Hirsitalojen ilmanvaihto

Anonyymi

https://www.theseus.fi/handle/10024/169071

"Vuoden 2018 alusta voimaan tullut Ympäristöministeriön asetus (1009/2017) uuden rakennuksen sisäilmasta ja ilmavaihdosta sai aikaan muutoksia ilmanvaihdon suunnittelussa ja toteutuksessa. Asetus on velvoittava suunniteltaessa uuden rakennuksen ilmanvaihtoa. Uudistuksen myötä vertailukohteiksi tutkimukseen valittiin painovoimainen ja koneellinen ilmanvaihto. Tavoitteena oli tutkia näiden kahden menetelmän soveltuvuutta hirsitaloon. Työ on tarkoitettu osaltaan nykytilanteen selvittämiseen ja ihmisten tietoisuuden lisäämiseen."

8

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olipa aika tuubaa. Oikein hämmästyttää mitä kaikkea opinnäytetöiksi hyväksytään.

      Poimitaanpa pari kukkasta.

      "Mikäli rakennuksen painovoimaisen ilmanvaihdon suunnittelu on hankalaa voidaan sitä tehostetaan esimerkiksi hormi-imurilla"

      "Mielipide sen sijaan oli selkeä, hirsitaloon sopii painovoimainen ilmanvaihto. Perusteluna mielipiteelle oli hirsitalon hengittävyys, varsinkin heillä koska heidän yrityksensä keskittyy tuottamaan täysin muovittomia rakenteita. "

      "Vastausta hän täydentää vielä sillä, ettei hirsitalossa olevaa koneellista ilmanvaihtoa tarvitsisi pitää päällä jatkuvasti ja sitä voisi säätää tarpeen mukaan. "

      "Vastauksissaan hän vielä painottaa sitä, että tutkimustuloksiin pohjaten asumismukavuus on painovoimaisella ilmanvaihdolla varustetuissa taloissa parempi kuin koneellisella ilmanvaihdolla varustetuissa taloissa. "

      "Ketola listasi eduiksi mm. energian säästön, kierrätettävyyden, huoltovapauden, äänettömyyden, halvan ja yksinkertaisen toteutuksen sekä sen, että toiminnan ymmärtää pienellä vaivannäöllä kuka tahansa. "

      "Huolellisella suunnittelulla kummatkin ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta itse hän pitää painovoimaista ilmanvaihtoa parempana vaihtoehtona. Paremmuutta hän perustelee ekologisuudella ja....."

      "Monesti nykypäivänä painovoimaisen ilmanvaihdon haluava ihminen on myös oikeasti kiinnostunut menetelmästä ja he ovat valmiita huolehtimaan sen toimivuudesta, joka luo lisäarvoa tälle vaihtoehdolle. Lopuksi hän lisää listaan vielä pienet käyttökustannukset ja pienen hiilijalanjäljen. "

      " Elinkaarta ajatellen tämä vaihtoehto on lähes 100 %:sti kierrätettävissä ja hiilijalanjäljeltään painovoimainen ilmanvaihto on huomattavasti parempi vaihtoehto. "

      Jne.

      Kävin muuten tutustumassa joitakin vuosia sitten painovoimaisen ilmanvaihdon toteutukseen uudessa talossa. Oli kerrassaan mielenkiintoinen vierailu. Jos tilaisuus, niin suosittelen jokaiselle rakentamisesta kiinnostuneelle.


      OnnellinenSipokki

      • Anonyymi

        "Oikein hämmästyttää mitä kaikkea opinnäytetöiksi hyväksytään."

        Sama fiilis minulla.

        -raksaaja(sh)


    • Anonyymi

      Ei kai kukaan ole niin hullu, että hirsitaloon edes suunnittelee koneellista ilmavaihtoa.
      Vain muovilla eristettyyn 100% tiiviiseen taloon voi laittaa koneellisen ilmavaihdon, alipaine vetää muuten rakenteiden välistä korvausilmaa. Tosin suurimmasta osasta muovitaloista on hiiret syöneet reikiä kosteussulkuun ja ilmaa tulee hiirenpaskakasojen läpi huoneistoon.

      • Anonyymi

        Taitaa vain nykyään pakko laittaa taloon lämmöntalteenotolla varustettu ilmastointi, ei taida muuten saada energia laskentaa läpi.


    • Anonyymi

      > Vain muovilla eristettyyn 100% tiiviiseen taloon voi laittaa koneellisen ilmavaihdon, alipaine vetää muuten rakenteiden välistä korvausilmaa.

      Taas tyhmät tynnyrit äänessä. Ei tulo&poistojärjestelmässä kuulu mitään alipainetta olla. Mutta 30-vuotisiin perinteisiin rakennusten pilaamisesta nojaavat essonbaarin huippuasiantuntijat silti tykkää ne näin säätää.

      Hirsitaloja on monelaisia. On latoja joista puhaltaa tuuli seinistä läpi. Joo, ilma vaihtuu ja rahat katoaa kanssa taivaan tuuliin, lämmityskulujen myötä. Sitten on taloja, joista on saatu aikalailla tiiviitä. Jolloin viimeistään tarvitaan se koneellinen iv.

      Hirsiuskikset eivät muiden uskovaisten tapaan päätään liialla ajattelulla vaivaa, vaan luottavat essonbaarin perinnetietoon ja poimivat rusinoita pullasta. Jos ilmanvaihdosta tingitään ja perinteisiä ratkaisuja suositaan, niin kai muistetaan myös, ettei sisällä kuivata pyykkiä eikä lotrata vedellä? Eli pesutilat erilliseen rakennukseen.

      • Anonyymi

        Näköjään taas sinulla mennyt päivä liimaa impatessa, olet niin sekaisin.

        Jos kopperossasi ei ole alipainetta, siellä on aina jonkintasoinen ylipaine, jolloin kosteus puskee rakenteisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjään taas sinulla mennyt päivä liimaa impatessa, olet niin sekaisin.

        Jos kopperossasi ei ole alipainetta, siellä on aina jonkintasoinen ylipaine, jolloin kosteus puskee rakenteisiin.

        > Jos kopperossasi ei ole alipainetta, siellä on aina jonkintasoinen ylipaine, jolloin kosteus puskee rakenteisiin.

        Ja tämä ylipaine on peräisin mistä... ?

        Olisiko taas tämä perinteinen "vesihöyryn osapaine"? Vaikea sanyhdistelmä, jonka joku on jostain oppikirjasta lukenut ja väärin ymmärtänyt. Tätä väärinymmärrystään sitten jakaa faktana ja muut, vielä tyhmemmät panukailottajan oppipojat sen sitten jumalallisena totuutena vastaanottaa.

        Parhaat jopa selittää, miten vesihöyryn osapaine räjäyttää talon rikki, jos siitä tehdään liian tiivis.

        Tällaiseen pystyy vain idiootti ja/tai laput silmin & sokean uskon turvin elämässä seikkaileva hirsiuskis/panukailottaja, jolle nykymaailma on liian monimutkainen -> haaveillaan paluusta jonnenkin parin sadan vuoden taa. Tosin mukaan otetaan silti ne itselle tärkeät nykyajan keksinnöt&mukavuudet, kuten suihku ja pyykinpesukone.

        Sokean uskon voimin hirsiuskis keksii tarpeen tullen fysiikan laitkin uusiksi. Jos menee pieleen, niin syy ei ikinä ole sepässä, vaan jossain aiemmassa, väärin tehdyssä remontissa.


    • Anonyymi

      Talopaketti hankitaan lisälämpöpaketilla ja tehtaan miehet kertoo miten ilmanvaihto ratkaistaan. Näin meillä, jotka valitsimme tehtaan joka toimittaa ko.paketteja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe