HENKILÖKOHTAINEN APU

Anonyymi

Henkilökohtaisen avun tai avustajan paikkoja on 500 auki te-tstossa ympäri maan.
Henkilökohtaisista avustajista on joka puolella työvoimapula.

8

69

  Vastaukset

  • Laskitkos sitä, miten monta kokopäiväistä ? Vai kaikki osa-aikaisia?

   • Ne osa-aikaisetkin pitää jonkun tehdä.
    Sitä paitsi yhdistelemällä vaikka pari kolme osa-aikaista saa yhden kokoaikaisen tai vielä vähän päälle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ne osa-aikaisetkin pitää jonkun tehdä.
    Sitä paitsi yhdistelemällä vaikka pari kolme osa-aikaista saa yhden kokoaikaisen tai vielä vähän päälle.

    Jos vaan sopivat yhteen! Näkövammaisten taluttaminen harrastuksiinsa ja asioille voi olla ihan kevyttäkin hommaa. Ongelmia tulee sitten, kun kaikki avustamasi näkövammaiset haluavat samaan tapahtumaan, joka on osoitettu näkövammaisille. Noin niinkuin esimerkkinä. Vaitiolovelvollisuuskin on helposti vaakalaudalla. Osa noista avustettavista on p-maisia tapauksia.

    Kerran tein 2h/arkipv eli 10h/vk. Sen kanssa ei sopinut yhteen oikein mikään homma, korkeintaan etäopiskelu. Ei sillä kukaan elä.

    Osa-aikaiset työt ovat aina ansa saada karenssi.


   • Kerätkää useamman työntekijän rinki ja sovittakaa useamman avustettavan kanssa työajat. Näin saa useampi kokoaikatyön.
    Vaihtelevaa työntekijälle ja työnantajalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerätkää useamman työntekijän rinki ja sovittakaa useamman avustettavan kanssa työajat. Näin saa useampi kokoaikatyön.
    Vaihtelevaa työntekijälle ja työnantajalle.

    Voi kuule, kun jokainen avustettava luulee olevansa maailman napa niin ei paljon neuvoittelut auta,kokemusta on...


  • Kootkaa, avun tarvitsijat, parin kolmen vammaisen rinki ja palkatkaa yksi avustaja. Sovitelkaa keskenänne ja neuvotelkaa myös avustajan kanssa, jotta löydätte systeemin, jossa jokainen saa apua tai toimeentulon.

   Ennenhän vammaiset avustettiin kunnan järjestämillä kotiavustajilla. Kunta huolehti siitä, että työ sujui jouhevasti, avustajalla oli riittävästi työtä ja vammaisilla apua. Nyt se jää käytännössä sen kaikkein köyhimmän, eli avustajan, tehtäväksi. Parempi, jos muodostamme avustusrinkejä ja otamme vastuun työn sujuvuudesta, tästä ahneuden yhteiskunnasta ja hankaluuksista huolimatta.

   Itse etsin avustajantyötä 1-3 päiväksi viikossa ja olen valmis ajamaan satakunta kilometriä suuntaansa, mutta tunteja täytyisi sitten kullekin päivälle kertyä 4-8, tai enemmänkin, muuten menetän rahaa. Ja sitten, kun joudun tilin tyhjenemisen takia luopumaan työstä, seuraa karenssi, eli toista tonnin sakot siitä, että yritti työllistyä! Vaatii todellista luovuutta, jotta pysyy leivän syrjässä kiinni, kun yhteiskunta nimenomaan ajaa köyhyyteen ja kurjuuteen ja riippuvuuteen.

  • Ja onhan se henkilökohtaisen avustajan palkkakin niin pieni ettei sillä elä kukaan edes kokoaikaisena. Ellei sitten asu "ilmaiseksi" jossain perityssä torpassa..

  • Oma apu on paras apu.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   241
   7788
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3855
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3839
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2169