Uusi silta ja käärmeenpesä

Anonyymi

Olis voinut tedä liikenne järjestelut kunnolla kun alkoivat?Tehtaalle tuleva raskasliikkenne monenko mutkan ja ympyrän kautta?

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan noissa ratti ja kääntyvät pyörät! Pitää laittaa akat ajamaan rekkoja niin alkaa homma sujumaan.

    • Anonyymi

      Rekkakuskilla nykyään kännykkä korvalla. Se jätettävä pois niin jää molemmat kädet vapaaksi rattia pyörittämään. Kumma kun poliisi ei puutu asiaan.

    • Anonyymi

      Älkääpäs nyt alkako ajamaan rekkaa te joilla ei ole edes yhdistelmäkorttia. Liikenneympyrässä ei ole kysymys pelkästään siitä että saa ruuvata rattia puolelta toiselle vaan siinä on kysymys kaluston kestävyydestä myös. Nykyään on niin pitkiä autoja/perävaunuja että on myös akseleita paljon ja ne rasittuvat tuollaisessa pientä ympyrää ajettaessa. Ja kun ympyröitä on monta kilometrin matkalla, se on kova rasite. Outoa että suunnittelijat ei kysyneet tällaista asiaa keneltäkään alan ammattilaiselta. Toinen asia on myös ympyröiden pienuus, yhdistelmät ovat jo nii pitkiä että vaikka kierrätät ulkokehää myöten niin kärryn pyörät viistää sisäympyrän kanttikiviä. Renkaita särkynyt jo lukemattomia näissä ympyröissä. Ajan myötä ympyröitä korjataan luultavasti kun tarpeeksi kauan kaadetaan merkkejä ympyrän liepeiltä, ja se ei lopu ennenkuin ympyrät ovat liikennöitävässä tyydyttävässä kunnossa. Suunnittelijat kerran yhdistelmän kyytiin katsomaan miltä sieltä näyttää tuo karusellin ajo.

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt näitä suunnittelijoita ja kunnan päättäjiä miten he saavat tehdä tuollaisia suunnitelmia. Pieniä liikenneympyröitä ja teitä ristiin rastiin koko tienoo täynnä. Ihan kuin lapset leikkisivät hiekkalaatikolla. Ei tuo halvaksi tule vai tuottaako se tehdas niin paljon veroeuroja että niitä pitää tuhlata teihin. Ei nuo näytä tuovan uusia asukkaita eikä uusia kauppoja. Samanlaisia marketteja vaikka kuinka monta, no alennushinnalla ruokaa löytyy kun jaksaa kiertää. Ja saman tyyppistä vaatetta joka hallissa.

      • Anonyymi

        Aina ei voi ymmärtää. Kuntapäättäjät ja virkamiehet on vässyköitä mitkä ei oikeissa hommissa pärjää.


    • Anonyymi

      ajele liikennesääntöjen mukaan ,ei pitäis olla vaikeaa.

    • Anonyymi

      taas tuli rekka liikenneympyrässä miten sattuu,oikealla kädellä yriti käännellä rattia,vasemmassa kädessä oli matkapuhelin tiukasti korvalla. holtitonta ajoa kerrassaan.

    • Anonyymi

      Kummallista miksi rekat lähtee etelään vanhaa nelostietä? Sitten hajotetaan renkaat saarijärven rampin reunakiviin. Ei voi ymmärtää. Eikö osata lukea mitä opasteissa lukee?

    • Anonyymi

      Henkilöautot pitäisi näiden liikenneympyröiden ajoradoilta ohjata kevyen liikenteen väylille jotta eivät pyörisi raskaan liikenteen tukkona kiertoliittymissä. Henkilöautoilijoista vain aniharva tietää miten näissä ajetaan ja sitten tullaan ja mennään ilman vilkkua ja yllättäen muutellaa ajosuuntia sun muita temppuja näkee. Iso auto hankala saada liikkeelle aina jos turhan takia stopataan kun joku topeloi Nissanillaan . ja se kuskin puhelimen käyttö, jättäkääpäs kyläpoliisit se vain niille oikeille viranomaisille ja kskittykää siihen omaan ajamiseen.

    • Anonyymi

      Aina ajaa rekkakuskit luuri korvalla. Etuoikeusko heille? Epäilen että luulevat olevansa muita parempia.

      • Anonyymi

        Eivät vain luule olevansa, vaan ovat.... tsekatkaapas tilastokeskuksen barometreistä montako kolaria rekkamiehet aiheuttaa autoillaan per ajettu kilometri. Yhtä rekan aiheuttamaa kolaria kohtaan henkilöautoilijat aiheuttaa satoja kolareita, ellei ollut jopa yli tuhannen. Siinä teille miettimistä ja voitte tarkastaa oikeat luvut, itse en nyt viitsi. Työpaikassani on 50 kuskia ja 30 vuoden aikana yksi aiheuttanut kolarin, eikä siinäkään kuollut ketään. Kilometrejä sinä aikana ajettu liki 300 miljoonaa. Sillä matkalla henkilöautoilijat aiheuttaa miljardeja kolareita. PISTE!


    • Anonyymi

      Kyllä, kun henkilöautot väistää ja antaa tilaa. Milloin rekat ajaa nopeusrajoitusten mukaan, esim Kotakennääntiellä?

      • Anonyymi

        Aina ajaa rajoitusten mukaan. Rekoissa on piirturit, nopeudenrajoittimet, raskas kuorma ja kuin iin päällä taitava kuljettaja. Silloin ei onnettomuuksia pääse tapahtumaan eikä kenenkään tarvitse väistellä ketään sen takia. Toki on joskus tilanne että kun iso tulossa kiertoliittymään joista nyt pasataan niin kohteliaisuussyistä jo joskus edes henkilöautoilija voisi väistää vaikka olisikin etuajo-oikeutettu, jos sillä säästyy ison pysähtyminen. Ja kyllä näin useat tekeekin, henkilöautoissakin on hyviä kuskeja, ei tämä niin yksipuolinen juttu ole, rekkakuskitkin ajaa henkilöautoilla vapaa-aikanaan ja lomilla.


    • Anonyymi

      Eli kun rekkakuskit ovat parempia kuskeja,se suo heille sen että voivat puhua kännykkään ajon aikana ja ajaa ylinopeutta. Voi hellanlestas kun on mennyt puurot ja vellit jollakin sekaisin. Että voi asettua lain yläpuolelle oikein. Anna mun kaikki kestää.

    • Anonyymi

      Väittääkö joku rekkakuski ajavansa Kotakennääntiellä korkeintaan 40 km/h Hirvenmäeltä nelostien suuntaan?

    • Anonyymi

      Enpä ole kuullut kenenkään saaneen siinä ylinopeussakkoja. Joten mennään rajotusten mukaan. Tänäänkin siitä ajoin muutamaan otteeseen ja kaikki meni ihan hyvin nyt. Mutta ympyrät harmittaa, ei hyvä ei. Ja se kännykän käyttö vielä joitakin vaivaa, autokuskit ovat 30 vuotta hoitaneet ajossa työasiansa puhelimitse, niin se tapa vaan muuttuu hitaasti. Siihen nähden miten paljon puhelimessa on aikojen saatossa oltu ajaessa niin sen aiheuttamat onnettomuudet on marginaalisia, tosi harvoin. Ja joskus silloin se on vain vienyt auton pois tieltä eikä aiheuttanut muille haittaa. Kuriositeettina voin sanoa että kun olin aikoinaan työharjoittelussa ja istun vänkärin paikalla niin isäntä ajoi täysi kuorma päällä, poltteli tupakkaa, joi kahvia mukista, puhui lälläriin mikki kädessä ja sitten kun soi vielä puhelin, vastasi siihenkin, laskekaapa käsien määrä :) -ja kaikki tapahtui aivan turvallisesti, ei minua pelottanut koska kuski oli ammattimies. Turvallista autoilua kaikille.

      • Anonyymi

        No noilla perusteilla ei tarvita liikennesääntöjä, eikä muitakaan lakeja yhteiskunnassa. Pankot ja ketjut helisee!


    • Anonyymi

      Ei siinä saa sakkoja kun valvontaa ei ole. Sitähän rekkakuskit käyttää hyväkseen. Laki se on rekkakuskillakin jota tulee noudattaa. Ja ison auton kuljettajana tulisi olla mallina muille. Mutta ei.

    • Anonyymi

      Juurikin toi Kotakennääntie vähän ihmetyttää ihteäkin...tänäänkin tuli täysperävaunu noin 70km/h vastaan.Ei muuten haittaa henkilökohtasesti...ennenkö sitten haittaa,sillälailla oikeasti jotakuta.ei oikeen hyvä..

      • Anonyymi

        Höpö höpön pöppööö taas....milläs sen mittasit...? Kerron sinulle sellaisen asian että se iso auto on tullut noin 30-40 km/h, mutta se suuren koon takia ''vaikuttaa'' tulleen kovempaa kuin mitä todellisuudessa tuli. Tavallisella autoilijalla hämärtyy nämä ns; mutu-tuntuma tekijät. Näin se menee.


      • Anonyymi

        Noh...siitä lähinnä et,jos noi autojen nopeusmittarit suurinpiirtein pitää paikkansa..., jos ei erota 30 km/h eroa nopeudessa,niin aika hukassa taidan olla :) saatikka kun tuttu ajaa rekan vierellä.siinä sulle mittarit :) eikä muuten mitään,kun ei vaan sattus mitään tuossa,kenellekkään.


    • Anonyymi

      Kyllä virkavalta hoitaa tarkkailun,ilmoitin juuri poliisin vihjepalveluun,että ottavat kotakennääntien tarkkailuun. Ylimieliset rekkakuskit saavat mitä tilaavat.

      • Anonyymi

        Kuuntelen koko ajan rekassani Poliisi-Radiota ja olivat jo lukeneet vihjepuhelimeen tulleen nimettömän viestin. Oli kuulemma todella hengästynyt ja huolestunut miesääni vapisten kertonut olevansa huolissaan asioista ja ladellut pitkät lorut huomaamistaan epäkohdista. No mitä tekivät Poliisit, nauroivat makeasti ja sanoivat että nyt on ilmeisesti joku rekkakuski pissannut miehen muroihin, ja nauru raikui. Sitten totesivat vain että he eivät puutu asioihin joissa ei ole tapahtunut mitään, ja miksipä puuttua kaupunkia ruokkivan käden, eli tehtaan toimintaan. Poistivat viestin aiheettomana. Näin yhteiskunta toimii maalaisjärjellä.


    • Anonyymi

      Huonolla kelillä ei uskalla ohittaa rekkaa Kotakennääntiellä. Kerran yritin 70 km/h vauhdissa mutta jäi pöllyävän lumen takia yritykseksi. (Yritin päästä ohi ennen nelostietä) Kesällä ei ilkeä sakkojen pelossa. Rekkojahan ei sakoteta kun menee elinkeino. (Saisi kyllä mennä)

    • Anonyymi

      Kuinkahan monta rekkaa on kyljellään parhaillaan kun lukee liikennetiedotteita? Liikenne poikki tiellä se ja se... Tärttämäen kohdalla keskiviikkona teiden ritari oli onnistunut kaatamaan uuden valaisinpylvään!!! oli lentänyt se yläosankaari vastaantulijan kaistalle keskikaiteen yli juuri ja onnistuin sen juuri ja juuri väistämään!

    • Anonyymi

      Rekkakuskit ei vain osaa. Yleensäkin rekkakuskiksi päätyvät sellaiset jotka ei muualle pääse.

    • Anonyymi

      Kyllä tämän hässäkän kanssa voi kysyä että onko kaupungin sakki ollut ihan tehtäviänsä tasalla? Toivottavasti takaperoinen Kosken kunta ei salli etätöitä että kunnan päättäkät joutuvat suhaamaan etelästä tuon saman *askahässäkän läpi sinne homeiselle kaupungintalolle ja kävelemään viimeiset satametriä. Melkoinen ekoteko kun työmatkatkaakin tuli lisää paitsi verottajan mielestä.

    • Anonyymi

      Tehtaalle menevä liikkenne ois pitänyt suunnitella toisin.Nyt mikään ei muuttunut..Keskustasta olisi pitänyt saada raskasliikenne pois tai murtoosaan.Nyt seuraan jkylä äänekoski tota tien tekoa.2kaistaa pohjoseen ja2etelään.Tästä liikkeelle.Ohitus kaistaa ois ollut koko matkan..omko joku viherpiipertäjä ollut suunnittelemassa.Vituiks on mennyt?

      • Anonyymi

        Tiestö ei tule kestämään tätä jatkuvaa raskaan kaluston lliikennöintiä. Muutaman vuoden kuluttua saamme nähdä mittavia teiden kunnostustoimia aivan keskustassakin.


    • Anonyymi

      No ehkä se ei Äänekosken kaupungin hallitus ole noita liikennejärjestelyt suunnitellut, kyllä se on joku muu taho.
      Ei ne kovin mittavia teiden kunnostistoimet voi olla noin pienessä keskustassa ja aivan samalla tavalla ne rekat jyrää kulkipa tielinjaus mistä tahansa tehtaalle, ei ne rekat siitä kevenee vaikka mistä sen tien tekee..teiden korjauksia tulee silti.

    • Anonyymi

      Kuinka monta vuotta ä.koskella on tehty sellua sun muuta?PitkäänOlis ollut aikaa suunnitella liikenne tehtaalle järkevästi?Onhan siinä jollain ajan kulua seurata liikennettä!Onneks mantsinen hiekottaa lidliin asti.Ja homma pelaa kuin myös puukuormien purkaminen.Ennen purkua hoiti velttoperseet?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe