Firefoxista maksullinen

Anonyymi

"MSPowerUserilla pidetään kuitenkin epätodennäköisenä sitä, että Mozilla onnistuisi houkuttelemaan käyttäjät maksamaan sellaisista Firefox-ominaisuuksista, jotka esimerkiksi kilpailevan Opera-selaimen käyttäjät saisivat käyttöönsä ilmaiseksi."
https://www.tivi.fi/uutiset/tv/df8c96ed-07de-4e68-afc6-5c9a8378d495?ref=ampparit:5049

Mozilla keikkuu konkurssin partaalla, Firefoxin suosio on sukeltanut koska on jäänyt muista jälkeen varsinkin nopeudessa. Nyt yritetään epätoivoisesti saada käyttäjiä maksamaan sen paskan käytöstä.

20

<50

  Vastaukset

  • Chrome tulee tässä avuksi. Kun Chromeen toteutetaan Googlen jo suunnitellut ja protestoidut mainostenesto-ohjelmien toiminnan rampauttavat muutokset siirtyy paljon väkeä käyttämään Firefoxia. Niin teen minäkin vaikka aikanaan vaihdoin juurikin Firefoxista Chromeen.

  • Kaikenlaisista ilmaisohjelmista löytyy myöskin maksullisia versioita.

   • Monesti ilmaisohjelmilla pärjää, mutta pitkässä juoksussa alkaa ahdistaa jatkuva muistuttelu siitä että maksamalla tuon ja tuonkin napin takaa taivas avautuisi. Pitää vaan olla luja luonne ja olla provosoitumatta kun provosoidaan :)


   • Heh heh, chrome-pohjaiset ovat kaikkein hitaimpia kun paljon lisäosia. Minulla FF-pohjaisissa (vanha) yli sata lisäosaa, eikä hidastele yhtään, chrome on parillakymmenellä paljon hitaampi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heh heh, chrome-pohjaiset ovat kaikkein hitaimpia kun paljon lisäosia. Minulla FF-pohjaisissa (vanha) yli sata lisäosaa, eikä hidastele yhtään, chrome on parillakymmenellä paljon hitaampi.

    Firefoxista aikanaan luovuin siksi, että se tyhjensi kirjoituspuskurin vaihdettaessa tabien välillä. Kun luon uuden FF ikkunan ja alan samantien kirjoittamaan siihen tarkoitettua otsikkoriviä niin tässä windows koneessa Firefox toisin kuin Chrome hukkaa kirjoitetun tekstin alun. Chromessa teksti ei tule heti näkyviin mutta kun se tulee niin siitä ei ole merkkiäkään hävinnyt. Koska Chrome osaa tuon tehdä oikein ei kyseessä ole koneen ja käyttiksen ongelma. Tuo virhetoiminta FF:ssä aiheuttaa viiveitä ja pilaa käyttökokemusta silloin kun uusia sivuja tai tabeja avataan paljon ja niihin käsin kirjoitetaan.

    Firefoxin kanssa on siis keskeytettävä toiminta ja odotettava että uusi sivu tai tabi on valmiina ottamaan kirjoitusta vastaan. Silti siirryn siihen takaisin hujauksessa, jos Google pilaa Chromen mainostorjunnan. Se kun olisi vielä suurempi haitta.

    Onko tuo vika jo korjaantunut vai vieläkö Windows käyttäjä siitä kärsii?


  • Osaako kukaan kertoa todellista syytä, miksi mainokset ovat vallanneet netin? Miksi halutaan mainostaa puoliväkisin, vaikka monikaan ei halua katsella mainoksia? Tuntuu suorastaan kahelilta pilata sivustojen varsinainen sisältö mainoksilla.

   Johdonmukaisimmalta tuntuva selitys on, että mainostulvalla nettikansa pakotetaan lataamaan mainosten esto-ohjelmia, millä päästään vakoilemaan netin käyttäjiä. Päättäjät käyttävät hyväkseen ihmisten luontaista vastustusta.

   • Nettiin tuotetaan sisältöä. Tekijä haluaisi että saisi työstään korvauksen. Koska raha ei tule suoraan lusikalla nettiselaajan lompakosta, niin se imetään pillillä mainostajien mainosbudjeteista. Kierre on valmis.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nettiin tuotetaan sisältöä. Tekijä haluaisi että saisi työstään korvauksen. Koska raha ei tule suoraan lusikalla nettiselaajan lompakosta, niin se imetään pillillä mainostajien mainosbudjeteista. Kierre on valmis.

    Raha on toki yksi tekijä, mutta raha ja valta kulkevat käsi kädessä. Saavatko yritykset yleisesti vähentää mainoskulunsa verotuksessa, jolloin ne jäävät veronmaksajien maksettaviksi? Mainosalan yritykset työllistävät esim. Suomessa politiikkaa lähellä olevia henkilöitä, mikä viittaa kähmintään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Raha on toki yksi tekijä, mutta raha ja valta kulkevat käsi kädessä. Saavatko yritykset yleisesti vähentää mainoskulunsa verotuksessa, jolloin ne jäävät veronmaksajien maksettaviksi? Mainosalan yritykset työllistävät esim. Suomessa politiikkaa lähellä olevia henkilöitä, mikä viittaa kähmintään.

    Yritykset vähentävät kulut tuloksesta.
    Jos ei tule tulosta ei makseta veroja ja sitten tulee vähitellen pankrotti.


   • Mainokset vakoilee, ei niiden poistajat, ainakaan kaikki. Netistä sentään saa mainokset pois näkyviltä, mutta radiosta ja TV:stä ei.

    Minä ainakin inhoan enemmän tuotteita mitä mainostetaan, en todellakaan käytä niitä. Paperimainoksista voin mainoksia katsoakin silloin kun haluan, netistä voi hakea tietoa ja hintoja kun jotain tarvitsee.


   • Siitä on vaikka kuinka monta vuotta kun selvitettiin miten vähän nettimainonnalla on vaikutusta mihinkään osteluun yms. tai edes mainosten klikkailuun.

    Tutkimusten mukaa netti on kaikkein huonoin mainosfoorumi.


  • Saahan sitä omaa hautaa kaivaa. Linux-distrot heittää Mozillan pellolle heti kun alkavat rahaa vaatia.

   • Ilmeisesti ne mainokset joista FF jo jäi kiinni, on juuri tätä ilmaisversiota koskevia käännöksiä. Ubuntulla tuskin on mitään mainoksia vastaan, onhan se pitänyt täyden valmiuden julkaista mainoksia milloin vain. Muut jakelut joissa ei tuota telemetriaa kerätä käyttäjistä eivät tule hyväksymään moista pelleilyä, ja oletus selain varmasti vaihtuu toiseen.


   • Kukaan ei ole puhunut linux version maksullisuudesta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kukaan ei ole puhunut linux version maksullisuudesta!

    No sittenhän sinulla ei ole mitään syytä murehtia, vaikka maailman huonoin selain siirtyisikin maksulliseksi, ja ilmaisversioon mainokset mukaan. Huomaa nyt että taaskaan ei puhuttu Linux versiosta, puhuttiin vain ilmaisversion mainosrasitteesta, jolla painostetaan maksullisen version käyttöön.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No sittenhän sinulla ei ole mitään syytä murehtia, vaikka maailman huonoin selain siirtyisikin maksulliseksi, ja ilmaisversioon mainokset mukaan. Huomaa nyt että taaskaan ei puhuttu Linux versiosta, puhuttiin vain ilmaisversion mainosrasitteesta, jolla painostetaan maksullisen version käyttöön.

    Vähemmän FF taitaa vakoilla kuin Chrome tai Edge ( Chromeedge).


  • Firefox on vaihtoehto Mikkisoftan Edgelle ja Gookkelin Chromelle. Ja Operalle ja muillekin toki.

   Ja tuossahan puhutaan Firefox premiumista, joka on kokonaan toinen ohjelma.

   • Näinpä, Suomessa lukutaito ei taida kuulua yleissivistkseen.


   • On hyvin naivia uskoa ettei ilmaisversioon ei tule muutoksia.


  • Mutta miten käy "kevyt FF:lle"? Tarkoitan selainta "Palemoon", joka on forkattu Firefoxista siten, että suurin osa "hienoista" (=lue: turhista) ominaisuuksista ja "kaunistuksista" on jätetty pois. Jäljelle on jäänyt nopea selain, joka on uusi, on FF yhteensopiva ja näyttää vanhalta FF:lta. Kannattaa kokeilla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   100
   3842