Rikkaruohomyrkky Roundupin vaikutukset ihmiseen alkavat paljastua

Anonyymi

" Raundapin" vaikutukset ihmiseen alkavat paljastua.

Rikkaruohomyrkky "raundap" alkaa paljastaa vaikutuksensa ihmiseen:

Syöpään kuoleva saa Roundupin valmistajalta satojen miljoonien korvaukset

STT
Glyfosaatti on tiettävästi maailman yleisimmin käytetty rikkaruohomyrkky.
Monsanton tappio avannee oven sadoille vastaavanlaisille oikeusjutuille.
Monsanton tappio avannee oven sadoille vastaavanlaisille oikeusjutuille.

Kasvimyrkky Roundupia valmistava Monsanto joutuu oikeuden päätöksellä maksamaan kuolemansairaalle yhdysvaltalaismiehelle lähes 290 miljoonan dollarin eli yli 250 miljoonan euron korvaukset.

Kalifornialainen valamiehistö tuli siihen tulokseen, että Roundup ja sen ammattikäyttöön tarkoitettu versio Ranger Pro vaikuttivat merkittävästi siihen, että mies sairastui syöpään.

Valamiehistön mukaan Monsanton olisi pitänyt varoittaa tuotteittensa voivan aiheuttaa syöpää.

Kyseessä oli ensimmäinen oikeusjuttu, jossa syöpää sairastava syytti sairaudestaan Roundupia.

Monsanton tappio avannee oven sadoille vastaavanlaisille oikeusjutuille.

Oikeusjuttu perustui Maailman terveysjärjestön WHO:n alaisuudessa toimivan kansainvälisen syöpätutkimusjärjestön IARC:n näkemykseen. Järjestö luokitteli vuonna 2015 Roundupin pääasiallisen vaikuttavan ainesosan glyfosaatin todennäköisesti syöpää aiheuttavaksi aineeksi.

Monsanto on johdonmukaisesti kiistänyt tuotteensa voivan aiheuttaa syöpää ja sanonut tutkimusten osoittaneen tuotteen turvalliseksi.

Oikeudenkäynnin aikana paljastui kuitenkin, että viranomaiset ovat epäilleet Monsanton tehtailleen itselleen edullisia tutkimustuloksia.

Monsanto ilmoitti tiedotteessa aikovansa valittaa päätöksestä.

"Puolustamme jatkossakin kiivaasti tätä tuotetta, jolla on 40-vuotinen historia turvallisesta käytöstä ja joka on edelleen välttämätön, tehokas ja turvallinen työkalu maanviljelijöille ja muille ihmisille", yhtiö tiedotti.

Glyfosaatti on tiettävästi maailman yleisimmin käytetty rikkaruohomyrkky.
Aiheet
Monsanto
glyfosaatti

12 kommenttia

Vastaukset

 • Viime keväänä uutisoitiin, että suomalaisissa porkkanoissa
  on jotain myrkkyä.
  Onko Valvira tai Evira aikansa tasalla?

  -
  Bayer sitä myrkkyä teki aikaisemmin Euroopassa,
  siis tota Raundappia.Bayer joutui syöpään sairastuneelle
  maksamaan todella ison summan.

 • Niin muistan lukeneeni, että kaksi miljardia € joutui maksamaan.

  Mutta henkiin ei sillä roundupilla myrkyttynyttä syöpään kuollutta saatu.

 • Milloinka saadaan loppumaan tämä syöpänesteen myynti?
  Ajatelkaa ainakin lapsia ja eläimiä, jos ette itsestänne välitäkään ja olette patalaiska nappaamaan kuokalla ne kasvit pois mistä ette itse pidä!

  • Niitä jotka ajattelee lapsia ja eläimiä kutsutaan pervoiksi.


  • Trimmerillä ja ruohonleikkurilla saa rikkaruohot pois ja niitä tulee ihan koko ajan rikkaruohon siemeniä tuulen mukana ja puiden siemeniä.


 • Mikä on sitten rikkaruoho? Kasveja ne ovat siinä missä muutkin. Ihmisiä ei sentään luokitella tuohon tyyliin ja anneta apetta sen mukaan.
  Antakaa kaikkien kukkien kukkia.

  • Ei julkisesti luokitella ihmisiä, koska PolPo...


 • "Eikö tuo glyfosaatti ole kaikkein pahin myrkky mitä voi olla ! Siihen kuolee kaikki eläimet ja hyönteiset ! Pölyttäjiä on muutenkin niin vähän ! Myrkkyjen käyttö pitäisi lailla kieltää ! Ihmeellistä että EU myöntää Suomelle erikoisluvan tuolle hirmumyrkyn käytölle ! Siihen kuolee myös koiria , tiedän tapauksia missä koira on saanut myrkkyä kun oli syönyt pellonpientareelta ruohoa ja kuoli , oli eläinlääkäri vahvistanut asian ! En ymmärrä ollenkaan miksi joku haluaa tuhota luontoa myrkyillä !"

 • Kyllä vaikuttaa ihmisen ajatuksiin ja tekoihin ja paljon ,jos ei mies tiedä onko hän mies vai nainen niin pahasti on vaikuttanut elimistöön ja ajatuksiin ja hermostoon ja sama naisilla.Onko se myrkky vaikuttanut myös sen ,että ovat omasta mielestään kolmansia sukupuolia,ihmettelen.

  • Sinun ei pitäisi juoda ko.myrkkyä


 • Aikamoista informaatiosontaa taas jaetaan täällä. Glyfosaatin ongelmaksi paljastunut siihen sekoitettu kiinniteaine. Se on myrkyllisempää kuin itse tuote.
  Joku valistaa täällä hoitavansa rikkaruohot ruohonleikkurilla. Mitä tulisi kun kymmenet miljoonat peltohehtaarit ajetaan ruohonleikkurilla.
  Suomen peltoviljely perustuu pitkälti suorakylvöön, jossa ei maata kynnetä tai muokata. Vaan uusi sato kylvetään edellisvuoden sänkeen. Siinä yksi oleellinen asia on glyfosaatin käyttö rajoittamaan rikkakasvien leviämistä.
  Paljonko enemmän koneet rullaisi pelloilla kun ne joudutaan yhden kerran sijaan ajamaan 4 - 5 kertaa vuodessa.

  • No, tämä on taas sitä eri kantilta ajattelua. Tilanne voi olla eri suurien peltoviljelmien haltioilla, kuin täällä pikkupalstamme kanssa puuhaajilla. Mutta yhtä kaikki on Suomemme maa. Yritetään pitää siitä huoli!


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.