Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Keskiarvo tippuu lukiossa

Anonyymi

Eka vuosi lukiossa on ohi ja keskiarvoni on kärsinyt peruskouluun verrattuna. Ensimmäisen, toisen sekä kolmannen jakson aikana numerot oli ihan samaa luokkaa kuin peruskoulussa, mutta nelos ja varsinkin viitos jaksot menivät täysin kuuseen. Peruskoulun päättötodistuksessa keskiarvo 9.7 nyt ensimmäisen vuoden keskiarvo 6.4. Lisäksi fysiikan sekä pitkän matematiikan viime kurssit menivät hylätyiksi, suunnitelmissa olisi niiden kirjoittaminen.

4

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinun kannattaisi uudistaa opiskelutaitojasi ja ajattelutapojasi. Se mikä ennen toimi peruskoulussa ei toimi nyt uudessa tilanteessa. Eli miten lyhyessä ajassa pystyt omaksumaan maksimaalisesti tietoja ja taitoja ja lisäämään asioiden ymmärtämistä. Sinulla on oltava oma toimiva opiskelukonsepti joka kestää kaikki tuulet ja tyrskyt.
      Onko joku muu juttu muuttunut isosti haasteellisemmaksi kun siirryit lukioon. Rytmittääkö vapaa-aikasi enemmän elämääsi kuin silloin ennen. Oletko vapaa-ajalla reilusti ns. viihteellä. Pidä fyysinen kuntosi hyvänä. Hyvä fysinen kunto auttaa opinnoissa.

      • Anonyymi

        Olen asunut omillani lukioon lähtiestäni alkaen. Vapaa-aikani menee siivoamiseen, ruoanlaittoon sekä kuntoiluun.

        Ap.


    • Anonyymi

      Lukioon otetaan koko maassa noin puolet ikäluokasta, eli käytännössä lähinnä ne, joiden keskiarvo peruskoulun päättyessä on seitsemän paikkeilla, ehkä jopa hieman yli.

      Lukion päättyessä tämän porukan arvosanat jakautuvat vitosesta kymppiin ja yo-kirjoitusten arvosanat improbaturista laudaturiin. Osa lukiolaisista on sitä paitsi joutunut jättämään opinnot kesken heikon menestymisen vuoksi.

      Tämän hyvin yksinkertaisen logiikan mukaan on normaalia, että peruskoulun arvosanat usein putoavat. Jos näin ei kävisi, kukaan ei koskaan saisi hylättyä numeroa lukion kursseista eikä reputtaisi yo-kirjoituksissa. Päin vastoin, heikoimmat jaetut arvosanat olisivat cum laude approbaturin luokkaa, mikä vastaa seiskaa.

      Heikoimpien ylioppilaiden tietotaso on vuosikymmenten kuluessa kuitenkin jatkuvasti laskenut. Tämä alkoi jo ennen peruskoulun keksimistä. Vaikka sen edeltäjässä eli keskikoulussa ei jaettukaan mitään armovitosia, lukioon lähteneiden keskimääräiset tiedot heikkenivät sitä mukaa, kun lukioon otettujen prosentuaalinen määrä ikäluokasta kasvoi.

      Heikkenemisen seurauksena jouduttiin helpottamaan yo-kirjoitusten läpäisemistä ja erottelua ottamalla käyttöön uusi arvosana magna cum laude approbatur 70-luvun alussa. Samoin jouduttiin lisäämään vaihtoehtoisten tehtävien määrää yo-kirjoituksissa esimerkiksi matematiikassa. Vieraiden kielten alimpia hyväksyttyjä pistemääriä jouduttiin rukkaamaan jo 60-luvulla.

      60-luvulla kielissä oli käännöskokeet, ei mitään arvaustehtäviä. Käännösten virheistä sakotettiin virhepisteillä. Pluspisteitä ei tunnettu. Käännös tehtiin ns. uusissa kielissä kumpaankin suuntaan, eli esimerkiksi saksasta suomeen ja suomesta saksaan.

      Vielä 50-luvulla miinuspisteiden suurin hyväksytty määrä oli 75 pistettä. Pahimmillaan 60-luvun lopulla se oli 130. Oli pakko keksiä jotakin helpompaa käännöskokeiden tilalle. Näin syntyivät monivalintakokeet, joissa jokainen sai väkisinkin pisteitä jo pelkästään arvaamalla.

      • Anonyymi

        Itsekin ihmettelen tuota asiaa. Kirjoitin ruotsinkielessä B-arvosanan 70-luvulla. Keskikoulun jälkeen lukioon. Osaan kuitenkin ruotsia varsin hyvin. Ei ole karissut päästä pois vaikken ole työssäni ruotsinkieltä tarvinnut. Satunnaisesti toki. Välillä luen ruotsinkielisiä verkkolehtiä ja katson tv-ohjelmia. Olen keskustellut nuorten kanssa jotka ovat saanet magnan tai jopa laudaturin ruotsin yo-todistukseensa. Hallitsen ruotsinkielen käytännössä jopa paremmin. Opettajat aikoinansa olivat vaativia päsmäreitä. Etsivät vain virheitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe