Vietnam kesäkuussa

Anonyymi

Ollaan matkustamassa Vietnamiin kesäkuun jälkipuoliskolla, tarkoituksena matkata maan läpi, pienin pysähdyksin, aina Saigonista Hanoihin. Kysyisin lähinnä sääoloista, mitä odottaa? Yleisesti myös yleiset do- ja don`t vinkit tervetulleita!

3

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tehtiin samanlainen reissu vuosia sitten, tosin talvella joten sääasioissa en osaa neuvoa.
      Mutta siis:
      - jos matkustatte junalla, niin tehkää matka hyvin lyhyissä pätkissä. Vietnamissa junat on toooodella hitaita, joten matkantekoon kuluu ainakin kolminkertaisesti se aika mihin täällä on totuttu. Siis vähintään. Jos juna on aikataulussa...
      - yöbussit on ihan ok, niissä pääsee jopa pitkäkseen vaikkakin petituolit on mitoitettu aasialaisille. Eikä niitäkään kannata käyttää perättäisinä öinä.
      -Vietnamissa hotellit on niin halpoja, että niissä kannattaa yöpyä ja varata pikkuisen parempi hotelli kuin mihin esim Thaimaassa on reppumatkailijana tottunut. Ne on nimittäin todella edullisisa -varsinkin kun poistutte isoimmilta turistiualueilta.
      -Älkää ottako hammasharjaa mukaan. Vietnamissa joka hotellissa -jopa niissä halvimmissakin- on niiden vakisaippuoiden yms. lisäksi aina hammasharjat -ja vähän paremmissa partakoneet, ihonhoitotuotteet jne.
      Pysähtykää välillä paikallenne muutamaksi päiväksi- Vietnam on pitkä maa.
      -Mukavin tapa tehdä matkaa on varata opas ja skootterit. Me ajettiin ensimmäisellä reissullamme viidessä päivässä Nha Trangista Hoi Aniin. Kierrettiin vuoriston ja maaseudun kautta ja ajokilometrejä tuli lähes 1000. Todella hieno reissu ja kun meitä oli vain kaksi ja opas todella hyvä ja kokenut, niin saatiin ajella kaikessa rauhassa ihan sivukylilläkin ja nähtiin paljon sellaista mitä bussin tai junan ikkunasta ei näe. Reissun hinta oli hengeltä 50 e / päivä ja se sisälsi oppaan palvelut, pyörät, polttoaineet, pääsymaksut ja hotellit. Suosittelen vahvasti. Maaseudulla liikene on todella rauhallista joten ajelu on mukavaa ja turvallista.
      -Jos menette Hoi Aniin muistakaa, että sinne tunkee kaikki muutkin turistit ihailemaan "idyllistä pikkukaupunkia". Jokivarsi ja sen talot ovat kyllä kauniita, mutta se oli ensimmäisellä reissullamme ainut paikka missä tuntui siltä, että turisteja ja turistikrääsää on liikaa. Viime reissulla Nha Trangissa alkoi tuntua samalta, mutta siellä on edes kohtalainen ranta. :-)
      -Yleensä kaikki "must see" paikat on niitä, joissa voi poiketa, mutta siirtyä pian muualle.
      -Hanoin vanha kaupunki ja sen puisto on kaunis.
      -Ravintoissa syöminen on aina halpaa -jopa niissä paremmissakin, mutta parhaan Pho-keiton saa niissä muovituolipaikoissa missä vietnamilaisetkin käy.
      -Kun olette Hanoin suunnalla, niin poiketkaa Halongilla ja käykää risteilyllä. se on kuyllä ihan turistijuttu, mutta ne maisemat on uskomattomat.
      -Hanoista kannattaa lentää takaisin Saigoniin jos aikaa ei ole rajattomasti.
      -Vietnamilainen olut on hyvää! Niinkuin Da Latin viinikin asianharrastajien mielestä.

      -Yleisin huijausmuoto sekä Saigonissa että Hanoissa on se kun joku haluaa ruveta kiiloittamaan sun kenkiä -vaikka ne olisivat sandaalitkin. Niistä löytyy äkkiä jotain vikaa jota sitten paikataan nopeasti. Mukavaa, mutta kun työ on valmis on hintapyyntö aivan käsittämätön. Jos ei halua ruveta huutotinkimään -ja silti maksaa aivan liikaa- niin kannattaa sanoa heti alussa ei. Ja kun kaveri silti vaan alkaa kiillottaa, niin lähtee pois.
      -Venäläisiä on paljon, varsinkin turistipaikoissa. Teitäkin tullaan luulemaan venäläisiksi.

      -vietnamilaiset eroaa thaimaalaisista siinä, että siellä ei hymyillä koko ajan. Se on jotenkin helpottavaa. Moni onkin sanonut, että vietnamissa on kotoinen olo -ihmiset tekee ylsensä sen minkä lupaa ja hymyilee vasta kun on aihetta.

      Hyvää matkaa teille, tulette nauttimaan!

    • Anonyymi

      Itse olen käynyt Saigonissa Helmikuussa ja Elokuussa Hoi anissa. Saigon asuimme keskustassa, ilma oli siedettävä, liikenne kaoottinen. Hoi anissa lämpötila oli jotain 36 c. Ensi viikolla lennän Hanoihin neljäksi yöksi. Sandaalien kiillottajat kierrän kaukaa. Tarkoitus ostaa lähinnä kiinteähintaisista paikoista ja syödä paikallisravintoloissa. Kaikissa paikoissa olen varannut majoituksen aina keskustasta. Hoi anin hotelli oli hyvä, halpa, hyvä palvelu. Hotelli järjesti minulle hyvän taksimatkan Huehen. Taksikuskin sisko toimi oppaana. Hoi anissa on paljon turisteja.

    • Anonyymi

      Lämmintä ja sadetta odotettavissa, sadekausi alkaa noin toukokuun puolivälissä ja jatkuu noin marraskuuhun saakka. Ainakin Saigonin ympäristössä sade alkaa noin klo 14.00 ja loppuu tunnin - kahden kuluttua tai vaihtoehtoisesti vasta seuraavaan aamuun mennessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1706
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      95
      751
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe