Ikiopiskelijan opintotuki?

Anonyymi

Iltalehti uutisoi eilen vappuna tällaisesta 32 vuotta opiskelleesta teekkarista, joka ei ole vieläkään valmistunut: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2aec776e-f551-46cf-a3f1-87369e6f6dba

Jutussa ei mainita hänen toimeentulostaan mitään. Ikiteekkarin sanotaan artikkelissa olevan sekatyömies, joten onhan tuo mahdollisesti tälläkin hetkellä töissä, mutta mistä sen tietää. Uteliaisuuttani kysyn kuitenkin, että eikös 32 vuotta opiskelleelta luulisi jo tukikuukaudet loppuneen, tai vähintään lakkautetun, koska opinnot eivät selvästikään etene? Voiko sitten muka vuodesta toiseen opiskella toimeentulotuella, jos töitä ei saa (tai viitsi edes hakea)? Jutun teekkari on sitä ikäluokkaa, jolla opinto-oikeus on ikuinen, mutta luulisi opintosuoritusten vanhentuneen jo monta kertaa kolmen vuosikymmenen aikana.

Vähän vaikuttaa siltä, että jutun ikiteekkari haluaa elää ikuista nuoruutta ja villiä opiskelijaelämää. Mutta voisi jo 50-vuotiaana pikku hiljaa valmistua minusta.

3

<50

  Vastaukset

  • Ei minua harmita tippaakaan. Jokainen tekee omaa elämäänsä. Jättää oman pienen arvokkaan latunsa jälkipolville. Menestystä vaan hienolle ikiteekkarille. 3500 haalarimerkin kiinnityksiin käsinommellen ns "parempiin haalareihin" on mennyt nonstopina yli 2600 tuntia aikaa. Ilman ruoka ja kahvitaukoja. Se merkitsee 37 tunnin työviikkoja pakertaen hulppeasti päälle puolentoistavuoden työrupeamaa. Sitkeää asialle omistautunutta puurtamista. Ammattitaito huipussaan. Ei mitään pullamössö toimistotyötä. Arvostan. Legenda.

  • Kyllä opiskelijastatuksellakin voi tehdä elämänuransa. Omassa kokemuspiirissä myös pari. Elättävät itsensä kyllä muilla töillä, mutta mieluummin sanovat titteliksi sen ja sen alan ylioppilas, kuin sen varsinaisen duuninsa. Legendoja nämäkin ja monen opiskelijasukupolven tuntemia. Opintosuorituksia ei ole tainnut kertyä viime vuosina.

   • On heitäkin jotka ovat menneet oman alansa töihin (palkkatyö/yrittäjyys) ja jättäneet opiskelut pitkään vaiheeseen. Tekniikan ylioppilaita jotka ovat tehneet hienon uran asiantuntijoina ilman muodollista korkeakoulun DI päättötodistusta. Menestyjät Bill Gates ja Steve Jobs eivät koskaan valmistuneet.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687