Kalastajat siirtäisi paskavedet toisen rannan riesaksi

Anonyymi

Ei purkupaikka missään ole hyvä asia. Pienin riesa kuitenkin joen suulla. Siinähän ne parhaat virtaukset poispäin ovat ja puhdistus helpoin rakentaa ja turvallisuus valvoa. Ilmeisesti kalastajat Paltamon kirkonkylän asukkaita, ainakin kannanotoista päätellen. Laanniemi on matala ja haavoittuva ja jätekuormitus pilaisi täysin toisen puolen rannat. Jäät jo nyt heikentyneet ja veden lämpeneminen tekee tehtaan myötä laajan sula-alueen. Montako hukkunutta tehdas tulee vaatimaan. Lisäksi Oulujärvi kallistuu Paltamosta poispäin koko ajan ( tieto kirjasta Oulujärvi, Kainuun meri) .Jäitä hattuun kalastajat, aluetta käyttää muutkin ihmiset.

7

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinpä.Ja sitten pitäsi jonkun ruostevetisen suolammen rannalla asuvan mökin erakon rakennella mittavat jätevesijärjestelmät,vaikka paska on kovalla ja vettäkään ei ole kuin lähteestä kantamalla.On se järjetöntä tämä nykyajan maailman meno!

      • Anonyymi

        Kysykääpä siitä jätevesijärjestelmästä. Ei sitä kaikkien tarvitse laittaa, jos ei ole vesijohtoja ja vesivessaa. Ottakaapa selvää. Tilanne ja käyttö ratkaisee.


      • Anonyymi

        Pitänee siis rakentaa jonkinmoinen koppi tuonne metsän reunaan ja lueskella siellä paskalla istuessa,että kuinka ne nämä sellutehtaat sotkee Kainuun meren! On tämä järjetöntä samanaikaisesti vaatia jätevesijärjestelmiä ja sitten toiset laskee paskavellit veteen ja niin edelleen! Ihan järjetöntä on!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitänee siis rakentaa jonkinmoinen koppi tuonne metsän reunaan ja lueskella siellä paskalla istuessa,että kuinka ne nämä sellutehtaat sotkee Kainuun meren! On tämä järjetöntä samanaikaisesti vaatia jätevesijärjestelmiä ja sitten toiset laskee paskavellit veteen ja niin edelleen! Ihan järjetöntä on!

        Katsotaanpa kuinka paljon rantojen rehevöitymisestä tulee korvauksia . Tämän saastutetun luonnonko me jätämme tuleville sukupolville "vain muutaman dollarin tähden". Kiinalaiset kulkee Kainuun petäjistä valmistetuissa vaatteissa ja meidän tulevat lapsemme ja lapsenlapsemme kylpee niiden valmistuksessa saastutetussa vedessä. Kiroavat varmasti isiensä työpaikat ja järjen juoksun.


    • Anonyymi

      Kyllä siinä sotketaan kainuun meri totaalisesti ja korvauksia turha odottaa

    • Anonyymi

      Ymmärrän toki ajatuksen vesien suojelusta ja jätevesien puhdistuksesta jne.Mutta kaikki tämä olisi pitänyt tehdä jo vuosikymmeniä sitten.Turha enää puristaa reikää tiukemmalle,kun paska on jo housussa. Samoin Talvivaara ja muut laskee tunnissa yhden päivän aikana saastevettä luontoon moninkertaisesti,kuin mökkiläinen elinaikanaan siihen läheiseen lampeen,jonka vesi on ruostunut ja saastunut metsäojitusten seurauksena.Sanoo ruskeavetisen lammen rannalla asuva.

    • Anonyymi

      Nyt Terrafamekin useiden sivujen mainoksilla yrittää vakuutella puhtaita kalavesiä. Ei vaan taida kaikkia vakuuttaa, hölmöt menkööt halpaan. Ei sitä enää luottamusta tule kaikenlaisen huijauksen ja valehtelun jälkeen. Yksi "rottajohtaja" jätti taas uppoavan laivan ja lähti pelastusretkelle uuteen yritykseen. Onko voittoja tullut viime kuukausina ? Niinpä.
      Kainuulaiset ovat olleet aina herrojen jymäytettävissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe