kannattaako geenitesti jos isälinja katkeaa

Anonyymi

Selvillä on pitkä äiti-linja joka olikin aika erillainen kuin mitä osattiin kuvitella. Se ei ole kumminkaan kovin kiinostava. Sen sijaan kiinostasi pitkä isälinja mikä kumminkin katkeaa iso-iso-äitini isän kohdalla joka sai vain tyttäriä. Poikiakin oli kyllä tulollaan mutta kuolo korjasi pojat pian syntymän jälkeen. Tyttärillä jotka kaikki jo kuolleet on poikalapsia ollut mutta se suora isä-linja kerrassan puuttuu. Saako silti selville seikkoja kuten mistä isä-linja alkujaan tullut ja mahdolisesti muuta selkeyttä kuten ulkonäkö jossa on erikoisia piirteitä toistuen eri sukupolvissa vaikuttaen aika sattuman varaiselta.

14

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei saa isälinjatestiä, kun ei ole suoraa linjaa. Osta serkkutesti, miel. myös serkuistasi, jotta saat vertailuaineistoa. Ehkä serkkutesteissä tulee osumia, jotka ovat isoäitisi äidin puolelta. Mutta jos ovat juuriltaan samasta pitäjästä, niin sukua ollaan montaa eri reittiä ja tuloksia on vaikea selvitellä. Nyt on just Family Tree DNA:n serkkutesti tarjouksessa 25.4. eli ensi torstaihin asti. Googlaa Finland DNA projekti ja tilaa sitä kautta. Tuloksen voi myös siirtää (kopioida) My Heritageen (nyt just vaan on jotain häikkää, pitää odotella) ja saada sieltä osumia. Kopiosiirto onnistuu myös toisinpäin.

      • Anonyymi

        Miten niin ei ole suoraa isälinjaa, kyllä jokaisella on ollut isä. Kaikilta löytyy isälinja vaikka Aatamiin saakka. Pitää vaan olla miespuolinen elossa oleva sukulainen jolta testi otetaan.


    • Anonyymi

      Kiitoksia vastauksesta joka oli juuri niin kuin pelkäsin ja ihan oikein, että linjan katkosta ei voi ohittaa. Suku on tosiaan ollutkin laaja ja paljon lie otettu avioita suvun sisästä jossa voisi olla syykin, että poika-lapset menehtyi. Minuakin vanhemmat muistan että puhuneet kalvetus-taudista joka on vienyt saman olosia tyttäriä eli kaikki puhatukkaisia. Jos on niihin uskominen, tietäähän miten ne muuttuu vuos-satojen ajalla. Tarinat on kumminkin ne joiden perästä tätäkin läksin yrittämään ja jatkan. Kiitos vaan paljon.

    • Anonyymi

      Se että jossain on suku sammunut pelkkiin tyttölapsiin, ei merkitse etteikö tyttärien jälkeläisillä olisi omaa isälinjaa hamaan menneisyyteen.

      • Anonyymi

        Harmi että alkuperäinen viestini poistettiin "?sopimattomana? ", sillä leikillisyydestään huolimatta se sisälsi todellista tietoa, ja koska ihmisten - joita sukulaisetkin ovat - tiedot ovat salassa pidettäviä ainakin sen 125 vuotta syntymästä, ja hienotunteisuussyistä pidempäänkin, koska asia voi koskettaa laajaakin joukkoa ihmisiä, joista en ole tietoinen... tämä sanallinen valepuku oli käytännöllinen kysymysasu.
        On hyvä että sivustoa sensuroidaan, mutta keskustelun valvojan olisi hyvä lukea sisältö ikään kuin tiedetoimijan silmin tällaisella sivustolla, jossa pohdimme elämän ja sukupolvien ihmettä!
        Itse oppimattomana ihmisenä mutta armottomana tiedonkyttääjänä ja turhan naureskelijana olen kiitollinen joka tiedonjyvästä!
        Kiirehdin tallentamaan saamani vastauksen ennen kuin se poistetaan!
        terveisin Tipi Lintu, ei mikään pahanilmanlintu!


      • Anonyymi

        Mikähän taho nyt terrorisoi tätä palstaa? Ei ainakaan ymmärrä sukututkimuksesta mitään.


    • Jokin robotti poistaa vastauksia, jos on linkkejä ja vieraskielisiä sanoja; minulle on usein käynyt niin. Sitten täällä on myös hörhökirjoittelua, silloin kannattaa heti laittaa ilmianto, että ne poistetaan manuaalisesti ja sivujen sisältö pysyy asiallisena.

      • Anonyymi

        Niinhän se on, asiallisuutta tarvitaan. Omalta osaltani pahoittelen hassuttelua enkä tee niin toiste!
        terv Tipi Tosinolo Lintu
        *siipihali*


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se on, asiallisuutta tarvitaan. Omalta osaltani pahoittelen hassuttelua enkä tee niin toiste!
        terv Tipi Tosinolo Lintu
        *siipihali*

        Sinut on luokiteltu hörhökirjoittajaksi, ja joku on tehnyt ilmiannon. Ei robotilla olisi riittänyt äly tuon viestin luokitteluun kun kiellettyjä sanoja ei ollut.


    • Anonyymi

      "isälinja mikä kumminkin katkeaa iso-iso-äitini isän kohdalla"

      Kysymyksessä ei ole "isälinja" alunperinkään. "Isälinja" periytyy isältä pojalle. Toki tytärkin voi tutkia isän, isän, isän juuria, mutta hän ei siirrä eteenpäin Y-koromosomia. Täytyy muistaa että linja tämä ei ole yhtä luotettava kuin äitilinja koska isä ei olekaan aina oikea.

      • Anonyymi

        Kyllä geenitesti paljastaa oikean isälinjan siinä missä äitilinjankin. Kirkonkirjat eivät sitä vastoin osoita varmuudella oikeaa isälinjaa, äiti on kyllä suurella varmuudella oikea. Ainakin ennen kuin alettiin synnyttämään sairaalassa, jossa vauvat voivat vaihtua...


    • Anonyymi

      Tulin kerran vielä kurkkaamaan, aloittaja olen. Tuo katki mennyt isälinja kohdallani tarkotti sitä että noin 1600 alkain olisi suorana linjana tiedossa isä, poika, pojan poika ja niin edespäin, aina tuonne isoäidin isään asti joka oli suoran linjan viiminen mies. Yksi poika tuolla isoäidin isällä siis oli joka kuoli lapsettomana. Eloon jääneet jälkeläiset oli tyttäriä joiden poika lasten isälinja johtaa sitten vävyjen sukuun. Tyttäretkin olisi paljon päälle 100 v joten kysyä ei voi keltaan. Tämän selvitin kun tietoni anto oli niin heikkoa ja silti yritti jotkut minua viisata. Kiitos paljon.

    • Anonyymi

      Jos haettava on isälinjassa kauempana kuin oma isä tai isoisä, ei y-linjan testistä ole mitään hyötyä. Täysosuma saattaa tulla yhtä hyvin satojen vuosien takaa tai osoittaa oikean tiedon. Noilla lähimmillä siitä on hyötyä vain jos on otettuna myös muita testeja molemmilta vertailukohteilta, mieluiten isältä tai issoisältä itseltään.
      On niin paljon humpuukia tässä geenitutkimuksessa, kun jotkut haluavat kerätä itselleen suuret tietokannat ihmisten tietoja tai ovat muuten vaan sairaalloisen uteliaita ihan vieraista ihmisistä. Oma lukunsa sitten ne, jotka myyvät näitä testetä joko suoraan itse tai välityspalkkioilla.

    • Anonyymi

      DNA testi kertoo mistä kautta jokin on yhtenevä DNA olkoon se miesten tai naisten kautta. Tällainen testi on parempi

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe