Ilokaasun käyttö baareissa.

Palasin äsken hotellille Khao san road:lta (nuorempien turistien suosima katu/alue Bangkokissa) ja huomasin siellä aivan uuden ilmiön (tai en tiedä onko ilmiönä uusi, mutta itse en sitä ole ainakaan tuossa määrin huomannut), baarien sisäänheittäjillä (ja osalla muistakin kadun "kaupustelijoista") oli drinkki/olut kylttien lisäksi mainoskyltit myös ilokaasusta (laughing gas).
Ilmeisesti koska mainostetaan samoissa paikoissa oluen ja drinkkien kanssa, niin jollain tavalla silläkin varmasti saadaan päätä sekoitettua, mutta onko kenelläkään parempaa tietoa miten homma tuon ilokaasun osalta toimii?

Ihan sinänsä uteliaisuuttani kyselen, koska en tuolla alkoholillakaan päätäni "sekoita", niin en kyllä tuotakaan tule käyttämään, mutta nyt olisi asiasta mielenkiintoista tietää vähän enemmän, kun aikaisemmin vastaavaa ei ole tuossa määrin tullut vastaan Thaimaassa.

6

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sanoisin, vähemmän vaarallista kuin alkoholi. Sitä käytetään kivunlievitykseen (synnytys,katkaisuhoito ainakin) , kiihdytysautoissa, ja ihan vaan hauskanpitoon.

      Riippuen vähän millaisesta astiasta ja millaisella seoksella (jos pullo) vetelee, vaikutus voi olla yllättävänkin kova. Lisäksi naama saattaa ruveta sinertämään liian ahkerasta imuttelusta. Silloin ei pitäisi vetää lisää vaan odottaa tilanteen normalisoitumista.

      Hapen loppuminen, kurkkutorven kylmettymisen ja mahdollisen esim viinapäissään vedetyn pitkän henkosen jälkeinen kaatuminen suorin vartaloin, ovat pahimmat mieleeni tulevat haitat. ilokaasu itsessään ei ole myrkylliistä (ainakaan niinä määrinä mitä sitä päihtymiseen kåytetään, kun vain muistaa hengitellä happeakin = ilmaa välillä)

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No ainaskin ku mä synnyin ja äidilleni annettiin ilokaasua josta tuli äidille huono olo, niin väänsin kaasut 100% ja hengittelin itse sitä koko synnytyksen ajan, TUUUULIII HYYYYYVVÄÄÄÄÄ OOOOOLLLOOOH!
      Ja tämä tapahtui TAYSissä ennen vuosituhannen alkua!
      Synnytys lääkärit ja hoitajat vain nauroivat ja olivat kertonut minusta myös synnytys valmennuksissaan...
      Mulla on vieläkin niin HYYYVÄÄÄÄÄ OLOOOOOOO

    • Anonyymi

      Aloittajako näki Khaolla vain nuorempia.
      Minä Tammikuussa näin siellä kaiken ikäisiä myös majoituspaikassani.
      Yksi syy yöpyä on nuo monet Taxin varaustoimistot.

      • Ei siellä ollut VAIN nuorempia, mutta silti mielestäni siellä olleiden turistien keski-ikä oli kuitenkin selvästi alhaisempi kuin muilla turistien suosimilla alueilla missä itse olen Bangkokissa käynyt ja isohko osa väestä vaikutti ns "reppureissaajilta" jotka lähtökohtaisesti sitten taas ovat sitä nuoremmasta päästä olevia Thaimaan matkailijoita (eli juurikin siltä väkeä minkä "ympärille" tuo Khao san road:n on kerrottu aikoinaan muodostuneenkin ja jota väkeä paikan maine vielä vetää puoleensa Bangkokissa.
        Toisaalta asiaan/havaintoihini saattaa vaikuttaa myös se asia, että kaikki kolme kertaa mitä ole eri vuosina tuolla kyseisellä alueella käynyt on ajoittunut ilta aikaan ja olen kyllä lukenut siitä asiasta, että tuolla alueella on iso ero sillä, mihin kellon aikaan on liikkeellä, koska ilta-aika on aina vaikuttanut hyvinkin "bile" painoitteiselta, ja saattaa hyvinkin vaikuttaa liikkeellä olevan väen "laatuun", ja päiväs aikaan olisi liikkellä hyvinkin erilaista ja ikäistä väkeä.


      • Anonyymi
        santtu_1975X kirjoitti:

        Ei siellä ollut VAIN nuorempia, mutta silti mielestäni siellä olleiden turistien keski-ikä oli kuitenkin selvästi alhaisempi kuin muilla turistien suosimilla alueilla missä itse olen Bangkokissa käynyt ja isohko osa väestä vaikutti ns "reppureissaajilta" jotka lähtökohtaisesti sitten taas ovat sitä nuoremmasta päästä olevia Thaimaan matkailijoita (eli juurikin siltä väkeä minkä "ympärille" tuo Khao san road:n on kerrottu aikoinaan muodostuneenkin ja jota väkeä paikan maine vielä vetää puoleensa Bangkokissa.
        Toisaalta asiaan/havaintoihini saattaa vaikuttaa myös se asia, että kaikki kolme kertaa mitä ole eri vuosina tuolla kyseisellä alueella käynyt on ajoittunut ilta aikaan ja olen kyllä lukenut siitä asiasta, että tuolla alueella on iso ero sillä, mihin kellon aikaan on liikkeellä, koska ilta-aika on aina vaikuttanut hyvinkin "bile" painoitteiselta, ja saattaa hyvinkin vaikuttaa liikkeellä olevan väen "laatuun", ja päiväs aikaan olisi liikkellä hyvinkin erilaista ja ikäistä väkeä.

        Illalla on Pattayan laatua, pillunkipeitä sburguja.

        Reppu Rane täältä paikan päältä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2082
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      168
      1618
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1302
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1168
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1048
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe