Mikä oletusselaimeksi

Anonyymi

Win 10 edge,chrome,firefox eniten käytän surffaamiseen chromea mutta kannattaako edge laittaa ? vai mikä on se juttu?

26 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Miksi joku selain pitäisi määritellä oletusselaimeksi? En näe tästä määritelmästä mitään käytännön hyötyä.
  Selailen tätä nykyä Microsoftin Edge Devillä. Saatavilla on toistaiseksi vain englanninkielinen versio. Mainio selain Windows 10.

  • Aina kysytty on siinä joku juttu ehkä joku tietää ?!

  • Laita se jota eniten käytät! eli Chrome.

 • Ylivoimainen enemmistö maailman nettiselaajista on valinnut Google Chromen. Siihen lienee syynsä. Ehkä se yksinkertaisesti on riittävän toimiva. Microsoftin Edgekin on muuntumassa Chromen suuntaan.

  Joka tapauksessa oletusselain on hyvä määrittää. Tulee tilanteita missä linkki etsii järjestelmästä oletusohjelman millä sisältö avataan. Oletusohjelman puuttuminen aiheuttaa vain turhaa sekoilua.

  (HUOM! Varo sähköpostilinkkien huijauksia ja klikkaa niitä vain kun olet varma asiasta.)

  • Kiitti! Muksaa kesää........

  • Firefox Quantum on paljon parempi kuin Chrome. Esim. kun skrollaa sivua hiiren keskinappia vierittämällä, Firefoxissa sivu liukuu täysin tasaisesti, ja liukumisnopeus riippuu siitä miten nopeasti vierittää rullaa.
   Chromella sivu liikkuu nytkyttämällä (useita pieniä nytkähdyksiä peräkkäin, mikä rasittaa silmiä) eikä tasaisesti liukumalla. Käyttökokemus on kökkö kaikilla chrome-pohjaisilla selaimilla.

  • google tyrkyttää chromeaan jokapaikassa, joten ei ihme, että se useimmille löytää. ei tarvitse olla paras, kun on markkinointi kunnossa.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Firefox Quantum on paljon parempi kuin Chrome. Esim. kun skrollaa sivua hiiren keskinappia vierittämällä, Firefoxissa sivu liukuu täysin tasaisesti, ja liukumisnopeus riippuu siitä miten nopeasti vierittää rullaa.
   Chromella sivu liikkuu nytkyttämällä (useita pieniä nytkähdyksiä peräkkäin, mikä rasittaa silmiä) eikä tasaisesti liukumalla. Käyttökokemus on kökkö kaikilla chrome-pohjaisilla selaimilla.

   Oletko varma, että nytkyttävä vieritys on selaimen vika? Käytin pari vuotta sitten Firefoxia Win7:ssa, mutta totesin Chromen toimivan paljon paremmin. Laitteita, ohjelmistoja, asetuksia ja käyttötilanteita on niin paljon, että on todella vaikeata sanoa, mikä milloinkin mättää.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletko varma, että nytkyttävä vieritys on selaimen vika? Käytin pari vuotta sitten Firefoxia Win7:ssa, mutta totesin Chromen toimivan paljon paremmin. Laitteita, ohjelmistoja, asetuksia ja käyttötilanteita on niin paljon, että on todella vaikeata sanoa, mikä milloinkin mättää.

   "Oletko varma, että nytkyttävä vieritys on selaimen vika?"

   Se on selaimen vika. Chrome ja Edge ovat nytkyttäviä selaimia. Firefox on ainoa jossa skrollaus on laitettu toimimaan tasaisesti.

   "Käytin pari vuotta sitten Firefoxia Win7:ssa, mutta totesin Chromen toimivan paljon paremmin. "

   Oletko kokeillut vielä Firefoxia uudella Quantum-enginellä? Chromen ja Edgen enginet eivät ole läheskään yhtä hyviä.

 • Firefox on ainoa windows-selain joka tukee CSS:n color schemejä. Esim. jos on windowsin asetuksista valinnut tumman teeman, ja www-sivun css-tiedostossa on asetus tummille väreille (prefers-color-scheme: dark), Firefoxin ja Safarin käyttäjät saavat www-sivun tummat värisävyt näkyviin.
  Edge ja Chrome eivät ymmärrä css:n color schemejä ollenkaan, ja sivut näkyvät aina valkoisena / oletusväreillä. Häiritsevää erityisesti yöaikaan kun haluaa käyttää tummaa teemaa eikä valkoista.

  • Turhuuksia..

 • Kokeile Operaa. Saa ilmaisen ja suht toimivan VPN palvelun selaimen mukana ja siinä on asetuksissa myös tumma teema. Itse tuota Operaa alussa vierastin, mut nyt jo käyttö sujuu crhomen jälkeen....

  • Opera silti harvinaisen hyvä selain. Nopea ja varmatoiminen ja siltää monen lisäosan ominaisuuksia jo valmiina.

 • Eipä ole tullut nimettyä enää vuosiin oletusselainta ja hyvin on toiminut.

 • Minulla ollut Opera ja välillä Opera Developer ykkösselaimena ja hyvin on toiminut.

  • Operan omistaa nyt kiinalainen yhtiö. Lähti Opera pois mun koneelta.

   China
   Beijing
   china-feedback@opera.com

  • Opera on pelkkä chromium-pohjainen selain, joita on satoja. Esim. Mikrobitin Kromi -selain, ei ole sen huonompi kuin Chrome tai opera. Perustuu samaan selainengineen ja lähdekoodiin.

 • Miksiköhän täällä puhutaan tai siis ei puhuta mitään Chromium selaimesta? Olenko ainut joka on hoksannut sen erinomaisuuden.

  • Chromiumilla on jäätävän huono maine virusrintamalla. Voi kuinka monta kyyneltä kansa onkaan vuodattanut...

  • Anonyymi kirjoitti:

   Chromiumilla on jäätävän huono maine virusrintamalla. Voi kuinka monta kyyneltä kansa onkaan vuodattanut...

   Mikähän tämä taas on, joku windowsvalheko?

  • Aikoinaan testasin Chrome asennusta, hauskinta siinä taisi olla se uninstallerin viallisuus. Sen jälkeen palasin firefoxiin. On mukava kokeilla selaimia, kyllä se oma sieltä aikanaan löytyy, mutta pakkopullana asentunut chrome/chromium ja sen poiston vaikeus (aiemmin siis) oli ne syyt miksi firefox takas.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Aikoinaan testasin Chrome asennusta, hauskinta siinä taisi olla se uninstallerin viallisuus. Sen jälkeen palasin firefoxiin. On mukava kokeilla selaimia, kyllä se oma sieltä aikanaan löytyy, mutta pakkopullana asentunut chrome/chromium ja sen poiston vaikeus (aiemmin siis) oli ne syyt miksi firefox takas.

   Kokeilla aina voi, mutta jos on kovin vähän kokemusta selaimista ja tietää tarvitsevansa käyttövinkkejä ja apua arkeensa, niin miksi ihmeessä valita selain, jolla käyttäjiä muutama promille kaikista käyttäjistä eikä apua saa mistään vaikka kuinka megafonilla ympäriinsä huutelisi.

   Summa summarum: nörtit voi testailla erikoisuuksia kun leikkivät koneilla muutenkin. Vähemmän koneiden sisälmyksistä tietävien kannattaa kulkea valtavirran mukana ja valita ohjelmia joita käytetään maailmalla ja Suomessa eniten. Silloin systeemi todennäköisimmin toimii ja apua saa helpommin.

 • Windows 10:n ei ainakaan Firefoxia sekoilee ihan huolella, kokemuksia on. Edge ja Chrome koska Microsoft suosittelee näitä.

  • Google suosittelee Chromea Youtuben katseluun. Pienenä yksitiskohtana mainittakoon, että videolinkki toimii eri tavalla Edgellä kuin Chromella, kun viet kursorin linkin päälle. Käytän Edge Deviä.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Google suosittelee Chromea Youtuben katseluun. Pienenä yksitiskohtana mainittakoon, että videolinkki toimii eri tavalla Edgellä kuin Chromella, kun viet kursorin linkin päälle. Käytän Edge Deviä.

   Huomautan vielä, että näyttö on tietenkin kiinni selaimen asetuksistakin. Käytän yksityisen selauksen asetuksia ja mainosestoa, vaikka en käynnistäkään selainta In Private.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.