Elisa==suuri pettymys

Anonyymi

Noin viikko sitten päätimme hankkia puhelin- ja nettiliittymät Elisalta. Ostimme ne Jyväskylän Gigantista. Vanha puhelinliittymä oli Telialta ja nettiyhteys DNA-prepaid.
Puhelinliittymän SIM-kortti olisi tullut myöhemmin. Pääsimme kuitenkin kokeilemaan tietokoneen nettiyhteyttä Gigantista hankitulla B315 reitittimellä. Netti toimi hyvin ostopäivän iltana. Mutta seuraavana päivänä se ei enää toiminut! Verkon tilaa näyttävä valo tuli punaiseksi! Vanha DNA:n prepaid sim-kortti toimi normaalisti.
Koska reititin oli uusi, kokeilimme sim-korttia myös tuttavan varmasti toimivassa reititimessä. Sielläkään simkortti ei toiminut.
Ajoimme takaisin Jyväskylään (noin 100 km) perumaan kaupat. Ostopaikassa (Gigantissa) se ei onnistunut. Peruminen piti tehdä Elisan kaupassa.
Koska vanha puhelinlittymä on Telialta, hankimme myös tietokoneen nettiyhteyden sieltä. Heidän lähettämä SIM-kortti toimii normaalisti.
JOHTOPÄÄTÖS: AIVAN VARMASTI EMME TULE HANKKIMAAN MITÄÄN ELISALTA! KERROMME KOKEMUKSISTAMME TUTTAVILLEMME!

11

66

  Vastaukset

  • Olisiko ollut liian suuri vaiva ottaa yhteyttä asiakastukeen, niin ongelma olisi ratkennut?

   • Tarkoittanet OmaGurua. Minullakin erittäin huonoja kokemuksia Elisasta. Mieheni kuoli elokuun alussa ja 26.8. sain Elisasta viestin, että äkkiä uusi sopimus, jos haluaa laajakaistan olevan voimassa (puhelin ei onneksi ole Elisassa). Käynti palvelupisteessä heti ja uusi sopimus. 16.9. netti-ilmoitus Elisa-tietoturvan l. Aikaaoppumisesta. Soitto välittömästi valtakunnalliseen numeroon, josta jonottamisen jälkeen tieto, että kaikki OK. Kyselin tietoturvasta, siirrettiin jonoon, jos kymmenien minuuttien musiikki- ja mainospätkien jälkeen viesti: paina 1, jos haluat että sinulle soitetaan. Tein niin. Aikanaan tyttö soitti, sanoi laittaneensa s-postiin linkin tietoturvasta. Se ei asentunut, väitti, että tietoturva on jo koneessa. Tyttö puhelimessa hoki, että asennus on ihan helppoa, mutta ei sanonut, että kuolleen mieheni nimissä oleva tietoturva pitää poistaa ensin. Soitin Omaguruun, joka ymmärrettyään ongelman poisti vanhan ja asensi uuden . Aikaa kului määrättömästi. Uusi lasku oli paperilasku, jollaista meille ei ole tullut vuosiin. - Jos toivon samanlaista sopimusta kuin miehelläni oli, miksi se ei onnistu. Lisäksi olen saanut monenlaisia ylimääräisiä omaguru- ja paperilaskuveloituksia, jotka olen maksanut. Laajakaista on välttämätön. Eilen sain puhelinlaskun (siis ei Elisan), jossa veloitetaan yhteydenotoista Elisaan lähes 60 euroa, siis niistä soitoista, joilla olen yrittäyt saada laajakaistasopimukseni kuntoon. Myös käynneistä Elisan toimipisteissä asiaa hoitamassa on laskutettu. Mikä voin, maksan ja manaan. Olisipa joku muu palveluntarjoaja, suomalainen. DNA on norjalainen ja Telia kai hurri.


  • Onneksi saitte peruttua Elisan. Onnea!

   • Huhtikuussa loppui Elisa nyt heinäkuu ja laskut jatkaa tulemista, jollei maksa niin perintätoimisto muistaa.


  • > Koska reititin oli uusi, kokeilimme sim-korttia myös tuttavan varmasti toimivassa reititimessä.
   > Sielläkään simkortti ei toiminut.

   Muistaakseni niihin laitteisiin pitää laittaa joitakin operaattorikohtaisia asetuksia, jotta toimisi. Eli ei voisi suoraan heittää toisen operaattorin SIM-korttia sisään ja odottaa toimivan. Mutta ehkä kaverillasikin oli sama operaattori.

   Kokeilitko myös kaverisi SIM-korttia teidän uudessa reitittimessä? Olisi saanut tarkistettua, oliko vika SIM-kortissa vai reitittimessä.

   Olen itse törmännyt yhteen vialliseen SIM-korttiin (minulla Telia ollut aina, aiemmin tunnettu Sonera-nimellä). Puhelimeni ilmoitti välillä, että SIM-korttia ei löydy ja kenttä oli hukassa. Yleensä yksi kännykän boottaus auttoi mutta ei aina sekään. Lopulta kun temppuili monta kertaa viikossa, niin menin myymälään ja sain uuden SIM-kortin tilalle. Se kortti on nyt ollut käytössä kaksi vuotta ja siirsin uuteenkin puhelimeen syksyllä.

  • Minua ärsyttää Elisan mainokset niin paljon etten halua tukea niiden esittämistä, kymmeniä kertoja päivässä ja samat varmaan vuoden. Kuinkahan paljon noihinkin menee rahaa ja käyttäjät maksaa. Ne "Elämä on" mainokset oli edes hauskempia, mutta liika mitä tahansa on liikaa.

   • Ja uhkaavat nostaa hintaa jos kiellät mainokset.
    Minä sain tarpeekseni noista mainoksista, ”tilaa kirja” ja muuta turhaketta tuputtivat.
    Kun lihoo tarpeeksi suureksi toiminta käy entistä röyhkeämmäksi.
    Vaihdoin operaattoria.


  • Totta pahinta elisalla on mainokset. Toki jokin rajoitin on myös netissä, vai ruuhkako hidastaa.

   • Minusta Elisan mainokset on ylivoimaisesti parhaita. Ne DNA:n pinkit karvaukot on todella huonoja


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minusta Elisan mainokset on ylivoimaisesti parhaita. Ne DNA:n pinkit karvaukot on todella huonoja

    Elämä on -mainokset oli hyviä, lähetyssaarnaajat ei.


  • Eräs vaihtoehto on käyttää prepaid-liittymää: Melkein kaikilla operaattoreilla on liittymä, jossa datan siirto 1e/vrk - rajattomasti dataa vrk aikana max. nopeudella. Jos dataa ei tarvitse joka päivä, tämä on itse asiassa halpa. Esim. kerran viikossa käy maksamassa laskut ja selaa nettiä - kustannus 4-5e/kk. Samalla voi testata, mikä liittymä mahdollisesti toimii omassa käytössä parhaiten ja jos tarvitsee joka päivä nettiä voi sitten ottaa kiinteähintaisen kk-liittymän oikealta operaattorilta, kun tietää mikä toimii. Nuo langattomat netit on yleisesti ottaen vaan aika älyttömiä: En ymmärrä mitä varten operaattorit kelaavat täysin toimivia adsl-yhteyksiä pois maastosta yhtään ennen kuin kaapelit menevät poikki - ne vaan toimii paremmin! Vaan saahan nuo mobiilit tietysti mukaansa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   324
   6956
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   699
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   88
   587
  4. Rinkinen iski Maisan

   Eikö se ollutkaan perhetuttu...? "Mikon edustama yritys oli kiinnostunut työskentelemään kanssani " -jessus mitä satuja se taas suoltaa Ilta Sanomiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   567