Toimittajien vastuu mielikuvien luomisessa

Anonyymi

Olenkohan ainoa jota häiritsee tällaiset lehtijutut suomalaisnaisista?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiia-forsstrom-on-espoolainen-perheenaiti-joka-myy-seksia-omassa-makuuhuoneessaan-olen-tavallinen-keski-ikainen-espoolaishuora/7417812#gs.ds1uj3

Kun elänten edesottamuksista tehdään lehtijuttuja, niissä käytettyjen kuvien kohdalla lukee yleensä "kuvan koira ei liity tapaukseen" tähän tapaan:

https://www.pkank.fi/uutiset/kulkukoirat-kavivat-pikkupojan-kaulaan-suositulla-rannalla-thaimaassa--is-poika-jouduttiin-viemaan-sairaalahoitoon-6.19.890.eaad4023b4

Meidän kulttuurissa tärkeää on taata viattomien sivullisten koirien leimaaminen yhden ongelmakäyttäytyvän koiran vuoksi. Erityisen tärkeää on esim. pitbullterrierien kohdalla aina painottaa etteivät kaikki pitbullterrierit ole aggressiivisia. Erityisen tärkeää on korostaa että "kuvan koira ei liity tapaukseen" mikäli jutussa ei ole käytetty sen nimenomaisen eläinyksilön kuvaa josta artikkelissa kerrotaan.

Näin tehdään kaikkien muidenkin eläinlajien kanssa. "kuvan orava ei liity tapaukseen". "Kuvan myyrä ei liity tapaukseen".

Sen sijaan kun puhutaan suomalaisnaisen epätavallisesta käyttäytymisestä kuten em. Mtv3:n jutussa kerrotaan, miksi samaa metodia ei käytetä ihmisten kohdalla? Eikö vähintä mitä toimittajilta pitäisi voida vaatia ole että tällaisissa erittäin leimaavissa lehtijutuissa tulisi aina olla maininta "tämän artikkelin nainen ei vastaa yleispätevästi kaikkia suomalaisnaisia"?

23

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiia Forsström esittelee itsensä "tavalliseksi keski- ikäiseksi espoolaishuoraksi".

      Missä on Tiian ja toimittajan vastuu tällaisten mielikuvien luomisessa, että Suomessa keski- ikäinen prostituoitu olisi jotenkin "tavallinen" ilmiö? Tiia ei puhu kuin omasta puolestaan. Se jota hän omalla toiminnallaan alentaa on hän itse. Hänellä ei ole mitään oikeutta luoda mielikuvia että prostituution harjoittaminen jotenkin kuuluisi myös muiden tavallisten suomalaisnaisten elämäntapoihin.

      Etenkin nyt kun meillekin on rantautunut vieraskulttuureja joilla on jo etukäteen länsimaalaisista (varsinkin skandinaavinaisista) kevytkenkäinen ennakkokäsitys, tällaisten juttujen julkistaminen on vaarallista.

      Minä olen aivan tavallinen keski- ikää lähestyvä suomalainen nainen. En ole elämässäni ikinä törmännyt "aivan tavalliseen suomalaiseen keski- ikäiseen huoraan".

      Tällaisista artikkeleista pitäisi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

    • Anonyymi

      Korjaus:

      "Meidän kulttuurissa tärkeää on taata viattomien sivullisten koirien leimaaminen yhden ongelmakäyttäytyvän koiran vuoksi."

      Tarkoitus oli sanoa:

      Meidän kulttuurissa tärkeää on taata että viattomia sivullisia koiria ei leimata yhden ongelmakäyttäytyvän koiran vuoksi.

    • Anonyymi

      Onneksi tämäkin ongelma poistuu kun mehupillit kielletään.

      • Anonyymi

        Ei poistu. Mutta vaikuttaa hiilijalanjälkeen.


    • Anonyymi

      Noo, liian kaukaa lähdet purkamaan ongelmaa. Meillähän on tämä Murha. Info ja Murha. Infon naiskuva työn alla Saaroinen ja Anneleineenkin.

      Kaikella kunnioituksella, toistan nyt erään arvion naisesta ja naiseudesta, arvon kirjoittajan nimimerkkiä en paljasta. Mutta rima on tässä: jokainen nainen on huora kunnes itse toisin todistaa.

      • Anonyymi

        Opettele sinä edes kirjoittamaan ymmärrettäviä lauseita mulkku.


      • Anonyymi

        Lue uudestaan, jotka sitten selviäisi. Rankasti kirjoitettu, myönnettäköön. Ei todellisuudessa vaatimukset voi olla tuollaiset. Ironia piilotettu.


    • Anonyymi

      Eräällä radiokanavalla mainostettiin erään yliopiston toimittajakoulutusta kysymyksellä "Millaisen tarinan sinä haluat kertoa?"

      Ei siis yritetäkään välittää tietoa, vaan pusketaan julki mitä sylki suuhun kulloinkin tuo...

    • Anonyymi

      Massamedian varsinainen tarkoitus on ajaa eteenpäin sitä agendaa, joka heille on annettu. Sosiaalinen manipulointi, lukijoiden (siis ihmisten) arvojärjestelmän sabotointi/manipulointi, osatotuuksien tarjoilu, asioiden vääntely ja kääntely mitä hulluimpiin muotoihin, kaiken normaalin ja hyvän leimaaminen "ahdasmieliseksi", "konservatiiviseksi", "vanhanaikaiseksi" jne jne jne ovat arkipäivää tämän ajan massamedia suoltamassa moskassa.

      Kuka tekee tämän meille?

      • Anonyymi

        Jokin vallassa oleva ryhmä, joka ei halua menettää valtaansa. Olisiko suurpääoma. Tästä jalostetumpi väite on kansa, tai sen eliitti, jonka nimi nousee esiin Kalergin kreivin ajatusten kautta. Hän on vuonna 1925 kirjoittanut kirjan "Praktischer Idealismus" Itävallassa vuonna 1925. Sen ajatuksia on käytetty jo ennen EU:n syntyä, ajatuksena yhdistää Eurooppa - väitetty tarkoitus olisikaan mikä, ja varsinkin mikä kiero ajatus tuossa oikeasti on takana.

        Kannattaa hakukoneella etsiä sanoilla
        magneetti kreivi
        niin löytyy suomenkielinen tiivistelmä kreivin ajatuksista mitä pitäisi tehdä eurooppalaiselle kantaväestölle, jotta maailman rauha säilyisi. Oikeastaan nämä temput eivät tietenkään säilyttäisi maailmanrauhaa, vaan loisivat tilanteen sen (((ryhmän))) vallankaappaukselle ja kantaväestön taloudelliselle alistamiselle. Joku pitää tätä salaliittoteoriana, mutta kyllä kummasti merkit sen olemassaolosta pitävät paikkansa. Kehitystä tuohon suuntaan tapahtuu hitaasti, yli 50 vuoden aikana, jolloin ihmiset eivät tajua muutoksia tapahtuvan esim. vallankäytössä ja lainsäädännössä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      minä en ainakaan noilta ostais yhtää mitää :D

      • Anonyymi

        Eikä täällä kukaan mitään huutokauppaakaan!


    • Anonyymi

      Mitähän keskustelun aloittajan tarkoitus on?
      Minusta on sinänsä ok, että jutun käsittelyssä oleva nainen ansaitsee elantnsa seksityöllä.
      Sitähän porvaripuolueet ovat ajaneet takaa. Yrittäjyyyttä!
      Seksityöläisten lisäksi moni, varsinkin nainen, on yksinyrittäjä eri aloilla. Kampaajina, siivoojina, erilaisina freelancereina jne.
      Rankkaa hommaa ja pienet tulot.
      Viime aikojen hallitukset ovat poliitikallaan ajaneet monet, ennen esim. kunnissa työskennelleet ihmiset yksinyrittäjiksi ulkoistamalla toimintojaan. Monet suuret firmat ovat tehneet samoin..

      • Anonyymi

        Mikäkö on tarkoitus? Se selviää kun luet aloituksen ja sitä seuraavan viestin.

        Ei ole olemassa sellaista normia kuin "tavallinen keski- ikäinen espoolaishuora".

        Tiia on poikkeustapaus ja toivottavasti sellaisena pysyykin. Hän on häpeäksi tavallisille suomalaisnaisille alentaessaan itsensä huoraksi ja esitellessään "työnsä" normina. Pahinta on että esittelemällä itsensä tuolla tavoin hän antaa ymmärtää ettei huoruus ole mitenkään poikkeuksellista suomessa vaan aivan tavallista. Tällä tavalla tuo huora samaistaa myös meidät muut suomalaiset naiset itseensä. Se on vastenmielistä.

        Tiia puhukoot omasta puolestaan älköötkä sekoittako meitä normaaleita terveitä itseämme kunnioittavia suomalaisnaisia itseensä jotka emme halua tulla yhdistetyksi mihinkään prostituutioon liittyvään.

        Jäikö jotain vielä epäselväksi?


      • Anonyymi

        Yksi typerimmistä kusetusyrityksistä mitä tyhmille ihmisille yritetään nykyisin syöttää on ajatus, että seksuaalisuus ei muka ole ihmisessä mikään erityinen ominaisuus. Ettei se ole siivoamista kummempaa. Tyhmät ihmiset yrittävät sössöttää että seksuaalisuuden voi muka rinnastaa mihin tahansa arkipäiväiseen toimintaan kuten siivoamiseen tai hiusten leikkaukseen. Tällaista sontaa meille yritetään tuputtaa ihan pokalla naamalla.

        Kaikki tietävät ettei tämä pidä paikkaansa. Seksuaalisuus on erityinen ominaisuus. Sitä ei voi verrata mihinkään muuhun ominaisuuteen ihmisessä. Seksuaalisus ei ole mikään fyysinen asia, vaan hyvin perustavalla tavalla henkinen ja emotionaalisen tason ominaisuus biologisten ja fyysisten lisäksi.

        Toimittajan olisi pitänyt osata kysyä Tiialta että mitähän jännittävää hän yrittää tällä tavoin meille todistaa. Mikä tämä esitys on? Tuoko hän tällä tavoin esille jotakin omaa lapsuudenaikiasen seksuaalisen hyväksikäytön traumaansa? Kyllä suuri yleisö nyt varmasti täällä miettii aivot savuten että mitähän sille on tapahtunut. Onkohan sitä huoriteltu koko elämänsä ja siksi hän on ikäänkuin ottanut sen osaksi normaalia identiteettiään? Mitäköhän valmiiksi pureskeltua psykoteoriaa tähän nyt sovittaisi?

        Prostituutio ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan normaali luonnollinen tapa hankkia elanto. Luontaisessa tilassa ihminen ei myy intimiteettiään liukuhihnalla ventovieraille. Ihmistä ei ole rakennettu sellaiseksi.

        Jokainen tietää tämän jos on rehellinen itselleen.

        Ketä nämä kaiken suvaitsevaa propagandaa viljelevät vajakit yrittävät huijata?


    • Anonyymi

      Avaukseen näkyy tulleen paljon hyviä kanna ottoja!
      Yhteiskuntaamme riivaa kaiken seksualisoiminen. On niin "muodikasta" puhua asioilla "oikeilla nimillään" ja niin valtava on esillä olemisen tarve, että siihen ollaan valmiita uhraamaan kaikki arvokas, oma keho ja yksityisyys.
      Kun työssään nuorten kanssa kohtaa aivan uudenlaista hämmennystä siitä, mihin kaikkeen "kuuluu" suostua, ei voi olla yhdistämättä tätä seksuaalisen manipulaation henkeä viime aikojen valtavaan hyväksikäyttötapausten kasvuun.
      Teini-ikäinen nuori on monella tapaa aikamme uhri. Ikävintä on se, että ihmisiin jotka yrittävät vaikuttaa ahdisteluilmiön syihin, kohdistetaan valtava pilkan ja mitätöinnin vyöry. Mm. päivälehtien tehtäväkuvaan liittynyt omituinen seksuaalitoimintojen opettaminen ilman minkäänlaista vastuunottoa mm. siitä minkä ikäisiä tämä piiloporno tavoittaa, ihmetyttää suhteessa sananvapaus/vastuu. Kunpa kirjoitettaisiin yhtä antaumuksellla vaikka tästä https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/sopimus-lyhennettyna/
      ja vietäisiin näitä asioita journalisminkin keinoin erikoisesti niihin maihin, jossa lapsuus ja aikuisuus sekaantuvat julmalla tavalla ja ulottaa lonkeroitaan meidänkin kulttuuriimme.

      • Anonyymi

        Muuten ihan hyvä kannanotto. Mutta mitä tarkoitat tällä:

        "Kunpa kirjoitettaisiin yhtä antaumuksellla vaikka tästä https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/sopimus-lyhennettyna/
        ja vietäisiin näitä asioita journalisminkin keinoin erikoisesti niihin maihin, jossa lapsuus ja aikuisuus sekaantuvat julmalla tavalla ja ulottaa lonkeroitaan meidänkin kulttuuriimme."

        Yritätkö sanoa että tämä suomalainen yliseksualisoituminen ja seksuaalisen manipulaation henki, kuten zeitgeistiamme osuvasti kuvasit, on tullut meidän kulttuurime jostain ulkoa? Viittaatko maahanmuuttoon? Voisitko vähän tarkentaa kantaasi?


      • Anonyymi

        En ole se h:lö, jolkta/josta hänen kirjottamista aiheista oli kyselyä (kts. yllä), mitä mahtoi yksitt. lauseellaan lapsen oikeuksista tarkoittaa. Tämä aihealue voi synnyttää jonkilaisia myötätuntoja artikkelissa kerrottua yksityisyrittäjää/naish:löä kohtaan. Yrittäjyyden harjoittamisesta juolahti sen muodostama talouden harmaa-alue kun kyseessä Suomessa muutoin järjestyksessä ollut maa, josssa paritus lain nojalla ollut kiellettyä - seksiä saisi edes lain mukaan voida myydä. Mutta prostituutio on maailman vanhin ammatti, joten sen olemassaoloa ei noin vaan voi poistaa maan päältä. Sen palvelujen käyttäjäksi on joissain maissa sortuneet monet ihmiset, aina presidenttiä myöden.

        Jotkut eivät tunne sääliä h:löön, joka oli tässä keskustelussa avannut lapsen oikeuksia koskettavan maininnan, koska se joka aiheen mainitsi ensin, sai ns. jonkinmoista tarkennusta vaativaa vastauspyyntöä, kysymyksinä. Vai oisiko nämä kyssäritt feministien harjoittamaa / sosiopaatin aggression purku. Joka tapauksessa luin ja huomasin kehujen maininnan, joskin kytkös joihinkin Zeitgeist -visioihin voi muodostaa vain epätarkan kannanoton/hahamotelman. Se jää hyvin teoreettiseksi raakilevisioksi jostain tulevasta. Kirjoitetusta esityksestä puuttuu konkreettinen perheen esimerkki, jossa lapsen oikeuskuvioihin liittyisi tiivivsti siinä perheyksikössä identifioidut ja profiloidut vanhemmat. Alun alkaen tulisi nimetyksi mm. lapsen äiti, sen ikä ja sosioekonominen asema.

        Aihe luonnollisesti kiinnostaa, koska ihmisiä on niinmonenlaisia. Faministejä on Pohjoismaissa riittävästi ja mm. järjestäytyneinä voivat ottaa aiheeseen näkyvää kantaa.. Tavalliset sos-työn ja hoitoalan sosiopaateista joidenkin heistä näyttäs tässä ollut olleen refleksinomainen tarve alkaa puolustaa lasten oikeuksia - en huomannut, että tässä tai artikkelissakaan olisi ollut mainita onko kys, naisella lapsia.
        Monikultturistumisesta avaus olisi, esim. alin sos/eko-kasvttivanhemmista, vain taivas sen tietää onko sattumatla jompikumpi heistä prostituoitu. Useimmiten tapauksista, mitä kauempaa he ovat tulleet Suomeen, heidän vanhempien kasvatus ehkä nivounut salliia lasten torumista kovasanaisesti ja jopa fyysistä rankaisemista-perais alkuperämaasta. Vaikka Suomen laki ei jälkimm. salli, osana lapsen kasvatusta, sellaista vanhoillista kasvatusta harjoittavat. Monet joutuvat todistamaan sitä lähiöiden asutuksessa, jossa naapurin lapsia pidetään joskus viikonloppuisin hereillä myöhään illalla, jos jokin lähtömaan tapa kulkee heidän mukana juhlistaa joitain meiille outoja perinteitä kuten rytmimusiikin tahdissa tanssi. Jokainen suomen lakia tai yleisiä järjestysääntöjä rikkovat tavat täytyisi näiltä tulijoilta jäädä lähtömaahan. Kotirauhaa rikkoessa toistuvasti, arkena, samassa osoitteessa, kys. perheyksikkö tulisi asettaa viranomaisten tarkkailuun, että he voisivat ymmärtää ja oppia elämään maassa maan tavalla. Siinä keskeistä kotouttamista, jolla napurisopua ylläpitää, jos heitä sijoitetaan joka Pirkon & Sepon naapureiksi..

        Kieroutuneita, uskontoonkin nojaavia, tapoja on olemassa voida nöyryyttää alaikäistä lasta. monella tapaa (häpeänurkka tms.) Kun Suomessa ei vielä ollut lakia ja asetusta, aiemmat sukupolvet olivat harjoittaneet lapsiin kohdistuvia rankaisuja kuten piiska. Siihen piti tulla loppu. Ja vanhemmista tuli lepsuja kasvatuksessaan.

        En haluaisi kirjoittaa pedofiileistä, mutta onneksi jotkin piirossarjat kuten South Park olivat kauan aikaa sitten selittäneet sitä, kuinka monilla ihmisillä on erilaiset aivot ja niiden luonnosta vieras tarve toteuttaa "jotensakin" omaa seksuaalisuuttaan. Yhdenlaista Suomessa aivan tavallisinta fantasioivaa toteuttamista voi tapahtua vaikkapa suomalaisen naisten lukiessa rakkausromaanin. Sillon kun lapsi on varjeltu yhteiskunnassa, sillä on kuuntelevat vanhemmat & poliisi yritää suojella somen käyttöä JOS lapsi hädästä ilmoittaa suoraan viranomaiselle, jossa lapsen vanhemmat ovat kokeneet kätensä sidotuiksi, jos heidän lapsella alkaa seurustelell vierassyntyisen yksilön kanssa, Suomessa. Vanhemmilla ei ole oikeutta muuhun kuin arvostella oman alaikäisen lapsensa varhaista ihmisuhteen muodostumista, ehkä jopa jonkinasteiseen torumiseen saaakka. Muttei paljoa sen pidemmälle ole tarjolla keinoja "suojata sateenvarjolla".

        Teiniikäinen lapsi ei vättämättä ymmärrä sitä, ettei vierasmaalaisen kanssa seurustelusta voi välttämättä seurata muuta kuin tunnustelua, onko siinä ymmärryspohjaa edes jollain tasolla (päälle pukkaa 100varma huoritelu jostainpäin) epäily pystyykö mies lunastaa mitään lupauksistaan. On liian monta nuorta naista, jotka ovat kääntäneet bio-isälleen selkänsä, vaikka he myöh. iällä myöntävät itselleen, jos viisaus kasvoi päähän, että tyhmästi oli nuorena tullut tehtyä. YLE:llä esiintynyt E.-Pohjanmaan teinlikka varmaankin keräsi paljon rohkeutta TV-haastattelun läpikäymiseen & sellainen julkisuus varmaankin voimaanuttaa sekä saa muitakin suomalaisia nuoria tyttöjä ajattelemaan rationaalisesti.


    • Anonyymi

      Alkuviestin kirjoittajatuntuu olevan naissovinisti. Hänen mielestään TV:ssä esiintynyt nainen alensi itseansä.
      Minunkin mielestäni sana "huora" on sanana kulunut ja miltei yhtä pahasointinen kuin sana "nainen". Sanojen liikakäyttö on syönyt arvomerkityksiä niistä.
      Jos ei muuta keinoa tai työmahdollisuutta ole, niin ok, jos tekee seksityötä oman valintansa mukaisesti.

      • Anonyymi

        Ota se silmä käteen ja lue uudelleen mikä tuossa jutussa oli ongelma.

        Huora on haukkumasana. Prostituoitu on neutraali nimitys kyseistä toimintaa harjoittavista. Se että aikuinen täyteen mittaansa kasvanut nainen nimittää itseään "tavalliseksi huoraksi" on itsensä alentamista.

        Oman intimiteettinsä ja seksuaalisuutensa myyminen on itsensä alentamista silloin kun se on itse valittua, ja se on minun mielipiteeni vaikka ei itseään nimittäisi edes huoraksi.

        On tärkeää että tietynlaisista asioista käytetyissä sanoissa pysyy niihin liitetty arvolataus. On tärkeää että sellaisiin nimityksiin kuin rikollinen, pedofiili, tai vaikkapa naistenhakkaaja liitetään negatiivinen kaiku. Sanojen ja nimitysten arvomerkitysten vesittäminen on yksi keino tehdä siitä toiminnasta tai taipumuksesta jota kys. nimitykset kuvaavat hyväksyttävää. Tämä on osa kaiken suvaitsevaa agendaa jota pusketaan joka tuutista nykyisin. Mihinkään negatiiviseen toimintaan tai taipumukseen ei saisi liittää negatiivista kaikua, koska heti joku loukkaantuu.

        Jos väittää että esimerkiksi huoraksi itsensä nimittäminen on itsensä alentamista, tulee heti ymmärtämättömän ja tiedostamattoman moralistin leima otsaan. Jos ei suvaitse kaikkea mahdollista ihminen pistetään vanhanaikaisten taantumuksellisten laariin. Tuhoisia toimintamalleja kaikenkattavan suvaitsevaisuuden nimissä markkinoivat haluavat esiintyä edistyksellisinä ja positiivisina jotta muutkin menisivät itsetuholeikkiin mukaan.


    • Anonyymi

      Selvät merkit tavallisten ihmisten kurjistumisesta on ollut tässä Eliitin ja salaliitojen jatkuneessa "porskutuksessa, palkkojen polkemisessa" kun sen ohella ei monellakaan, jos ei onnikin ole ollut joka kohtaan mukana, menestys oman työn saralla ei takaa onnistua luoda sillä taas uutta menestysta. (vanh. aik. taantumus-lausahdus: "Arava ei ole avara aina") tiedostotamaton moralisti myös joutuu käytännön elämässä kulkea julkisilla urbaanissa mijöössä, jossa kävi mielessä muisto siitä kun lähiliikenteessä lipuntarkastaja pyysi näyttämään matkaliput ja yksi matkustaja, jolla ei ollut sitä näyttää, nimitteli itseään Helsingin huoraksi.

      Lähijunien kiskoliikenteestä ja maanalaisesta - metrosta maailman on tulossa ihmiskarjan ohjausväyliä, tiukin porttiohjauksin, jossa kotien työkalupakeissa on kuitenkin paljon pieniä kirveitä. Kirveet katkovat pienin iskuinalimpia oksia ja heti kun aika on kypsä niin, EU-puu lopulta kaatuu.

      Siispä tuhoisaa uudenlaista normaalia markkinoivat vääräuskoiset maanpetturit - itsetuho teille koittaa kuten oli tapahtunut Rooman nousussa ja tuhossa - niin siinä vaan kävi - helvetinpalo!

    • Anonyymi

      Hienoa, että puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Media on vaarallinen ja se pitää kertoa nuorille jo ala-asteelta lähtien.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe