Parasta SEA FM:llä

Anonyymi

Paras asia SEA FM kanavalla on, että sitä jaksaa kuunnella kyllästymättä paljon pidempään kuin muita suomalaisia radiokanavia ja lukuisia ulkomaisia.

Tämä johtunee ensisijaisesti siitä, että musiikissa on niin paljon monipuolisuutta sekä vaihtuvuutta ja toki myös siitä että monet kanavan soittamat kappaleet osuvat omaan musiikkimakuun joko erinomaisesti tai edes jossain määrin.

On hienoa, että Suomessa on edes yksi kanava mistä voi kuulla kappaleita, joita ei ole ennen kuullut tai ehtinyt jokaista jo soittaa useita kertoja spotifysta, YouTubesta yms. ennen kuin saapuvat radiosoittoon. Oli kyse sitten uudesta tai vahnemmasta musiikista.

21

<50

Vastaukset

 • Tätä radioasemaa ei ole palstalla aiemmin mainittukaan?

  • On mainittu useastikin, mutta eikö tämä ole keskustelupalsta missä sana on olevinaan vapaa? Kun tästäkin aiheesta välillä on puhuttu asiallisesti tällä palstalla, niin kommentit poistetaan ilmeisesti moderoijan toimesta tms. Komppaan ensimmäistä kirjoittajaa. Voi kuunnella 24 tuntia eikä vituta, joten toimii!


 • Sanon vain nyt, että olen samaa mieltä aloittajan kanssa. Edellinen viestini vaihteeksi poistettiinkin täältä aiheeseen liityen.

 • Tiedoksi tuon poistetun viestini sisältö: "Tästä asemasta ei vielä keskusteluja olekaan." Eikö ironia ole hyväksyttyä?

  • Ohops, kello 10.58 kirjoittamani viesti palautettiin jälleen näkyviin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ohops, kello 10.58 kirjoittamani viesti palautettiin jälleen näkyviin.

   Moderaattoreilla on semmoinen valta. Hyvä, että palautit sen ja sitä seuranneen kommentin. Ei ole sopivaa deletoida aiheita, jotka ei satu itseä kiinnostamaan moderaattoria itseä.


 • on tullut kuunneltua, ei kyllä ole minun makuuni

  • Minäkin olen kuunnellut ja on omaan makuuni.


  • Omaankin makuun sopii hyvin. 2017 uudistuksen jälkeen lopulta mennyt vain parempaan suuntaan, mikä on aika harvinaista kun kotimaisista radiokanavista kyse.

   Monipuolisuus (myös musa genreissä) ja musiikin vaihtuvuus sekä rohkeus soittaa (erityisesti uusia) kappaleita, joita muut eivät soita ja ettei useinkaan soi aina vain samat hitit nostalgia ynnä muina biiseinä, on suurimpia syitä miksi kanavaa tulee kuunneltua.

   Rohkeudella tarkoitan myös niitä lukuisia kanavan ensisoittoja myös sellaisista musagenreistä ja artisteilta, mitkä eivät vältämättä ole ihan sitä kanavan vakiomusakamaa. Tämä seikka tekee kanavasta entistä mielenkiintoisemman.


 • Kanava voisi laajentua Joen suuhun. Kunnon kanavaa monet kaipaavat sielä.

  • Ei voi laajentua. Ei viestintävirasto halua antaa yhtään enempää kuuluvuusalueita SEA FM:lle. Bauerin, Ylen ja Nelonen/Sanomamedian kanavien kuulijamäärät ja mainostulot laskisivat.


 • Yksi vuoden hienoimmista ja viimevuosien ja joka kymmenen tyylikkäimmistä electronisen musiikin tekijöiden ja pop tähden yhteistyö biiseistä Tiësto, Jonas Blue, Rita Ora - Ritual on soinut Sea FM: jo toukokuun lopulta asti. Kesäkuussa kappaleen on soittoon lisännyt vain YLE X3M ja NRj soittanut kerran ja Ylex kolmesti heinäkuun aikana.

  Veikkaukseni tuskin menee kovin pieleen, jos loppuvuodesta tällekin biisille tapahtuu seuraavaa. Kappaleen soittaminen ollaan alettu siirtämään SEA FM:ltä jokapäväisestä muutamaan kertaan viikkoon ja jopa satunnais soittoon. Tässä vaiheessa eli arviolta aikaisintaan syykuussa joku kaupallinen alkaa ottamaan tämän päivittäis soittoon sitten loka-marras-joulukuun aikana pari muutakin kanavaa lisää sen soittolistalleen. Sitten biisiä luukutellaan tauotta ja on se vähintään 10 soittokertoja päivässä saava kappale. Sitten nämä kanavat mainostavat itseään uuden musiikin ykkös kanavina. parhaiten trendititeoisina hittikanavina. Sori vain siinä vaiheessa ollaan jo kuukaisia myöhässä.

  Tiësto, Jonas Blue, Rita Ora - Ritual on jo nyt todella iso hitti.
  Spotifyssa kappaletta on kuunneltu jo yli 61 500 000 kertaa. YouTubessa audio kerännyt yli 20 miljonaa ja musiikkivideo kirjoitushetkellä lähes 30 miljoonaa katselua reilussa kuukaudessa.

  Merkittävintä ei ole kuinka suuri hitti status jollain biisillä on vaan, onneksi Suomessa kaupallinen asema, joka soittaa hyvää ja laadukasta musiikkia ei vain sitä mikä on isointa hittimusiikkia juuri nyt. Olkoon myös kuinka suosittua tahansa ta epäsuosittua jos biisi on hyvä niin se on hyvä.

  Biisit sivustolta myös käy ilmi Ed Sheeranin kohdalla, että yksikään muu kaupallinen asema Suomessa ei ole soittanut hänen uutta materiaaliaan yhtä laajasti. SEA FM on ainoa kaupallisena soittanut myös Swiftin kolmatta uutta sinkkua THE ARCHER (Myös Ylex ei kaupallisena). Tätä ei ole vielä soittanut myöskään aikanaan selvästi laajiteen Swiftin tuotantoa soittanut NRJ.

  Loppuun vielä kiitokset SEA FM:lle että kerran pari soitatte monet uutudet heti tai melkein heti kun ne on julkaistu, vaikka eivät mahtuisikaan heti päivittäiseen soittoon. Suomessa samaa ei toteuta kuin YLEX, mutta monesti erikappaleiden osalta verrattuna SEA FM kanavaan. Biisit sivuston tilastojen mukaan kuitenkaan Ylex:lläkään ei soi yhtä paljoa ensisoittoja. Tämä selviää tutkimalla kuinka moni kappale on soinut ensimmäisen kerran kanavalla vuoden aikana.

 • Yksi vuoden hienoimmista ja viimevuosien ja jopa vuosikymmenen tyylikkäimmistä... Korjaus kirjoitustekniseen virheeseen.

 • Kiitetään vielä täälläkin. Kiitokset SEA FM:lle että on soittanut ja toivottavasti soittaa jatkossakin Avril Lavignen uusimman albumin kappaleita. Vain Ylex on ainoana kanavana Suomessa Sea FM:n lisäksi noteerannut Lavignen uuden musiikin peräti huimalla yhden kerran soitolla Dumb Blonde kappaleen osalta.

 • Normani - Motivation. Kuinka moni tietää kyseisen kappaleen. No jos spotifyta tai muuta streemauspalvelua käytätte tai Youtubea aktiivisesti uudemman musiikinkuunteluun ja etsimiseen olet varmasti törmännyt, mutta oletko kuunnellut? SEA FM:ää jos kuuntelet niin olet varmasti kappaleen onnistunut kuulemaan.

  Normani - Motivation on yksi tämän hetken nopeimmin nousseista hiteistä. Alle kuukaudessa se on kerännyt melkein 29 miljoonaa katselukertaa youtubessa ja samassa ajassa spotifyssa yli 17 miljoonaa. Sillä välin kun muut radiokanavat soittavat samoja kuukausia ja jopa vuosia soitossa olleita kappaleita on tämäkin biisi ainoana soitossa SEA FM:llä. Loop soittanut kerran ja Ylex 3 kertaa. Kyseiset kanavat ja muun muassa mukaan lukien NRJ, Box sekä Kiss kehuvat kilvan kuinka heillä soi eniten uutta musiikkia ja ovat se uuden musiikin ykkönen ja hitit soitossa ennen muita. No vain ja ainoastaan totuuden peräinen on SEA FM:llä. Ylex saattaa osan soittaa ennen SEA FM:ää, mutta kuitenkaan ne eivät päädy useinkaan 1-3 soittoa enempää soittolistalle asti soimaan, vasta kuin osa 1-4 kuukauden sisällä julkaisusta, kun hoksataan että täähän ei ole enää pelkkä hitti vaan jättihitti. Ylex:lläkin mieluummin panostetaan samojen biisien mahdollisimman paljoon soittoon kuin vaihtuvuuteen.

  • Sepä se on hauskaa, kun ennen Sea FM:ää ei ollut näitä 'uuden musiikin ykkösiä'. Sea FM on kuitenkin omaleimainen, joten on sanomattakin selvää, että apinointia on harrastettu ilman mitään häveliäisyyttä. Nykyisin nrj:n soittolistalta poikkeavat valinnatkin sattuvat juuri samaan aikaan kuin sea fm;llä. Melkosen säälittävää.


  • Kyllä oli ennen SEA FM:ääkin ja pitkään sitä valtikkaa pitivät NRJ ja Ylex yhdessä. Aikoinaan oli myös Kiss FM, mutta muistini mukaan ei tainnut olla kuitenkaan yhtä isosti uuden musiikin asialla kuin Nrj ja Ylex/Radiomafia

   " Nykyisin nrj:n soittolistalta poikkeavat valinnatkin sattuvat juuri samaan aikaan kuin sea fm;llä. Melkosen säälittävää." Mitä ikinä tuolla tarkoitat en ymmärrä sanakaan, Tai ainakin luulen etten ymmärrä.

   Kuten täälläkin jo todettua NRJ, Kiss ja Loop olivat pitkään lähes täysin rock vapaita kanavia ja vasta kun SEA FM oli alkanut niittää mainetta ja kasvattamaan kuulijamääriä, ovat edellä mainitut kanavat hieman lisänneet rock henkisen musiikin määrää myös soittolistoilleen. Yhteen väliin eivät edes suosituimmat rock biisit Haloo Helsinkiä lukuunottamatta päätyneet soittoon.

   SEA FM:n vahvuus on monipuolisuus ja vaihtuvuus, sekä se että soitetaan myös välillä muutakin kuin vain SEA FM:n päälinjan mukaista musiikkia. Tämän jos muistavat pitää jatkossakin ja eivät ala soittamaan samoja biisejä ainakaan 10 kertaa vuorokaudessa niin kanavan kuulijamäärien kasvaminen pysyy eikä käänny laskusuuntaiseksi.


  • "Kyllä oli ennen SEA FM:ääkin ja pitkään sitä valtikkaa pitivät NRJ ja Ylex yhdessä. "
   Ei ollut muuta tarjontaa. Muistan hyvin, että NRJ:n soittolista oli nykyistäkin suppeampi. Soitossa oli paljon paljon enemmän kotimaista musiikkia ja suomihiphoppeja. Aika kultaa muistot, sillä ei ollut vertauskohtaa tuohon aikaan.


  • Ei ollut ei selkeässä määrin. Eikä sitä oikeaa kilpailua uudenmusiikin osalta radiokanavissa ole tänäkään päivänä juurikaan sen enempää. Suurin osa mainostaa itseään virheellisesti uuden musiikin ja uusien hittien tuoreltaan ja ensimmäisenä soittavana kanavana. Itse en ainakaan miellä kunnon uudenmusiikin kanavaksi radiota, jossa suurin osa uusista lisäyksistä soittolistalle tai ensisoitoista on vähintään kuukauden vanhoja biisejä. Ne kanavat, jotka oikeasti kuuluvat uuden musiikin kategoriaan ovat kanavia missä soittolistalle nostetaan kappaleita tuoreeltaan ja ensi soitetaan kappaleita samana päivänä tai vähintään viikonsisällä julkaisusta. Tietenkään jokaisen kappaleen kohdalla tämä ei ole mahdollista, koska rajattu soittomäärä aika, mutta jos näin ei ole suurimman osan kanavalla soivien kappaleiden kohdalla ei kyse ole todellisesta Uudella musiikilla kilpailevasta radiokanavasta. Silloin kyse on monen kohdalla vain hittimusiikkia kanavasta, kun odotellaan ensin kappaleen varmistumista isoksi hitiksi, ennen kuin kelpaa soittoon kanavalle. Eniten kuulijoita tällä konseptilla kerää Radio Suomi.

   Uudenmusiikin kanavan virkaa toteuttaa Suomessa vain kaksi kanavaa ja joskus NRJ:llä, Loopilla ja Kissilläkin saattaa joku soida saman päivän aikana julkaisusta.

   En jaksa muistaa 90-luvun lopulle tai 2000-luvun alkuun, mutta jos vertaa esimerkiksi NRJ:tä 2009-2013 vs NRJ 2014-2019 niin kyllä NRJ on nykyään yksipuolisempi ja erityisesti genrevalikoimansa osalta minkä tyylistä musiikkia on soitossa.

   Ylex:n suhteen ei ehkä ole suurta muutosta tapahtunut musiikin monipuolisuudessa ja vaihtuvuudessa, mutta ainakin ohjelmien osalta Ylex oli 2000-luvun alkupuolella huomattavasti laadukkaampi radiokanava. Koska oli enemmän näitä ohjelmia missä ei soinut normi soittolista niin kaiketi se musiikin monipuolisuuskin oli aavituksen suurempaa. 2010-luvulla Ylex:n taso alkoi laskea ja se näkyy selvästi kuulijaluvuissa. Ylex:n potentiaali kun olisi edelleen koko maan kattavalla kuuluvuudella 800 000 viikkokuulijaa, mutta viimeksi noita lukuja on saavutettu 2008 jos oikein muistan. Ylex:n kuuliakatoa voi selittää streemauspalveluiden yms. yleistymisellä, mutta totuus ei vain ole se vaan YLE ei ole Ylex kanavallaan onnistunut tai halunnut tuottaa enää yhtä laadukasta ja monipuolista radiosisältöä kuin aiemmin.


 • Kyllä me jo uskotaan, että SEA FM on paras.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.