Meikäläistä sivullista paremmin asioista perillä olevat tietäjät osaisivat kenties laatia kelvollisen vastauksen kysymykseen, jotta miten asiat olisvat menneet, jos nelisen vuotta sitten Keskustan ja Perussuomalaisten kanssa hallituskumppaniksi olisikin tullut SDP eikä Kokoomus? Ainakin Antti Rinne, joka jo silloin oli SDP:n puheenjohtaja, niin hän on kertonut odottaneensa Sipilältä yhteydenottoa, mutta siten hän saikin yllätyksekseen muuta kautta kuulla Kokoomuksen tulleen kolmanneksi puolueeksi Sipilän hallitukseen.
Kukapa tietää, mutta mahdollisesti Jussi Halla-aho olisi tullut v. 2017 valituksi Perussuomalaisten johtoon siinäkin tilanteessa, että hallituksessa olisi ollut SDP eikä Kokoomus. Erona tapahtuneeseen olisi ollut se, että Jan Vapaavuoren ja Petteri Orpon Halla-ahon vastaisilla julmisteluilla ei olisi ollut paljoakaan merkitystä tuolloin alkukesällä 2017. Olisiko Juha Sipiläkään alkanut peesailemaan Vapaavuorta ja Orpoa? Kokoomushan olisi ollut oppositiossa. Todennäköisesti ei olisi peesaillut, vaikka mistäpä tuota Sipilän sielunelämää tietää. Olennaisin kysymys kuuluu: Olisiko Perussuomalaisten eduskuntaryhmä jäänyt hajoamatta?
Jos Sipilä olisi valinnut toisin v.2015
9
79
Vastaukset
- Anonyymi
Aivansama
Nyt on asiat selkeät ja PS kasvu varma.
Maahanmuutosta ja kustannuksista pitää vaieta kuin muuri.kansa varmaan haluaa nämä tiedot. Minkä puolueen politiikka estää keskustelun menoista. Ei kai keskustan
Pisteenä i päällä oli jouluaattona ylellä ohjelma irakilaisesta homosta...kuka yleä johtaa? - Anonyymi
En usko, ettei olisi hajonnut. Mielestäni 2016 alkoi olla ilmassa tyytymättömyyttä silloista johtoa kohtaan. Kaiken maailman"sammakot"söivät uskottavuutta. Ihan pienenä yhtenä esimerkkinä vene-ja mp-veron vimmattu eteenpäin vienti. Myös puolueen linja oli melko epäselvä. Sitä se on toki vieläkin, ei kadunmies osaa sanoa mitä perussuomalaiset haluavat. Maahanmuutto, se ei riitä pelkästään tänä päivänä. Päivän lehti kirjoitti tänään, että osa perussuomalaisista haluaa luomisopin ilmeisesti pakoliseksi kouluun!
- Anonyymi
Perussuomalaiset hajosivat, koska Soini ei suostunut lähtemään mukaan nationalistiseen öyhötykseen. Hän on vanha SMP:läinen. Suomalaisten asialla, mutta ei ulkomaalaisia vastaan.
Ikävä kyllä vuoden 2015 pakolaiskriisi aiheutti sellaisen raivonationalistisen reaktion, että Soinin kaltaiset tolkun miehet jäivät siinä rytäkässä jalkoihin.
Nyt on tosin jo merkkejä siitä, että Halla-Ahokin on liian maltillinen persujen johtoon. Kentällä kaivataan reipasta rasistia johtamaan Suomi kohti kultaista aamunkoittoa. Siirrynpä arvuuttelusta faktaan. Perussuomalaisilla on puolueena varsin vahva kannatus eteläisessä Suomessa, jota usein luonnehditaan Ruuhka-Suomeksikin. Toisin on Keskustan tilanne ja niin on ollut jo perinteisesti. Suomenlahden rannikkovaalipiireistä eli Helsingistä, Uudeltamaalta ja Kymestä oli valittuina kansanedustajina vuoden 2015 vaaleissa tarkkaan kolmannes koko Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Viime huhtikuun vaaleissa Suomenlahden rannikkomaakunnista sekä Hämeestä, Varsinais-Suomesta, Satakunnasta ja Pirkanmaalta tuli valituiksi lähes 2/3 perussuomalaisista kansanedustajista. Ja Keskustan rökäletappioksi luonnehdittu kannatuksen hupeneminen oli erityisen silmäänpistävää juuri "Ruuhka-Suomessa". Perussuomalaiset saivat puolestaan kannatusta jopa Helsingin kantakaupungin eteläisimmillä vauraan väen asuma-alueilla. Tässä asetelmassa alkaa olla jo Kokoomuskin helisemässä.
- Anonyymi
Persujen kannatus on vahvimmillaan Pohjanmaan ja Satakunnan syrjäseuduilla.
Kova oikeistolainen isänmaallisuus... Lapuan liike... Pohjanmaa. Satakunta.
Tämä ilmiö on nähty jo ennenkin.
Halla-Ahon vanhemmat ovat muuten kotoisin Alajärveltä. Se on Etelä-Pohjanmaalla, Lapuan naapurissa.
- Anonyymi
Katsotaan nyt miten Sipilän 2. hallitus pärjäilee...
Antti vaikuttaa jo luovuttaneelta... - Anonyymi
Sipilä ei ole hallituksessa vaan vetäytyy päivän politiikasta.
Matin isä-Tatu Vanhanen hahmotteli muistaakseni 1970-luvulla Keskustapuolueelle visiota, jossa puolue olisi keskittynyt keskisen ja pohjoisen Suomen mahtipuolueen statukseen. Tatun idea alkaa muistuttaa reaalitodellisuuden tasolla nykyistä Keskustan tilannetta, jossa puolueen kannatus on hiipumassa eteläisessä Suomessa, mutta pohjoisempana sentään mahtivaltaa on vielä jäljellä.
Toisaalta ongelmana ja toisaalta taustavoimana Keskustalla on uskovaisuus niin tavanomaisena kristillisyytenä kuten myös lahkolaisuutena ja pohjoisessa nimen omaan lestadiolaisuutena. Uuteen eduskuntaankin tuli mukaan keskustalaisia lestadiolaisjohtajia. Pluralistinen sekularismi ei taida olla erityinen ansio niissä piireissä.
Toisaalta uskontoon liittyvät seikat ovat näkyvästi esillä myös Perussuomalaisissa. Uudenmaan vaalipiiristä sai jatkomandaatin Mika Niikko. Ja luomiskertomukseen uskovainen Laura Huhtasaari menestyi europarlamentin vaaleissa. Tuskinpa silti luomisoppi tulee pakolliseksi kouluun (Anonyymi/8.6.19 klo 12.30) opetusministeri Li Andersonin nelivuotiskaudella.
Tähän yhteyteen sopii todeta kyllä myös se semmoinen seikka, että uskonnollinen väki noudattaa yleensä kelvollisia käytöstapoja eli maanantainakin saavutaan töihin säntillisesti ja selvin päin. Vastaavan jämptiyden soisi olevan yleisohjeena kaikella työväellä, johtajillakin.- Anonyymi
Porissakin taas seurakuntalainen kunnostautui-irakin uskovaiset
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1066852- 954351
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista473658Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee483482- 513398
- 1833360
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san242889- 672584
- 422424
- 131814