Ajat ovat muuttuneet

Anonyymi

Nykyajan lapset elävät ajassa, jossa saavat olla onnellisia nykyisestä kouluajasta.

Itse 70- luvulla koulun käyneenä koin koulun paljon välinpitämättömäksi.
Olin korvessa kasvanut, jolla ainoat lapsikontaktit olivat omat sisarukset. 7v kun lyötiin yhtäkkiä suureen luokkaan, niin ei se helppoa ollut, arka ja hiljainen jää äkkiä yksin. Siitä alkoi myös poissaolot koulusta. Muistan kun kerran olin päivän lintsannut ja kun palasin kouluun, niin miesopettaja haukkui minut koko luokan edessä. Tunsin miten olisin voinut vajota maan alle häpeästä. Vaikka lapsi olin, niin ymmärsin ettei opettajan käytös ollut sopivaa. Ei ketään saisi nolata muiden edessä. Ei parantanut ainakaan sitä tilannetta, että kukaan olisi halunnut olla kaverini. Nykyaikana näin ei varmastikkaan pääse tapahtumaan.
Muistan kauhulla, kun oppilaat sai itse valita porukan ryhmätyöhön. Hyvin voi arvata, ettei kukaan minua valinnut. Opettaja sitten laittoi minut yhteen ryhmistä. Voi sitä supinaa, kun kaikki estelivät, etteivät halua istua minun vieressäni.

Ala-aste meni siinä kituuttaessa ja mennessäni yläasteelle seiskalle, sain ihania kavereita, joille olen vielä tänäkin päivänä kiitollinen. Olin heille ihan samanarvoinen kuin muutkin. Hiljainen, mutta kun he siitä huolimatta ottivat porukkaansa, niin itsekkin rohkaistuin.

Olen miettinyt, että jos olisin saanut koulusta tukea, niin miten olisikaan numerot olleet parempia ja ala-asteen luokat olisi tullut käytyä paremmin. Tyhmä en ollut, päinvastoin eräs opettaja kehui, että tulen pääsemään vielä pitkälle. Tätä opettajaakin muistelen kiitollisin mielin. Harmi, että hän oli vain hetken mukana.

1

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vaikea sanoa, onko se tämän päivän koulu parempi? Itse inhosin koulua 1960 - 1970 luvuilla. Istuminen pulpetissa liikkumatta oli piinallista. Uskonnon ulkoa opeteltavat "jaakobin poikain nimet" ja muut "jeesuken tekemiset" otti pannuun!

   Laulaminen luokan edessä naama punaisena ja opettajan inhokatseet. Koulun köyhäinapu, jossa oppilas pakotetaan vanhempien toimesta nostaman kätensä kun kysytään: kuka tarvitsee sosiaaliavun kengät?

   Pienikokoisena kimppuuni käytiin heti ensimmäisenä koulupäivänä. Jos en olisi ollut mukana urheilutoiminnassa, en olisi selvinnyt "hengissä".

   Ruuan syöminen oli pakollista vaikka inhosit jotakin ruokaa. Katselit vain ulos ikkunasta ja tahdoit pois koko laitoksesta. Paha olo alkoi jo koulun portilla.

   Aikuisena seiskan keskiarvoinen oppilas näytti sitten kyntensä. Maisteriopinnot ennätysajassa ja erinomaisin tiedoin. Mutta vaikeaa oli edelleen uskoa ihmiseen ja oppia ryhmätyöhön.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   150
   6987
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   29
   1831
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   25
   1257
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   60
   1212
  5. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   915
  6. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   48
   765
  7. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   57
   727
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   704
  9. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   95
   688
  10. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   83
   685
  Aihe