Pätevää kielivalvojaa ei löytynyt Hietasaaren rannalle

Anonyymi

Koko maasta ei löytynyt ainuttakaan täydellistä ruotsia puhuvaa joka osaa uida ja voisi toimia uimavalvojana. Päteviä suomenkielisiä oli runsaasti mutta eivät läpäisseet yliopistotason ruotsinkielitestejä joten on parempi ettei valvojaa ole lainkaan:

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/yhtaan-ainutta-patevaa-hakijaa-ei-loytynyt-hietasaaren-uimarannalla-ei-tana-kesana-uimavalvontaa-1.2986030

5

<50

Vastaukset

 • Eikö niitä ylimääräisiä ruotsiministereitä voida velvoittaa sitä saa mitä tilaa

 • Jos haluatte lainvastaista toimintaa ja kielirasismia isossa mittakaavassa nähdä, niin käykaas vanhanvaasan kuninkaankartanossa ja Yrkesakademin i Österbotten tiloissa . Erikoinen suomessa oleva koululaitos kun ei suomen tai englaninkaan sanaa missään. Millähän itsekkyyden oikeudella vaaditaan pakkoruotsia ja ruotsinkielisiä kylttejä kaikkialla, kun itse ei suostuta samoihin sääntöihin.

  • Mitä lainvastaista ja rasistista näissä Yrkesakademin kylteissä mahtaa olla? Olen ollut varmaan kymmenissä suomenkielisissä kouluissa ja missään niissä ei ole ollut kylttejä ruotsiksi. Eipä niillä ruotsinkielisillä kylteillä olisi ollut mitään käyttöä, eikä niitä kukaan ole tietenkään edes ollut vaatimassa.

   Olen myös ollut sellaisissa toisen asteen oppilaitoksissa, joissa on sekä suomen,- että ruotsinkielisiä koulutusohjelmia. Niissä on kyltit sekä suomeksi että ruotsiksi.


 • Ei kannata luottaa siihen, että kukaan ei lue väitteesi tueksi laittaman linkin sisältöä. Taas kävi persulle kehnosti.
  "– Uimavalvojalla täytyy olla käytynä vähintään uinninvalvojakurssi ja mielellään myös ensiapukurssi. Tällaisia hakijoita ei valitettavasti tänä vuonna ollut, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen."

  Uimavalvojalle ei ole asetettu kielitaitopäätevyysvaatimusta. Koulukaverini oli aikoinaan uinninvalvojana Hietasaaressa. Hän osasi kuutosen edestä lukioruotsia. Toki pitää todeta, että sen aikainen kuutonen vastaa tämän päivän kasia, koska silloin ei vielä tiedetty mistään pakkoruotsista. Taso oli silloin kovempi.

  • Näille ruotsin kielestä itkijöille voi kyllä pistää todellakin jäitä hattuun, aikuiset rääkyy ku pikkukakarat, noloa on.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.