HS: Intialaisia IT ammattilaisia lähetetään Suomeen halpatyövoimaksi

HS kirjoittaa järkyttävästä ilmiöstä! Mikä ratkaisuksi? https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006118145.html
Ilmoita


25 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Törkeää sikailua, kannattaa liittyä ammattiliittoihin ja näyttää voima. Nyt IT alalla painetaan pitkää päivää ja tunneista ei juuri välitetä, iltatöistä / viikonlopputöistä ei makseta, saa pitää sitten joskus vapaana kunhan projektilanne antaa myöden.
1 VASTAUS:
"kannattaa liittyä ammattiliittoihin ja näyttää voima"

Siksikö, että intialaiselle koodarille maksetaan vain 3000 euroa kuussa?

Voisiko joku, jolla on liitua, referoida viitattua HS-artikkelia, oleellisilta osin, jotta tietäisi mistä täällä keskustellaan?
+Lisää kommentti
Vähän vaikea sanoa mitään, kun ei pääsen maksumuurin taakse lukemaan tuota artikkelia. Ja ei, en aio maksaa senttiäkään.
Ilmoita
https://www.facebook.com/helsinginsanomat/posts/10157487746517112
"Erityisasiantuntijoiden, siis myös intialaisten it-osaajien, kuukausipalkaksi riittää Maahanmuuttoviraston oleskelulupaehtojen mukaan 3 000 euroa bruttona."

En minäkään pääse lukemaan, en piirrä kun ei ole liituu, mutta väitetäänkö artikkelissa 3000 euron palkkaa saavia intialaisia "halpatyövoimaksi"? Toki, jos kyseessä on TosiOsaaja, niin onhan palkka melko pieni, mutta kyllähän IT-alalla 3000 eur/kk on ihan normaalia, eikös olekin?
Ilmoita
Saiskos sieltä Intiasta myös kaivinkoneenkuljettajia, joita työvoimapalveluissa haetaan lähes 400?
Ei tarvita halpatyövoimaksi. Saavat kunnon palkan ja päivärahat päälle.
2 VASTAUSTA:
Saatavuusharkinta ei koske asiantuntijatyötä. Onko kaivinkoneenkuljettajan työ asiantuntijatyötä?
Jos ei ole niin pitäisi olla.

Meidän infra rapistuu, jos ei saada teiden, rautateiden. tietoliikennekaapeleisen, vesirakentamisen jne kaivamiseen kaivinkoneenkuljettajia.
Ei me tarvita mitään intialaisia asiantuntijoita it-allalle, jos kaivinkoneenkuljettajia ei ole kaivamaan maata, jotta saadaan tietoliikennekaapelit laskettua maan poveen, jotta langattomat palvelut pelittää.
Vettäkään ei tule putkista ilman, että ne on kaivettu, kaukolämmöstä puhumattakaan.
+Lisää kommentti
Kokoomuksen hallitusvuosien aikana saatavuusharkinta ei ole koskenut erikoisasiantuntijatyötä. Intialaisia rahdataan suomeen nimenomaan erikoisasiantuntijoina, joille voidaan maksaa kuitenkin maahanpääsyn ehtojen mukaan palkkaa tuon 3000eur. Suomessahan erikoisasiantuntijoiden palkkataso on ollut >4500eur jo kymmenen vuotta sitten joten tuon maahantuloluvan palkkatason tarkoituksena 3000eur palkalla on vain painaa suomalaisia palkkoja alas! Samaa palvelee mediassa rummutettu "uutinen" että suomessa tarvitaan ulkomaisia koodareita koska omassa maassa ei mukamas niitä ole. Kuitenkin minäkin tunnen parikymmentä useamman vuoden työkokemuksen koodaria jotka on olleet työttömiä koko tämän ajan???

Nokiahan systeemin aloitti niin että intialaisia ja kiinalaisia on käynyt suomessa opissa jo 90-luvulta asti ja sen jälkeen perehdyttäjät on saaneet potkut. Nokia jäi kuitenkin kiinni 2015 siitä että se maksoi vielä vähemmän kuin työehtosopimusten mukaan olisi pitänyt maksaa. Eli tuohon 3000euron palkkaan oli kummasti "lipsahtanut" mukaan miinuksena halpatyömaiden duunareiden rahtaaminen maahan ja asumiskustannukset. Joten, ei siitä montaa satkua sitten näille "erikoisasiantuntijoille" fikkaan asti jäänyt. Koska viimeisten duunareitten raippalakeja tehtailevien hallitusten aikaan tuollainen on ollut lähinnä positiivinen meriitti, sanktiot on olleet lähinnä maineen menetys normikansan puheissa. Hyi, hyi Nokian toimari Rajeev Suri ja Nokian hallituksen puh.johtaja Risto Siilasmaa!

Siitä se sitten on levinnyt suurinpiirtein kaikkiin suomalaisiin suuryrityksiin yo. hesarin jutun mukaan. Toivottavasti tuleva hallitus korjaa palkkatason suomen lakien mukaiseksi jolloin ulkomaisten "erikoisasiantuntijoiden" tarve pienenee oleellisesti ja suomalaisetkin koodarit alkaa taas kiinnostaa EK:n käskyttäjiä.
Muutama vuosi sitten hesarin jutun mukaan suomeen oli rahdattu koodareita 10vuoden aikana n. 3000/vuosi, eli 30000 yhteensä ja samaan aikaan työttömänä oli juurikin se sama 30000 kotimaista koodaria!
3 VASTAUSTA:
Piti vielä mainita mitkä firmat on jääneet kiinni viimeisen parin vuoden tarkastuksissa:

Varsinkin 5 yrityksen on havaittu polkeneen työoloja suomessa AVI:n tarkastusten mukaan:
Nokia Solutions and Networks, Tata Consultancy Service, Capgemini, Wipro, Larsen & Toubro Infotech

"Melkein missä tahansa suuressa suomalaisessa firmassa on intialaisia IT-konsultteja", sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelutarkastaja Katja-Pia Jenu.

AVI:n tarkastuksethan tehdään HS:n jutun mukaan pelkästään paperitarkastuksina joten kiinni jää vain törkeimmät mitä ei ole viitsitty edes piilottaa! Todennäköisesti siis kaikissa firmoissa joissa on intialainen töissä on myös kierretty työlakeja?
Tälläsille firmoille sanktioita.
Kyllä työmies on palkkansa ansainnut.
Tänne asti mitään palkanpolkijoita kuulu lennättää.
Noh, nokia sai jo rangaistuksensa kutistumalla olemattomiin.
+Lisää kommentti
Ei niitä Intialaisia työtä tekemään tänne lennätetä vaan ne laitetaan jonkin epäonnisen työntekijän viereen seuraamaan ja opettelemaan hänen työ. Sitten Intialainen ”erityisasiantuntija” lennätetään takaisin Intiaan tekemään työ halvalla.
Ilmoita
Olen jo pitkään kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä inkkareiden ja muiden halpatyöntekijöiden kanssa, enkä varsinkaan jaa heille mitään tietoja. Suosittelen kaikkia toimimaan samoin, pystyyn oma Italialainen lakko ja englanninkielen taidon loppu. Siinäpä siirtävät sitten hommia heille. Ei kaikkeen pyydetyn tarvi suostua tietenkään.
1 VASTAUS:
työtehtävistä kieltäytyminen on toki työsuhteen purun peruste, ilman irtisanomisaikaa
+Lisää kommentti
Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri on lähtenyt onneksi ... noita bandidoksen pellejä ei kukaan kaipaa. Lievästi MYRKKYÄ saanut ja sydäri. Heh, mukava VALTIO.

Ilman TYÖVÄENLUOKAN AY-liikettä koko Suomi ajautuu Afrikan ja Venäjä/Kiinan tasolle. Mielivaltainen POLIISIVALTIO missä valtio rynkyt valmiina ajaa työväestön orjuuteen!
Ilmoita
Mitä olen noita intialaisia ”erityisasiantuntijoita” työelämässä seuraillut, niin pääsääntöisesti se 3000 euroakin olisi ko. tapauksille moninkertaisesti se, mikä on heidän työstään saatava hyöty. Ja ei, en ole hetkeäkään uskonut, että heille todellakaan käytännössä maksettaisiin lähellekään tuota 3000 euroa.
Ilmoita
Palkkojen polkeminen lienee ainut todellinen syy, miksi EK ja muut työnantajaiitot toitottavat ulkomaisen työvoiman tarvetta. Se, että suomalaiselle insinöörille joutuu maksamaan 20 vuoden työkokemuksen jälkeen 4000 €/kk on toki ihan kestämätöntä työnantajien näkökulmasta, vaikka ilman näiden luottopakkien panosta moni yritys saisi laittaa avaimet narinnaan saman tien.
1 VASTAUS:
TEK alkupalkkasuositus on 3800eur/kk ilman työkokemusta. Eihän kukaan 20v kokemuksella tyydy alle 8000eur/kk palkkaan suorittavasta työstä kuten DI perushommat.
+Lisää kommentti
Intialaisia ja muita saa vero vapaasti palkata asiantuntia tekosyyllä, tästä suosio johtuu jos olis samat lait kaikilla ei intialaiset ja ulkomaiset olisi niin suosittuja
Ilmoita
No jos joku haluaa maksaa inkkarin työpanoksesta 3k€/kk, niin mun puolesta ihan vapaasti. Ostaja siinä häviää viimekädessä pitkällä tähtäimellä.
3 VASTAUSTA:
Ei häviä. Homma toimii ok. Kyllä 3 inkkaria tekee saman kuin 1 kotimainen DI ja silti halvempia ovat yhteensäkin. Huomioiden vielä että ne kaikki muutkin on inkkareita joten suomalaisesta ois vain haittaa tuossa.
Tekee varmasti, ja enemmänkin. Ja hommakin on ok. Lyhyellä tähtäimellä. Sitten, kun softaa ollaan ottamassa käyttöön ja se on täyttä sutta, tarvitaan sitä suomalaista DI:tä kirjoittamaan kaikki alusta uusiksi. Ja se maksaa.

Et ole ilmeisesti kovin paljon ollut tekemisissä inkkarien kanssa tai joutunut heidän jälkiään korjailemaan.
Anonyymi kirjoitti:
Tekee varmasti, ja enemmänkin. Ja hommakin on ok. Lyhyellä tähtäimellä. Sitten, kun softaa ollaan ottamassa käyttöön ja se on täyttä sutta, tarvitaan sitä suomalaista DI:tä kirjoittamaan kaikki alusta uusiksi. Ja se maksaa.

Et ole ilmeisesti kovin paljon ollut tekemisissä inkkarien kanssa tai joutunut heidän jälkiään korjailemaan.
Johtamiskysymys - olen maisteripohjalta vetänyt intialaisia koodaritiimejä vuosia. Tuotantoon. Ihan hyvin on toiminut. Ei tarvitse kalliita suomalaisia. Se tyypeistä kiinni. Kyllä suomalaistakin DI porukoista saa kasaan ison kasan sitä itseään mitä inkkarit korjaa sitten.
+Lisää kommentti
Hesarin juttu jatkuu
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006125115.html

"It-palveluja ostavat alihankintana useat suuret yritykset, kuten Kone, Cargotec, Elisa ja DNA."

Siinäpä on suomalaisten isojen firmojen rekryporukoilta selittelyä että eihän me voida intialaisten firmojen palkkoja tietää. No, totta kai ne tietää että ei voi mennä suomen lakien mukaan noilla hinnoilla!

Naurettavaa selittelyä kaikilta joten katsokaahan tarkasti firmojen nimet muistiin. Elisa ja DNA on mukana sentään vielä tietoliikenteessä ja vastuussa kohtuullisen monen suomalaisen henkilökohtaisista ja firmojen salaisista tiedoista. Luotatko alipalkatun intialaisen pitävän salaisuudet jos joku sanoo että saat satkun kun järjestät takaportin meille?
Euroopan yleisen tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n mukaan EU:n ulkopuolelle ei henkilötietoja tulisi normaalisti päästää. Mitenkähän lienee etätyöt onnistuu intiasta asti GDPR:n mukaisesti? Joka tapauksessa, ei taida salassapitosopimukset paljon painaa jos tekee etänä tai vain satunnaista keikkaa euroopassa? Huawei on jo joutunut epäiltyjen listoille, mitä muita niille listoille tulisi laittaa?

Jos joku on ihmetellyt nykyaikoina jatkuvia tietoteknisiä ongelmia eri firmojen laitteissa ja varsinkin ohjelmissa niin kysykääpä heiltä että ketä niillä on palkkalistoilla? Kuinka monta % suomalaisia ja montako % EU:n ulkopuolta? Eipä tarvii ihmetellä sen jälkeen.
Ilmoita
"Keskusrikospoliisi epäilee törkeää petosta Cargotecissa."
https://yle.fi/uutiset/3-10812847
"Epäilty rikos on jatkunut pitkään ja teon on poliisin mukaan syytä epäillä toteutetun erittäin suunnitelmallisella tavalla."

Kun yhtiön moraali lipsuu työntekijä-jutuissa niin se ei näytä olevan sitten ainut rikos vaan rötöstellään sitten myös muutenkin.

Elisan Mattilahan on kunnostautunut pakuttelemalla henseleitään EK:n miehenä ja julistamalla että suomessa on liian suuret palkat. Ei kuitenkaan toimitusjohtajilla, tietenkään. Eikä muilla hyvä-veli porukkaan päässeillä. Näyttää olevan EK:n hyvä-veli porukoilla vähän sama systeemi kuin erilaisilla Harley-Davidson mopoiluporukoilla että täytyy näyttää "kelpoisuutensa" . Mitä törkeämmän rikoksen tekee niin sitä varmemmin pääsee mukaan rinkiin?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

HS: Intialaisia IT ammattilaisia lähetetään Suomeen halpatyövoimaksi

HS kirjoittaa järkyttävästä ilmiöstä! Mikä ratkaisuksi? https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006118145.html

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta