Aika aloittaa uusi kaihikeskustelu

Anonyymi

Tällä palstalla on pitkä keskustelu kaihileikkauksista, mutta leikkauksista on kulunut aikaa jo vuosia jopa vuosikymmeniä. Kaihi kehittyi minulla toiseen silmään pitkän ajan kuluessa, silmään johon oli joskus tullut sarveiskalvoon haava. Olen kaukotaitteinen eli plusnäköinen. En ollut kovin huolissani, koska näin laseilla hyvin. Nyt olen kuitenkin huolissani siitä kuinka moni saattaa menettää näkönsä, syystä että kaihin odotetaan pahenevan. Leikkautin kaihini yksityisellä silmäklinikalla, syystä että saatoin ajoittaa leikkauksen elämäntilanteeseeni sopivimmin. En edes yrittänyt yleiselle puolella, mutta totesin, että kaihiani ei olisi ehkä leikattu vielä yleisellä puolella koska molempien silmien yhteisnäkö oli hyvä ja riitti ajokorttivaatimuksiin melko kirkkaasti. Kuitenkin kaihini oli niin kova ja tyypiltään tumakaihi, että kaihin leikkauksen pitkittäminen, olisi saattanut estää jo leikkauksen onnistumisen, vaikka en yleiselle puolelle olisi ehkä päässytkään. Olin myös normaalia huomattavasti pitemmän ajan leikkauksen jälkeen lähes sokea, tai siis toisen silmän osalta. Onneksi en halunnut leikkauttaa molempia silmiä saman tien, joka on melko yleinen käytäntö etenkin jos silmien taittovirhe on suuri.

Nyt olen huolissani etenkin juuri suurten ikäluokkien loppuelän näkökyvystä. Pelkään että ihmiset eivät ymmärrä hakeutua leikkauksiin ajoissa ja ko. ikäluokan kohdalla laiminlyönnit tarkoittavat suurta määrää sokeita tai puolisokeita vanhuksia. Itse olen mielestäni hyvin valveutunut ja etenkin terveyteen liittyvien asioiden asiantuntija. Kuitenkin leikkaus olis voinut jo epäonnistua siksi, että kaihi oli eri tyyppiä ja vaikeasti poistettavissa, vaikka näinkin vielä melko hyvin.

8

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin lisäisin vielä, että odottelen muiden kokemuksia, tuoreempia kuin aiemmat , joita melko vanhoja kokemuksia saa lukea ensin pitkään, ennen nykypäivän kokemuksiin pääsyä. Menetelmät ovat koko ajan kehittyneet ja korvaavia linssejä eli tekomykiöitä jo monenlaisia. Hyvin suuri osa leikatuista, ainakin tilastojen mukaan näkee heti leikatulla silmällä., jopa hyvin ja jopa lukea. Minulla kesti 2 viikkoa, että näin edes valoa enemmän ja kuukauden päästäkin näkö oli rajoittunut. Kesti noin kaksi kuukautta, että pystyin toteamaan, että näen hyvin. Pimeässä huomattavasti aiempaa paremmin ja ilman laseja, näen lukea leikatulla silmällä, tosin koska se on ei hallitseva silmä, rajoitetusti. Yhteisnäkö ja kaukonäkö on tietysti aiempaa huonompi, samoin näköni molemmilla silmillä katsellessani esim. tv:tä, tietokoneella surfatessa tai tuttuja vastaantulevia tervehtiessä koska tarvitsen tietysti nyt uudet lasit. Laseja en silti vieläkään hanki uusia, koska aivot sopeutuvat koko ajan uuteen tilanteeseen ja leikattu silmä vieläkin ajoittain katselee päivästä riippuen välillä eri etäisyyksille.

    • Anonyymi

      Leikkaus vas.silmään ja 6kk kuluttua oikeaan silmään. Vas.leikkausaika 15min oikean 10min.Tippojen kanssa pelaamista pari viikkoa, muuten ei mitään ongelmaa.
      Kuukauden kuluttua näyttö yksityisellä silmälääkärillä.
      Leikkaus kunnallisesti eli 95€/silmä. Ei pienintäkään ongelmaa, 2,5 lukulaseja nippu tietokonetta ja lehtiä varten. Ajokortista poistui ruksi silmälasien käytöstä.

    • Anonyymi

      Avaukset ovat kuin mainoksia.Voisiko,joku kertoa miltä esim.toimenpide tuntui.

      • Anonyymi

        Otin/sain rauhoittavan ennen leikkausta, hupun alle sain happea joka auttoi minua selviytymään yllättävän helpolla.

        1. silmä leikkausaika 16min
        2. silmä leikattiin 6kk kuluttua aika 9min


    • Anonyymi

      Tuota ”tuntumista” minäkin pelkäsin. Mutta ei tuntunut yhtään miltään. Useampi laajennus- ja puudutustippa tiputettiin. Toimenpiteen aikana piti vaan katsoa kirkasta valoa. Silmä pysyi hyvin auki kun siihen laitettiin ns.luomilevitin. Niin, senkään laittaminen ei tuntunut miltään. Kaikki meni yllättävän hyvin.
      Illalla koski hieman päähän, ilmeisesti verenpaine oikutteli tai mahdollinen silmänpaine oli korkealla ja oireili. Silmässä tuntui hieman roskan tunnetta, mutta ok. kun lepäili silmät kiinni. Aamulla ei sitten vaivannut. Panadol auttaa.

    • Anonyymi

      Kävin keskiviikkona 11.9.2019 kaihileikkauksessa julkisella puolella, vain toinen silmä leikattiin. Ei tuntunut läheskään niin pahlata kun hammaskiven poisto joka tehtiin viimeksi viime kuussa eikä kestänyt niin kauankaan.
      Nyt vielä 3 päivää leikkauksesta on silmässä roskan tunnetta. Leikatulla silmällä näkee hyvin terävästi kauas mutta lukeminen ei onnistu kun näkee tekstin kahtena osittain päällekkäin, alempi teksti on harmaa eli vähän niin kun varjo. Onkohan tuo tuplateksti pysyvä? Ei ainkaan sanoneet että sellainen tuplateksi oli tarkoitus tehdä eikä kertoneet että sellainen on edes mahdollista. Onkohan tuolle mitään tehtävissä? No soitan maanataina sairaalaan ja kysyn.

      • Anonyymi

        Leikkauksen jälkeen autolla ajo on nautinto sekä television katselu. Lähelle ei nää tippaakaan, mutta plus 2,5 tiimareilla pärjää loistavasti.


    • Anonyymi

      Mulle tehtiin 2017 kaihi leikkaus molempiin silmiin. Muuten meni kaikki hyvin ainut miinus tuli kun luomilevitin laukesi ja tökkäsi valkuaiseen reijän tai naarmun, silmähän oli veren punainen lähes kaksiviikkoa. Eipä viitsinyt kylillä pilkistellä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe