Kriisikunta Kyyjärvi

Anonyymi

Nyt sitten Kyyjärvi on se kriisikunta. Velkaa asukastakohden on reilusti yli tonnin.. Olisikos aika keittää vaikkapa pontikkaa. Ammattitaitoa ainakin olisi.
Vanhoja kiinteistöjä olisi tyhjillään vaikka kuinka ja paljon.
Siis tarkoitan laillista pontikkaa, Huonompiakin asioita on kunta tukenut aikojen saatossa.Tällaista pientä toimintaa olisi vaikka kuinka paljon jos päättäjät ottaisivat päänsä pois perseestä ja katsoisivat asioita oikealla lailla,
Vaihtakaa vaikka kaikki päättäjät jos tarvetta on.
Kriisikunnaksi päätyminen on yksin päättäjien aikaansaannosta ja kyvyttömyyttä hoitaa yhteisiä asioita,

32

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikä laajakaistaa edes mainittu. Se vie tuhkatkin pesästä!

    • Anonyymi

      Ei syytä huoleen miljoonat takaa tuulivoima

    • Anonyymi

      Niin ja Rinne. !! Ei huolenhäivää. Elekee oloko nekatiivisia. Lähen saunaan.

    • Anonyymi

      Katsokaa ketkä henkilöt ovat vuodesta toiseen olleet pääasiassa kunnanhallituksessa ja vetäkää johtopäätöksenne. Kunnanhallituksen rooli on tuoda esitykset edelleen kunnanvaltuustolle. Enää ei pitäisi olla ihmetystä siitä, miksi olemme kriisikunta.

    • Anonyymi

      Niin ja ollut " ketä " jo menneinäkin vuosina????????? Niin makaa, kuin petaa.!

    • Anonyymi

      Kepulaiset ajaa keskisuomalaiset kunnat kriisiin laajakaistafanituksella ja muulla yltiöpäisellä touhullaan.

      • Anonyymi

        Syyttäkää entistä maakuntajohtajaa ja tämän entistä kepulaista miesystävää. Yhdessä lobbasivat väkisin kunnille kuitukaistat.


    • Anonyymi

      Velkaa yli tonni per asukas. Eihän tuo ole mitään sillä Keuruulla on velkaa 10.000 euroa per asukas. Siitä huolimatta ei ole vielä kriisikunta mutta hyvää vauhti a menossa sellaiseksi.

    • Anonyymi

      Onpa Keuruu eri tasoa kuin Kyyjärvi. Keuruulla on vaikka mitä palveluita kaupungin toimesta saatu aikaan ja on kauppaliikkeiden kirjoa.

    • Anonyymi

      Kyllä puhutaan suhteutettuna ihmismäärään ym. Keuruu ja Kyyjärvi on eri gatekoriassa. Varmaan on Kyyjärvi parempi "tietynlaisissa" asioissa verratessa. Ei tarvii olla kansan ,eikä mikään muukaan edustaja sen ymmärtämisessä. Ei hätiä mitiä tääl. Mukava asustella.

      • Anonyymi

        Aivan. Suhteutettuna ihmismäärään on kyyjärvellä kymmenen suurimman yrityksen liikevaihto noin 47 milj .Esimerkiksi Saarijärvellä vain 62 milj vaikka asukasluku on moninkertainen kyyjärveen verrattuna.

        Keuruulla näyttää kymmenen suurimman yrityksen liikevaihto olevan 123 milj
        Alajärvellä näyttää olevan suurin, mutta se onkin toistamaakuntaa. Ei kyyjärven asijat välttämättä ole niin huonosti. Velkamäärä asukasta kohti verratuna Keuruusee on melko pieni


    • Anonyymi

      Kunta on hyvä ja kaataa loputkin oikarin puut niin sillähän siitä päästään. Antaa mennä vaan, raiskatkaa vähän lisää. Oikeasti, voiko huonommasta paikasta löytää kohdetta mitä kaataa? Kannattaa aina vähän miettiä että kun nyt tehdään näin niin se on tulevaisuudessa näin. Menee 50-60 vuotta ennenkuin alue on jokseenkin samannäköinen kuin ennen.

      • Anonyymi

        No voi kyynel jotkut oikarin puut. Kiinosti ehkä 3-4 henkeä. Kun taas kunnan yli 1000 henkeä miettii oikeasti tärkeitä asioita kuten, MITEN saada pidettyä terveyspalvelut ja muut kunnan palvelut kunnassa. Oikarissa ei ole muutenkaan mitään merkitystä kuin Betsetin hiekkamonttu. Ja kohta ei sitäkään.


    • Anonyymi

      Et nyt ymmärtänyt pointtiani. Luulen että vähän useampi ihminen on miettinyt niitä puita ja vähän vähempi ihmismäärä miettii miten saada pidettyä palvelut kunnassa. Eli oletko sitä mieltä että voi vain lakaista matonalle koko asian sen varjolla kun se ei kosketa sinua itseäsi tai "suurinta" osaa kuntalaisista. Kannattaa muistaa että kyyjärvi koostuu kylistä ja sen ihmisistä. Miten määrittelet jonkin merkityksen? Mistäs betset saisi raaka-aineensa jos ei oikarin montulta/montuilta. Ja kohta ei sitäkään? Onko oikarin soravarat katoamassa johonkin mystiseti? kerro toki lisää kuuntelen mielelläni.

      • Anonyymi

        Oikari on paikka (muitten kylien kanssa) Jolla ei ole mitään merkitystä. Taino on merkitystä siinä mielessä että kuppaavat kunnan rahoja. Hirveä tappelu oli saada jotkin katuvalotkin niihin. Mitä tulee Betset monttuun, sieltä on loppumasta tila mihin laajentaa. Alas ei voi mennä koska pohjavedet. Ja leventää ei voi koska tulee maanomistajat vastaan. Kaikkien kannalta olisi parempi jos kylät vain loppuisivat ja ne vanhat ihmiset laitettaisiin hoitokoteihin sieltä. Mitään ne eivät tuota ja sen takia mitään hyötyä niistä ei ole.


    • Anonyymi

      Tuokin on ”Hyödyn” kanssa vähän niin ja näin koska hyötykin voi olla täysin hyödytöntä tarkasteltuna pitemmällä aikavälillä ja jokin hyödytön asia voikin olla hyödyllistä. Tuottaminen ei ole mikään tae yleisesti ottaen hyödyllisyydestä.

    • Anonyymi

      Mitenhän on tämä kirjoittaja, joka laittaisi kaikki vanhat ihmiset hoitokotiin, Et ei ole heistä hyötyä. Järkeä näil vanhemmil on ehkä enemmän, kuin kirjoittajalla ikinä ollutkaan. Veikkaampa hänenkin hyötynsä olevan olematon. ???? Kyyjärvi erittäin hyvä kylä, moneen "rikkaampaankin" kuntaan verrattuna.

    • Anonyymi

      Jokainen meistä on joskus vanha. Voi miettiä sitten miten toivoisi kohdeltavan. Kulueränä tietty. Miten olisi jos eläkkeen sijaan laitettaisiin vain kuula kalloon?

    • Anonyymi

      Kyllä on asiat hanskassa ei syytä huoleen. Kyllä on kunnan päättäjät sellaisia neropatteja että oksat pois.LUOTTAKAA vain heihin niin asiat menee hyvin.Suuri kiitos kunnan päättäjät.Nostan hattua teille.JATKAKAA vain samaan tyyliin mutta nimi täytyis muuta TURVEJÄRVEKSI.

    • Anonyymi

      Eikös Kyyjärvi ole symboli kepujohtoiselle kunnalle.

    • Anonyymi

      Suomessa ei ole YHTÄÄN kuntaa, missä kaikki kuntalaiset tykkäävät asua ja olla, kuuluu suomalaiseen kulttuuriin ja pitää olla vastaan periaatteisiin. Ei sen kummempaa nää kirjottelut ole.

    • Anonyymi

      Miettikääpä miten hyvin Kyyjärvellä on asiat verrattuna Karstulaan? Koulu on rakennettu, viimeinkin infra on kunnossa, kuten jätevesiasiat. Entäs Karstula? Läpimätä terveyskeskus, läpimätä koulu, jätevedenpuhdistamo uusittavana, samoin palolaitos. Karstulassa tulee rahaa palamaan toistakymmentä miljoonaa muutamassa vuodessa, kun Kyyjärvellä kaikki nämä asiat ovat hyvällä tai vähintään tyydyttävällä mallilla ilman investointipaineita.

      Karstula tulee kriisiytymään muutamassa vuodessa, koska nytkään eivät kykene esimerkiksi kunnostamaan huonokuntoisia tieosuuksia taajaman keskustassa.

      Mitä terveyspalveluihin tulee, niin pitäisiköhän Saarikan ympäryskuntien lakata rahoittamasta Saarijärvisten kuluja ja alkaa miettimään pidempiaikaista, asukkaita AIDOSTI tasapuolisesti kohtelevaa terveyspalveluratkaisua? Pieniltä kunnilta kuoletetaan pikkuhiljaa kaikki palvelut ja jäljelle jää kylmäasemia vajavaisine palveluineen ja supistettuine aukioloaikoineen. Ja tämä siksi, kun kaikki pitäisi keskittää Saarijärvelle. Perusteluna esitetään lääkäripulaa ja henkilökunnan riittämättömyyttä. Kyllä henkilökuntaa saadaan, kun tarpeeksi maksetaan, jos ei rahalla, niin vaikkapa asuntoedulla tms.

      Jos tahtotilaa on, niin ratkaisutkin löytyy.

      • Anonyymi

        Se että naapurilla menee huonosti ei kyllä varsinaisesti omaa tilannetta paranna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se että naapurilla menee huonosti ei kyllä varsinaisesti omaa tilannetta paranna.

        Eipä se omaa pesää paranna, mutta antaa perspektiiviä asioihin. Turha itkeä ja purnata vielä tässä vaiheessa. Toisaalta tämä palsta muistuttaa yllättävän paljon äityleitä sun muita keskustelupalstoja, joten turha nillittäminen ja valittaminen kuulunevat asiaan.

        Ennenkaikkea kuntapäättäjien ja muiden tahojen arvostelu nimimerkin takana on aika raukkamaista: kertoo myös kuntalaisten munattomuudesta, kun ei uskalla kantaansa julkisesti kertoa. Puskaparlamentissa, huoltsikan pöydässä ja juorupalstoilla kommentoiminen kertoo aika paljon kirjoittajasta/kommentoijasta itsestään: ei uskalleta seistä sanojen takana, eikä oikeasti ole edes esittää mitään realistisia muutosehdotuksia tai parempia toimintamalleja.

        Suomalainen valittaa aina, se on fakta.


    • Anonyymi

      Laillinen Pontikka pelastaisi kuten alussa on mainittu, mutta kukaan ei ota sitä tosissaan. Ei sitten!

    • Anonyymi

      Tääl on asiat viel tosi hyvin. Viihtyisää ja rauhallista ym olla. Olen just eläkkeelle päässyt ja voi nauttia tääl olosta. Samoin monet nuoret ovat rakentanee ,ostaneet,remontoineet kodit itselleen tai perheelleen. Työpaikka eim betsetillä.Eivät varmaan tekisi isoja velkoja, jos eivät tykkäisi tääl olla. En muuttaisi hesaan esim. vaik annettaisi asunto ilmaiseksi. Se on turtuneiden paikka ja niit on paljon . No ehkä työmahollisuuksii enemmän ,joka haluaa?? Elämä vaan on tällasta.

    • Anonyymi

      Turvejärven asioita turvenuijat hoitaa omaan taskuun eurot laitaa. Näin on näreet

    • Anonyymi

      Tääl on myös männyt,koivut katajat. Mites muualla??

    • Anonyymi

      Paletti rasittaa kuntaa,muuten menis hyvin.

      • Anonyymi

        Sairastavat ihmiset rasittavat kylläkin eniten kuntaa.


      • Anonyymi

        Kunnan kannattas luopuu omistus osuudesta.kyllä Paletti pyörii ilman kuntaakin."riisi helpottus".


    • Anonyymi

      Niin ,onhan se niin, et jos kunnassa ei olis ihmisiä ei olis menoja eikä tuloja eikä riisiä ei riisin syöjiäkään. Yksinkertaista matematiikkaa. Melekosta haipakkaa, kun paletti vielä pyöris?? Ei ole riisikunta!! Pystytään maksaa tonnikaupalla esiintyjille. Se ei ole kuulkaa riisikunnassa mahtollista.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe