Asumistuki ja valmistujaisraha

Anonyymi

Hei,

ensi lauantaina juhlitaan valmistumistani ylioppilaaksi. Tiedossa on, että kaksi sukulaista on siirtämässä valmistujaisrahan minulle tilisiirtona. Yhteensä noilta kahdelta tulee lähes 900 €.

Onko tuo tilille tuleva 900 € sellainen summa , että se vaikuttaisi ensi kuun asumistukeen? Vai meneekö tämä Kelan sivuillakin asumistuki-osiossa mainittuun "Satunnaiset tulot" -kategoriaan (siinä kategoriassa mainitaan esim. lahja, perintö ja myyntivoitot). Tämähän on siis kuitenkin valmistujaislahja, ei joka kuukausi tulevaa avustusta tai säännöllistä tuloa.

Sen tiedän, että toimeentulotukea hakiessa tuo 900 € otetaan huomioon, tässä tapauksessa toimeentulotukea ei taatusti saisi senttiäkään. Mutta miten asumistuki?

15

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä sano sitä summaa kenellekään. Sillähän pääsee eroon moisista ahdistavista mietteistä.

      Ette usko, mutta , kun olin ison tavaratalon vahtimestari aikoinaan, niin lyötiin vetoa siitä, miten verottaja suhtautuu ns. "ruokaetuun". No, söimme varastossa pois heitettyjä grillin paloja (kana, sianliha ym. todella puhdasta ruokaa) ja mä hävisin vedon, kun kuulemma jätteisiin heitetty ravinto on veronalaista tuloa! Verottaja sen varmisti sen mun häviövedon. Löin siis vetoa siitä, että verottaja ei voi alkaa verottaa jätteisiin heitetystä ruosta, mutta olin väärässä. Ainakin tuolloin verottaja iski kyseiseen tilanteeseen. (123-321)

    • Anonyymi

      Kuten sanoit, tuo valmistujaisraha on satunnainen tulo, eikä siis vaikuta asumistukeesi. Toimeentulotuessa tuo kyllä vähennettäisiin maksettavasta tuesta. Asumistukeen vaikuttaa vain vakituiset tulot, kuten esimerkiksi kuukausipalkka ja siihen mahdollisesti kuuluvat lisät, vuokratulot ja osinkotulot. Opiskelutovereistani monet saavat asumistuen lisäksi silloin tällöin vanhemmiltaan rahallisia apuja useitakin satasia eikä Kela ole asiaan mitään koskaan sanonut.

      Ja jos jostain syystä tuosta rahasta tulee kysymyksiä (ei kyllä taatusti tule), niin sanottu rehellisesti, että se on valmistujaisraha sukulaiselta, ei siis vakituista tuloa.

    • Tuollaiset valmistujaisrahat kannattaa hoitaa seteleillä niin menevät juuri sille jolle ne on tarkoitettu. Ilmoita äkkiä tuo sukulaisillesi.
      Ihan perinteisesti ainakin meillä nuo lahjat on hoidettu seteleillä oli sitten uhka niiden joutumisesta vääriin käsiin tai ei. Pelkät numerot tilillä ei näytä niin lahjalta kun setelit. On noit tullut aikoinaan saatua ja annettuakin.
      Lahjaveron alaraja on 5000€ kolmessa vuodessa yhdeltä lahjoittajalta. li jos vaikka 10 sukulaista kukin lahjoittaa 4999€ ei niistä veroa mene. Hupaisinta on vaikka sellainen toiminta että jos vaikka laitetaan rinki pystyyn ja jokainen lahjoittaa vaikka vasemmalla puolellaan olevalle 5000€ ja se samaa raha kieräisi takaisin alkuperäiselle niin jokainen joutuisi maksamaan lahjaveroa jos on niin hölmö että ilmoittaa sen verottajalle.

      • Anonyymi

        Ja noinko se pitäis sitten kaikilla olla ?????


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja noinko se pitäis sitten kaikilla olla ?????

        En ole niin sanonut että pitäisi, jokainen saa toki tehdä niin tyhmästi kun haluaa.
        En ole sellainen 'perässähiihtäjä' joka hyppää pää edellä ripulipaskakaivoon vain sen vuoksi että joku muu hyppää eikä mielestäni muidenkaan tarvitse olla. Tämä maailma on muutenkin aika tylsä paikka, jos kaikki olisi samanlasia niin se olisi vieläkin tylsempi.


      • Anonyymi

        No toimeentulotuilla ei hypätä enää juuri mihinkään. Siks se onkin sama mitä sen saajalle kukaan laukoo jos on koskaan muutenkaan ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja noinko se pitäis sitten kaikilla olla ?????

        Itse sanoin juuri valmistuneelle maisterille, että minun lahjani sinulle, että maksan veroa. Sillä kuitenkin joudut kortistoon ja hakemaan toimeentulotukea.

        Jos annan sinulle 1000€ niin Kela vähentää ne sun toimeentulotuesta, eli on sama jos lahjoittaisin 1000€ Kelalle. Joten en lahjoita mitään.


      • Anonyymi

        No sillä 1000 kukaan ei työllistykään enää minnekään joten aivan sama. Eikö niin.


    • Anonyymi

      Kannattaa aina ilmoitella viranomaisille tulonsa ettei tule jälkikäteen harmia. Ja tarvitaanhan verorahoja sellaisten huoltamiseen jotka eivät siihen itse pysty kuten tuo täällä kirjoitteleva vanhus.

      • Vaikka tyhmyydestä ei sakoteta niin siitä voi silti joutua maksamaan


      • Anonyymi

        En ole koskaan ilmoittanut mitään lahjaksi saamiani seteleitä. En myöskään niitä satasia joita olen panttipulloja keräämällä saanut.


    • Anonyymi

      Ei noin pientä lahjaa tarvitse ilmoittaa mihinkään.

      Vasta 5000€ tai suurempi saman henkilön lahjoittama lahjasumma pitää ilmoittaa verottajalle (yli 5000€ osuudesta menee lahjavero), mutta esim. työttömyyspäivärahaan tai asumistukeen tuollainen satunnainen tulo ei vaikuta, eikä sitä myöskään Kelaan ilmoiteta.

      • Anonyymi

        Miksi 5000€ lahjaa ei tarvitse ilmoittaa, mutta jos löydät tyhjä kaljatölkin ja palautat sen kauppaan, niin lain mukaan verottajalle pitäisi ilmoittaa?


    • Anonyymi

      Voit nukkua yösi rauhassa. Lahjat eivät vaikuta asumistukeen. Suoraan Kelan ohjeista: "Tuloina ei huomioida myöskään satunnaisia tai tilapäisiä tuloja esimerkiksi
      - perintöä
      - lahjaa
      - satunnaista myyntivoittoa"

      Kuka voi saada asumistukea?
      https://www.rahakirstu.com/kela/kuka-voi-saada-asumistukea/

    • Anonyymi

      Ripuli on oire, jossa ulosteen mukana poistuu tavallista runsaammin vettä. Se on tila, jossa uloste on löysää kolme kertaa tai enemmän päivässä. Se voi johtua nesteen imeytymisen heikkenemisestä, sen "vuotamisesta" takaisin suoleen, tai suolen liikkeiden voimakkaasta lisääntymisestä, jolloin vesi ei ehdi imeytyä. Tämän seurauksena uloste on löysää tai vetistä ja ulostustarve lisääntyy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe