Pihavaraston pohjatyöt

Anonyymi

Olisi tarkoitus nikkaroida noin 10m2n kylmä pihavarasto nyt kesällä. Millaiset pohjatyöt olette tehneet omiinne? Tämä meidän tulisi paikkaan, jossa laskeumaa alas noin 20 cm kolmen metrin matkalla.

9

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kamnattaa tehdä vankka perusta.

    • Anonyymi

      Kannattaa korjaan

    • Anonyymi

      Kolmen metrin matka on syytä tasoittaa leco-harkoilla. Kunnon raudoitus ja betonia riittävästi. Itse valan kohteissani noin metrin paksuisen valun, ei notku.

    • Anonyymi

      Omalla kohdallani kaivoin pintamaan pois kunnes tuli kovempaa maata vastaan ( n. 30-40 cm ) . Siihen kangas päälle, leca harkkoja perustukseksi ja niillä saa korkeuttakin säädettyä. Styroksi varmuudeksi routasuojaksi ja päälle muistaakseni 8-16 mm mursketta. Hyvin on pysynyt suorassa

    • Anonyymi

      Et maininnut tuleeko varastoon lvi ja sähkö. Lvit vaikuttavat pohjien tekemiseen. Ota selvää miten, huolestut vähemmän jatkossa. Sähköt kannattaa aina teettää asiantuntijalla. Kangasta ei missään nimessä saa käyttää pohjatöissä, aiheuttaa kosteusvaurioita jatkossa, samoin styroksi. Nykyisin paljon parempia tarkoitukseen soveltuvia tuotteita.

      • Anonyymi

        Esim. sähköasennuksissa ei edes ole kyse siitä, kannattaako teettää kenellä, niitä määrittelevät lakipykälät, asetukset jne. Ts. sähköasennuksissa on käytettävä asianmukaiset pätevyydet omaavaa ammattilaista.


    • Anonyymi

      Isävainajani kanssa tehtiin suurenpuoleinen liiteri 70-luvun alussa. Kumpikaan ei tiennyt rakentamisesta silloin juuri mitään, ja siksipä sokkeli tehtiin käytännössä pehmeän maan päälle. Hyvä tuo liiteri on vieläkin. Toinen pää tosin on painunut n. 10 cm, mutta ei se haittaa.

    • Anonyymi

      En kyllä laittanut mitään tyyroxia tai rättejä, vaan salaojaputkea ja uuden täytön turvemaalle.

    • Anonyymi

      Pihavaston pohjatyöt kannattaa tehdä, kunnolla. Vedin paalut joka kulmaan ja jokaisen välin keskelle. Sitten 60 cm välein ns. kyllästetty kakkosnelonen. Kulmiin metalliset kulmatuet joka ikiseen. Keskelle ja tarpeen mukaan lekaharkkoja ns. kakkosnelosten tueksi. Lisäksi kestopuutavarasta puupaaluut kiinni maahan, jotka tuet ja vedät ruuveilla kiinni kakkosnelosiin estäen niiden taipumisen.
      Terassilauta pohjaan rakotulkin 0.5 cm avulla. Vedä jokaisesta kakkosnelosen kohdasta 60 cm välein terassiruuveilla llattialaudat kiinni. Eli tee heti lähdössä tukeva pohjarakenne.

      Itse törmäsin siihen, että ongelma yrityksen Grunland (Tarto) tuotteiden mynnissä, joita Deposite Ou Tallinna myy, on se, että puutavara ei ole tarpeeksi kuivunut/ Ei ole annettu, tarpeeksi kuivua. Varoitan Teitä mahdollisia ostajia siitä, että huolehtikaa siitä, että tuote on kuivunut. Sain itse Puumaja Grunland paketin, jonka lähes kaikki puuosat olivat järkyttävän kieroja! Niitä on vaikea saada ponttiinsa, joka on välttämätöntä, jotta varaston seinät suorat. Ajattele, mikä työ on vääntää ne paikoilleen! Aivan järkky homma.
      Varoitan muita suomalaisia tästä. Asiakaspalvelu ja myynti ei vastaa reklamaatioihin, vaan jättävät Sinut oman onnesi ojaan. Kuten Baltialainen tapa jo historian havinoissa on, osoittanut.
      terkuin,
      Pettynyt, yrityksen tuotteisiin, virheiden kieltämiseen, reklamaatioita ei huomioida, Baltialaiseen tapaan vastata asioihin. Vastuu siirtyy ostajalle heti ja myyjä ei vastaa mistään.
      Onnea varatostojen rakentamiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe