Ikiopiskelijan opintotuki?

Anonyymi

Iltalehti uutisoi eilen vappuna tällaisesta 32 vuotta opiskelleesta teekkarista, joka ei ole vieläkään valmistunut: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2aec776e-f551-46cf-a3f1-87369e6f6dba

Jutussa ei mainita hänen toimeentulostaan mitään. Ikiteekkarin sanotaan artikkelissa olevan sekatyömies, joten onhan tuo mahdollisesti tälläkin hetkellä töissä, mutta mistä sen tietää. Uteliaisuuttani kysyn kuitenkin, että eikös 32 vuotta opiskelleelta luulisi jo tukikuukaudet loppuneen, tai vähintään lakkautetun, koska opinnot eivät selvästikään etene? Voiko sitten muka vuodesta toiseen opiskella toimeentulotuella, jos töitä ei saa (tai viitsi edes hakea)? Jutun teekkari on sitä ikäluokkaa, jolla opinto-oikeus on ikuinen, mutta luulisi opintosuoritusten vanhentuneen jo monta kertaa kolmen vuosikymmenen aikana.

Vähän vaikuttaa siltä, että jutun ikiteekkari haluaa elää ikuista nuoruutta ja villiä opiskelijaelämää. Mutta voisi jo 50-vuotiaana pikku hiljaa valmistua minusta.

3

<50

Vastaukset

 • Ei minua harmita tippaakaan. Jokainen tekee omaa elämäänsä. Jättää oman pienen arvokkaan latunsa jälkipolville. Menestystä vaan hienolle ikiteekkarille. 3500 haalarimerkin kiinnityksiin käsinommellen ns "parempiin haalareihin" on mennyt nonstopina yli 2600 tuntia aikaa. Ilman ruoka ja kahvitaukoja. Se merkitsee 37 tunnin työviikkoja pakertaen hulppeasti päälle puolentoistavuoden työrupeamaa. Sitkeää asialle omistautunutta puurtamista. Ammattitaito huipussaan. Ei mitään pullamössö toimistotyötä. Arvostan. Legenda.

 • Kyllä opiskelijastatuksellakin voi tehdä elämänuransa. Omassa kokemuspiirissä myös pari. Elättävät itsensä kyllä muilla töillä, mutta mieluummin sanovat titteliksi sen ja sen alan ylioppilas, kuin sen varsinaisen duuninsa. Legendoja nämäkin ja monen opiskelijasukupolven tuntemia. Opintosuorituksia ei ole tainnut kertyä viime vuosina.

  • On heitäkin jotka ovat menneet oman alansa töihin (palkkatyö/yrittäjyys) ja jättäneet opiskelut pitkään vaiheeseen. Tekniikan ylioppilaita jotka ovat tehneet hienon uran asiantuntijoina ilman muodollista korkeakoulun DI päättötodistusta. Menestyjät Bill Gates ja Steve Jobs eivät koskaan valmistuneet.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  55
  699
 2. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  66
  671
 3. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  36
  612
 4. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  55
  370