Siivous firmassa työskentely ja oman firman perustaminen

Anonyymi

Olen työskennellyt isossa siivous firmassa monta vuotta. Työsopimuksen tuntimäärä on 0-37,5h viikossa.... Olen nyt puoli vuotta työskennellyt täysillä tunneilla.
Siivoan kerrostalojen rappuja.

Minulla on tarkoitus alkaa tarjoamaan kotisiivous ja kotipalveluita oman toiminimen kautta, kun saan asiakaskunnan hankittua...🙄🤔 En ole kertonut esimiehelle asiasta... Päteekö kilpailukielto tilanteessa, koska asiakas kohteet ovat täysin erit? Voiko tulla ongelmia?

10

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On oikeastansa kaksi samaan juttuun liittyvää asiaa a)kilpaileva toiminta ja b)kilpailukielto
      a) Kilpaileva toiminta. Lain mukaan et voi perustaa työsuhteesi aikana kilpailevaa siivoustoiminimeä samalle siivousalalle kuin työnantajallasi on. Ilman työnantajasi suostumusta. Suunnitella bisnestäsi toki voit, mutta toiminimen perustaminen työsuhteen aikana ei ole lain mukaista.
      b)Kilpailukielto. Jos olet allekirjoittanut erikseen kilpailukieltosopimukseen, niin se rajoittaa kilpailevan siivoustoiminimen rekisteröintiä 6 kk ajan maksimissaan.
      c) kannattaa olla tarkkana jos meinaat "varastaa" nykyisen työnantajasi asiakkaat itsellesi. Älä ryhdy siihen ainakaan työsuhteesi voimassaoloaikana. Voi tulla korvausvelvoitteita.

    • Anonyymi

      Asiakkaat ovat täysin erit.. Koska isossa firmassa siivoan vain yleisiä tiloja ja omalla toimarilla teen vaan yksityistalouksiin.... Tarjoan myös muita kotipalveluita, lastenhoitoa ja avustus palveluita, siivous vain yksi osa.... Työskentelin aikoinaan monta vuotta kahdessa firmassa rinnakkain, toisessa arkena, toisessa viikonloppuna... Asiakaskohteet täysin erit.

      Mitä sanktioita suomen sisällä siivoojat saanu... Anyone... Kommentteja...

    • Anonyymi

      Minä näen joskus rappussiivoojia ja aina ovat aika asiallisia sitten ja yrittävät jutella ja olla pois ihmisten tieltä sitten.

      Mutta niin... oikein ikäväähän tuollainen on kuten itse tein joskus: suoraan: pomolle että: onko sinulle selvä se että en tule enää, onko SELVÄ?

      Siihen katkesi työsopimus sitten, kun neuvottelutkin katkesivat, ei ollut siivoushommista kysymys mutta, pitää aina osata sanoakin sitten omat mielipiteen, jos POMO ON HOMO LUUSERI _:D

      • Anonyymi

        Annoin siis itse itselleni potkut, vaikka pyydettiin jäämään :D


    • Anonyymi

      Ei ollut todellakaan siivoustyötä tuo vaan muuta.

    • Anonyymi

      Työsopimuslaki. Luet sen ensin huolella. Sitten, jos edelleen on aihetta, keskustelet työnantajasi kanssa, ja mieluiten otat kirjallisena sen tiedon, että työnantajallasi ei ole mitään sitä vastaan, että perustat yrityksen, joka toimii samalla toimialalla. Ja vasta sitten y-tunnusta ostamaan. Muistathan myös eläkevakuutuksen. Ja muut pakolliset yrittäjän kulut hoitaa, kuten ennakot verottajalle, alvit tilität valtiolle, jne.
      Olisiko sinun kuitenkin helpompi pyytää työnantajaasi hankkimaan kohteita lisää että välttyisit ongelmilta, ja aloittavan yrittäjän kompastumisilta? Periaate: omalla ajallasi voit tehdä mitä muuta tahansa, mutta et työnantajasi tarjoamien asioiden tyyppisiä. Eri alan yritys sivutoimisena tuskin haittaa.
      Fiktiivinen tilanne simerkkinä: pomosi myy käpyjä. Pussitat työnäsi hänelllä käpyjä. Mitä voi tehdä muuna hommana? Et mitään mikä liittyy myyntiin, tai käpyalan asioihin.
      Minäkin voin siivota kohdetta. Mutta en omaan piikkiin, ja niinpä voisin hyvin saada töitä vaikka räoppaana/tehdä eräoppaana yrittäjänä- kunhan se ei häiritse työsuhdetta, mikäli edelleen voimassa.
      Mietit tarkoin, kannattaako kilpailukieltoa rikkoa. Kyse on vahingonkorvauksesta jonka joudut maksamaan, jos työnantajasi vaatii- samalla lopullisesti kariutuu työsuhteesi.

    • Anonyymi

      Vain esimiesasemassa olevalla voi olla mahdollinen kilpailukielto, riippuu sopimuksesta.
      Rivisiivoojalla kilpailukielto todella harvinaninen.
      Lue sopimuksesi.
      Ja todella, jos aiot yrittäjäksi, niin tutustu verottajan ja eläkelain vaatimuksiin.
      Myös asiakashankintaan, rahoitukseen yms. täytyy perehtyä.
      Frankkariksi älä, ryhdy.

    • Anonyymi

      Kiitos vinkeistä... Minulla on olemassa oleva toiminimi jo, päätoimiala on kokonaan eri alalla. Ajattelin vain laajentaa sen niin, että tarjoan myös koti ja siivouspalveluita lisänä. Isossa firmassa olen siivonnut laitoksia ja julkisrakennuksia. Yrittäjänä asiakkuudet vain yksityisiä kotitalouksia.

    • Anonyymi

      Suunnittele kaikki valmiiksi, mutta älä perusta yritystä. Sano itsesi irti ja lomaile muutama viikko. Sitten on aika toimia. Perusta kilpaileva yritys ja voit jatkaa työskentelyä ihan samalla alalla kuin olit. Kun et ole enää työsuhteessa, sinua eivät sido mitkään kilpailukiellot ja voi perustaa kilpailevan yrityksen. Voit tehdä markkinointia ja töitä vanhoille asiakkaillesi. Kaiken saat viedä mukanasi (mm. asiakasrekisteri), mikä tulee muistisi varaisesti. Muulla tapaa tietoja ei saa siirtää (varastaa) vanhalta työnantajalta.

      Tällainen uuden yrityksen perustaminen on markkinataloudessa ihan normaalia. Oppipoika oppii ammatin ja perustaa yrityksen alalle jonka on oppinut. Laki suojaa nimen omaa tällaisen vapaan kilpailun joka on suotavaa.

      Oleellista on että vanha työsuhde päättyy, jolloin kaikki sitoumukset päättyvät myös edellistä työnantajaa kohtaan ja tämän jälkeen perustetaan uusi yritys. Uutta yritystä saa suunnitella "mielessään" jo työsuhteessa, mutta mitään kirjallista aineistoa ei kannata valmistaa.

      • Anonyymi

        Päteekö tää edelleen? Vanha ketju mut itsellä ois tämä mielessä


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe