Helsingin johto / A. Sinnemäki ym. eivät vastaa sekunda-rakentamisesta!

Anonyymi

Juuri viikollaa uutisoitiin Laajasalon ihanne-alueella vasta puoli vuotta sitten valmistuneen (AT / & Skanskan ) -kiinteistön rapussa pari viikkoa jatkunut vesivahinko johon ei omistaja - eli kaupunki eikä rakentaja olleet reagoineet asukkaiden ilmoittelusta ja muuta huolimatta!
Kyllä jälleen At:n luottorakentaja Skanska osaajat asialla! Ja H:gin "apupormestari" poliittinen nimitys - Sinnetänne-mäkin ei anna lausuntoja vaikka on mm. juuri tämän HEKA:n vuokra-asuntoyhtiön hallituksen puheenjohtaja!
No ei ihme ei kukaan muukaan kaupungin suojatyö-virkamiehistä lausu mistään mitään jos palaute on kriittistä ja asiaa samalla missä heidän vastuitaan tarvittaisiin myös sanallisesti vastaamaan eri tilanteissa olemassa oleviin ongelmiin!
Poliittiset yms. johtajat pitäisi lailla kieltää kunnissa ja valtiolla!

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006104996.html
"Vesi lorisi upouuden helsinkiläistalon rappukäytävän katosta lammikoiksi lattialle kymmenen päivän ajan – ”Sitä on tultu katsomaan ja nostelemaan käsiä ja hartioita”
Vasta hiljattain valmistuneen kerrostalon asukkaat ovat joutuneet ikävien ongelmien eteen Helsingin Kruunuvuorenrannassa.
Talo on valmistunut joulukuussa. Ilta-Sanomien haastattelema asukas muutti yhtiöön juuri niihin aikoihin. Ongelmat alkoivat alle puoli vuotta yhtiön valmistumisen jälkeen.

– Ykköskerroksen käytävän katosta valuu vettä. Maali rapisee irti seinistä. Eilen vesi roiskui ihan kunnolla. Siellä on edelleen lammikot lattialla.
Katso yllä olevalta videolta, miltä helsinkiläistalon rappukäytävässä näytti tiistaina aamulla.
Rappukäytävä on välillä niin märkä, ettei asunnoista meinaa päästä ulos kuivin jaloin, asukas kertoo. Hyvä ettei sateenvarjoa tarvitse ottaa mukaan.

Asukas kertoo, että tapaus on aiheuttanut suurta huolta ja paljon keskustelua taloyhtiössä. Hän asuu itse toisessa rapussa.

Helsingin kaupungille asiasta on hänen mukaansa ilmoitettu jo kymmenen päivää sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut.

– Sitä on tultu katsomaan ja ihmettelemään, nostelemaan käsiä ja hartioita. Asukkaat ovat itse laittaneet lattialle pyyhkeitä.

Asukkaan mukaan talot rakennuttanut Skanska on ollut kauhuissaan kuullessaan asiasta. Asukkaan mukaan Skanska kertoi, ettei Helsingin kaupunki ole ilmoittanut ongelmasta.

Skanskalta kerrotaan Ilta-Sanomille, että tieto asiasta tuli vasta tänä aamuna. Skanskan takuutyönjohtaja on menossa paikalle tutkimaan tilannetta.

– Ilman muuta tutkimme asiat jotka on kerrottu. Selvitämme mistä on kyse, Skanskan viestintäpäällikkö Liisa Salmela sanoo.

Helsingin kaupungin asunnoista Kruunuvuorenrannassa vastaavan Heka Kaakon toimitusjohtaja Jasi Kuokkanen myöntää, että tapauksen selvittely ei ole sujunut Hekan osalta niin kuin pitäisi. Tieto vesivuodosta tuli heille perjantaina 3.5 ja lähti Skanskalle seuraavana maanantaina.

– Ei tämä varmastikaan ole ollut nopeaa toimintaa ja tilannekin on elänyt. Missään nimessä emme ole onnistuneet niin, että täydet pisteet voisi antaa. Teemme sisäisen selvityksen miksi emme pystyneet reagoimaan nopeammin, Kuokkanen sanoo.

Kuokkanen kertoo, että päivystävä kiinteistönhoitaja kävi katsomassa tilannetta 3.5 ja tuolloin vesivuoto oli pientä. Sitä vain tihkui. Vuoto ilmeisesti lisääntyi eilen voimakkaasti. Nyt Heka ja Skanska ovat käyneet paikan päällä ja löytäneet vuotokohdan. Enää vettä ei vuoda, Kuokkanen sanoo.

Itsekin paikalla käynyt Kuokkanen kertoo, että vuotokohta löytyi putkikanavan tarkastusluukusta. Se oli huonosti kiinnitetty. Kuokkasen mukaan myös muut vastaavat luukut tullaan tarkastamaan.

Kuokkanen kertoo, että korjaustoimenpiteet aloitetaan vielä tänään kuivatuksella. Heka ja Skanska selvittävät parhaillaan myös, onko vuotanut vesi sadevettä vai peräisin vesiputkista.

– Ikävä tilanne tämä kyllä oli. Ymmärrän täysin asukkaiden huolen ja murheen, Kuokkanen sanoo.
Miikka Hujanen

0

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

        Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        141
        2052
      2. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        27
        1928
      3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        23
        1868
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        85
        1680
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        62
        1478
      6. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        20
        1266
      7. Avaa sydämesi mulle

        ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
        Ikävä
        38
        1170
      8. Söpö lutunen oot

        Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
        Ikävä
        11
        1168
      9. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        37
        1163
      10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        10
        1147
      Aihe