Ostaako Nestettä?

Sitä arvuuttelen, että olisiko oston paikka Nesteen osake vai seurata tilannetta toistaiseksi?
Ilmoita


Hyvä että tilanteesi on vielä tuo. Itse nääs menin jo ostamaan hätäpäissäni 29,56 ja nyt pelkään että kurssi tulee olemaan jopa olle 20.
Ilmoita
Neste tulee jossakin vaiheessa romahtamaan, nousu on ollut liian nopeaa, pitäisin 10 €:on hintaa vuoden ennusteella sopivana, eli ennen splittausta noin 30 €. Toistaiseksi Nesteellä ei ole ollut kilpailijoita, mutta sekin muuttuu, ja ei kukaan enää biodieseliä halua, kun valtioiden sosialismi loppuu 2020-luvulla. Silloin ajetaan vaikka savuavalla Urals-raakaöljyllä, jota ei ole edes jalostettu. Tai tavallisilla puuklapeilla. Todennäköisesti Neste romahtaa noin 95%:lla 2020-luvulla.
asiantuntijaa
Ilmoita
Tähän on helppo vastata. Päätä itse, polttomoottoriauto vai sähköauto?

Ajatteleppa, että joku aika sitten meillä oli öljylämmitysbuumi. No, olisiko ollut järkevää lämmittää biopolttoaineella?

Vuonna 1890 Lontoossa käytiin kiivaita keskusteluja The Times lehdessä. Hevosia Lontoon kaduilla 50 000kpl. 10kg sitä ja 15 kitraa tätä joka päivä kadulle. Ennustettiin, että 30 vuoden kuluttua kaduilla on sitä 5 metriä. Kului hetki ja autot korvasivat hevoset.

Miten tämä liittyy edelliseen?

Mietippä sitä!
Ilmoita
Juoskaa henkenne edestä!
Neste on tekemässä mahalaskua pitkän, vuosia kestäneen nousun jälkeen. Raaka-aineet ovat kallistumassa, ja öljytuotteiden kysyntä vähenemässä käy ilmi Nesteen Q2-raportista. Tämä on myrkyllinen yhdistelmä kun katteet pienevät ja liikevaihto kutistuu. Ainoa tapa taistella tätä vastaan on myydä isompaa volyymia kutistuvaan hintaan, mutta se tie on myös nopeasti kuljettu loppuun, mikäli Neste ei rakenna uusia tuotantoalaitoksia. Se maksaisi kuitenkin niin paljon että osinko pienenisi ja osakkeen arvo romahtaisi vuosiksi.

Taantuma on myös edessä, ja Neste on ison laskun edessä. En ihmettelisi jos osakkeen arvosta haihtuisi nopeaan tahtiin 50% arvostuksesta pois, eli joskus ensi vuoden kesällä osakkeen arvo olisi enää 15 euroa.
kirjoittaja: asiantuntijaa
1 VASTAUS:
Ja kun näitä nettiasiantuntijoita on katsellut, niin tuon kommentin jälkeen voimme olla lähes varmoja siitä että nesteen osakkeella on ATH ensi keväänä ja osinko jatkaa nousuaan.
+Lisää kommentti
https://www.arvopaperi.fi/uutiset/investointipankki-nesteen-marginaalit-eivat-kesta-kilpailun-lisaantymista-osake-laskussa/6bbe02f1-1fba-4583-899d-1e39d7e6ae0f

”Tulokset vahvistivat huolemme siitä, että viime vuoden viimeisen neljänneksen ja tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen korkeiden marginaalien kestävyydestä uusiutuvien polttoaineiden liiketoiminnassa”, Macquarien analyysissä sanottiin.

Macquarie arvioi, että uusiutuvien polttonesteiden liiketoiminnan kasvu mitätöityy marginaalien heikentyessä. Pankki arvioi kilpailun lisääntyvän ja uudenlaisten tuotteiden tulevan markkinoille. "

Juoskaa minkä kintuistanne pääsette, Neste rommaa varmasti, nyt on enää odotettava että aika nakertaa Nesteen tuloksen pois.

15 € annan tavoitehinnaksi ensi vuoden kesälle. Ette tiedäkään mikä muutoksen myrsky on edessä, joka puhaltaa Nesteen nurin seuraavassa markkinakaaoksessa.

Nesteen osake on vielä kallis, koska tavoitehinta on siinä 34€, kun muut analyysitalot eivät seuraa aikaansa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ostaako Nestettä?

Sitä arvuuttelen, että olisiko oston paikka Nesteen osake vai seurata tilannetta toistaiseksi?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta