Hifistit vähän taika uskoisia.

Anonyymi

Hifistit on vähän taika uskoisia ne usko että jos on esim 3000,- egen vinyli soitin tai 1500,- egen kela nauhuri niin mistän ei saa parempa ääntä tai että jos on 2000,- egen kaiutin tai rca tai balansoidut johdot niin ääni parane radikalisesti tai jos on virta suodin no nissä on se hyvä puoli että ne suoja ukoseltta mutta sitten ne sano että ne vielä putsa roskat sähköstä mutta minulla oli itse Monster Power virta suodin ja kun kaveri sytytti katossa oleva loiste putki valoa niin kauhea rätinä kuului kaiuttimista niin että ei se virta suodin yhtän putsannut roskat pois sähköstä.😞

8

<50

  Vastaukset

  • Supra kaiutin johto on tarjouksessa 1990,- ege että alle parilla donalla saa hyvä kaiutin johtoa mitä radikalisesti paranta ääntä.

  • Vierailu mihin tahansa karaokebaariin varmistaa käsityksen, että 99 prosentille ihmisistä on täysin samantekevää millainen johdotus kaiuttimiin on. 90 prosentille kaiuttimien laadullakaan ei ole mainittavaa merkitystä.

  • HighEnd -lehdet ovat hifiväen Vartiotorneja. ; )

   Suurin osa harrastuksen "tosiasioista" on harhaluuloa tai silkkaa taikauskoa.

  • Yksi parhaita jäyniä oli se, kun joukko kultakorvia kokoontui sokkotestaamaan tuhansien eurojen kaiutinpiuhoja superhienolla systeemillä. Omistaja hääri isojen monotorikajareiten takana vaihtamassa piuhoja ja raati pisteytti. Omistaja ei ollut uskovainen: yhtenä piuhavaihtoehtona oli suoristetut rautalankahenkarit, mutta sitä ei kuuntelijoille paljastettu.

   No niinhän siinä kävi kuin piti arvatakin: johtimena käytetyt vaateripustimet saivat eniten kehuvia lausuntoja niin musikaalisuudesta, transparenssista kuin rytmisestä iskevyydestäkin.

  • Placebo - ilmiöt ovat todellisia eli kun uskoo kuparikiteiden suuntaamisen, käärmeöljyn tai varusteen karmean hinnan parantavan kuuntelukokemusta niin se parantaa kuuntelukokemusta. Onneksi kovin harva ihminen saa vaivakseen kultakorva - oireet, joiden hoitaminen on hyvin kallista johtaen asumisen ja tilankäytön kannalta hankaliin sisustusratkaisuihin.

   Jos miettii itse näitä asioita niin kannattaa aloittaa testaamalla oma kuuloalueensa. Siinä vaiheessa kun kesäisin tuntuu olevan tavallista vähemmän heinäsirkkoja ei enää pitäisi olla tarvetta kiinnostua vahvistimen, kaiuttimien tai kuulokkeiden vasteista edes pari kHz kuuloalueen ylärajan yläpuolella.

   Kuuloalueen testaaminen edellyttää laitetta, joka oikeasti tuottaa halutun taajuuden eikä mitään harhatoistoja alemmille taajuuksille.

   • Ensi oleellinen lainattuna: " kun kesäisin tuntuu olevan tavallista vähemmän heinäsirkkoja ei enää pitäisi olla tarvetta kiinnostua vahvistimen, kaiuttimien tai kuulokkeiden vasteista edes pari kHz kuuloalueen ylärajan yläpuolella."

    Moneen kertaan on todettu, että taajuusvasteen ylärajan siirtäminen jonnekin pitkälle kuuloalueen yläpuolelle huonontaa korkeimpien kuultavien taajuuksien toistolaatua erilaisten säröjen lisääntymisenä. Miksi siis yrittää väkisin toistaa sellaista mitä ei kuule, ja maksaa siitä kuultavan signaalin huonontumisena.

    Toinen asia mikä kummastuttaa on monen pölhö-hifistin hinku saada tallennettua ja toistettua kuulumattomia ylä-ääniä, mutta laiminlyödä kunnollinen alataajuuksien (siis jostain 32 Hz alaspäin kuuloalueen alarajoille) toisto hankkimalla kunnollinen subbari tai kyllin isot mökärit? Nimittäin nuo taajuudet on helppo tallentaa ja täysin mahdollista toistaa ja kuulla, mutta niihin huomion kiinnittäminen on moukkamaisuutta toisin kuin kuulumattomien äänien toistaminen kultakorvaisuutta.

    Tinakorva


  • http://audiovideo.fi/testi/asus-essence-stu-da-muunnin-ja-kuulokevahvistin-testissa

   "Miksi erillinen kuulokevahvistin?
   Tarvitaanko erillistä kuulokevahvistinta? No se on makuasia. Jos tietokoneesi kuulokeanto kuulostaa sinusta hyvältä niin sitten ei. Tosin silloin ei myöskään kannata kokeilla erillistä DA-muuntimen ja kuulokevahvistimen yhdistelmää nimittäin sen jälkeen se oma kuulokeanto ei enää kuulosta hyvältä."

   • Sähkön jännite pysyi samana mutta Hertsit (tunnus Hz) vaihtelivat sähkön tulossa https://aijaa.com/BVb1kv

    Mutta sähkön ulostulolaatu pysyy säädetyissä rajoissa. Ja jos alkaa sähkön sisääntulo laatu muuttua liikaa tai sähkö suorastaan loppuu niin tuolta tulee ( APC Smart-UPS 1000VA LCD -UPS) jonkin aikaa laadukasta (korjattua) sähköä https://aijaa.com/43hcz5 Ja puhdasta Siniaaltoa


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3801
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   64
   2139