Lapsen rajat

Anonyymi

Mitä oikeuksia lapsella saisi olla 13 vuotiaana? Esim monelta saa tulla illalla kotiin.

14

<50

  Vastaukset

  • Kouluaikana talvella ehkä 19.00, keväällä 20.00. Riippuu kyllä kuinka koulu kiinnostaa ja kuinka saat unesta kiinni. Meillä mentiin kiltisti nukkumaan ja ilman herätyksiä heräilivät. Nyt on kaikilla hyvä olla, kaikki asiat on hyvin , tästä myös vanhemmat nauttii.

   Aikoinaan kun kävin koulussa keskusteluissa, muutamat vanhemmat kertoivat että heillä lähtevät ulos vasta 20.00 jälkeen ja kun on lyhyt ´koulumatka riittää kun herättää 15 min ennen koulun alkua. Kaikki edellisen kaltaisilla menee todella huonmosti, paitsi yhdellä joka lepäilee jo pilvissä.

   Kokemuksesta olen sitä mieltä että se kotiintuloaika ei ole tärkein, vaan se minkälaisten kaverien kanssa aika viettää. Niiden pellejen/mukavien/kepposia keksivien kanssa ei kannata viettää aikaa lainkaan, vain kadulla moikkaa ja juttelee. Vain fiksujen kaverien kanssa kannattaa viettää aikaa.

  • Kyllä kotiin luulisi saavan tulla AINA.. Onko tämä saivartelua :)

  • Kunnioita Isääsi ja Äitiäsi. jotta Kauan Eläisit ja Menestyisit.

   • EI se aina näin raamatullisesti mene, itsellä oli juopot ilkeät vanhemmat, joten päätin tehdä kaiken juuri päinvastoin kuin he neuvoivat tai tekivät. Lopputulos erittäin onnistunut kunnollinen oma elämä. Se porukka missä lapsi kulkee on tärkeämpi kuin joku kellonaika kotiintulolle. Nykyään kännykät mukana kaikilla jos apua kaipaavat.


  • Näistä asioista kannattaa keskustella ja neuvotella omien vanhempiensa kanssa. Voi myös ottaa yhteyttä lapsia ja nuoria auttaviin ammattilaisiin ja kysyä heiltä, varsinkin jos on jotain ongelmia. Hyvien ammattilaisten yhteystietoja: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/apua-netissa/

   Ei kannata ottaa todesta eikä välittää, jos tänne kirjoitellaan outoja tai ikäviä vastauksia.

  • Sanoppa itse. Se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle. Jokainen on erilainen ja 13v etenkin jo erot todella yksilöllisiä. Vanhempien vastuulla tehdä se oma paras päätös.

  • Minun vanhin poikani 14v saa tull kotia illalla/yöllä kun huvittaa kun Han tulee hiljaa herättämättä muita

  • Aika outoa jos lapsi ei saa tulla kotiin milloin haluaa. Tämä on tätä uusiavuttomuutta kirjoitustaidoissa kun kirjoitellaan mitä sattuu. Pitää tulla kotiin on ilmeisesti yritetty tarkoittaa.

  • "...Monelta s a a tulla illalla kotiin???"
   Onko aikuisilla sitten jotain sellaista toimintaa ettei lapsi s a a tulla kotiin ennen iltakahdeksaa tai iltayhdeksää??? Kyllä lapsen täytyy saada tulla kotiin aina, siihen aikaan kuin hän haluaa. Eri asia on sitten, kuinka kauan, kuinka mhyöhään hän s a a olla ulkona, kavereiden luona, erilaisissa harrastuksissa jne. Mutta kotiin täytyy aina saada tulla !!

  • Ei lapselle tulisi koskaan asettaa aikaa, mihin aikaan S A A tulla kotiin!!! Kodin pitää olla lapselle avoin paikka tulla vaikka mihin aikaan. Eri asia on, kuinka myöhään, mutta mitään sellaista ei saa olla, että "Et saa tulla kotiin ennen iltakuutta, ennen iltaseitsemää tai vastaavaa!" Jos vanhemmat haluat seksituokion, niin tehkööt sitä sellaiseen aikaan, jolloin lapsi esim nukkuu tai on kolussa tai harrastuksessa. Mutta lapselta ei koskaan saa kieltää tulemasta kotiin ennen jotain aikaa!! Koti on myös lapsen koti!!

  • Itse ole nyt 15v ja mulla ei oo mitään kotiintuloaikoja, tällä tarkoitan sitä että äidin kanssa sovitaan että milloin aina pitää tulla takaisin. Riippuu siitä että minne menen ja kenen kanssa ja jos on arki niin koska koulu alkaa. Yleensä oon parhaan kaverin kanssa joka on ihan yhtä kiltti kuin itekki 😂 Oon saanu myös 13 vuotiaan mennä esim. kaupungille, leffaan, yökylään ja rannalle kaverin kanssa. Kyllä mun mielestä 13-vuotias saa ottaa jo vastuuta ja oppia ottamaan tekemisistään vastuuta. (vaihtelee tietenkin "yksilöittäin") esim. Tehdä läksyt, siivota huone ja tulla kotiin sovittuun aikaan.

   • , yökylään ja rannalle kaverin kanssa. saa ottaa jo tulla vittuun aikaan.


  • Saako tulla illalla kotiin siihen ei ole vastattu..

  • No ite oon 14v ja meen ulos ilmottamatta jos huvittaa, jos oon myöhään ni mamma saattaa soitella joskus 10 aikaan jos tulisin jo kotiin:)

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10434