Saunaan LED valot mitä maksaa ne ja sähkömiehen asennus?

Anonyymi

Onko kellään saunassa led valoja lauteissa tai katossa? Ostettiin just asunto ja tarkoitus olis saada ledit saunaa koristamaan. Saunassa ei ole pistorasiaa kylläkään. Mitä mahtaa leidit maksaa esim lauteisiin kiinni ja sähkömiehen asennus yms? Onko kellää kokemuksia ja hinta arvioita?

9

<50

Vastaukset

 • Kustannukset noin 8 000€.

 • Leidit lauteille kyllä maksaa aika paljon, kiinni sidonnasta varmaan eri hinta, ja vielä sähkäri avuksi...

 • Riippuu minkälainen se setti on mikä asennetaan. Sähkö niille otetaan todennäköisesti vanhasta valaisimesta, jos sellainen on lauteiden alla.

  Kaikki riippuu täysin siitä led-jutusta minkä hankit. Jos se on ledinauhaa, pitää laittaa joku alumiinilatta nauhan taakse jäähdyttämään. Kaapeleita ja liitäntälaitteita voi joutua kiinnittelemään ja tietysti kytkennän tekemään.

  Jokainen sauna ja ledi ovat erilaisia ja tuohon ei mitään tarkkaa vastausta ole kauan siihen menee. Jokunen tunti, riippuen mitä kaikkea joutuu tekemään.

  Suosittelen että suunnittelen etukäteen mahdollisimman tarkkaan minne ja miten ne ledit tulee, ettei siihen mene aikaa. Voi jättää asentajankin päänvaivaksi, sekin onnistuu. Sitten kannattaa yhdessä miettiä miten tuo tehdään eli se kelpaa myös sinulle.

  Heitetään nyt vaikka, että siihen menee neljä tuntia. Siinä pitäisi ainakin monet ledit saada asennettua. Helpot tapaukset menee nopeammin, tosi vaikeisiin menee kauemmin.

  Se ledisetti kannattaa valita huolella. Ledeillä on paha taipumus hajota nopeasti, jos ne lämpenee liikaa ja saunassa ne lämpeää ihan varmasti. Ehkä löytyy joku setti juuri saunaa varten. Ehdoton minimi on, että koko ledi on tarkoitettu märkätilaan, liitäntälaite mukaan lukien.

  Asentajasta joudut maksamaan ehkä 60€/tunti ja laskutus joko alkavalta puolikkaalta tai kokonaiselta tunnilta. Minimi on yleensä 1h.

  Sen ledin voi laittaa itsekin sinne paikoilleen ja pyytää asentajan vaan kytkemään 230V liitäntälaitteelle. Se maksaa 1h työtä.

 • Onko kukaan nyt siis asennattanu saunaan ledejä? Mitä se setti maksoi + työt eli mitä tuli kaikkinensa tällänen huvi maksamaan? Katsoin netraudasta että ledi setit on n. 350 eurosta ylöspäin, mutta lähinnä kiinostaa se että kun saunassa mtn pistorasioita ole et miten ne sit menee, eli lähinnä kiinnostaa se asentajan ym työ.

  että riittääkö esim 600 euroa ledisettiin + asennuksiin?

  • Vai pitäisi saunassa olla pistorasia, anna minun kaikki kestää!


  • Tossa se yllä lukee. Riippuu mistä kiikkuu. Minkä setin ostan ja mimmonen se sun sauna on.


 • Vastasin jo 8000€. Kirjaimin sama asia: kahdeksantuhatta euroa.

 • Vanha keskustelu, mutta vastataan kuitenkin. Varsinaisia LED-lamppuja ei saunaan kannata laittaa, koska ne pääsääntöisesti kestävät kuumuutta huonosti. Minä kieltäydyn asentama LEDejä saunaan, kun niistä tulee niin usein valituksia.

  LEDien sijaa kannattaa laittaa kuituvalo ja asennuttaa projektori saunatilan ulkopuolelle. Periaatteessa projektorin voi joissain tapauksissa asennuttaa esimerkiksi lauteiden alle, alle metrin korkeuteen. Käytännössä projektori toimii pidempään kuivassa ja lämpötilaltaan 20 C tilassa. Projektori kannattaa laittaa paikkaan, missä siihen pääsee käsiksi.

  Kuidut voi asentaa itse. Niissä ei ole sähköä. Jos projektori on pistotulppakytkentäinen, niin senkin saa laittaa itse. Esimerkiksi Kuitu 7 Otava kuitusarja on helppo kytkeä pistorasiaan saunan ulkopuolelle. Pistorasioita ei sanoihin laiteta.

  Sähköasentaja laskutus vaihtelee 60 - 80 tienoilla per tunti. Vaikeampaa on saada asentaja paikalle. Surempia asennusfirmoja ei noin pieni työ kiinnosta.

  Se, kuinka monta tuntia asennukseen menee, riippu monesta tekijästä. Jos johdot ovat paikalla, niin puolella tunnilla selviää, joskin tunti laskutetaan.

 • Koska tulee seuraava aloitus ledien asennuksesta saunaan??

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  95
  3751
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1779
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  65
  1524