Villiintyvät koirat?

Anonyymi

Miksi kovin usein tapahtuu siten, että kävelytettävää koiraa ohitettaessa, koira villiintyy voimakkaasti? Haukkuu vihaisesti. Ja kävelyttäjä joutuu kaksin käsin pitämään remmistä kiinni, että koira pysyy kontrollissa.

Tapahtunut useaan otteeseen, vaikka koiraan ei kiinnittäisi mitään huomiota. Hieman pelottavaa suurempien koirien ollessa kysymyksessä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkoittanet tilannetta jossa itse olet ilman koiraa? Syitä käytökseen voi olla monta:
      - koira voi olla nuori(alle 3-vuotias on teini aikuisen koiran kropassa)
      - koira voi olla huonosti kasvatettu(käyttäytyy kuin gangsteri)
      - koira voi olla kodinvaihtaja(juuri edellisestä syystä kotia vaihtanut)
      - koira voi olla myös oikeasti luonnevikainen ja siksi vaarallinen
      - ehkä sinä muistutat jotakuta joka aiemmin kohdellut kaltoin
      - ehkä sinä tuoksut joltakulta joka aiemmin kohdellut kaltoin
      - ehkä eleesi lähestyessäsi ovat sellaiset että laukaisevat puolustusvietin
      Vanhemmiten koirat yleensä rauhoittuu ja niiden ääni muuttuu nk. ystävällissävyisemmältä kuullostavaksi ja ääntelyrepertuaariin kuuluu erilaisia eri tilanteisiin.
      Tarkkaan ottaen ilman että kuulisi ja näkisi tilanteen johon joudut, on vaikea sanoa mistä noista tai muista vaihtoehdoista on kyse.

    • Oletko varma että koira haukkuu vihaisesti?

      Itselläni ainakin on nuori koira joka on niin innoissaan kaikesta uudesta että joskus pitää haukkua ja vetää ja hyppiä haluten muiden luo. Monet tuntuvat ajattelevan että on vihainen kun aina väistävät mutta oikeasti koira tahtoisi vain tehdä uusia ystäviä.


      Etkä myöskään kertonut kuinka usein näin on käynyt jos näin käy silloin tällöin minusta voi olla vain sattumaa, mutta jos melkein jokaisen koiran kanssa joka tulee vastaan kokeile pestä vaatteet tai käyttää eriä hajustetta. Tai jos käytät kirkkaita värejä päälläsi ulkoillessa kannattaa kokeilla maan läheisempiä sävyjä. Ja jos itse pelkäät vastaan tulevaa koiraa se voi aistia sen ja koittaa ns dominoida sinua, joten kannattaa yrittää olla pelkäämättä ja kävellä itsevarmana eteenpäin.

      • Anonyymi

        Naurettavia vaatimuksia. Kyllä se niin on, että sen rimpuilevan ja haukkuvan ongelmakoiran omistajan pitää tehdä jotain, eikä suinkaan sen jalankulkijan. Että vielä pitäisi muuttaa omaa ominaishajuaan, vaatteita yms. yms. ihan siksi, että saisi jonkun tuntemattoman koiran hyväksynnän.

        Ei hyvää päivää. Voi herra auta ja kerro, mistä noita sikiää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naurettavia vaatimuksia. Kyllä se niin on, että sen rimpuilevan ja haukkuvan ongelmakoiran omistajan pitää tehdä jotain, eikä suinkaan sen jalankulkijan. Että vielä pitäisi muuttaa omaa ominaishajuaan, vaatteita yms. yms. ihan siksi, että saisi jonkun tuntemattoman koiran hyväksynnän.

        Ei hyvää päivää. Voi herra auta ja kerro, mistä noita sikiää.

        Ei ole naurettavia vaatimuksia nuo, vaan ihan käytännön elämässä koettuja. Mutta ihan kuinka vain, ei ole mikään pakko noudattaa edellisen neuvoja mutta silloin vain jatkat sitten sitä pelkäämistäsi.


      • Anonyymi

        Ensinnäkin. Hyvin koulutettu, hyvin hoidettu ja onnellinen koira ei KOSKAAN hypi vasten vieraita, sivullisia ohikulkijoita eikä hauku ja rähjää talutushihnassa. Koiran opettaminen sillä tavoin yhteiskuntakelpoiseksi ettei se häiritse viattomia koirattomia sivullisia on omistajan vastuulla. Toiseksi.: kenenkään ihmisen ei koskaan tarvitse muuttaa pukeutumis- tai kävelytyyliään taikka luopua lempiparfyymistään huonosti koulutettujen vieraiden koirien vuoksi. Sen sijaan koiran omistajan tarvitsee aina kouluttaa lemmikkinsä ja pitää siitä hyvää huolta.


    • Anonyymi

      Erikoiselta kuulostaa, ei mua vaan vastaantulevat koirat hauku (siis jos itellä ei koiraa mukana)

      Mutta mahdollisia syitä haukkumiseen on että joko koiralla on liikaa energiaa (esim haluaisi leikkiä vastaantulijoiden kanssa) ja turhautuu hihnan rajoituksiin, tai sitten koira pitää vastaantulijaa jotenkin epäilyttävänä tai uhkaavana (nuori ja epävarma, tai sitten huonosti sosiaalistettu koira). Koiran silmiin epäilyttävältä saattaa näyttää esim erikoiset kävelytyylit tai yllättäen puskista ilmestyvät ihmiset, tai puskissa hiippailevat. Joskus vähän hävettäny ku koira ruvennu räkyttää pusikkoa päin ja oon ihmeissäni menny kuikuilee mille koira haukkuu, niin löytyny sit joku housut kintuissa siellä :D

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe