Millaisia vitamiinilisiä, proteiinilisiä ym syötte?

Anonyymi

Tuntuu siltä, että tässä iässä pitäisi normaalin ruokavalion lisäksi ottaa kaikenlaista lisäravinnetta ja vitamiinilisää. Olen sitä mieltä, että kun mitään mittauksia ei ole tehty kalsiumin tai muunkaan tarpeesta, otan hyvin varoen, kalkki-D:n ehkä joka toinen päivä, joskus Beroccaa tai C-vitamiinitabletin. D-vitamiinin tarpeesta ollaan montaa mieltä, mutta tietenkin, jos luukato uhkaa, on tarpeen. Tämä proteiinibuumi alkaa huolestuttaa, kun tuutin täydeltä tulee uutista proteiinin tarpeesta.. pitää muistaa, että liika proteiini rasittaa munuaisia ja maksaa, vaikuttaa myös henkiseen puoleen ja mihin tarpeeseen näitä kaikkia tarvitaan jos syö HYVIN?

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskon, että monipuolinen ruokavalio takaa normaalisti tarpeellisten ravintoaineiden , mukaanluettuna vitamiinien ja hivenaineiden saannin. Ravitsemus saattaa olla epätasapainossa esimerkiksi , jos vegaani ei huolehdi proteiinin saannista, vanhusten ravitsemus voi olla yksipuolista ja riittämätöntä huonon ruokahalun takia, jotkut sairaudet aiheuttavat puutostiloja. Lisäravinteita ja luontaistuotteita mainostetaan melkein aggressiivisesti, mutta en uskaltaisi niitä syödä, aloittaja mainitsi maksan ja munuaisten vauriot, eikä lääkinnällisiä vaikutuksia ole tieteellisesti todistettu.

      Itse syön tavallista laittamaani monipuolista kotiruokaa, energiamäärältään sopivasti, etten liho. Maitoa juon vain vähän ja juustoja vain harvoin niiden suuren kalorimäärän takia, jonkin verran rasvatonta viiliä. Otan kalsiumin saannin takaamiseksi päivittäin ns. kalkkitabletin ja kalsiumin imeytymisen varmistamiseksi D-3 -vitamiinin, joka on tärkeä luustolle ja lihaksille. Nautin sen D-vitamiinipillerin päivässä nykyisin ympäri vuoden keskusteltuani siitä lääkärin kanssa. Matkoilla ja jos on vatsaoireita, otan maitohappobakteerikapseleita. En juurikaan syö punaista lihaa, mutta kala, kana ja kananmunat takaavat tarpeellisen proteiinin. Pelkkiä kasvispäiviä en pidä, ja lisäksi nappaan noin tusinan herkkuani manteleita välipalaksi päivittäin, niistä saan proteiinin lisäksi terveellisiä rasvoja, kuten kylmäpuristetusta oliivi- ja rypsiöljystä. Manteleissa ja pähkinöissä on myös muistivitamiiniksi sanottua B 12 -vitamiinia.
      Ns. kevyttuotteisiin en luota, niissä näyttää olevan jos jonkinlaista lisäainetta.

      C-vitamiinia suomalaiset saavat yleensä tarpeeksi, jos syövät hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. C-vitamiini on vesiliukoinen, se ei varastoidu, joten saanti on päivittäin turvattava eikä sitä kerry käsittääkseni liikaa. Sairaus ja stressi voi lisätä sen tarvetta, ilmankos flunssaan juodaan mehuja ja otetaan poretabletteja.

      Uskon suomalaisiin marjoihin, varsinkin metsämarjojen tehoon. Mustikasta tehdään yhä uusia tutkimuksia, jotka vahvistavat sen todelliseksi superfoodiksi .

      Nyt metsään tutkimaan, mitä mustikan kukinnalle kuuluu,

      terveisin Ramoona

    • Anonyymi

      Purkki vitamiinit ja lisäravinteet lisää vain syöpäriskiä.

      • Anonyymi

        höpön höpö ikäni olen purkista vitamiinia syöny
        nyt elämä lähentelee jo sataa lähemmäs vuotta,
        vielä ihan terve,
        muuten vaan elämä alkaa vituttamaan,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        höpön höpö ikäni olen purkista vitamiinia syöny
        nyt elämä lähentelee jo sataa lähemmäs vuotta,
        vielä ihan terve,
        muuten vaan elämä alkaa vituttamaan,

        Käynyt säkä. Minua kielletty vitamiinien ja muun roskan syönti.


      • Anonyymi

        Olettan ja arvelen, että kieltäjä on nimeltään lääkäri. - Nm. Se, jolta en kysy enkä pyydä lupaa


    • Anonyymi

      Pitkä luettelo.
      Yhdistelmä B, 1=100mg, 6=150mg, 12=1500mikrogrammaa.
      Zn pururabletti 15mg
      Glugosamin plus min suositus 1 tabu
      Piimax ,7g
      Q10 / 200mg
      Kalanmaksaöljyä rkl
      80% protskua 50 - 60g

      Normaaliruoka sisältää mm. kananmunia, raejuustoa, maitoa 1 - 1,5l
      Rehuja karvahatullinen, hedelmiä.

      Vedän viikoittain 5 lihasvoimatreeniä ja yhden aerobisen. Rasvaton painoni on laskenut 72,7kg:oon. Lepokulutukseni romahtanut 223kcal > 1933kcal.
      Siis äheltämisestä huolimatta lihasta katoaa ka. 860g/vuosi.

      Lasken protskutarpeekseni noin 150g/vrk.
      Sanoo flegu

    • Multivitamiiniporetabletti joka aamu. Kalcium ja folacin lääkärin määräyksen mukaan, suojelemaan kroppaa rankan lääkityksen takia.
      Syön monipuolisesti, hedelmiä 3-5 joka päivä, salaattia joka pääaterialla, vähän punaista lihaa ja sikaa, kalaa pari-kolme kertaa viikossa, kanaa kerran tai pari. Ruokahaluni vaihtelee huonosta kohtalaiseen ja usein syön muiden kanssa pöydässä miniannoksen vaikka ruokahaluni on poissa, mutta tunnen pientä nälkää.

      • Monivitamiinitabletti päivässä, talvella D-vitamiinilisä. Luuntiheysmittauksen yhteydessä lääkäri neuvoi ottamaan Magnesiumia kalsiumin imeytymistä tehostamaan.
        Kun en ole koskaan ollut "lihan perään", käytän muita tunnettuja proteiinin lähteitä, näitä uusiakin tuotteita, nyhtökauraa ja härkäpapua. Kalaa syön suositellusti ja tietysti kasvikunnan tuotteita tosi paljon. Kotimaisia marjoja minäkin arvostan ja olen todella suruissani jos mustikkasato menetettiin noiden pakkasöiden vuoksi. Ainakin meillä päin mustikka kukki varhain.


    • Anonyymi

      Mitään proteiinilisiä tai purkkivitamiinejä en käytä, vain 1 tabletti Calsium D aamulla. Pyrin syömään vaihtelevasti, vihanneksia parsakaalia, (tavallista kaalia tänäänkin) avomaan kurkkuja joka päivä, No, valkuaislähteinä kalaa tai possua sekä broileria. ja kananmuna 1-2 krt viikossa.
      Kauden hedelmiä pyrin syömään minäkin, sitruunoita rakastan kalan kanssa, smoothieita välipalanaja banskua silloin tällöin. Juustot ja maitotuotteet unehtui, viilit ja hunaja on ihanaa iltapalaa 😁! Kahvia, kahvia,... mutta pullahiiri en ole ollut vuosiin! Mitä nyt vierasvarana jätskit ja Dominokeksit,...piisaisko?

      Ai juu.... joskus harvoin, liian harvoin , käyn nautiskelemassa sushi aterian Hanko baarissa, nom!

      sini.sirkku

    • Anonyymi

      Onko syötävä lisävitamiineja varmuuden vuoksi, aiemmin söin sitten pois ja en huomannu mitään vaikutusta, ruokavalio jollei riitä niin missä sen huomaa.

      • Anonyymi

        Infektioherkkydessä, huonoina veriarvoina ja väsymisenä. Kynnet ohuet ja halkeilevat, hiusten kunnossa puutokset myös näkyy.


      • Missäkö huomaa? Rauta ei kulje eikä k- pä seiso.


      • Anonyymi

        Kuten tuolla sanotaan, vitamiineissa on isoja eroja, sekä niiden vahvuudessa että laadussa.

        "Markkinoilla on valtava määrä erilaisia vitamiinivalmisteita, hinnaltaan ja laadultaan kovinkin erilaisia. Monissa vitamiinivalmisteissa on kuitenkin se ongelma, että niiden vitamiinipitoisuudet ovat yksinkertaisesti aivan liian pieniä jos kyseessä on esim. huippu-urheilija, kolmivuorotyöläinen, kova tupakoitsija tai raskaan fyysisen työn tekijä, niin silloin kyseinen vitamiiniannos ei yleensä riitä antamaan riittävää antioksidanttisuojaa, eikä muutenkaan riittävää tärkeimpien vitamiinien saantia."
        https://www.suomenparasvitamiini.fi/


    • On kiistatonta, että ikääntymisen myötä ihmisen perusaineenvaihduta hidastuu ja fyysiset aktiviteetit vähenevät.
      Suojaravinteiden tarve ei vähene vaan pikemminkin lisääntyy.
      Jos tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet otetaan tavallisesta sekaruuasta, terveellisestäkin, niin melkoisella todennäköisyydellä monessakin tapauksessa ravinnon energian kokonaissisältö ylittää tarpeen. Tuloshan on näkyvissä katukuvassa ja muuallakin.
      Suojaravinteiden harkittu täydennys on mielestäni paikallaan.

      Itse elän niin kuluttavaa elämää, etten ryhdy paasaamaan sillä perusteella.
      Vaimoni kanssa yhteisissä pöperöissä otan huomioon hänen reunaehtonsa ja täydennän omia lisätarpeitani erikseen.

    • Anonyymi

      "pottua", jos syöt ja olutta piälle ja heität joskun makkaran tai nakin helttaas, sillä selivijät.

      • Anonyymi

        Kuvittelet vain. Toisaalta; mitä selviytyminen nyt sitten itse kullekin tarkoittaa. Jotkut kokevat selviävänsä, vaikka yleis- ja / tai ravitsemustila, terveys ja kunto olisivat kuinka retuperällä, kun muusta ei tiedä. - Nm. Vihreät uupuvat menustasi


    • Anonyymi

      P-loma Multivitamiiniporetabletti joka aamu. Kalcium ja folacin lääkärin määräyksen mukaan, suojelemaan kroppaa rankan lääkityksen takia

      folacin on suomeksi B9-vitamiini eli foolihappo. Onko sinulla reuma ja syöt metotreksaattia?

    • En näe mitään mieltä alkaa syömään mitään lisäravinteita tai vitamiineja, jos ei verikokeissa ole todettu jonkun puutetta.
      Niistä saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä, jos niitä saa liikaa.

      Minulle apteekissa nuori, ehkä just farmaseuttikurssilta valmistunut, tyttö puhua nassutteli pitkän esitelmän, että minun pitäisi alkaa syömään B12 vitamiinia. Ihmettelin, että miksi. Noh, kun olen kuulemma sen ikäinen jo.

      No enhän minä, kun sanoin juttelevani ensin siitä lääkärini kanssa, jolle minulla oli muutenkin aika varattuna vuotuiseen kontrolliin.
      Tyttö pikkusen moksahti ja tuhahteli, että tuleehan se tietysti ihan pikkusen halvemmaksi, kun niihin on resepti.
      No ei se minulle talouskysymys ollut, mutta en vain periaatteesta lapa suuhuni sellaisia pillereitä, joita en ehkä tarvitse.

      No sitten, kun menin tohtorille, niin hän aloitti käymällä läpi verikokeitteni tulokset. Ja ennenkuin edes ehdin kysymään, niin hän kertoi B12 vitamiiniarvoni olevan oikein hyvä, oikein hyvä!

      Ainut, mitä otan, niin se on lenkille lähtiessäni puolikas C-vitamiini poretabletti juomapulloon antamaan pikkusen makua, kun minusta pullossa lämmennyt haalea vesi on niin ällöä.

      Sellaistakin olen jostain lukenut, että kun kroppa tottuu saamaan lisäravinteita helpommalla ja nopeammalla tavalla, niin se lopettaa hyödyntämästä ruuasta saatua ravintoa. Minkä verran siinä sitten lienee perää, en tiedä.

      • Anonyymi

        Terve ihminen ei tarvitse lisäravinteita eikä lisävitamiineja, jos ruokailu on monipuolista, paitsi pimeään aikaan Dvitamiinia, sitä annetaan vauvoillekkin. Ikä, sairaudet ja jotkut lääkitykset lisää joidenkin vitamiinien tarvetta, ruoka ei enää täysin imeydy, purkista on hyvä ottaa lisää. Mutta vain ohjeen määrä, ei liikaa. Ei kroppa varmaan laiskistu jos saa lisävitamiinia purkista, tuo on jotain legendaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Terve ihminen ei tarvitse lisäravinteita eikä lisävitamiineja, jos ruokailu on monipuolista, paitsi pimeään aikaan Dvitamiinia, sitä annetaan vauvoillekkin. Ikä, sairaudet ja jotkut lääkitykset lisää joidenkin vitamiinien tarvetta, ruoka ei enää täysin imeydy, purkista on hyvä ottaa lisää. Mutta vain ohjeen määrä, ei liikaa. Ei kroppa varmaan laiskistu jos saa lisävitamiinia purkista, tuo on jotain legendaa.

        Ikääntyminen > alhaisempi kulutus > suojaravinteiden tarve!
        Jos mitään ei puuttu niin laardi lisääntyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ikääntyminen > alhaisempi kulutus > suojaravinteiden tarve!
        Jos mitään ei puuttu niin laardi lisääntyy.

        """Jos mitään ei puuttu niin laardi lisääntyy."""

        En pääse sisälle tuohon.
        Monilla läskisillä ihmisillä saattaa olla jonkun ravintoaineen puutetta, jos ne läskit on kerääntyneet pullanmussutuksella tai muuten yksipuolisella ruualla.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        """Jos mitään ei puuttu niin laardi lisääntyy."""

        En pääse sisälle tuohon.
        Monilla läskisillä ihmisillä saattaa olla jonkun ravintoaineen puutetta, jos ne läskit on kerääntyneet pullanmussutuksella tai muuten yksipuolisella ruualla.

        Rautalankaa. Kun energian kulutus väistämättä vähenee niin saadakseen tarvittavan määrän suojaravinteita on ihmisen syötävä sitä terveeellistä sekaruokaa yli kulutustarpen! Siis laardia syntyy. Pullan yms. mussutus tehostaa ilmiötä siinäkin epäterveellisimmässä tapauksessa, että sillä on korvattu osa sekasapuskasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rautalankaa. Kun energian kulutus väistämättä vähenee niin saadakseen tarvittavan määrän suojaravinteita on ihmisen syötävä sitä terveeellistä sekaruokaa yli kulutustarpen! Siis laardia syntyy. Pullan yms. mussutus tehostaa ilmiötä siinäkin epäterveellisimmässä tapauksessa, että sillä on korvattu osa sekasapuskasta.

        Tarkoitat sitten varmaan aivan punkan pohjalla makaavia vanhuksia.

        Kun tätäkin palstaa lukee, niin enemmänhän nämä vaikuttavat vielä käyttävän energiaa kuin joku konttorityötä tekevä. Ei siis mitään suojaravintotarvetta vielä meidän ikäluokalle ainakaan ilman lääkärin suosituksia, jos on liikuntakykyinen niinkuin täällä lähes kaikki vaikuttavat olevan.


      • Anonyymi

        Anonyymi 3.6.2019 22:23 / Jos sun sekaruokasi lisää laardia, niin se ei ole terveellistä. - Nm. Tarkistele tapojasi


    • Anonyymi

      T-lukka:
      valvot liian myöhään
      lääkärit eivät tiedä vitamiineista jne. terveystuotteista
      koska hoitavat sairauksia ja niitä käypälääkkeillä

      Todistus: katso lääketieteellisiä kirjastoja haulla, ei löydy juuri mitään, lisäksi jos jotain on se alkaa lauseella, x ei paranna y:tä

      mikä oli tod.

      Todistus 2, vaikeampi: jos tunnet lääkärin henk.koht. ala keskustella kemiasta ja näet miten pönttö se on tai magneettikentästä vaikka sillä olisi laitteita

      mikä oli tod.

      Mutta kysy hyvältä lääkäriltä fysiologiasta, siitä se tietää, tosin patologi on paras

      Patologi tietää kaiken, mutta ei voi tehdä mitään
      vrt. Halla-aho tietää kaiken ...

      Kommentti 1 poretabletti/nesteet on kallein vitamiinilähde, jauho edullisin
      Ko...2 verikokeisiin ei kannata lisäravinteiden arvioinnin takia mennä
      Ko... 3 sairauksien oireiden ... takia kyllä
      Ko...4 lause veriarvot ovat hyvät olet täynnä x:ää ei tarvi ottaa x

      on vähän sama kun sanoisi maha on täynnä vettä ja ruokaa, ei kannata juoda ja syödä säästyy rahat

      • Sairauden oire tai tuntuma olotilan muutoksesta ilman sairauden oireita.

        Viime kesänä oli käsittämättömän vetämätön olo.
        Epäilin kohonnutta kortisolia tai/ja alentunutta testotasoa.
        Kävin Terveystalon labrassa otattamassa asiaan kuuuluvat kokeet.
        Kortisoli ja sekä S-Testo, että S-TestoVL olivay erinomaisella tasolla.
        Selitykseksi jäi vain suolan vajaus. Käytän ruuan valmistuksessa suolaa erittäin vähän ja silloin kun käytän niin mineraalisuolaa.
        Alkukesä kuumassa Espanjassa ja jatko kuumassa kotimaassa pehmensi ukon.
        Keitettyjen kananmunan puolikkaiden päälle reilut sillipalat mm. alkoivat auttamaan.
        Verikokeilla oli lähinnä rauhoittava vaikutus,ja myös opastava.


    • """T-lukka:
      valvot liian myöhään"""

      Siis mihin verrattuna "liian myöhään"? Sinunko nukkuma-aikoihisi verrattuna?
      Ei minulla tässä iässä ole enää kouluun tai töihin menoa seuraavana päivänä.
      Ja mistäs tiedät vaika olisin tuohon aikaan jo herännyt pirteänä ja valmistautumassa aamulenkille?

      Kesäaamut on niin ihania.
      Kokeilepa joskus, kun aurinko alkaa nousemaan ja linnut heräilemään. Kaikkialla on rauhallista ja hiljaista, ei ristinsielua missään, ei liikenteen melua ...

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        juuri näin. juuri näin
        iso ... isäni oli Kiestinki - Röhö - Uhtua linjalla ja Pistojärvellä ja haavoittui toukokuussa 1942 Kiestingin lähellä
        suomalaisia että saksalaisia apuvoimia tuotiin alueelle toukokuun alkupäivinä taistelut kulminoituivat 5.–6. toukokuuta Kiestingin neljän tien risteyksen luoteispuolella https://jput.fi/Suomalais_saks_Kiestinki.htm

        Trump juhlii Englannin mieliksi Normandyn maihinnousua joka oli pikkujuttu 5000 kuoli liittoutuneilta
        kun Churchill - Staliin armeija menetti pelkästään Kiestingin taisteluissa liittoutuneita kuoleita venäläisiä laskettiin taistelupaikoilta yli 15 000 ja monet kuolivat haavoihinsa kotona suomalaisia ja saksalaisia kaatui yhtensä yli 400

        maahanmuuttajat torjuttiin ennen kuin ehtivät maahan
        https://riikkapurra.net/2019/06/03/hallitukselle-kaikki-maahanmuutto-on-hyvaa-ja-huono-maahanmuutto-on-erityisen-hyvaa/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe