Sipilän hallitus laittoi "taseen töihin" ja perusti Vaken

Anonyymi

toimitusjohtaja teki muhkean tilin, tulos miinuksella!
Juha Sipilän (kesk.) hallitus perusti valtion kehitysyhtiö Vake Oyn vuonna 2016 tavoitteenaan laittaa "tase töihin". Viime vuonna sen liikevaihto oli nolla euroa ja tulos miinuksella.

Toimitusjohtaja Taneli Tikka teki yhtiössä muhkean tilin. Tikan palkka ja palkkiot olivat viime vuonna runsas 162 000 euroa. Hallituspalkkioihin hupeni 156 600 euroa.

11

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Omat ja muiden taseet meni sekaisin?

    • Anonyymi

      Valtion kehitys yhtiö perustettiin kartuttaan perustajijensa varallisuutta ilman liikevaihtoa. ja kansa kustantaa tämän.

      • Anonyymi

        Normistihan kyse olisi rikollisesta toiminnasta jota ei nyt sitten halutakkaan tutkia..


    • Anonyymi

      Juha Sipilän VAKE istuu rahojensa päällä – toimitusjohtaja teki huipputilin tekemättä mitään
      23.4.2019

      Valtion kehitysyhtiö Vake synnyttää vain kuluja, ei tuottoja.

      Valtion kehitysyhtiö Vake Oy pyörii tappiolla. Sen liikevaihto oli viime vuonna nolla euroa ja tulos miinuksella toista mljoonaa euroa.

      Toimitusjohtaja Taneli Tikka teki yhtiössä muhkean tilin. Tikan palkka ja palkkiot olivat viime vuonna runsas 162 000 euroa. Hallituspalkkioihin hupeni 156 600 euroa.

      Tikka nimitettiin tehtävään maaliskuussa 2018, työt hän aloitti viime kesäkuussa.
      Vake työllistää neljä henkilöä.

      Yhtiön kokonaistappio oli 1,1 miljoonaa euroa. Henkilöstökuluihin upposi puolet. Loppu kertyi muista liiketoiminnan kuluista.

      Sipilän hallituksen tasetyökalun Vaken tase on vahva. Sen osakkeina olevan vaihto-omaisuuden arvo on 1,78 miljardia euroa. Käteisvaroja yhtiöllä on 3,7 miljoonaa euroa.
      Vakeen on siirretty Nesteen osakkeita 8,3 prosenttia yhtiön osakekannasta, Nordic Morningin eli entisen Editan koko osakekanta, Postin osakkeista 49,9 prosenttia ja Vaposta 16,7 prosenttia.

      Tämän vuoden helmikuussa Vakeen siirrettiin vielä 36,42 prosenttia Altian osakekannasta.

      Vake maksoi alkuvuonna varainsiirtoveroa 28,5 miljoonaa euroa.

      Vaken oli tarkoitus käynnistä sijoitus- ja hanketoimintansa tämän vuoden alussa.

      Juha Sipilän (kesk) hallitus perusti ensi töikseen Vaken vuonna 2016. Yhtiön kautta on tarkoitus luoda uutta yritystoimintaa. Vaken omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

      Kiistelty Vake etsii ensimmäisiä sijoituskohteitaan – jopa miljoonia euroja data-analytiikkaan

      Kaija Ahtela

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vake-istuu-rahojensa-paalla-toimitusjohtaja-teki-huipputilin-tekematta-mitaan/5fb43c83-d349-4142-a8c3-d0bfd68cec04?ref=iltalehti:14bd&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.256966860.652879931.1555638948-1156161285.1540772735

      Yhteenveto tunnusluvuista 12 / 2017 ja 12 / 2018
      Liikevaihto (1000 €) 198 000 -
      Liikevaihdon muutos % - -
      Liiketoiminnan tulos (1000 €) -33 -1 092
      Liikevoitto % 0,0 % -
      Henkilöstö 0 4

      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/valtion-kehitysyhtio-vake-oy/27774831/taloustiedot

    • Anonyymi

      Sipilä on pistänyt valtion omaisuutta menemään niin kun Neuvostoliitossa hajoamisen jälkeen. Siellä oligarkit pitivät liiveihinsä valtion miljardit, täällä finngarkit miljoonia...

    • Anonyymi

      Noin on ja homma jatkuu kun viranomaiset ei omiaan ota tutkintaan..ja sangtioitakaan ei niin ollen napsahda. linnaan vaan koko sipilä ja kumpp.

    • Anonyymi

      Sipilä on lain yläpuolella.

    • Anonyymi

      1. FORTUM myi yhdessä maksetun sähköverkon ulkomaille ja vältti isot investoinnit. Se teki miljarditilin. Ostaja puolestaan korotti hintoja rajusti keräten rahat suomalaisilta monopliaseman turvin.



      Nyt Fortum ostaa saastuttavaa fossiilista energiaa tuottavat energiayhtiön Saksasta ja sitoo Suomen entistä enemmän Venäjän energiaan riippuvaiseksi maaksi. Fennovoiman venäläisydinvoimala ei riitä, tarvitaan vastuulle myös kaasuputki.



      Fortumilla kun on itsellään valtavat Venäjän hankkeet, jotka eivät ole sujuneet kuin suvi Strömsössä.100 vuotiasta, huoltovarmuutensa myynyttä Suomea voi idästä uhata kriisissä energiaruuvin kiristys uhkaus ja lauonta, jonka jälkeen me tyhmät tsushnat saamme olla kiitollisia jos saamme takaisin edes autonomian ajan olot Venäjän valtakunnassa.



      2: VR BERNERIN KAUPPATAVARAKSI. Valtio aikoo luovuttaa rautatiet ja VR:n keräämän omaisuuden markkinoille.

      Se on yksi typeryys lisää onnettomassa yksityistämispolitiikassa,



      3. NESTE MYYDÄÄN. Valtio aikoo myydä enemmistöosuutensa moniala öljy-yhtiö Nesteestä.

      Se on yksi typeryys lisää onnettomassa yksityistämispolitiikassa, josta tuli uskonto sen jälkeen kun kokoomus tuli hallitukseen 1987.



      4. FINNAIR MYYNTIIN. Finnair tuottaa nyt kuin ei milloinkaan, senkin osakkeet halutaan myydä muille lentoyhtiöille ja siirtää se liberaryhmän oppien vuoksi myyntilistalle.

      Pikavoitot kansallisomaisuudella ovat pitkän linjan häviöitä veron maksajalle. Suomea halutaan rakentaa yhden talous- ja hallinto-opin varassa. Se muistuttaa kapitalistista mutta entisen Neuvostoliiton mallia, lopputuloskin tulee pahimmillaan olemaan sama.

      • Anonyymi

        Kaikkein merkittävin yksityistämishanke, sosiali- ja terveyshuollon uudistus on meneillä kokoomuksen ajaessa voimalla toiminnan yksityistämistä. Tämä historian suurin yksityistämishanke piilotetaan ”valinnanvapauden” sanahelinään, mutta päämäärä on selvä.



        Pitkän linjan perustuslakiasiantuntija, yleisen oikeustieteen professori Kaarlo Tuorin mukaan Sipilän hallituksen suurin sote-tavoite on ollut julkisten perustason sotepalvelujen yksityistäminen.

        – Yhtiöittämisvelvollisuuden kohdalla esitettiin jopa harhaanjohtavaa tietoa, Tuori sanoi YLE:lle.

        Tuori on huolissaan kuinka suuren vaikutusvallan erilaiset ulkopuoliset vaikuttajat, lobbarit ovat saaneet.

        – Meille on rantautunut joustava siirtyminen julkiselta puolelta yksityiselle puolelle. Viestintätoimistoihin on siirtynyt vaikkapa ministerien poliittisia sihteereitä. Muualla maailmassa tätä käsitellään potentiaalisena poliittisena korruptiona. Poliittinen pyöröovi käy tiuhaan.

        Sote-keskustelussa pohdittiin erityisesti perustuslain 124 pykälän sisältöä ja sen asettamia rajoja hallintotehtävien yksityistämiselle.

        – Ensimmäisen kertaa käsiteltiin näin laajaa yksityistämishanketta. Aiemmin kyse on ollut julkista valtaa tukevasta toiminnasta, ei julkisen vallan syrjäyttämisestä,


    • Anonyymi

      Mikä on sitten laajakaistan kanssa, kun se yksityistäminen ei kepulle kelpaa? Halutaan valtion tuella yli sata prosenttia kaistaa ja lisää vielä.
      Onnettomat kunnat pähkii tänään tilannetta Konnavedella.

    • Anonyymi

      Ensimmäisessä vaiheessa DNA tulee tarjoamaan 5G-tekniikalla toteutettuja koti- ja yrityslaajakaistayhteyksiä. ”5G mahdollistaa suurta ja tasaista nopeutta vaativat palvelut monessa sellaisessa kiinteistössä, johon valokuituyhteyttä ei saa, tai johon sen toimittaminen olisi huomattavan kallista. Kallis kiinteistökohtainen tilaajakuitu korvataan siis 5G-yhteydellä”, kertoo Leinonen.

      Aiemmin Suomessa on järjestetty kolme taajuushuutokauppaa: 2,5 gigahertsin taajuusalue huutokaupattiin vuonna 2008, 800 megahertsin alue vuonna 2013 ja 700 megahertsin alue vuonna 2016.

      5G-verkot tulevat tarjoamaan aiempaa suurempia tiedonsiirtonopeuksia, pienempiä viiveitä sekä paremman verkkokapasiteetin. eli laajakaista valokuituna ei tarvita..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe