vastausta, kuin olla lyömässä raamatulla.

      • Anonyymi

        Sanoin eka viestissä, että on hyvä selvittää asiat mutta jos ei onnistu niin sitten ei hyvää ehdoin tahdoin jäädä vain kiusattavaksi ja sillä pilata elämäänsä. Toki jos pois jääminen vielä pahemmin altistaa itsetuhoisuudelle, niin sitten sekään ei kannata.

        t. Salla Karimies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoin eka viestissä, että on hyvä selvittää asiat mutta jos ei onnistu niin sitten ei hyvää ehdoin tahdoin jäädä vain kiusattavaksi ja sillä pilata elämäänsä. Toki jos pois jääminen vielä pahemmin altistaa itsetuhoisuudelle, niin sitten sekään ei kannata.

        t. Salla Karimies

        Sinä teet ainoastaan karhunpalveluksen, kun tyrkytät tuota uskontoroskaasi. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Tuskin uskaltaisit kasvokkain jauhaa tuota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoin eka viestissä, että on hyvä selvittää asiat mutta jos ei onnistu niin sitten ei hyvää ehdoin tahdoin jäädä vain kiusattavaksi ja sillä pilata elämäänsä. Toki jos pois jääminen vielä pahemmin altistaa itsetuhoisuudelle, niin sitten sekään ei kannata.

        t. Salla Karimies

        Ei se kiusattu siitä kärsi loppupeleossä, vaan lopulta se kiusaaja itse saa kovemmat kärsimykset teoistaan mikä ihan okkein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä teet ainoastaan karhunpalveluksen, kun tyrkytät tuota uskontoroskaasi. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Tuskin uskaltaisit kasvokkain jauhaa tuota.

        Kyllä mä kuule ihan kaduillakin omalla nimelläni ja naamallani julistan evankeliumia. Uskallatkos itse omalla nimelläsi sanoa sanottavasi? :) Oletko itse kiusattu, kun tällä palstalla kirjoitat ja kuinka olet itse omat asiasi saanut kuntoon? Onko sinusta itsemurha parempi vaihtoehto kuin kiusaamistilanteista pois jääminen?

        T. Salla K.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä mä kuule ihan kaduillakin omalla nimelläni ja naamallani julistan evankeliumia. Uskallatkos itse omalla nimelläsi sanoa sanottavasi? :) Oletko itse kiusattu, kun tällä palstalla kirjoitat ja kuinka olet itse omat asiasi saanut kuntoon? Onko sinusta itsemurha parempi vaihtoehto kuin kiusaamistilanteista pois jääminen?

        T. Salla K.

        Edelleenkin uskoa tyrkyttävät ja siihen viimeisenä oljenkortenaan tukeutuvat ovat säälittävintä sakkia mun silmissä. Vähän sama, kuin entinen juoppo alkaa valistamaan alkoholin vaaroista. On ihan vitun uskottavaa. Jos joku on päättänyt tehdä itsarin, niin se tekee sen ennenpitkää. Asian tapahtumista voi pitkittää, mutta harvemmin estää. Voi kuulostaa julmalta, mutta elämä on.


    • Anonyymi

      Itse en kyllä luottaisi noihin uskon tyrkyttäjiin, voi vielä joutua kiusausta hyväksikäytetyksi!
      Jos olisin koulukiusattu niin hakeutuisin niiden seuraan joita myös kiusataan. Kiusattujen kannattaa painaa mieleen se että kiusaajat ovat niitä heikkoja ja kiusattu vahva, kiusaajilla yleensä joukko ns. hiljaisia tukijoita tukenaan ja siksi heikot kiusaajat tuntevat olonsa vahvaksi vaikka eivät sitä ole. Kiusatut tulevat pärjäämään elämässään paremmin kuin kiusaajat!
      Yleensä myös koulussa kiusaajan selän takana on myös niitä jotka eivät hyväksy kiusaamista mutta eivät uskalla siihen puuttua eivätkä uskalla olla kiusatun kaveri koska pelkäävät joutuvansa itsekin kiusatuksi.
      Kiusaaminen vahvistaa kiusattua vaikka ei kiusaus hetkellä sille tunnukaan!
      Voimia ja sitkeyttä kaikille kiusatuille, muistakaa että olette niitä selviytyjiä! Älkää lannistuko sillä jossain vaiheessa kiusaaminen loppuu ja silloin olette voittajia!!!

      • Kai huomaat, että sinä tässä olet se, joka yrittää myydä jotain ja kertoa, mitä lapsi haluaa kuulla. Auttaa voi muutenkin.


      • Anonyymi
        jokutyyppi19 kirjoitti:

        Kai huomaat, että sinä tässä olet se, joka yrittää myydä jotain ja kertoa, mitä lapsi haluaa kuulla. Auttaa voi muutenkin.

        No tietenkin jokainen kiusattu lapsi haluaa että kiusaaminen loppuu ja jokainen terve ihminen haluaa häntä siinä auttaa, sehän se pimee on joka ei välitä! Taidat olla kiusaajien puolella! Miten itse autat???

        Salla K.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No tietenkin jokainen kiusattu lapsi haluaa että kiusaaminen loppuu ja jokainen terve ihminen haluaa häntä siinä auttaa, sehän se pimee on joka ei välitä! Taidat olla kiusaajien puolella! Miten itse autat???

        Salla K.

        Vastaat aiheen vierestä ja hyökkäät vielä ihmistä vastaan. "Taidat olla kiusaajien puolella" ei nimittäin ole argumentti eikä muutoinkaan hyvätapaista keskustelua.

        Itsekin toki pidän koulusta pois jäämistä relevantina vaihtoehtona. Itsekin tein niin kiusaamisen takia, vaikkakin liian myöhään.
        Pidän vain äärimmäisen kyseenalaisena, että joku markkinoi rahaa keräävää järjestöä haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille.


    • Anonyymi

      Heh, viestini oikein poistettiin :) Niinkö se on täällä, että kristittyjä saa kaikessa rauhassa haukkua hyväksikäyttäjiksi mutta muista ei sen suuntaista saa vihjaistakaan? :) Tätä on tasa-arvo Suomessa tervetuloa tänne vaan.. no, totta kai se on selvä, että kiusaamista vastustavalla palstalla yritetään kiusata kaikkein eniten! Mä en ole yrittänyt kaupata enkä markkinoida yhtään mitään, en ole mitään seurakuntaa edes nimeltä maininnut vaikka toki siinäkään ei mitään pahaa olisi, sen enempää kuin siinäkään että kerrotaan jostain kiusaamista vastustavasta järjestöstä. Harmi vaan sellaista ei taida olla (vielä) olemassakaan... Jeesus on joka tapauksessa varma ja ilmainen apu, häneltä olen minä avun saanut samoin kuin moni muukin, kiusattu tai muista syistä kärsivä, varmasti kiinnostaa kaikkia epätoivoisessa tilanteessa olevia!

      Seuraamukset tulevat toki kiusaajien kärsittäväksi, mutta kiusatun kannalta valitettavasti usein aivan liian myöhään!

      T. Salla Karimies

      • Jeesus voi auttaa, mutta seurakunta ei. Minun kokemukseni mukaan "kristityt" tapaavat olla pahimpia vainolaisia.


      • Anonyymi

        No enpä jaksa uskoa, ainakaan jos ongelmasi on ollut kiusaaminen joka on tämän palstan aihe!

        Salla K.


    • Anonyymi

      Aloittaja, Älä vedä uskontoon tähän koska se ei liity tähän mitenkään, ja sä et tiiä mihin mä uskon joten Älä jaksa. Itse vänkäät, ja vedät aina sen v.tun uskonnon tähän! Herää jo, äläkä oikeasti esitä sokeaa!

    • Anonyymi

      Ettekö te uskovaiset/hihhulit voisi pysyä ihan omilla palstoillanne? Turha tulla jakelemaan teidän mielestä niitä hyviä elämänohjeita. Uskovaiset on mun silmissä kaikkein kaksinaamaisinta sakkia, esitetään kilttiä, mutta oikeasti ollaan täysiä kusipäitä.

      • Sinähän tämän ketjun nytkin nostit ja kuolemalta pelastit....


      • Anonyymi

        Jeesus on auttanut monia kiusattuja! Siksi häntä tarvitaan tälläkin palstalla! <3

        T. Salla Karimies :) :) :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus on auttanut monia kiusattuja! Siksi häntä tarvitaan tälläkin palstalla! <3

        T. Salla Karimies :) :) :)

        Jeesus on vienyt myös monelta järjen.


    • Anonyymi

      Kiusaamiseen auttaa vain veitsi. Aina on kiusaavassa porukassa se joka aloittaa ja on porukan kingi. Itse aikanaan heitin ikkunasta sen ulos toisesta kerroksesta ja loppu kiusaaminen siihen paikkaan eikä edes sakkoja tullut kun olin 12v.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe