yhtiöjärjestys

Anonyymi

Pitääkö osakkeenomistajien noudattaa sellaisia päätöksiä, jotka ovat yhtiöjärjestyksen vastaisia?

6

<50

  Vastaukset

  • Mikä taho on päätöksien takana? Yhtiökokous, hallitus? Välttämättä YJ:n vastainen päätös ei tarkoita sitä, että sitä ei osakkaan tulisi noudattaa. Jos yhtiökokouksessa on tehty päätös joka on yhtiöjärjestyksen vastainen, mutta kaikki osakkaat ovat siihen suostuneet niin päätöstä pitää noudattaa. Osaava hallitus taas ei tee muita päätöksiä kuin sille on YJ:n tai as.oy-lain mukaan päätösvallaksi annettu. Jos tuntuu siltä, että päätöksiä ei ole tehty YJ:n mukaisesti, niin ainahan voi jättää moitekanteen tai peräti haastehakemuksen oikeuteen.

  • Yhtiökokouksen päätöksiä pitää noudattaa. Jos ei taivu, voi osakkeen myydä pois.

   • Helpompi vaihtaa tomppeli isännöitsijä pois.


   • Isännöitsijä ei aina ole tomppeli. Yhtiökokous ei voi tehdä yhtiöjärjestyksen vastaisia päätöksiä, jos yhtiöjärjestys on as-oy lain mukaisesti ok. Tai voihan se tehdä, muttei niillä ole merkitystä, tai se vaatii kaikkien osakkaiden suostumuksen, myös niiden jotka eivät olleet yhtiökokouksessa.


  • Oikein! Jos vanhan yhtiöjärjestyksen muuttamiseksi tarvitaan kaikkien suostumus, niin, kai sama pätee myös yhtiökokouksessa jos muutoksia tehdään.

   • Meillä vaihtuvat isännöitsijät ja hallitus tekevät paitsi Yj vastaisia päätöksiä, myös asunto-osakeyhtiölain vastaisia päätöksiä ja lisäksi vielä Suomen lain ja rikoslain vastaisia päätöksiä. Mitä esimerkiksi voi tehdä, kun yhtiön, hallituksen ja isännöitsijän nimissä viedään pihasi tyhjäksi istutetuista kasveista ja terasseista, suoja-aitoineen, joille ensin edelliset päättäjät ovat antaneet luvat? Vaikka kaikilla muilla on hoitamattomina mitä sattuu? Mitä tehdä kun päättäjät eivät tunne edes yhdenvertaisuuslakia eivätkä erota hallintoa ilkivallasta. Suhteellisuustajusta puhumattakaan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   154
   3944
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2195