Kauempana kaupungeista olevan saariston arvo tulevaisuudessa

Anonyymi

Täällä kai kirjoittelee saariston asiantuntijoita, joten kysynpä näkemyksiä.

Perintö toi entisten säästöjen päälle sen verran lisää, että nyt olisi rahaa jotain ostaakin. Minulle mieluinen sijoitus olisi autotien päässä oleva luonnonläheinen kohde, jolle voisi rakentaa vähän varustellumman mökin.

Vaan kun tuota jälkikasvuakin on, niin mielessä tietenkin on omaisuuden arvon säilyminen.

Ovatkohan linkatuntyyppiset kohteet täysin järjettömiä, jos niitä pohtii taloudellisesta näkökulmasta? Tuosta on parin tunnin matka sekä Helsinkiin että Turkuun. Se taitaa olla liikaa viikonloppumökkiä kaipaaville.

Ja mikäköhän on meren tila 20 vuoden päästä? Onko kesäisin tarjolla enää muuta kuin leväpuuroa?

Rahaa siis olisi, mutta ei hukattavaksi.

https://www.etuovi.com/kohde/9477245?haku=M1372045932

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suurten ikäluokkien arvostamien omaisuuerien arvot ovat koetuksella pl hyvät kivitalot kasvukeskuksissa. Nuorta polvea ei kiinnosta omistaa mökkiä, venettä, golf- tai tennisosaketta.

      Riskipitoinen hanke, järkevintä olisi mökki alle 50 km kasvukeskuksesta autoreitin varrella. Siitä eteenpäin epävarmuus kasvaa jo paljon.

    • Anonyymi

      Kaukana palveluista ja matalan näköiset rannat. En sijoittaisi rahojani tuohon, mutta kyllä tuokin varmaan jollekin kelpaa.

      • Anonyymi

        7 metriä syvä ranta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        7 metriä syvä ranta

        Niinpä. 100 m rannasta 7 m syvää


    • Anonyymi

      jos sulla on reippaasti rahaa niin mennäänkö naimisiin?
      en ole nirso sun sukupuolen suhteen

    • Anonyymi

      Hinnat tuskin nousee. Etenkään noin kaukana kasvukeskuksista. Uudet sukupolvet ei jaksa raataa mökeillä vaan vaatii mukavuuksia.

    • Anonyymi

      Lomamökin täytyy olla talviasuttava, kaikilla mukavuuksilla ja lähellä palveluja. Tien pitää olla ajokunnossa perille asti.

      Suomen väkiluku vähenee ja jokaiselle halukkaalle riittää tulevaisuudessa kesämökki. Tarjonta lisääntyy ja kysyntä pienenee. Haittavero tulee kaikelle paitsi sossun maksamalla sovalla makoilulle. Mökkien kiinteistöverotus kasvaa ja sähkönjakelu myös.

      Parhaat mökit menee varmaan tulevaisuudessakin kaupaksi, jos löytyy sellainen koulutettu ihminen, joka täällä viitsii asua.

    • Anonyymi

      Kuka sitä sattumavelliä tahtoo enää kyntää? Minkäänlaista parannusta ei ole luvassa.

      Tarjoaahan meri avarat näkymät, kun ei katso lähelle rehevöitymisen merkkeihin, mutta ei se kelpaa enää virkistäytymiseen.

      Kannattaa myydä veneensä ja mökkinsä ja vuokrata vastaavat puhtaiden vesien ääreltä.

    • Anonyymi

      Tuohon hintaan pelkkä tontti kaukana kaikesta!!?? Katsoisin mieluummin Kustavin ja Uudenkaupungin suunnasta tai Turusta, jos rahaa on oikeasti paljon.

      Yhtä kaukana Turusta, mutta pohjoispuolelta saat jo hyväkuntoiset rakennukset samaan hintaan ja pääset heti nauttimaan. Lisänä puhtaat ja kirkkaat vedet, joilla ei ole edes loppukesästä juurikaan sinilevähavaintoja.

    • Anonyymi

      Aivan turha mitään tulevaisuuden arvoja on miettiä, ellet haali omaisuutta spekulatiivisissa tarkoituksissa voittoa tehdäksesi. Kyse on siitä, haluatko mökin saaristosta ja onko sinulla varaa siihen.

      Perikunnan huolia

      • Anonyymi

        On tuo kyllä mahdottoman kallis hinta pelkästä tontista. melkein mistä tahansa muualta saa tuolla hinnalla rakennetun tontin. Kannattaa muistaa, että saaristorakentaminen ei ole halpaa eikä helppoa. Jo pelkkään pusikon raivaukseen menee yksi kesä. Laiturin tekoon toinen... Monen elämän pituus ei riitä saarimökin valmiiksi saattamiseen.


    • Anonyymi

      Meidän mökki on saaressa pikkukaupungin edustalla, 10 min venematkan päässä keskustasta. Matkaa mökkipaikkakunnalle on paljon, lähes 250 km, mutta suosittelen hankkimaan mökin palvelujen lähistöltä. Ainakin meillä lähistön palveluista on ollut paljon iloa ja apua. On todella mukavaa olla mökillä täydellisessä rauhassa ja luonnon helmassa, mutta silti kaikki kaupungin palvelut ovat lähellä ja tavoitettavissa milloin tahansa. Mökillä oleminenkin on viihtyisämpää, kun et joudu olemaan yksin aivan periferiassa. Minusta on mukavaa aina joskus piipahtaa kaupunkiin vaikka syömään, niin pääsee mökillä vähän vähemmällä ruuanlaitolla.

      • Anonyymi

        Tuossahan on Hanko lyhyen venematkan päässä: Hangonkylän satamaan n. 10 km,


    • Eihän tuo kohde ole saaressa, vaan hyväkuntoisen tien päässä.

      Peruspalveluihin ei ole erityisen pitkä matka, kun sitä mittaa haja-asutusalueen todellisuudella.

      Hinta on sitten toinen juttu, mutta jos ihminen tahtoo luonnonläheisen mökin omalla rauhalla, niin eipä noita liikaa ole tarjolla. Siksi hintakin on mitä on. Aurinko paistaa tontille koko päivän, tontti on tasainen ja sille pääsee isolla kalustolla. Tietyllä tapaa tuo on saarimökin paikka ilman saaren haittoja.

      Luontoarvoja on vaikea mitata. Joku pyörittää tuolle hinnalle päätään, toinen harkitsee.

      https://www.etuovi.com/kohde/653963?haku=M1372230573

      Joku tahtoo modernimman ratkaisun ja tyytyy huonompaan sijaintiin.

      https://www.etuovi.com/kohde/9927982

      Mutta kuten näkyy, niin hintaa noillekin tulee.

      Sijoituksena äärimmäisen epävarma.

      • Anonyymi

        Veneilijät yleensä hankkivat saarimökkejä. Siihen on olemassa kaksi painavaa syytä:

        - Useimmiten saat saaresta halvammalla kivemman paikan kuin autotien päästä. Lisäksi vielä osa veneilijän rahoista on kiinni veneessä, joten paikan hinnalla on merkitystä.

        - Veneilijät ovat perillä jo veneeseen astuessaan, eli merimatka on veneilijälle jo sitä kallisarvosita vapaa-aikaa. Toisin kuin maakravut taas kokevat venematkan hyvinkin ikävänä osuutena mökkimatkasta.

        Itse en tuollaiseen kohteeseen rahojani veneilijänä laittaisi, mutta voisin ostaa tukikohdaksi puolet halvemman saaripaikan samoilta seuduilta.


    • Tarttis tietää kaavasta. Tontti on pieni, joten onko naapurit ihan vieressä. Rakennuspaikat selviää kaavakuvista. Paraisilla ei noin pienelle mökkitontille saa edes rakennuslupaa. Jos on pelkästään ihan avointa ja tuulista rantaa, on hankalaa saada venen ja laituri pidettyä ehjänä.

    • Anonyymi

      Aloittaja tässä.

      Tontti on pieni mökkitontiksi ja kaikilta paitsi meren suunnalta asumuksilla ympäröity, mutta eteläsuomalaiseksi omakotitalotontiksi se on kuitenkin selvästi keskiarvoa suurempi. Ja sellaisena siihen myös suhtaudun.

      Jos jonkin tuollaisen kohteen ostan, tarkoitus on rakentaa siihen nykyaikaisin perusmukavuuksin varustettu pieni talo (harmaavesien suodatus, umpisäiliö mustille vesille ja porakaivo), jossa pystyy elämään nykyaikaista elämää.

      Ilmoituksessa mainitaan, että talolle rakennusoikeutta on 140 neliötä, saunarakennukselle 30 neliötä ja talousrakennuksille 30 neliötä.

      Tällaisen talon kenties saisi myytyä kakkoskodiksi esimerkiksi varakkaalle eläkeläispariskunnalle, joka tahtoo viettää aikaansa meren äärellä.

      Vaikea on kuitenkin arvioida, mikä meren äärellä olevan kohteen arvo tulevaisuudessa on. Jengi kaupunkilaistuu koko ajan, eikä pienellä merenrantatalolla liene tulevaisuudessa samaa arvoa kuin on ehkä ollut.

      • Anonyymi

        "Vaikea on kuitenkin arvioida, mikä meren äärellä olevan kohteen arvo tulevaisuudessa on. Jengi kaupunkilaistuu koko ajan, eikä pienellä merenrantatalolla liene tulevaisuudessa samaa arvoa kuin on ehkä ollut."

        Aivan typerä olettama, joka ei perustu mihinkään. Meren äärellä arvo on aina korkeampi kuin kauempana merestä. Mikään ei tue päinvastaista kehitystä.

        Kaupungistuminen on itse asiassa kasvattanut juuri meren äärellä olevien tasokkaiden kohteiden haluttavuutta. Ihmistä ei ole luotu betoniviidakkoon, vaikka monet "pakosta" kaupunkeihin muuttavatkin. Suurin osa haluaa kuitenkin lomailla luonnon ja veden äärellä, ja joku ne kohteet aina omistaa; joko yksityinen tai vuokrausta harjoittava yhtiö tms.

        Itse asiassa voi kuvitella lähilomailun nousevan kun kaukomatkailun hiilijalanjälki on yhä enemmän syynissä.

        Aloittajan linkkaama kohde on aivan kohtuullisen matkan päässä viikonloppulomailuun. Eipä noita lähempää Helsinkiä juuri ole. Ja ne mitkä on esim. Kirkkonummi tai Sipoo, eli alle tunti stadista, maksaa jo sitten vähintään puoli miltsiä.


      • Kannattaa tsekata valmiiden vastaavien omakotitalojen arvo ja myyntiajat, jos löytyy tuolla päin. Siitä saa raamit, missä liikutaan järkevyyden kanssa. Paraisilla pienehköt hyväkuntoiset tuollaiset omakotitalot maksavat luokkaa 400 -500 000 euroa, hyvien tonttien hinta on melkein samaa luokkaa noin lähellä kaupunkia. Moderni omakotitalo maksaa tuonne 350 000 euroa pääosin teetettynä, sauna 20 000, kunnollinen laituri 10-30 000, autotalli 10 000. Yhteensä tulee siis maksamaan 550 - 600 000 euroa. Jos ei ole pakko saada uutta, tulee siis halvemmaksi ostaa vanha talo. Kaavassa on RA, joten kaikkia palveluja, kuten koulutaksia ei tuonne saa, paitsi jos onnistuu muuttamaan kämpän vakituiseksi taloksi. Se saattaa onnistua, jos kerran tulee kunnollinen talo ja tiellä pystyy talvella ajamaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vaikea on kuitenkin arvioida, mikä meren äärellä olevan kohteen arvo tulevaisuudessa on. Jengi kaupunkilaistuu koko ajan, eikä pienellä merenrantatalolla liene tulevaisuudessa samaa arvoa kuin on ehkä ollut."

        Aivan typerä olettama, joka ei perustu mihinkään. Meren äärellä arvo on aina korkeampi kuin kauempana merestä. Mikään ei tue päinvastaista kehitystä.

        Kaupungistuminen on itse asiassa kasvattanut juuri meren äärellä olevien tasokkaiden kohteiden haluttavuutta. Ihmistä ei ole luotu betoniviidakkoon, vaikka monet "pakosta" kaupunkeihin muuttavatkin. Suurin osa haluaa kuitenkin lomailla luonnon ja veden äärellä, ja joku ne kohteet aina omistaa; joko yksityinen tai vuokrausta harjoittava yhtiö tms.

        Itse asiassa voi kuvitella lähilomailun nousevan kun kaukomatkailun hiilijalanjälki on yhä enemmän syynissä.

        Aloittajan linkkaama kohde on aivan kohtuullisen matkan päässä viikonloppulomailuun. Eipä noita lähempää Helsinkiä juuri ole. Ja ne mitkä on esim. Kirkkonummi tai Sipoo, eli alle tunti stadista, maksaa jo sitten vähintään puoli miltsiä.

        s"uurin osa haluaa kuitenkin lomailla luonnon ja veden äärellä, ja joku ne kohteet aina omistaa; "

        Tästähän on tehty jopa tutkimus. Ihminen haluaa mennä ja olla nimenomaan meren (veden) äärellä. Myös lomaillessa.

        https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/201708202200338090

        Lainaus:
        Moni kokee veden rauhoittavana elementtinä. Mistä tämä johtuu? Meribiologi Wallace J. Nichols on tutkinut asiaa. Hän on kirjoittanut kirjan Blue Mind veden hyödyistä sekä keholle että mielelle.

        Nichols kutsuu veden äärellä syntyvää rauhan tunnetta "siniseksi mieleksi". Se on nykyihmisille mahdollisuus paeta arjen ärsykkeitä ja jatkuvaa sykettä, hän selvittää Condé Nast Travelerin haastattelussa.

        Tutkijat ovat osoittaneet, että vesi on vetänyt ihmisiä aina puoleensa. Aikoinaan lääkärit ovat määränneet meri-ilmaa erilaisten, kuten keuhkoihin ja mielenterveyteen liittyvien, ongelmien hoitoon.

        Hieman tuoreemmat tutkimukset ovat puolestaan havainneet, että rannikoiden läheisyydessä asuvat ihmiset ovat yleisesti terveempiä ja onnellisempia. Lisäksi tutkimuksen mukaan valokuvat vihreistä alueista laskevat stressitasoa, mutta ihmiset suosivat mieluummin kuvia, joissa on enemmän sinistä.

        Siksi voimmekin pulittaa pitkän pennin siitä, että saamme oman osamme sinistä rauhaa.

        - Kun ihmisiä pyytää kuvailemaan tunnetta, on se heille vaikeaa ja he sanovat vain pitävänsä tunteesta, tarvitsevansa sitä ja olevansa valmiita maksamaan rahaa siitä, Nichols sanoo.


    • Anonyymi

      Jos Itämeren tila on parantumassa, luonto ja ympäristöarvot ovat nousussa, kaukomatkailu on laskemassa, lähimatkailu nousemassa, niin näistä päätellen kunnolliseen merenrantatonttiin sijoittaminen kuullostaisi hyvältä.

    • Anonyymi

      En ymmärrä tätä koko keskustelua. Paitsi jos aloittaja miettii businesta, mutta rahat ei riitä, ja se vituttaa.

      Jos joutuu kyselemään täältä neuvoja jonkun hankkeen kannattavuudelle, niin on viisainta unohtaa koko juttu.

      Mitä tulee tuon tontin hintaan: kummasti vaan paikkojen arvo jossa vähänkin meri pilkottaa on pitkässä juoksussa noussut koko ajan.

      Jos alkaa miettiä aina vaan arvon kehitystä, niin ei ikinä voi nauttia mistään. Aivan sama haluaako luksusauton, huipputelevision tai mitä hyvänsä. Kaikki maksaa.

      Ne piirtää kellä on liituu. Persaukiset voivat sitten aina vedota "huonoon sijoitukseen", kun herkut viedään nenän edestä. Näin se menee ja on aina mennyt.

      • Anonyymi

        Aivan valideja mielipiteitä, mutta miksi noin agressiivinen lähestyminen?
        Emmehän yleensä muutoinkaan tuntemattomien kanssa keskustellessamme töksäyttele asioita tylysti toisillemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan valideja mielipiteitä, mutta miksi noin agressiivinen lähestyminen?
        Emmehän yleensä muutoinkaan tuntemattomien kanssa keskustellessamme töksäyttele asioita tylysti toisillemme.

        Tuoko töksäyttelyä? Et taida tuntea tätä palstaa. Tuo nyt oli sieltä asiallisemmasta päästä. Yleensä tänne kirjoitellaan 90% pelkkää paskaa, ja toisten sättimistä.


    • Anonyymi

      Pikakustannuslaskurin luvut avaimet käteen vaihtoehdolle:

      Suurempi:

      -140 neliötä
      -muoto yksinkertainen
      -pohjaolosuhteet normaalit
      -hirsirunko
      -katto konesaumattu pelti
      -porakaivo
      -oma jätevesijärjestelmä
      -maalämpö lattiakierrolla
      -lämmön talteenotto
      -takka ja puuhella
      -katos yhdelle autolle
      -kylmää varastotilaa 10 neliötä

      Hinta 345 tuhatta.

      Pienempi vaihtoehto.

      -90 neliötä
      -muoto yksinkertainen
      -pohjaolosuhteet normaalit
      -hirsirunko
      -katto konesaumattu pelti
      -porakaivo
      -oma jätevesijärjestelmä
      -suora sähkölämmitys pattereilla
      -lämmön talteenotto
      -takka ja puuhella
      -katos yhdelle autolle
      -kylmää varastotilaa 10 neliötä

      Hinta 238 tuhatta.

      https://www.rakentaja.fi/kustannusarvio/

      • Anonyymi

        Saaristossa maaperä saattaa monesti olla kovaa kalliota, mikä on toki kantava alusta jykevämmällekin talolle mutta aiheuttaa oman päänvaivansa mm. jätevesijärjestelmälle.


    • Anonyymi

      Kysy ihmeessä jälkikasvultasi mitä mieltä he olisivat jos joskus perisivät sinulta tuollaisen paikan, jos tarkoituksesi ei ole käyttää omaisuuttasi siten kuin itse haluat kiinnittämättä huomiota sijoituksen arvon säilymiseen. Alueena tuo on ihan hienoa seutua, muistan olleeni pari vuotta sitten ankkurissa tuossa lähistöllä. Mutta nuo talvikuvat tietysti ovat myyntiä ajatellen vähän liiankin realistisia, kun niistä näkee millainen se maisema on 11 kuukautta vuodessa; meri lainehtii kovassa tuulessa harmaana ja kylmää on, vaikka sisämaassa voisi samaan aikaan istua terassilla t-paidassa. Se jolla on kiinnostusta ja rahaa, paikka ei ole kallis, jos taas ei ole varaa eikä kesämökki kiinnosta niin ei varmaan synny kauppoja paljon halvemmallakaan. Yksityisautoilu on ainakin puheissa ja vihreissä suunnitelmissa sellaisessa murroksessa että nyt on vaikea sanoa mikä välimatka kasvukeskuksesta on kohtuullinen. Minä suosisin paikkaa johon pääsisi nopesti sekä autolla että veneellä, jolloin käyttöaste paranisi huomattavasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe