Onko joku ostanut Veiko Veideltä koiran?

Anonyymi

Pennut ovat siis halpoja ja niitä on monia eri rotuja myynnissä samaan aikaan. On siis sekarotuisia ja muistaakseni puhdasrotuisiakin. Jotkut pennut on madotettu ja sirutettu ja joitakin ei ole. Äijästä itsestään ei löydy mitään tietoja, muuta, kuin että asuu Siuntiossa. Itsestäni tämä vaikuttaa pentutehtailulta, entä teistä?

21

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos milloin mitäkin koiria on hurjia määriä koko ajan, niin ei siinä ole muita vaihtoehtoja kuin pentutehtailu tai trokaus. Jälkimmäinenkin tosin liittyy usein läheisesti pentutehtailuun. Kierrä kaukaa.

      • Anonyymi

        En itse tuolta pentua ostaisi missään nimessä. Pitäisikö siitä tehdä ilmoitus jonnekin, minne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En itse tuolta pentua ostaisi missään nimessä. Pitäisikö siitä tehdä ilmoitus jonnekin, minne?

        Rajaeläinlääkärille kannattaa ilmoittaa, jos on pienikin epäilys, että koiria trokataan Suomeen muualta. Rajaeläinlääkäri tutkii sitten, ovatko paperiasiat kunnossa. Tekisin ilmoituksen myös verottajalle, jotta verottaja voi selvitellä myyjän kanssa, onko tämä verovelvollinen (siis jollei ole itse jo ilmoittanut vapaaehtoisesti olevansa). Molemmille kannattaa ottaa kuvakaappaus niin monesta myynti-ilmoituksesta kuin löydät.


      • Anonyymi

        Joo, kiitos neuvosta!


    • Anonyymi

      Kyllä vuorenvarmasti tehtailua tai juuri pimeää, vastuutonta välitystä eli trokausta. Hyvin surullista pentujen kannalta. Nämä julmat eläinten kohtelijat ja ihmisten pettäjät pitäisi oikeasti laittaa kuriin. Kuvakaappauksia todisteeksi ja viranomaisille tietoon. Lisäksi voi jakaa varoituksen sanaa epäilystään julkisesti somessa. Niin kauan kuin näiden annetaan toimia rauhassa, nehän toimii ja viattomat kärsii...

    • Anonyymi

      Kannattaa ostaa kennelistä, joka teettää pentuja vain harvoin.Ja tarkistaa pentujen sukuterveys yms.jalostustietokannasta.
      Seropit,paperittomat ,reccut,eihän niiden teettämiseen ole mitään syytä .Vain hölmöjen rahastusta.

      • Anonyymi

        Mielestäni noiden teettäminen ei ole ”hölmöjen hommaa”. Vain sillon on, jos on kyse pentutehtailusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni noiden teettäminen ei ole ”hölmöjen hommaa”. Vain sillon on, jos on kyse pentutehtailusta.

        No kyllä se valitettavasti melkeen yhtä hölmöä on, koska näin edelleen tuetaan markkinoita, jotka ovat vähän niin ja näin tai jopa tehtailua/trokausta. Niin kauan kuin markkinat rekisteröimättömille on, aina joku tietoisesti tai tiedostamatta ostaa julmuudella tuotetun. Joskus keskinkertaisen tyypin koirakuplassaan on vaikea edes tunnistaa epäeettistä toimintaa "niin ja näin"-toiminnan seasta.

        Mutta se ei ole ainoa syy, vaikka itse väittäisikin pystyvänsä tunnistamaan toiminnan! Paperittomat, siruttomat ja terveystutkimattomat pennut ovat aina ns. "pimeästi" tai "sokkona" tuotettu tähän maailmaan vain rahastustarkoituksessa, jos koiraa ei kerran voi rekisteröidä. Et tiedä niistä tai niiden vanhemmista ja isovanhemmista faktisesti juuri mitään, vaikka olisikin kodinomaisissa oloissa tuotettu. Ja jos tietää maailman kodittomien eläinten tilanteen, voi myös itseltään kysyä, miksi joku tekee rahaa eläimillä sokkona?

        Sen sijaan rekisteröityneen kasvattajan pentujen sukupuu on niin sanotusti julkista, niiden terveyttä on virallisesti seurattu ja kuka tahansa voi tulokset tarkastaa jalostustietokannasta ja eri polvilla tuotettujen pentujen määrät on julkisia (jalostustietokannasta nämäkin selviää). Moni kasvattaja on myös elinkeinoharjoittaja ja ostajalle syntyy vahvemmat kuluttajan oikeudet. Kasvattaja ei myöskään kauppojen jälkeen häviä jonnekin, kun häneltä ehkä lisätietoja tai apua tarvitset.

        Maailma on täynnä sairaita, hylättyjä, terveydeltään tuntemattomia ja rotuominaisuuksiltaan raiteiltaan pois kasvaneita surullisia koiria vailla kotia. Joten voisiko ajatella, että jos ei halua adoptoida koditonta koiraa, vaan ostaa eli tukea jonkun bisnestä, niin ostaisi nyt hyvänen aika sellaiselta, joka rahansa on tuottanut vastuullisesti ja julkisesti (rekisteröitynyt kasvattaja) ja joka paljon pienemmällä todennäköisyydellä on tähän maailmaan lisää sairaita ja väärin jalostuneita koiria tuottanut. Kasvattajan voisi ennemmin sanoa ylläpitävän terveiden ja vastuullisesti kasvatettujen pentujen kantaa ja markkinoita, joita olisi ihan koirien itsensä ja ostajien hyväksi suosia ja ajaa alas kaikki julma ja niin ja näin-toiminta.
        Kasvattaja pyrkii fyysisesti ja psyykkisesti terveeseen ja ulkonäöltään tiettyyn linjaan. Hyvät kasvattajat tekevät hyvää työtä ja siitä kannattaa maksaa, että he ovat teettäneet kalliita terveystarkastuksia, tutustuneet luonteisiin ja koiralta vaadittuihin rakenneominaisuuksiin ja sitoutuneet eettisen kasvattajan sääntöihin (kennelliiton kurinpitolautakunta, villakoirakerhon säännöt yms.) ja tietävät siis mitä tekevät eivätkä parita sokkona eläimiä tyyliin "ois kiva kun nää tekis pennut tai ups tuli vahinkopennut, mut me saadaan näistä satkuja" ja myy niitä pimeästi eteenpäin.

        NYRKKISÄÄNNÖT: 1. Jos haluat ostaa, osta rekisteröity, sirutettu ja madotettu pentu, jonka taustat olet tutkinut - mieluiten aina rekisteröidyltä kasvattajalta.

        2. Jos et halua satsata, voit yhtä hyvin adoptoida luotettavalta järjestöltä (tietenkin jotain maksaa, jotta piripäät eivät hae ja että kuluja voi kattaa) ja antaa jollekin surulliselle koiralle uuden elämän. Tai voit antaa yksityishenkilön koiralle uuden kodin (joku pieni maksu, jottei piripäät hae). Kakkosvaihtoehto olisi tietyssä mielessä oikeestaan jalointa, mitä voi tehdä maailman tilanteen tuntien. Mutta jos haluat päästä valikoimaan ja tietää taustoista, on vaihtoehto 1. oikea.

        3. Niin ja näin-vaihtoehto:(rekisteröimätön, oletettavasti ei tehtailtu). Älä hyvänen aika rahoita mitään välimuotobisneksiä, koska nissä yksityiset ihmiset vain yrittävät kerätä satasten rippeitä elävillä eläimillä, tuottamalla vaan lisää pentuja maailmaan, joiden terveydestä, perinnöllisyydestä yms ei edes tiedetä mitään, vaikkei tehtailusta olisikaan kysysmys. Me ollaan jokainen kysynnän ja tarjonnan lakien kautta vastuussa koko koirakannasta tai siitä mihin suuntaan se kehittyy. Tehtailuakin tehdään niin kauan kuin joku rekisteröimättömiä suostuu ylipäänsä ostamaan.


      • Anonyymi

        Tässä silti keskusteltiin, onko joku ostanut tuolta äijältä, eikä siitä, onko rotukoirat parempia ja terveempiä, kuin sekarotuiset. Olet tietenkin oikeassa ja ymmärrän sinua tuossa asiassa.


      • Anonyymi

        niin onko kukaan ostanut häneltä pentua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä silti keskusteltiin, onko joku ostanut tuolta äijältä, eikä siitä, onko rotukoirat parempia ja terveempiä, kuin sekarotuiset. Olet tietenkin oikeassa ja ymmärrän sinua tuossa asiassa.

        Ai täällä ei saa vastata kuin kirjaimellisesti esitettyyn kysymykseen. :D No, lopetetaan kokonaisvaltainen keskustelu ja minä vastataan kysymykseesi: EI OLE ja NIIN MINUSTAKIN VAIKUTTAA.

        (Eikä kukaan kyllä ole täällä väitellyt aiheesta, onko rotukoirat parempia tai terveempiä kuin sekarotuiset. Vastuullisesta koiran hankinnasta perusteluineen kyllä on ollut puhetta.)


      • Anonyymi

        No, kun tämänlaisissa keskusteluissa aina puhutaan aiheen vierestä, siis hyvä vain, että puhutaan vastuullisesta koiran hankinnasta. Kuitenkin tuohon kysymykseen kysyjän oli varmasti kiva saada joltakin vastaus.
        Mutta siis tähän koiran hankintaan, niin itselläni on sekarotuinen koira (jack ja parsonrusselin terrieri). Poika oli sirutettu ja lääkärin tarkastus, sekä passi saatiin mukaan ja itse rekisteröin sen. Vanhemmistakin näin paperit (olivat olleet terveitä). Eikä koirani ole ollut sairas tai mitään luonnevikoja. Pentu oli siis vahinkopentu.


      • Anonyymi

        Ihan mielenkiinnosta... Miten rekisteröit sekarotuisen? :---)

        Itse aloitukseen. Ensimmäinen lause kertoo kaiken: halvalla monia eri rotuja. Ei välttämättä pentutehtailija, mutta pentutehtailta Suomeen trokaava myyjä. En ikinä ostaisi pelkästään jo tuon kahden tiedon takia.

        nimim. kotimaan kodinvaihtaj sekarotuisia aina ollutkin rekisteröidyn puhdasrotuisen rinnalla.


      • Anonyymi

        Suomen Kennelliiton tunnistusmerkintärekisteriin.


      • Anonyymi

        Kannattaa puhua silloin sekarotuisille suunnatusta FIX-rekisteröinnistä, jolla ei käytännössä ole mitään tekemistä virallisen rekisteröinnin kanssa. Rotuunotto ja rekisteröiminen ei ole ihan noin helppoa. Kirjoituksessasi mainittu pennun passi lisäksi puolestapuhuu tuontipennusta ja kun yhdistää rekisteröimättömän ja tuontipennun, karu totuus on se, että mahdollisuudet asianmukaisesti kasvatettuun sekarotuiseen pentueeseen on valitettavasti aika häviävän pienet ja ehkäpä on saatettu ostajaa vetää linssiin. Olevan valitettavasti ihan läheltä nähnyt vastaavanlaisia tapauksia ja kuullut samanlaisia tarinoita vanhemmista.

        Koska ihmiset ovat välillä tyhmiä kuin vasemman jalan saapas, niin noilla asioilla en kamalasti leveilisi ja mainostaisi ääneen, koska niissä ei ole mitään mainitsemisen arvoista. Same old story, sadly.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa puhua silloin sekarotuisille suunnatusta FIX-rekisteröinnistä, jolla ei käytännössä ole mitään tekemistä virallisen rekisteröinnin kanssa. Rotuunotto ja rekisteröiminen ei ole ihan noin helppoa. Kirjoituksessasi mainittu pennun passi lisäksi puolestapuhuu tuontipennusta ja kun yhdistää rekisteröimättömän ja tuontipennun, karu totuus on se, että mahdollisuudet asianmukaisesti kasvatettuun sekarotuiseen pentueeseen on valitettavasti aika häviävän pienet ja ehkäpä on saatettu ostajaa vetää linssiin. Olevan valitettavasti ihan läheltä nähnyt vastaavanlaisia tapauksia ja kuullut samanlaisia tarinoita vanhemmista.

        Koska ihmiset ovat välillä tyhmiä kuin vasemman jalan saapas, niin noilla asioilla en kamalasti leveilisi ja mainostaisi ääneen, koska niissä ei ole mitään mainitsemisen arvoista. Same old story, sadly.

        no en kyllä ole leveillytkään, mielestäni tärkeintä on silti, että vanhemmat ja pennut olivat terveitä


      • Anonyymi

        Puhuin ylipäätään, en varsinaisesti juuri sinua tarkoittanut.

        Tuollainen ajattelutapasi on valitettavasti hieman naiviia ja aivan yhtä valitettavasti liian yleistä. Vanhempien terveyshän ei kerro mitään siitä, millaisissa oloissa pentue on kasvanut ja toimiiko emä osana pentutehtailijan rahantekijänä. Toivottavasti siksi pelkkä terveys ei ole se, joka painaa. Papereita väärennetään mieletön määrä nimenomaan baltianmaissa ja itänaapurissa. Eläinlääkärille kun näyttää hieman ylimääräistä setelinippua, niin johan merkataan kaikki mitä halutaan ja tästä(kin) löytyy googlaimalla paljon lisätietoa.

        Ihmiset käyttää harmillisen vähän googlea tällaisena tiedon aikakautena, vaikka käytännössä jokaisesta ihmisestä löytyy jotain tietoa. Kun ihminen jaksaisi vähän laittaa myyjän numeroa tai nimeä googlen hakukenttään, selviäisi niin moni asia ja pentutehtailijat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin olisi heikommassa asemassa.


    • Anonyymi

      Maadoitettu koira on hyvä niin ei tule sähköiskuja

    • Anonyymi

      Hei olen ostanut kyseiseltä ihmiseltä pennun tossa noin kuukaus sitte

      • Anonyymi

        Heräskö tästä ketjusta mitään ajatuksia?? Vai skippasitko kaikki suoraan aloitusviestin jälkeen vastaamaan? Selvititkö googlen avulla jotain myyjästä vai otit halvan hinnan vuoksi sen mitä oli tarjolla?


      • Anonyymi

        No miten pennulla on sujunut? Onko ollut terve?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe