Vaihtuva ruokalista nettisivulle

Anonyymi

Mikä olisi kätevin tapa toteuttaa säännöllisesti vaihdettava sisältö, jottei tarvitsisi mennä sörkkimään itse html-sivua? Voisiko jonkun Excel-taulukon esim. csv-muodossa yhdistää sivun rakenteeseen?

14

<50

  Vastaukset

  • Mitä hyvänsä sivuun yhdistätkin, joudut joka tapauksessa sen koodia sörkkimään.

  • Pitkässä juoksussa vaivattomin, vaikka ei toki tyylikkäin on:
   Etusivulle laita linkki "Katso ruokalista" joka klikkauksella avaa xyz.pdf -failin.

   Ruokalistan vaihtuessa tallenna se aina samalla nimellä 'xyz.pdf'

   • Ja kun kirjoittaa kerralla koko viikon, tai pitemmänkin ajan ruokalistan, ei tarvi päivitellä kovin usein. Ja jos se sama ruokaviikko toistuu aina jonkun ajan päästä, pääseekin helpolla, kun ei tarvitse muuta kuin muutaman pdf:n jossa jokaisessa yhden viikon ruoat, ja niistä vaihtaa tilalle sopivan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja kun kirjoittaa kerralla koko viikon, tai pitemmänkin ajan ruokalistan, ei tarvi päivitellä kovin usein. Ja jos se sama ruokaviikko toistuu aina jonkun ajan päästä, pääseekin helpolla, kun ei tarvitse muuta kuin muutaman pdf:n jossa jokaisessa yhden viikon ruoat, ja niistä vaihtaa tilalle sopivan.

    Tulostusmahdollisuus on tärkeä pointti. Tiedän ruokapaikkoja jotka sijaitsevat kaupan vieressä. Usein kaupan ilmoitustaululla on sen viereisen kuppilan viikon menu vähän niinku vinkkinä ja herätteenä. Siihen kun saisi vielä tuoksut mukaan, niin kassa laulaisi muutenkin kuin karaokessa pikkutunneilla.


  • Kiitokset vinkeistä. Tutkailen tuota iframe-vaihtoehtoa. Pdf-hommasta tuli mieleen, että yksi vaihtoehto saattaisi olla listan tulostaminen png-mustavalkokuvaksi, ja tallentaa aina uusi sen vanhan päälle. Se ei vaan välttämättä näy sitten kännykässä hyvin. Svg-formaatti on itselleni vähän tuntematon, jos siihen saisi "tulostettua" Officesta, niin olisi kenties parempi kuin png, koska se skaalautuu.

   • Officesta teet helposti pdf-tiedoston muistaakseni komennolla Tiedosto/Vie/Luo PDF. Sitä paitsi pdf:ät avautuu hienosti selaimiin ja ne on siitä helppo imuroida itselle ja printata vaikka seinälle jos sille päälle sattuu :)


   • Tämä SVG (lyhenne sanoista Scalable Vector Graphics) tuntuisi minusta hyvinkin sopivalta, koska siinä saa suojan ruokaohjeen kopiointia vastaan. Jos joku aikoo kopsata ohjeen sivulleen, on edessä kirjoittamisen vaiva, kuvaa tuskin viitsii suoraan lainata.


  • Eikös tuo olisi näppärä tehdä silläkin tavalla, että pilkkoo html-tiedoston sopivasta kohtaa kahtia, ja aina päivityksen yhteydessä yhdistää alkuosan, päivitysosan ja loppuosan uudeksi html-tiedostoksi vaikka cat-komennolla?

   cat alku.html paivitys.txt loppu.html > kokosivu.html

  • Voisi toteuttaa tietokannalla kätevästi. Sieltä vaan poimit kullekin viikolle ruuat mitä osaat tehdä ja lisäät tietokantaan sitä mukaa kun opit uusia.

  • Websocketilla voi työntää uuden menun asiakkaiden selaimille.

  • Tein joskus ruokalistasivun eräälle sivustolle niin, että ruokalistasivun sisältö (body) oli pelkkä jpg-kuva, toki sivulla oli normi peruspalikat header/footer/sidemenu niin kuin muillakin sivuilla.

   Eli kirjoita ruokalista, ota/kaappaa siitä kuva RL.jpg ja gimp:paa sopivaksi (rajaa/ skaalaa vakiokokoon). Sitten vain siirrä se ruokalistasivulle filezillalla tai fireftp:llä (löytyy nykyään vain palemoonin lisäosana). Sivun koodia ei tarvitse muuttaa, eikä tarvitse iframea tmv, riittää, että RL-kuva päivitetään

   • RL-kuva sisälsi viikon ruokalistan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   110
   3925