Rivitalo 1970-luku/1980-luku

Anonyymi

Jos joskus luopuisin hyvästä kerrostaloasunnostani ja ostaisin rivitaloasunnon, niin niiden kunto arveluttaa. Mikä lienee kunto 1970-luvun/1980-luvun rivitaloissa ? Jotenkin mietin, että olisiko 1970-luvulla rakennetut parempia ? Nyt varmaan moni ihmettelee. No, kun 1970-luvulla rakennustyöt tehtiin huolellisesti ja tunnollisesti, mutta 1980-luvulla alkoi se harmillinen valitettava ilmiö, että kaikki piti tehdä vaan mahdollisimman nopeasti...

8

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaadimme parempia provoja

      • Anonyymi

        Outo suhtautuminen...


    • Anonyymi

      Onko Suomessa niin tyhmä väestö, että kukaan ei osaa vastata kysymykseen ??

    • Kumpaakaan ei kannata ostaa, 1970-luvulla rakennettiin hitaasti rakennusteknisesti toimimattomia taloja, 1980-luvulla nopeasti rakennusteknisesti toimimattomia taloja.

    • Anonyymi

      Omasta mielestäni 70-luvun asunnot ovat järjestään parempia laadultaan kuin 80-luvun talot. Rakennusteknisesti toimivat loistavasti.

    • Anonyymi

      Paskaa rakentamista on ollut aina. 1970 - -80 luvuilla kommunismi oli voimissaan ja duunareita vitutti riistokapitalistin hieno rivari. Sinne on sitten lattioiden alle ja seinien sisään jätetty ties mitä aina ulosteista lähtien.

      Osta mieluiten 2000 luvulla rakennettu rivari. Nämä nykyaikaiset ovat sentään edes piirustuslaudalla laadukkaita, mitä ei ollut rakennussuunnittelu 40 vuotta sitten. Olette varmaan huomanneet uutisissa, kuinka vanha rivitalo paloi hetkessä päädystä päätyyn, kun yläpohjassa ei ole minkäänlaisia palokatkoja. Samoin meluhaitat vanhoissa taloissa ovat aivan eri luokkaa, kun talon pohjaviemäri menee päädystä päätyyn ja huoneiston paskapytystä on lyhyt liitosnatsa siihen viemäriin. Nykyään sentään paska huilaa pöntöstä suoraan pihaviemäriin asti, ääni katoaa sinne matkalle, eikä tarvitse kuunneella keittiönsä hajulukosta mitä seinänaapuri tekee wc:ssänsä.

      Googlehakekaa painovoimainen ilmanvaihto sekä valesokkeli hakusanat.

      • Anonyymi

        ^ ja samaan kasaan voi googletella peltosalaoja, höyrysulku, putkiremontti yms.

        Salaojitusta ja sadevesiviemäröintiä noissa pääsääntöisesti ei ole. Ainakaan (enää) toimintakuntoisena. KPH vesieritys = muovimatto & -tapetti, jonka käyttöikä max. 30 vuotta. Siihen on vaan ollut 80/90 taitteessa tapana lätkiä laatat päälle ... moni kakku päältä kaunis. Putkiremonttia pukkaa jne.

        Rivitalo = pientalo. Näitä on rakenettu sellaisella "miäs ja hiace" -setilläkin. Talon valmistuttua firma konkkaan, niin ei tarvi takuuasioilla päätään vaivata. Eli tekijää on ollut monenmoista, viina virtasi työmailla (siihen aikaan TÄYSIN normaalia, että palkkapäivän jälkeen osa miehistä katosi 1-2 viikon ryyppyreissulle ja palasi töihin vasta rahojen loputtua). Kerrostalon rakentaminen sentään niin paljon kalliimpi projekti, ettei sitä ihan pienet, tosta noin vaan perustettavat ja kuopattavat rak. liikkeet kykene.

        Tuho on yleensä viimeistelty kunnossapidosta tinkimällä. Kerrostaloissa on yleensä ammatti-isännöitsijä ja palkatut huoltomiehet. Rivitaloissa taas yritetään sinnitellä "vapaaehtoisen talkootyön" turvin eli on vuorolistat nurmikon leikkuuseen ja lumitöihin. Hallituksessa pari alkuperäisasukasta, jotka nyt tukevasti "toinen jalka jo haudassa" ja tavoitteena ottaa talo mukaan. Mitään remonttia ei tehdä "koska ennenkään ei ole tarvinnut" ja vastiketta ei saa koskaan nostaa. Tai no, tehdään niitä remonttejakin, sitten, kun joku paikka leviää käsiin.

        Onnea voittajalle, joka löytää omasta kämpästään kosteusvaurion esim. ulkoseinästä tai kylppäristä. Yhtiön vastuulle moinen oikeasti kuuluu, mutta kun sekä hallitus että isännöitsijä ovat oman talon väkeä ja omat kämppänsä rempanneet, niin kantahan on tässä kohtaa, että jokainen maksaa omat remonttinsa. Saat varautua pitkää tappeluun ja asioiden vetkutteluun jopa vuoden verran.

        Luonnollisesti ääni kellossa on ihan eri, jos ongelma on hallituksen jäsenen asunnossa. Silloin kaikki kuuluu yhtiön = muiden osakkaiden maksettavaksi.


    • Anonyymi

      Niin- jos rivitaloasunnon ostaa, niin mistä voi selvittää, missä kunnossa se on ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe