Aihe

Turvasatama nimeltä Apetit !

Anonyymi

Ostin tuhat kappaletta Apetitin osakkeita salkkuuni "korkosijoitukseksi".

Syyt miksi ostin tälläistä firmaa joka on pärjännyt kaikkia indeksejä huonommin 5, 10 ja 20v ajanjaksolla löytyvät alta.

1. Nyt on kaikki huono hinnoiteltu tämän firman osakkeeseen joten alaspäin liike on hyvin epätodennäköistä toisin kuin suurimmalla osalla muiden pörssimme firmoilla.
2. Vaikka mennyt ei ole tae tulevasta niin aina ennen osake on ponnahtanut yli 12€ hinnan painuttuaan alle kympin. (nyt alle 9€)
3.Apetit on hyvin vakaalla taloudellisella pohjalla.
4. Moniko firma jonka P/b on lähellä 0,5 pystyy tarjoamaan yli neljän prosentin osinkotuottoa ?
5.Uusi toimitusjohtaja aloittaa syksyllä ja tulee elintarvikealalta.
6. Vegaani ruokabuumi meillä ja maailmalla.
7. Houkutteleva ja edullinen kohde hyvällä markkina asemalla Suomessa esim Orklalle, Raisiolle.......Vaikka omistaja rakenne on mitä on niin ostan tarjotessa riittävän preemion omistaja voisi vaihtua. Markkina arvo alle 60milj. tällä hetkellä, vertaa liikevaihtoon ja mieti minkäverran Orkla on maksanut kohteista Suomessa.
8. Kahden viime vuoden todella heikko satokausi on vaikuttanut todella pajon viime vuosien tuloksiin ja hyvän satokauden sattuessa vipu toimii myös toisin päin.
9. Defensiivinen toimiala.
10.Trumpin toiminta ei vaikuta lähes täysin kotimaassamme toimivaan yhtiöön.
11. Alkaneen vuoden osavuosikatsaus antoi jo viitteitä käänteen lähestymisestä(Inderesin analyysi)
12. Osake ei ole reagoinut enää yhtään alaspäin toukokuun turbulenssissä.
13. Yksinkertainen ja selkeä toimiala ymmärtää myös vasta aloittaneelle sijoittajalle.

8

272

  Vastaukset

  • Ainahan sitä osinkoa voi jakaa ottamalla velkaa. S-ryhmä ja Kesko puristavat tältä tuottajalta katteet miinukselle. Lopulta Apetitille käy, kuten Aino ja Reino-tossujen valmistajalle. Iso keskusliike laittaa katteet niin tuikoille, että edessä on konkurssiloppuunmyynti.

   • Apetit voi viedä ja viekin pakasteita ulkomaisille markkinoille. Siinäpä ei s-ryhmän mielipidettä kysellä. Ulkomaisia pakasteita tuodaan Suomeen. Kilpailu on Euroopan laajuista. Omistan hiukan Apetittia. En ole lisäämässä ennen selvää tuloskäännettä ylöspäin.


  • Syksyllä aloittava uusi toimitusjohtaja alaskirjaa taseesta kaiken hötön, mikä tulee näkymään rumasti tuloksessa ja osakekurssissa syksyllä. Jos omistaisin, myisin nyt. Liikevaihto on huono mittari tällaiselle firmalle, joka tekee hyvin liikevaihtoa, mutta viivan alle ei jää juuri mitään.

  • Minkäänlaista konkurssi uhkaa ei ole joka vaan osaa katsoa esim viimeisestä osarista yhtiön tilanteen.
   Perus asiat kannattaa opiskella ennen kun tänne kannattaa tulla faktojen vastaisia asioita kirjoittelemaan.

   • Tuo on aivan totta, lisäksi kannattaa opetella yhdyssanat ja pilkun käyttö, niin teksti on uskottavampaa.


  • Raisio on minusta kiinnostavampi ja innovatiivisempi kohde, silläkin toki haastavat vuodet 2017-2018 takana, mutta on maksanut ok osinkoa ja uudistunut megatrendien mukaan kohti terveellistä ravintoa. Lisäksi portfoliosta löytyy muutakin mm. kalanrehuvalmistusta. Makeishöttöliiketoiminta myytiin pois jne. Uusi tj varsin pätevä mies paikallaan.

   • Olen täysin samaa mieltä kanssasi että Raisio on laadukkaampi kohde verrattuna Ostamaani Apetit yhtiöön mutta todella edullinen hinta sai minut valitsemaan nimenomaan korkosijoituksen korvikkeeksi Apetit yhtiön.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen täysin samaa mieltä kanssasi että Raisio on laadukkaampi kohde verrattuna Ostamaani Apetit yhtiöön mutta todella edullinen hinta sai minut valitsemaan nimenomaan korkosijoituksen korvikkeeksi Apetit yhtiön.

    Molempi parempi!


  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   402
   26116
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16445
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15221
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13186
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   55
   3048