LTO-laitteen kautta tulee hyönteisiä läpi sisälle

Tälläinen ongelma Valloxin 101 MC-laitteen kanssa. Eka kerros ja 50 metrin päästä alkaa tiheä metsä. Tuloilmaritilöistä on joskus sojottanut sääskien siipiä ja jalkoja. Näitä olen imuroinut pois. Myös lattioilta on löytynyt kuolleita sääskiä lähes päivittäin ja pienen yöperhosen tyylisiä, vaaleita pitkulaisia lentäjiä jotka myös lähes aina kuolleet.

Ihan pelästyin kun avasin laitteen kannen säätääkseni lämmöntalteenoton asetuksia ja hyökkäsi hyttysarmeija naamalle. Niitä parveili tuloilmasuodattimen sivussa ja löin kannen heti kiinni. Imuri esiin ja otin sillä ne pois ja myös ilmanvaihtolaitteen kannen tiivisteessä olevat joita oli ainakin 10 kuolleena.

Kyseessä on uusi talo ja ensimmäinen suodattimien vaihto on kesäkuun puolella. En alkanut tuota karkeasuodatinta imuroimaan kun on jo niin lähellä. Sitten sen näkee huoltomiehen kanssa minkälainen näky on karkeasuodattimessa, taitaa olla hurja. Kyseessä on eka asunto jossa on huoneistokohtainen IV-kone, joten nämä asiat ovat uusia minulle.

Valmistajat eivät suosittele verkkoja ulkoritilään koska ne tukkeutuvat nopeasti. Mutta nyt pitää alkaa jonkinlaista ratkaisua kesän ajaksi tutkimaan, olen valmis sen putsailemaan vaikka kerran viikkoon.

Mites muilla?

51

7800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suodattimessa on melkoisesti raatoja. Puhdistan hyttys ja ampiaisajan ulkopuolella.

      Ulkoilmaventtiilissä on verkko joka estää lintujen ja hiirien sisällepääsyn. Ei ole tarvinnut puhdistaa ~5vuoden kuluessa. Ritilä on noin 8m korkeudessa.

      Jossain talvisessa kosteassa säässä se verkko tosin jäätyy umpeen! Johtunee siitä että talon betoninen runko pitää ritilän pakkasella kun tulee kostea ja lauha sää -> vesi tiivistyy ja jäätyy.

      -raksaaja(sh)

      • Anonyymi

        Jaa ei olekaan raksaajan talo täydellinen kun on raitisilmasäleikköön jääny verkko!
        Ei saa olla!
        Otat pois!
        Vai otatko kun on 8 m korkeudessakin vielä.
        Se 8m on se yleisin syy miksi niitä "ei tarvitse" puhdistaa.


    • Anonyymi

      Jos niistä suodattimista pääsee hyönteiset läpi niin ne on joko väärin asennettu (reunavuoto) tai rikki. Ei pitäisi höttiäisten päästä tulopuolen karkeasuodattimen pintaa pitemmälle.

      Ja jos ei halua hengittää "hyönteisten hautausmaan" läpi imettyä ilmaa niin se karkeasuodatin kannattaa imuroida tai vaihtaa kesällä 1-2 kk välein.

    • Anonyymi

      90 MC rivitaloasunnossa, ulkoilmaventtiili noin 3m korkeudessa. Kaikki toimii loistavasti, mutta sen opin että vuositasolla vaihdan KAIKKI kolme suodatinta 3 kertaa vuodessa. Kaksi kertaa, jota suositellaan ei riitä sen huomasi eilen>>>>> niin tukkeessa kaikki, että meinas yrjöt lentää.

      Loistava laite kun pitää 2-asennossa silloin kun ollaan kotona, poissaollessa siirrän ykköselle.

      • Anonyymi

        Hyvälaatuisella ruualla riittää ykkösnopeus mainiosti.


    • Anonyymi

      Kalaruokaa sekä kuitupitoista puuroa, niin ykkösnopeus riittää.
      Jos puuron sekaan on mahdollisuus ostaa pensasmustikoita, niin jopa liesituulettimen käyttöä voi rajoitaa.

    • Anonyymi

      Löytyy firmoja, joiden myyntivalikoimaan kuuluu karkeasuodattimien "irtomyynti"
      Eli voit hankkia esim Wallox hienosuodattimen kanssa erikseen molempia karkeasuodattimia vaikka kuinka paljon, naurettavan halpaan hintaan.

      Vaihdan karkeat neljä kertaa vuodessa.

      • Anonyymi

        Suodatinmattoa, josta voi leikellä karkeasuodattimia myydään useissa kaupoissa (mm. Prisma, Puuilo, Motonet, rautakaupat, jne.). Maksaa niin vähän etten viitsi karkeasuodattimia imuroida vaan vaihdan ne 2-3 kk välein. Samalla imuroin hienosuodattimen, jos en vaihda sitä.


    • Anonyymi

      Oikeaa, arvostettavaa tietoa. Jos ei viitsi/osaa leikata niin parilla eurolla/kpl saa hienosuodatimen oston yhteydessä aika monesta firmasta.

    • Jos ulkopuolelle haluaa ritilän, niin sen pinta-alan pitäisi olla riittävän laaja. Taloyhtiössä ei välttämättä onnistu, mutta sellainen 50 senttiä ulostuleva "pussi" ei tukkeudu kovinkaan nopeasti hyttysistä. Herkkä kolhuille toki, eli vaatii jonkinnäköisen koteloinnin ympärilleen. Ja sitten menikin hankalaksi.

      Kuten tuolla joku jo sanoisin, hyttysten ei pitäisi päästä karkeasuodattimesta ohi. Voi olla risa suodatin tai viallinen laite, mutta itse arvaan että suodatin ei vaan ole kunnolla paikoillaan. Ei se kovin isoa koloa vaadi, että siitä tulee kaikki kissaa pienempi läpi, kun ilmavirrat ovat aika kovia kuitenkin. Suosittelen, että otat sen karkeasuodattimen ulos ja vilkaiset miten se on paikoillaan. Juuri tuota mallia ei itsellä ole, mutta eiköhän siinä ole joku "kelkka", johon se on asennettu.

    • Anonyymi

      Ei näyttänyt karkeasuodattimessa yllättäen olevan kuin muutama hyönteinen kun vaihtoivat suodattimet. Väänsin tuon laitteen kannen vielä miesten jäljiltä erittäin tiukkaan kiinni, katotaan tuleeko jatkossa noita läpi.

      • Minä olin siis "Anonyymi"


    • Naapurilla oli samaa ongelmaa, oli mennyt nukkumaan ja sängyn tyyny täynnä kanavasta tulleita pieniä sääskiä, kun oli käyttänyt konetta täysillä pitkästä aikaa.

      Ei siis vain minun ongelma.

      • Anonyymi

        Mistäs se "naapuri" päätteli että ne on tullu juurikin sieltä ilmastointikanavasta?

        Olisko tullu päästä kun päätä pidetään tyynyllä, eikä ilmastointikanavaa....


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistäs se "naapuri" päätteli että ne on tullu juurikin sieltä ilmastointikanavasta?

        Olisko tullu päästä kun päätä pidetään tyynyllä, eikä ilmastointikanavaa....

        Siittä että tuloilmakanava on suoraan sängyn yläpuolella ja kanavasta sojotti myös kasa hyönteisiä.


    • Anonyymi

      Kyllä koneisto on rikki tai suodattimet poissa paikoiltaa jos hyönteisiä tulee putkistosta huoneisiin.

      Sisään tulevan ilman putken ulkopäässä EI saa olla verkkoa kuten moni totesi.

      Sen jälkeen hyönteisten pitäisi selvitä karkeasuodattimesta ja hienosuodattimesta. Jos ne pääsevät niistä läpi niin putkistokin on sitten täynnä sitä itseään kun ei ole suodatettu.

      Sitten hyönteisten pitäisi päästä vielä lämmönsiirtimen levyjen lävitse joka on tietysti mahdollista, mutta tuskin luultavaa.

      Voi myös olla, että hienosuodatin (kasettisuodatin) on väärän kokoinen. meilläkin ilmastoinnin "ammattilainen" nuohottuaan putket asensi 1 cm liian lyhyet kasetit.

      Kasetin pitää tiivistyä hyvin irroitettavaan etulevyyn tai siitä tulee pölyt ja eläimet läpi

    • Anonyymi

      Tuloilmakanava olohuoneessa, sohvan yläpuolella jossa katson televisiota. Jos en vaihda vähintään 3xvuosi suodattimia, niin puhltaa ihan kauhean pahanhajuista ilmaa suoraan silmille. Wallox on pääasiassa 2-asennossa ja toimii loistavasti, mutta suodattimien vaihtotiheyteen kannattaa panostaa.

      Kustannukset vuodessa>>>> 60€.

    • Anonyymi

      Edellisenä viikonloppuna kurkkasin äitini asunnossa olevaan ilmanvaihtokoneeseen, joka juurikin sattu olemaan Wallox.

      Positiivista oli, että suodattimet olivat puhtaat. Kyselin tiesikö koska ne oli vaihdettu. Kuulemma samalla viikolla. Osoituksena vaihdosta näytti olevan asentajan musta lenkkarin jäkki vessan valkoisessa matossa: Laite vessan katossa..

      Kansi oli väännetty niin tiukalle kiiinni, että eipä tuota vanha ihminen olisi saanut omilla voimillaan auki.

      Negatiivisin kuitenkin se, että suodattimet oli laitettu väärin paikalleen. Karkeasuodattimet molemmin (sekä tulo, että poisto) puolin oli vain tuupattu nopeasti koneen sisälle. Molemmilla puolilla oli monen millin raot suodattimien ja kotelon välissä.

      Todennäköisesti kaikissa huoneistoissa sama vika. Tämä on aivan hyvä esimerkki siitä, että kun otetaan se halvin tarjous, eikä kukaan valvo työtä, niin tuubaa saa.

      OnnellinenSipokki

      • Anonyymi

        > Karkeasuodattimet molemmin (sekä tulo, että poisto) puolin oli vain tuupattu nopeasti koneen sisälle. Molemmilla puolilla oli monen millin raot suodattimien ja kotelon välissä.

        Tai halvin tarjous on voittanut = on saatu alamittaisiksi tai muotopuoliksi leikatut karkeasuodattimet. Tosin ylikokokaan ei ole hyväksi, koska huoltomies ei niitä ehdi leikkelemään oikeisiin mittoihin. Asennuskelkkaansa survottuna ylikokoinen jää kaarelle eli reunoille tulee vuotoreitit.

        Vastaavasti hienosuodattimien pahvikehykset voivat olla turhan lerput -> ilmaa voi päästä suodattimen ohi, kun se altistuu sadesäällä kostealle ilmalle.

        Nimim. kokemusta on näistä "netin halvin hinta" ynnä taloyhtiön hankkimista suodattimista.


    • No nuo uudet suodattimet tuli kyllä Valloxin pakkauksesta.

      Itse teippasin tuohon etulevyyn about sentin paksuista vaahtomuovia noin 25x25cm suikaleen kohdalle jossa tuloilmapuolen suodattimet ovat. Ei auttanut, sen jälkeen tullut ainakin kolme sääskeä läpi. Seuraavaksi ostan tuota lisää ja leikkaan koko etulevyn kokoisen palan. Kyllähän tuossa näkyy pehmusteessa näkyy suodattimien painaumat, mutta ei näköjään tarpeeksi tiivistä tule. Valloxillekin laitoin viestin asiasta.

      • Anonyymi

        Joissakin Valloweissa oli muistaakseni kesäpelti, joka ohitti sekä LTO-kennon, että suodattimen samalla. Ettei nyt olisi siitä kyse?

        Ja onhan nou suodattimet tiivisti paikallaan ja oikeissa paikoissa?

        OnnellinenSipokki


      • Anonyymi

        Minun asunnossani, vuoden vanha rivitaloasunto, on Valloxin iv-kone ja vuoden ajan pakkaskautta lukuun ottamatta tullut yhdestä iv-kanavasta kuolleita hyönteisiä läpi suoraan sängylle, pahimmillaan kymmeniä päivässä. Ongelma ollut toistuvassa selvittelyssä ja minulle kerrotun mukaan noissa Valloxin suodattimissa olisi tällä hetkellä jotain ongelmaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minun asunnossani, vuoden vanha rivitaloasunto, on Valloxin iv-kone ja vuoden ajan pakkaskautta lukuun ottamatta tullut yhdestä iv-kanavasta kuolleita hyönteisiä läpi suoraan sängylle, pahimmillaan kymmeniä päivässä. Ongelma ollut toistuvassa selvittelyssä ja minulle kerrotun mukaan noissa Valloxin suodattimissa olisi tällä hetkellä jotain ongelmaa.

        Kiitos viestistä. Oma valitukseni jäi jonnekin jumiin kesälomien vuoksi.

        Kuinkahan paljon on nyt uusissa kanavissa kuolleita hyönteisiä jo valmiiksi. Niitähän ei sieltä puhdisteta kuin 10 vuoden välein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin Valloweissa oli muistaakseni kesäpelti, joka ohitti sekä LTO-kennon, että suodattimen samalla. Ettei nyt olisi siitä kyse?

        Ja onhan nou suodattimet tiivisti paikallaan ja oikeissa paikoissa?

        OnnellinenSipokki

        Joissain vanhemmanmallin koneissa karkeasuodatinmatot laitetaan "fiksusti" suoraan LTO-kennon päälle. Kennon kesäohitus ohittaa myös karkeasuodattimen... kätsysti kesäkeleillä, jolloin ilmassa on eniten kaikenlaista siivekästä kasvi- ja eläinkunnan edustajaa. Näissä koneissa on hienosuodatin yleensä viimeisenä linkkinä tulopuhaltimen jälkeen, joten ei suodattimia kokonaan ohita. Kesällä puhaltimen siipipyörä toimii karkeasuodattimena, joka pyydystää surviaissääsket ym ;-D

        Sisälle asti pääsevät öttiäiset pääsevät suodattimen ohi mm. vaihdon yhteydessä. Eli tippuvat koneen pohjalle ja jatkavat matkaansa, kun uudet suodattimet ovat paikoillaan (näissä koneissa, missä suodattimet ovat ennen puhallinta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin Valloweissa oli muistaakseni kesäpelti, joka ohitti sekä LTO-kennon, että suodattimen samalla. Ettei nyt olisi siitä kyse?

        Ja onhan nou suodattimet tiivisti paikallaan ja oikeissa paikoissa?

        OnnellinenSipokki

        Käännän aina keväällä tuon "kesäpellin" ohitukselle jotta lämmön talteenotto ohitetaan ja saan vähän viileämpää ilmaa sisään (syksyllä sitten takaisin). Talo on 16 vuotias kerrostalo ja muutama vuosi sitten IV-koneen puhaltimet uusittiin (toisen laakerit rikki) ja silloin asentaja neuvoi kuinka ohituskanavan suulle kannattaa laittaa karkeasuotimen pala ettei kesällä hienosuodin tukkeudu liian nopeasti.

        Taloyhtiö toimittaa kahdesti vuodessa uudet suodattimet, mutta tarvitsisi tiheämmin, koska puolessa vuodessa karkeasuodin menee käytännössä tukkoon (pitäisi imuroida välillä, mutta en viitsi).

        Olen kyllä tiukannut kannen hyvin ettei paikat "faskaa", eikä ainakaan ötököitä pääse läpi, mutta joskus huomaa hajujen hieman karkaavan tulopuolelle.


    • Anonyymi

      Ulkoseinässä olevan venttiiin päälle kannattaa tehdä esim. 50x50x20cm kokoinen "laatokko" hyönteisverkosta. Tällöin imuilman nopeus verko ulkopuolella on niin pini, etteivät hyönteiset imeydy kanavaan.
      Itse ostin 50x50 ulkoilmaritilän ja tein sille talon väriser laatikon. Laatikko seinään venttiilin päälle ja ritilän sisäpintaan kiinnitin karkeasuodatinmattoa. Koneen sisäsuodatin pysyy paljon puhtaampana eikä imupaine muutu roskaantumisen seurauksena. Iso ulkosuodatin ei käytännössä mastusta virtausta lainkaan ja imuilman virtaus pysyy niin pienenä, etteisuodatin juur kerää itikoita tai muuta suurempaa roskaa.

      • Anonyymi

        Kirjoitti Ville 16v.


      • Anonyymi

        Ihan varmaan alipaine kasvaa kun laitetaan ylimääräisiä suodattimia vai millä mittasit että vaikutusta ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan varmaan alipaine kasvaa kun laitetaan ylimääräisiä suodattimia vai millä mittasit että vaikutusta ei ole.

        En ole ville enkä 16v vaan vanha ukko. Mitä pienistä krijoitusvirheistä kunhan asia tulee ymmäretyksi.
        Paine-erot eivät muuttuneet. Tiedän sen siitä, että pari vuotta ennen lisäsuodattimen asennusta tehtiin iv säädöt ja laatikkosuodattimen asennuksen jälkeen teetin uuden säädön kun epäilin sen vaikuttavan asiaan. Koska pinta-ala oli noinkin suuri ei paine-ero ollut muuttunut mitenkään.
        Oletteko muuten tietoisia, että koneen poistosuodatin tukkeentuu paljon nopeammin mm. huonepölystä kuin tuloilman, joten paine ero muuttuu hyvin paljon kausihuoltojen välillä. Pahimillaan talossa on ennen suodatinvaihtoa ollut ylipaine monta kuukautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole ville enkä 16v vaan vanha ukko. Mitä pienistä krijoitusvirheistä kunhan asia tulee ymmäretyksi.
        Paine-erot eivät muuttuneet. Tiedän sen siitä, että pari vuotta ennen lisäsuodattimen asennusta tehtiin iv säädöt ja laatikkosuodattimen asennuksen jälkeen teetin uuden säädön kun epäilin sen vaikuttavan asiaan. Koska pinta-ala oli noinkin suuri ei paine-ero ollut muuttunut mitenkään.
        Oletteko muuten tietoisia, että koneen poistosuodatin tukkeentuu paljon nopeammin mm. huonepölystä kuin tuloilman, joten paine ero muuttuu hyvin paljon kausihuoltojen välillä. Pahimillaan talossa on ennen suodatinvaihtoa ollut ylipaine monta kuukautta.

        Jos laittaa ulos 90 asteen käyrän ja siihen puhdistettavan verkon. Haittaako tuloilman saantia?


      • Anonyymi

        Eipä tuo onnistu kaupungissa kun kerrostalon ulkoseinään ei saa asentaa tuollaisia laatikoita. Ja olisihan se vähän hankalaa neljänteen kerrokseen.

        Koneessa on kyllä toisellekin hienosuotimelle paikka, joten olen miettinyt saisiko siihen aktiivihiilisuotimen ettei naapuriparvekkeen tupakansavu imeytyisi asuntooni (laitetta ei pysty sammuttamaan kuin huoltokytkimestä kotelon sisältä).


    • Anonyymi

      Ei niitä ötököitä saisi sisälle päästää, ainakaan rivitaloissa. . Kyllä ne ulkoseinällä pitää pyydystää. Kuka keksii toimivan "hyönteisverkon"

    • Anonyymi

      Otin muovisen ritilän pois. Laitoin tilalle metallisen hyönteisverkon (voi puhdistaa pienellä harjalla). Päälle 30x30 myrskysuojan (alaosasta auki). Vuoden kokemuksella, ei ole hyönteisiä tullut karkeasuodattimeen. Kävi vielä tuttu IV asentaja mittaamassa ilmamäärät syksyllä, ei muutoksia.

      • Anonyymi

        Aivan nyt on pakko kysyä. Miksiköhän tuollaisen virityksen värkkäilit?

        Karkeasuodattimen tehtävänähän on pyydystää kaikki karkea lika, kuten nuo hyönteiset.

        OnnellinenSipokki


    • Anonyymi

      Ookko huomannu se hyttysverkko on aina talon ulkopuolella seinässä, ei sisällä.. Tarkoitus estää hyönteisiä ym pääsemästä talon sisäpuolelle. Meillä asentaja meinas repiä verkon pois, huusin perkele paa verkko takaisin. Laittoi verkon takaisin ja lähti pois, eikä ole enää näkynyt. Vielä senverran, itse puhdistan verkon keväällä ja syksyllä varrellisella Makitan akkuimurilla.

      • Anonyymi

        En kyllä ihmettele, että lähti.

        Olen kyllä huomannut, että kaikissa ohjeissa, suunnitelmissa jne. ei ole verkkoa sisällä, eikä ulkona.

        Tietenkin voisi kuvitella, että olisi helpompi toimia niin kuin järjestelmää on suunniteltu käytettäväksi. Mutta omapa on talosi ja saat värkkäillä siellä aivan mitä haluat.

        Itse toimin niinkin haastavasti, että olen tehnyt suunnitelmien mukaan ja käytän laitteita, kuten ohjeet ja suunniltemat sanovat. Vaihdan pussisuodattimet 1/2 vuoden välein. Kaikki toimii hienosti ja helposti. Raikas ilma, ei hyönteisiä sisällä jne.

        OnnellinenSipokki


    • Anonyymi

      Entäs sitten pivokki, kun tuloilmaputkesta löytyy isoja kasoja eläviä hyönteisiä. Sinä pivokki kun olet niin viisas, niin olisikö huva konsti kaataa putkeen tärpättiä, tai paloöjyä. Entä jos savustais ötökät hengiltä. Pikaista vastausta toivoen Viljo Kala.

      • Anonyymi

        Jos tuolla on isoja kasoja eläviä hyönteisiä, niin voisit vaikka alkaa miettimään miksi niitä sieltä löytyy. Ja toisekseen miettisin mistä saavat niin paljon kosteutta, että tuolla pysyvät elävänä.

        Mutta kuten kirjoitin niin voit värkkäillä rauhassa.

        OnnellinenSipokki


    • Sellainen päivitys asiaan että sain syksyllä tilapäisen korjauspaketin joka ei mahtunut edes paikalleen! Samassa yhteydessä siivosin koneen sisustan. Noin parisataa hyönteistä oli levinnyt ympäri konetta. Hirveä homma.

      Tänä vuonna sain lopullisen paketin johon sisältyi runsasta silikonilla tiivistystä.

      Valloxista sain sellaisen kuvan että heitä ei kiinnosta ryhtyä korjaamaan kaikkia koneita koska se maksaisi liikaa ja on jokaisen asukkaan vastuulla ottaa yhteys yhtiöön ja vaatia korjausta.

    • Ja taas päivitys asiaan.

      Olen tuonut asian esille kahdesti huoltoyhtiön kautta ja talon rakentajan kanssa vuosikorjauksen yhteydessä. Nopeasti kuitenkin kävi selväksi että KETÄÄN EI KIINNOSTA asia. Minulla on ilmeisesti edelleen taloyhtiön ainut korjattu kone. En ole missään väleissä naapureiden kanssa. Tokihan varmasti huoltomiehet huomaavat asian kun käyvät vaihtamassa LTO-laitteiden suodattimet. Siellä voi kuvitella mikä on naapureiden koneissa näky kun mulla oli yhden kesän jälkeen noin 200 hyönteistä levinnyt ympäri konetta. Sen jälkeen on mennyt kolme kesää ja nyt on menossa neljäs...

      Tokihan asukkaat saavat syyttää itseään kun ovat niin huomiokyvyttömiä ja tyhmiä että ei kanavista sojottavat ja lattioille päätyvät hyönteistenraadot kiinnitä huomiota.

    • Anonyymi

      Kuten edellä on jo monta kertaa todettu, niin kunnossa olevasta ja oikein käytetystä/huolletusta IV-koneesta ei pääse yhtään hyönteistä koneen läpi tuloilmakanavaan.

      Yleisimmät virheet/laiminlyönnit, joiden johdosta niitä kuitenkin voi päästä läpi, ovat:

      1) Väärät tai väärin asennetut suodattimet. Liian pieniin tai suuriin, sekä huolimattomasti asennettuihin suodattimiin jää helposti ns. reunavuoto, mistä niin hyönteiset kuin myös pölyt ja mikrobitkin pääsevät koneen läpi! Ja näin käy tietysti myös rikkoutuneilla suodattimilla!

      2) IV-konetta ei imuroida suodattimen vaihdon yhteydessä. Vaihdettaessa hyönteisiä täynnä olevia (karkea)suodattimia noita höttiäisiä tippuu myös koneen pohjalle ja/tai kennoon. Jos niitä ei imuroida pois ne helposti kulkeutuvat tuloilmakanavaan! (Jos on käytössä puhaltava imuri, sillä kannattaa puhaltaa samalla myös ulkoilmakanava ja säleikkö puhtaaksi höttiäisistä ja roskista).

      Tavallisessa ulkoilmasäleikössä ei saa olla hyönteisverkkoa, sillä ainakin puistomaisessa ympäristössä se voi tukkeutua täysin jo ensimmäisenä kesänä! (Sama asia pätee myös painovoimaisen tai koneellisen poiston korvausilmaventtiileihin; niissä kuitenkin voi käyttää ns. jyrsijäverkkoa).

      • Et taida lukea ketjua kun tässä oli kyse valmistusvirheestä koneessa?


    • Anonyymi

      Kokemusta LTO-koneesta 13 vuoden ajalta. Puhdistan koneen 8 - 10 kertaa vuodessa, tavoite on tosin ollut 12 krt/vuosi. Kuukaudenkin jälkeen on nimittäin tarvetta suodattimien imuroinnille, varsinainen suodattimien vaihto on tällöin tarpeen vain pari kertaa vuodessa.

      Vuodenajasta riippuen hyönteisiä (hyttysiä ja perhosia) on välillä koneessa sadoittain, eläviä ja kuolleita. Mutta ne pääsevät huoneilmaan yleensä vain tuon huoltopäivän yhteydessä. Oikein asennettujen suodattimien ohi ei pitäisi päästää ainakaan montaa.

      Ulkoilmasäleikköön jos itikkaverkon jättää tai laittaa, saisi sitä olla puhdistamassa vähintään viikottain. Menee hetkessä tukkoon ja pilaa IV-koneen oikean toiminnan.

      • Anonyymi

        Mulla on Pislan ulkosäleikkö. Ötökät pysyvät ulkona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on Pislan ulkosäleikkö. Ötökät pysyvät ulkona.

        Tuo lienee aika uusi tuote?

        Valitettavasti tuon asentaminen Valloxin In/Out venttiiliin(vanha, myynnistä poistunut malli) lienee hyvin hankalaa tai mahdotonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on Pislan ulkosäleikkö. Ötökät pysyvät ulkona.

        Jos tarkoitat Pislan kevyttä alumiinista säleikköä, jota kaupoissa myydään, se on liian tiheä ilman itikkaverkkoakin. IV-koneen ulkoilmasäleikön virtaus ei saa ahdistaa tai se sotkee koko tuloilmapuolen. Säleiköksi käy harva malli, jotka nykyisin ovat yleensä valualumiinisia, kuten tämä: https://www.k-rauta.fi/tuote/ulkosaleikko-flaktgroup-us-av-160/6417461003992

        Ötökät päätyvät koneeseen, ja sieltä ne on helppo siivota kerran kuussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarkoitat Pislan kevyttä alumiinista säleikköä, jota kaupoissa myydään, se on liian tiheä ilman itikkaverkkoakin. IV-koneen ulkoilmasäleikön virtaus ei saa ahdistaa tai se sotkee koko tuloilmapuolen. Säleiköksi käy harva malli, jotka nykyisin ovat yleensä valualumiinisia, kuten tämä: https://www.k-rauta.fi/tuote/ulkosaleikko-flaktgroup-us-av-160/6417461003992

        Ötökät päätyvät koneeseen, ja sieltä ne on helppo siivota kerran kuussa.

        Tarkoitin Pislan kuutionmuotoista säleikköä, on hyvä laite. Helppo puhdistaa ja karkeasuodattimelle on korkeintaan pari ötökkää päätynyt vuoden aikana.


    • Tein vielä vuosi sitten viimeisen yrityksen muiden asukkaiden puolesta ottamalla yhteyttä isännöitsijään.

      Laittoi "kyselyn" asiasta Valloxille.

      Vuosi on kulunut ja mitään ei ole tietenkään tapahtunut :)

      On tää taloyhtiöasuminen aika huvittavaa puuhaa ja huoltoyhtiöt menevät mistä aita on matalin.

      Jouduin muuten lähtemään pikana toiselle paikkakunnalle keväällä ja toki juuri sinä muutaman päivän aikana oli ollut suodatinvaihto tietämättäni.

      Tokihan olin juuri itse vaihtanut suodattimet joten huoltomiehet ottivat pois ja heittivät roskiin 30€ hintaiset suodattimet. Karkeasuodatin oli runnottu sisään ja ei ollut Valloxin korjauspakettiin kuuluneessa erillisessä kehikossa ollenkaan.

      Sitten kun 10-15 vuoden jälkeen puhdistetaan ilmanvaihtokanavat kuvittelisin että on ensimmäinen hetki jolloin asiaan mahdollisesti puututaan kun kanavia ja kennoja puhdistava firma putsaa muutaman kilon hyönteisiä koneista.

      Tokihan tähänkin arvioin olevan aika pienet mahdollisuudet, eiköhän ne huljuteta puhtaaksi ja todeta:"olipa siellä yllättävän paljon ötökkää" ja mieletön lasku tulee perässä.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      402
      4075
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      225
      2024
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1510
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      993
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      125
      947
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe