Oma reviiri laajenee varkain

Anonyymi

Mikä siinä on, että rivitaloyhtiöissä asukkailla on niin kova hinku laajentaa omaa reviiriä? "Omaa" takapihaa (taloyhtiön tonttiajan se on) jatketaan vaikka viereiselle kaupungin tontille. Rakennellaan aitoja ja istutetaan pensaita.

Mikä on tämä primitiivinen vietti rajata ja merkitä omaa reviiriä? Eikö kaikilla voi olla avoimet pihat? Miksi pitää olla aita? Miksi oma takapiha pitää saada kolme kertaa suuremmaksi kuin alkuperäisessä pihasuunnitelmassa?

12

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ilmeisesti taloyhtiönne ei ole selkeästi merkannut tontin eikä yksittäisiin huoneistoihin kuuluvan piha-alueen rajoja.

      Jos piha on alkuperäisissä suunnitelmissa ollut pelkkä tyhjä nurmialue, niin eihän se ole mikään piha eikä houkuttele olemaan ulkona. Ei kukaan viihdy paljaalla tyhjällä pihalla, eikä normaali ihminen halua olla ulkona, omalla pihallaan koko ajan muiden ihmisten katseiden alla. Omassa pihassa pitää voida olla rauhassa, yksin.

      Pihalle kuuluu kasvit. Pihalle saa laittaa pöydän ja tuolit tai vaikka ulkosohvan tia puutarhakeinun. Piha on olohuoneen jatke, sen on tarkoitus olla viihtyisä ja mukava oleskelupaikka. Siellä on valoa ja varjoa, lasten on mukava leikkiä, voi ottaa vaikka päivänokoset ilman että naapuri tuijottaa kahden metrin päästä avoimelta nurmikentältä. Pihalla pitää ehdottomasti olla myös suojaa muiden katseilta.

      Jos asia noin kamalasti sinua kismittää, lähetä isännöitsijälle viestiä ja pyydä häntä ottamaan seuraavan yhtiökokouksen aiheeksi pihan rajat/istutukset jne .

      • Kodin pitää olla lepopaikka, samoin rivikodin pihan. Piha tulee olla rajattu ja suojattu kuten yllä on selvitetty. On todella ikävä asia, että päätyjä joka rivitalossa on vain kaksi. Meillä ainakin pääty on siellä asuvan osakkaan aina keväisin ja syksyisin, kun työtä on paljon päädyissä asuvat "siivoavat" itsestään selvyytenä isomman alueen, mutta auta armias jos sinne vie tuolin tunniksi pari kertaa kesässä. Minulla ainakin on pääty, jonka alueen olen siistinyt lähes 40 vuotta, mutta en silti voi käyttää lisätilaa kuin omaani. Minä ainakin kadehdin niitä joilla on selkeä rajattu piha, minulla ei, sillä jotta voin hoitaa lisäaluetta, sinne pitää päästä oman pihan kautta.


    • Anonyymi

      Vastaus: atavistinen vaisto.

    • Anonyymi

      Ja parhaimmat laajentaa reviirinsä tänne Suomi24:lle saakka!

    • Anonyymi

      Rivareihin päätyy asumaan jotain metsäläisiä, jotka olisivat halunneet OK latoon ja mieluummin vielä väh. 2 km etäisyydelle lähimmästä naapurista. Raha tms. elämän realiteetit (työmatkan pituus tms.) tulivat kuitenkin vastaan, joten rivariin päätyivät.

      Se ei silti estä leikkimästä omakotiasukasta. Korpimaata (= taloyhtiön yhteisalueita / naapuritonttia) raivataan ja valloitetaan omaan käyttöön. Parkkipaikkakin rakennetaan tarvittaessa mihin huvittaa. Sisällä saa tehdä vaikka mitä remppaa "oma tupa, oma lupa" -periaatteella, esim. kylmää ullakkotilaa muutetaan asuin/varastokäyttöön, ryömintätilaan rakennetaan kellaria, autotalli tai kellarin varastotila muutetaan asuinhuoneeksi, kylppäriä laajennetaan.

      Jossain vaiheessa paska osuu tuulettimeen. Näin käy mm. putkiremonttien yhteydessä, kun laittomat laajennukset ja muutokset paljastuvat ja ne pitää suunnittelussa ottaa huomioon ja kun asiat viedään papereihin, ei voida välttyä siltäkään, että pitäisi luvat hakea jälkikäteen. Tässä vaiheessa kustannukset kuuluvat AINA muiden maksettavaksi. "Emmää tiijä, kuka tämä on tehnyt, joku edellinen asukas varmaan".

      • Anonyymi

        Rivitalossa asuminen voi muuttua täydelliseksi helvetiksi, kun hallitukseen valitaan henkilöitä, jotka katsovat itsellään olevan enemmän valtaa kuin älyä ja tietoa. Meillä hallitus pienentää ja pienentää jo ennestään pieniä eli osakeyhtiön pienempiä pihoja. Niille istutettaan yllättäen leveyttä ja hoitoleveyttä vaativia pensasaitoja, jotka vievät koko pihan tilan ja leikkaajat tarvitsevat loput vapaan tilan, joten muuallakaan ei saa olla yhtään mitään Tämä koskee sitten vielä vain joitakin osakkaita, muut saavat laajentaa ihan rauhassa.
        Jos verrataan kerrostaloon, tilanne olisi jokseenkin niin, että joiltain pienennettäisiin parveketta tai otettaisiin kokonaan pois ja muutamille taloyhtiö toisi omia kalusteita ja kasveja säilytettäväksi ja kasvatettavaksi parvekkeilla. Mitkään järkipuheet tai logiikka , johdonmukaisuus ei tehoa.

        .


    • Anonyymi

      Meidän rivitaloyhtiössä eräs naapuri on jatkanut takapihaansa kunnan tontille. Pitää siellä mm. perunapeltoa ym. kasvimaata.

      • Anonyymi

        :)))) Johan on iso ongelma :D Mitä haittaa siitä sitten on?


      • Anonyymi

        Haittaa on muille asukkaille, kun paska osuu tuulettimeen ja ruvetaan etsimään maksumiestä. Se hän on noiden sooloilojoiden mielestä aina Joku Muu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haittaa on muille asukkaille, kun paska osuu tuulettimeen ja ruvetaan etsimään maksumiestä. Se hän on noiden sooloilojoiden mielestä aina Joku Muu.

        Minun tietääkseni myös kunnan työntekijät osaavat puhua ja kirjoittaa. Jos niitä joku asia epäilyttää, niin laittavat ensin selvityskyselyn kaikille osakkaille ja vasta sen jälkeen tekevät päätökset kuka maksaa ja mitä.

        Jos sinä et osaa suutasi avata/vastinetta laittaa mahdollisen kyselyn kohdalle osuessa, niin oma on häpeäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haittaa on muille asukkaille, kun paska osuu tuulettimeen ja ruvetaan etsimään maksumiestä. Se hän on noiden sooloilojoiden mielestä aina Joku Muu.

        Nyt en ymmärrä ollenkaan. Siis kenellä on joku tuuletin mihinkä osuu paskaa.

        Meille sanottiin että saa käyttää tai ottaa sitä ei kenenkään maata hyötykäyttöön kunhan ei mitään korkeaa kasvata siis saa matalaa ksavia kasvattaa.


    • Anonyymi

      Ihanaa kun ihmiset kasvattelevat jotain ja jos joku ei ole kenenkään maata niin mitä vittua siitä olla huolissaan,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe