Muutama ilahduttanut paikka ja seikka Pietarin reissulla

Anonyymi

Ajattelin minäkin vääntää tänne muutaman kivan kokemukseni Pietarin reissultamme.
Ihastuimme vanhoihin metroasemiin kattokruunuine ja marmoreineen. Avtovon aseman brittilehti Guardian listasi jopa maailman kauneimpien joukkoon ! Ja se on sitä.
Menimme Allegrolla ja ostimme perillä neljän päivän lipun (jotensakin äännetään "chetire dnja kartochki ") n.6 e yhdeltä hemmolta. Joten reissasimme maan alla koko rahalla :)
Näin turistina kannatti ostaa netistä Eremitaasin biljetti, pääsimme pääsisäänkäynnin ohitse rakennuksen kulman takaa (oik.) omaa rauhallista tietä ja rauhallisempaa narikkaa myöten. Askelmittariin tuli 25 000 askelta ! Niin paljon nähtävää ! Vieläkin jäi monta asiaa näkemättä, sitten sinne seuraavaan kertaan.
Pääkadun varrella on ihan mieletön ikoninen Eliseevin herkkukauppa, johon astuessaan tulee tosiaan kuin keisarin palatsiin. Itse tykästyimme kauppakeskuksista Galleriehen, siellä kun oli paljon kohtuuhintaista nuorisomuotia. Mutta itse nämä kaikki täytyy kokea, maailma on niin avara, sinne mahtuu niin monta mielipidettä !
Sensijaan hiukan ikävä kokemus oli tuo Udelnayan suurkirpputori, johon myös "monen päivän biljetillämme" suuntasimme tutustumaan. En ollut osannut odottaa tavaran surkeutta. Mutaiselle maaperälle oli levitetty suoraan matto tms.alusta, jolle oli ladottu tavaraa. Sinänsä en edes pysty ottamaan kantaa kenenkään puuttelliseen tai minimalisoituun elämään, eikä onni totisesti ole rahasta kiinni, vaikka se helpottaakin elämää. Mutta kun se ikoni olohuoneesta on myytävänä, täytyyhän käytännön tarpeet olla huutavat ? ( Udelnaya nyt tuli mainittua sen takia, että siellä osataan sitten käyttäytyä asiallisesti.)
Tasku-ja laukkuvarkaat on niin todellisuutta, niin todellisuutta ! Paikalliset itsekin joutuu uhreiksi selvinpäin ja yhden metroaseman välillä, joten valppautta ! Taskun povitasku oli paras jemma .
Varasimme hotellin netistä, kuten aina teemmekin. Pieni kotoisa hotelli hyvällä sijainnilla, ei hissiä, seinät paperia, mutta meno kotikutoisempaa ! Ei taatusti mitään ketjuhotellin helppoutta.
Sellainen seikka jäi kyllä epäselväksi , tarkoittaako Vasilinsaari Jänissaarta eli samaa paikkaa, missä on jokin linnoitus ja hyvä iso vahamuseo ?
Ja Suomen venäläiset, pidän teistä ! <3 Kai se on sitä äidin puoleista Karjalan perintöä. Mutta kuitenkin.

8

<50

  Vastaukset

  • Pietari kyllä on hieno paikka, kun olen käynyt jo pari kertaa viimekesänä. Olen nähnyt samat äärilaidat; köyhyyttä ja rikkautta. Tuohon saari kysymykseen en osaa vastata.

   Itse kiertelin Pietarin hovin piha-alueet ja ihastelin suihkulähteitä. Puutarha-alueet oli pidetty todella hyvässä kunnossa! Hieno paikka, kannattaa käydä.

   Eremitaasi jäi katsomatta ajan puutteen takia. Ehdottomasti käyn katsomassa tulevaisuudessa.

   Aikani käytin kanava risteilyyn jossa kaupungista sai hyvän kuvan vesiteitse. Täytyy sanoa, että Pietari on Pohjoisen Venetsia! Ja todellakin suosittelen käymään.

   • Tänä vuonna Pietarhovin juhlalliset kesän avajaiset näkyvät olevan 18. toukokuuta. Sinne olisi hieno mennä.


  • Vastaus saarikysymykseen löytyy oikein helposti niinkin ihmeellisestä lähteestä kuin Internet!
   Ja nim. HenriRönköltä kysyisin, mikä on Pietarin hovi?

  • Vasilinsaari (Vasiljevski ostrov) on Hirvisaari. Pietarin-Paavalin linnoitus on Jänissaarella (Zajatši ostrov). Kiva, jos viihdyit Pietarissa. Hieno kaupunki.

   • Terävää ja hienoa että osaat etsiä tietoa Internetistä! Muuten mikä mielestäsi on Pietarin hovi? Ei löytyne edes netistä...   • HenriRönkkö kirjoitti:

    Joo sori, oikea nimitys onkin pietarhovi... oppinut nimen väärin. Noh, nyt jatkossa muistan oikein. Tuossa linkkiä josta voi tutustua paikkaan.

    https://www.visitpietari.fi/pietarhovi/

    Oikeastaan se on Pietarhovi!


  • Suosituksia hotelleista?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   213
   5736
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   152
   5203
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   206
   3814
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   501