Kokemuksia Huhtakodeista?

Anonyymi

Huhtakodit osti suuren määrän asuntoja Kruunuasunnoilta vuonna 2018.

Meidän kokemukset Huhtakodeista ovat seuraavia vajaa vuoden ajalta.

1) Talossa oltiin siirtymässä kovaa vauhtia täysin savuttomaan asumiseen, myös parveketupakointi oltiin kielletty vuokrasopimuksissa, paitsi ihan vanhimmissa. Tämä seikka vaikutti paljon muuttoomme kohteeseen asumisviihtyvyyden lisäksi myös terveyssyistä.

Huhtakodit otti naapuriimme aluksi Forenomin ja siellä saattoi olla viisikin tupakoivaa työmiestä, astmaatikon painajainen! Huhtakodit on ottanut kohteeseen vain tupakoivia asukkaita ja kaikki uudet asukkaat tupakoivat parvekkeillaan avoimesti. Tämä on astmaatikon painajainen. Lukuisia yhteydenottoja asiasta on tehty Huhtakodeille, mutta siellä ei olla välitetty. Tuntuu siltä, että business eli rahanteko menee etunenässä ja siihen ei näy sopivan savuttomat arvot, vaikka savuton asuminen on nykyajan trendi. Meidän läheisyydessä asuu eräs perhe, jolla on samanlainen vuokrasopimus kuin meillä eli parveketupakointi on kiellettyä, he muuttivat talon metsän puolelle noin 1,5 vuotta sitten, jotta heidän tupakointia on vaikea valvoa, tuon asunnon parvekkeella on rampattu jopa kolme kertaa yössä tupakalla ja muutenkin 24/7, olemme heränneet toistuen, kun parvekkeen ovi pamautetaan kiinni ja savua tulee. Mitään tupakoinnin valvontaa ei ollut Kruunuasuntojenkaan aikana, joten tupakointisäännön rikkojia on riittänyt, mutta nyt tupakointi on täysin vapaata. Onko savuttoman talon muuttaminen savulliseksi eettistä? Mitkäköhän ovat olleet mahtaneet olla kaupan ehdot? Mielestäni samalla linjalla olisi tullut jatkaa. Jokin vastuu täytyy olla myyjällä eli Kruunuasunnoillakin.

2) Kuivaushuone. Viistoon alapuolellamme on kuivaushuone, jonka ääni kuuluu meidän kaikkiin huoneisiin. Asukkaat, ketkä asuivat suoraan kuivaushuoneen yläpuolella valittivat, että kuivurin vaihdon jälkeen heidän huoneistonsa tärisee ja jylinä on ollut kova. Edelliset asukkaat saivat tarpeekseen jylinästä ja tärinästä, olihan heillä eläimiäkin ja muuttivat pois. Huoneisto oli pitkään tyhjillään kunnes saimme tyrmistykseksemme aivan oudot naapurit, he rakastavat huudattaa huoneistonsa alapuolella olevaa kovaäänistä kuivuria päivät pitkät, tämä on ollut yhtä helvettiä meille, jotka asumme myös kuivurin lähellä. Uudet asukkaat huudattavat kuivuria, vaikka ulkona olisi kesäsää ja pyykkinarut tyhjiä. Olin juuri saanut käyttöaikarajoitukseksi 3 h, mutta Huhtakodit poisti rajoituksen äkillisesti, vaikka se oli toiminut hyvin. Nykyäänhän kuivaushuoneita ei edes kaikissa taloissa ole ja siellä eivät allergiset edes voi kuivattaa pyykkejään, koska muut pesevät pyykinpesuaineilla. Kuivaushuone on myös energiasyöppö, olen lukenut. Kuivaushuonetilan voisi jättää asukkaiden käyttöön ja ottaa kuivurin pois, olen ehdottanut, mutta Huhtakodit ei ole piitannut, haluavat, että kärsimme. Mitään alennusta vuokrasta emme ole pyynnöistä huolimatta saaneet, vaikka jylinä on mahtava. Äänieristyksiäkin olemme vaatineet, mitään ei olla tehty, myös pesukonetila, jossa on laitospesukone olisi pitänyt äänieristää, olemme joskus katsoneet taivaalla, että mikä helikopteri siellä menee ja yht´äkkiä tajunneet, että se onkin talonyhtiön laitospesukone!

3) Ilmastointi. Ilmastointi on lähinnä vitsi. Tehtiin monta A4-paperitestiä ja talouspaperillakin yritettiin mitata, niin ei pysynyt. Asuimme vuosia sitten vastaavassa toisessa talossa vieressä ja siellä oli erinomainen ilmanvaihto, täällä taas on aina kesällä ovet auki, nyt ollut ikkunatkin jopa paukkupakkasilla. Huono ja lähes olematon ilmanvaihto väsyttää. Kuntosalin saunassakin on monin kerroin parempi ilmanvaihto kuin tämän asuintalon huoneistoissa.

4) Meille lähetettiin myös vuoden vuokralaput ja ajattelimme, että tämäpä mukavaa, kun vuokra on ensimmäistä kertaa laskenut noin 50 euroa. Ei mennyt kovin kauaa, kun tuli perintätoimistosta postia. Otimme yhteyttä Huhtakoteihin ja kävi ilmi, että heille oli tullut numerovirhe vuokralappuun. Väittivät, että olisivat lähettäneet korjauskirjeen, eipä sellaista ollut ainakaan meille tullut. No sitten pyysivät kuitenkin anteeksi ja maksoimme erotuksen saman tien. Mutta kyllä tuollaisesta jäi paha maku.

Huomasimme jokin aikaa sitten, että Huhtakodit vuokraa saman kerroksen samankokoista kolmiota noin 100 euroa edullisemmin kuin meidän vastaavaa, erona vain, että meillä on talonyhtiön metelilähteitä alapuolella (pesutupa, kuivaushuone ja saunatilat), toisin kun viereisellä asunnolla ei ole mitään, ainoastaan jokunen lisäovi on erona. Olemme vaatineet vuokranalennusta tasa-arvoisuusperiaatteella, Huhtakodit ei ole reagoinut mitenkään pyyntöömme. Emme ole missään törmänneet vastaavaan, että samassa talossa ja samassa kerroksessa vuokrataan täysin vastaavaa huoneistoa noin paljon edullisemmin.

Jatkuu....

1

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      5) Raivarit sähköisellä ilmoitustaululla.
      ”Kruunuasuntoihin ei saa enää olla yhteydessä”, Huhtakodit kirjoitti ilmoitustaululle. Tein lukuisia valituksia Huhtakodeille epäkohdista, mm. tupakointiasiasta ja kun siihen ei saatu muutosta, päätin olla yhteydessä talon edelliseen omistajaan Kruunuasuntoihin, koska linja vaikutti äkisti muuttuneen. Minähän otan yhteyttä keneen minä ikinä haluan, todella uskomatonta toimintaa, yrittää rajoittaa yhteydenottojani.
      ”Emme käsittele nimettömiä yhteydenottoja”. Tällaista naurettavaa kiukuttelua Huhtakodit alkoi harrastaa, Kruunuasunnot ei koskaan, aina oli asukkaita kunnioittavaa toimintaa edellisellä vuokranantajalla. Jos laittaa jostain talonyhtiön yleisestä asiasta, niin miksi sitä pitäisi nimellä laittaa? No sitten, kun laitoimme nimellä, niin huoltoyhtiö tuli ilman mitään ilmoitusta hakkaamaan raivokkaasti oveamme Huhtakotien toimeksi annosta, niin, että oikein säikähdimme. Sen takia nimeä pyysivät, eivät pidä valittajista, vaikka palaute vain kehittäisi asumismukavuutta.

      ONKO HUHTAKODIT SUOMEN AINOA VUOKRANANTAJA, JOKA TEKEE SAVUTTOMASTA TALOSTA SAVULLISEN? Järjetöntä toimintaa ja vanhojen asukkaiden pettämistä. Olisi ollut parempi jäädä leikkimään vain hiekkataloilla hiekkalaatikolle, kun vuokraustoiminta ei suju.

      Lyhyesti sanottuna ihan paska vuokranantaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe